• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bedel-li askerlik:(

5 ay canım kısa dönem yani

15 ay yapacak olsa neysede
5 ay sadece

ben bedelli işine zaten karşıyım erkek adam askerlik yapacak arkadaş, 5 ay bide benim kardeşim 15 ay yapıcak 5 ayı geçti 10 ay var daha üstelik şırnakta, benim kardeşimin vatana borcu daha mı fazla yani?

ben bedelli işine zaten karşıyım erkek adam askerlik yapacak arkadaş, 5 ay bide benim kardeşim 15 ay yapıcak 5 ayı geçti 10 ay var daha üstelik şırnakta, benim kardeşimin vatana borcu daha mı fazla yani?

vatana borç 5 ayla 15 ayla ödenmez zaten

bakkaldan 1 kg pirinçmi aldım birimiz 5 ayla birimiz 15 ayla ödesin

bedelli olayına karşımıyım
kısmen
insanların birçok nedeni olabilir gitmemek için
bunların açılımını yaparsam
işi uzaaaaaaar gider

sadece son bedellide yapılan adaletsizliğe karşıyım

bi nevi kişiye göre yasa diyorum (bunu derken tırsıyorum ) :9:

parası ye 50-100 arası olmalıydı yada

yaşı tutanlardan ve bir çok kişinin kesesine uyan şekilde çıkmalıydı (ya) neyse

olan olmuş artık

önemli olan benim herifin bu 30 bini vermemesi:34:

Son düzenleme:
vatana borç 5 ayla 15 ayla ödenmez zaten

bakkaldan 1 kg pirinçmi aldım birimiz 5 ayla birimiz 15 ayla ödesin

bedelli olayına karşı değilim

sadece son bedellide yapılan adaletsizliğe karşıyım

bi nevi kişiye göre yasa diyorum (bunu derken tırsıyorum ) :9:

parası ye 50-100 arası olmalıydı yada

yaşı tutanlardan ve bir çok kişinin kesesine uyan şekilde çıkmalıydı (ya) neyse

olan olmuş artık

önemli olan benim herifin bu 30 bini vermemesi:34:

iyi madem karşı değilseniz verin parasını, benim 21 yaşındaki kardeşim bekler sınırı, bizde her operasyonda sabahı zor ederiz, Allah daim etsin mutluluğunuzu

iyi madem karşı değilseniz verin parasını, benim 21 yaşındaki kardeşim bekler sınırı, bizde her operasyonda sabahı zor ederiz, Allah daim etsin mutluluğunuzu

kısmen karşıyım diye değiştirdim

benim eşimin değil ama bi çok kişinin gitmeme nedeni ciddi olabilir

kardeşinin de ALLAH cc yar ve yardımcısı olsun

Nasıl böyle bir şey söleyebilirsiniz anlamıyorum cidden. Karşınızdaki insan eğer askere giderse hayatı tehlikeye girebilir, vurulabilir, ölebilir. Bunu nasıl göze alıp da ne kadar olursa olsun para için "Olmaz!" diyebiliyorsunuz anlamıyorum cidden. Gerekirse 30 yıl kredi borcu ödeyin, kocanızın sağlığından canından önemli mi?

Nasıl böyle bir şey söleyebilirsiniz anlamıyorum cidden. Karşınızdaki insan eğer askere giderse hayatı tehlikeye girebilir, vurulabilir, ölebilir. Bunu nasıl göze alıp da ne kadar olursa olsun para için "Olmaz!" diyebiliyorsunuz anlamıyorum cidden. Gerekirse 30 yıl kredi borcu ödeyin, kocanızın sağlığından canından önemli mi?

tabiki eşimin sağlığından önemli değil
ama herkes takdir edileni yaşar
ALLAH korusun inşallah başına bişey gelmez
ama kafamı karıştırdın :30:
yaaaaaaaaaaaa ne yapmalıyım neeeeeeeeeeee
fazi fazi fazi
herşeyden kötüsü bu ben istemiyorum ki yaaaaaaaaaaa

tabiki eşimin sağlığından önemli değil
ama herkes takdir edileni yaşar
ALLAH korusun inşallah başına bişey gelmez
ama kafamı karıştırdın :30:
yaaaaaaaaaaaa ne yapmalıyım neeeeeeeeeeee
fazi fazi fazi
herşeyden kötüsü bu ben istemiyorum ki yaaaaaaaaaaa

Ben olsam varımı yoğumu satar gene de bedelli askerliğin bedelini öderdim. Hiç göze alamam öyle bir ihtimali. Maddi sıkıntı çekilir, bi şekilde atlatılır ama mazallah cana zarar geldi mi onun telafisi yok. 6 ay kadar önce benim kuzenim askerde gözünü kaybetti mesela, üstelik balıkesir'de görev yapıyordu. Zorunlu askerlik olmasa keşke de kimse böyle şeyler düşünmek zorunda kalmasa. Sivil insana silah tutturmak ne demek? Ortaçağ gibi...

Ben olsam varımı yoğumu satar gene de bedelli askerliğin bedelini öderdim. Hiç göze alamam öyle bir ihtimali. Maddi sıkıntı çekilir, bi şekilde atlatılır ama mazallah cana zarar geldi mi onun telafisi yok. 6 ay kadar önce benim kuzenim askerde gözünü kaybetti mesela, üstelik balıkesir'de görev yapıyordu. Zorunlu askerlik olmasa keşke de kimse böyle şeyler düşünmek zorunda kalmasa. Sivil insana silah tutturmak ne demek? Ortaçağ gibi...

dilerim asla siviller olarak silah tutmak zorunda kalmayız, savaşın çağı olmuyor maalesef, insan fıtratı çağ dinlemiyor

niye mesleğin neki senin

imam mı olcan :1:
bu hızla başlıyon çalışmaya

işletme mezunuyum ben, boştayım

zamanında meslek lisesi ya da imam hatip lisesine gitseydim boş kalmazdım. benden geçti artık bebelerimi yolluycam

bari bebem memur olsun de mi:ssz:

bu ne ya kızdım eşine açıkcası.5 ay askerlik yapıversin ne olacak.o kadar paraya yazık değilmi.sen kendine özel bi harcama yapmaya kalksan o kadar da değil 5-10 bin olsa ne gerek var der eminim

Valla eşinizin yerinde olsam size çok darılırdım para gidecek diye boşanalım demişsiniz adama.(şaka bile olsa)

Nice askerler ölüyor şemdinlide diyarbakırda. Bırakın 30 bini benim kocam olsa bir yerden bulup buluşturur 60 bin veririm gene de göndermem eşimi. Onun canından değerli mi? 30 yaşında adam 20 yaşındakiler kadar genç değil dinç değil.Ya oralara çıkarsa askerliği. O kısa dediğiniz 5 ay size kaç yıl gibi gelir tabii eğer seviyorsanız eşinizi. Herkesin kendi düşüncesi ama ben 5 ay uykusuz geçireceğime, çıkarır veririm ne kadarsa eşimi yanımda isterim.

Son düzenleme:
Abin haklı değil; hayat onun hayatı filan değil; siz hayatınızı birleştiridiniz ve ortak bir yaşama başladınız. Büyük yada küçük tüm kararlar birlikte alınmalı başına buyruk davranılmamalı.
"Ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider ...." demişler. Aylık maaşı 2000 lira bile olmayan birinin bedelli askerlikten yararlanması için bir yerlerden ek geliri olması lazım miras gibi ya da 5 ayda kazanacağı paranın 40000 liradan fazla olması lazım.

Canım benim eşimde yararlandı bedelliden çok şükür durumumuz var. Ama olmasaydı da, yine de bu seçeneği eşime bırakırdım. Başına bir iş gelmesi durumunda veya askerliğin çok zor geçmesi durumunda onun vebalini sırtıma almak istemezdim. Ama tabi ki önemli olan sizin düşünceniz. Peki eşin ek iş yapmayı düşünmüyor mu borçlanırsa?

arkadaşım kocanın canından dahamı değerli 30 bin ya gittiğinde yaralanır, uzvunu kaybeder yada en kötüsü ölürse bunun altından kalkabilecekmisin herkez gitsin 5 ay ne olucak ki diyor tabi bekara karı boşaması kolay ve o gönderseler bende giderim diyenler öyle bir kanun çıksa kaçıcak delik ararsınız tabi şimdi öyle birşey mümkün değil bol keseden savuruyorsunuz ve bizim millette benim canım yandı onunkide yansın düşüncesi var biz çektiysek onlarda çekecek diyorlar başkasından size ne kardeşim size mi düştü başkasının ne yapacağı biz ne kadar insansak onlarda insan makine değil üstüne tartıştığınız can sizin değil başkasının hayatının hesabını yapmayın

Back
X