- 13 Mayıs 2010
- 1.117
- 215
- 123
- Konu Sahibi TersAlfabe
-
ben düşüncenizi çok yanlış buldum...Nişanlınıza ve ailesine yaklaşımınızı da
Bu sefer de senin ailene mi minnet duysun.Yıllarca bir kavga anında asker parasını da biz ödedik demiyecekleri ne malum.Sen çocuğun öz amcası için öz abisi için biz sana iyilik yaptık derler diye bir düşünce yapısındaysan,ileri de sen de ailen de bunu derler.Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.
Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir.
Ailem de aynı şekilde düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.
Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller.
Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?
Bu sefer de senin ailene mi minnet duysun.Yıllarca bir kavga anında asker parasını da biz ödedik demiyecekleri ne malum.Sen çocuğun öz amcası için öz abisi için biz sana iyilik yaptık derler diye bir düşünce yapısındaysan,ileri de sen de ailen de bunu derler.
Ne kadar saçma bir düşünce.Erkek arkadaşına abisi amcası kredi çekecek diye yok yarın bizden şu iyiliği yap derler diye korkmak.Aile olmak nedir.Bugün ona abisi amcası yardım ediyor.Yarın onların ihtiyacı olursa o yardım etse destek olsa ne olur.Veya hayat bu.Yarının ne getireceğini bilemezsin.Sizin daha büyük iht,yacınız olsa ve o insanlar yardım etse neolur.
Krediyi çekip nişanlın ödeyecekse, niye minnet duyuyor anlamadım, borcu kendisi ödüyor nasılsa.
Sizin tarafınız çekerse de kendisi ödeyecek değil mi? Senin ailenin bunu, ilerde önüne çıkarma ihtimali yok mu sanıyorsun?
Ne olursa olsun düşüncen çok saçma.Varsayımlarla iş mi olur.Onlar ne olursa olsun canı kanı amcası abisi.Ailesi.Seninle evli değil.Hayat ne getirir bilinmez.Evlenseniz bile.Senin ailenin dediği bir laf,kendi ailesi kadar dokunmaz.Ve sonuçta aile na destek olmaya çalışıyor şu an.Kendi aralarında öncesinde ne konuşmuşlar ne yaşamışlarsa yaşamışlar.Sonuçta yine yanındalar.Hem bu onları ilgilendirir.Haklısınız, o taraftan bakılınca ne göründüğünü anlayabiliyorum. Ama yukarıda da belirttiğim gibi, yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı bazen saçma taleplerle karşılaşabiliyor. Öz abisi ve amcası ama yıllardır görüşmemişler, fazlaca samimiyetleri yok yani. Benim ailemin de ilerde laf söylemeyeceğinin garantisi yok tabii, ama ben ekstrem bir durumla karşılaşmadıkça demeyeceklerini düşünüyorum.
canım şöyle diyeyim sen iyi niyetinden teklif ediyorsundur ama bu adam ağaç kovuğundan çıkmadı, anası babası abisi amcası vs varken senin ailene düşmez bu. Çünkü kendi tarafı 10 laf etse ona sindirir ama senin taraftan bir ima gelse bile ya da ima olmasa bile o herhangi bir olayı buna yorar zaten para verdiniz diye hep böyle oluyora gelir olay. kaldıramaz. bak ezildi diye kendin diyorsun. ayrıca ne kadar saklayabileceksiniz ki etraftan muhakkak duyulacak, bu sefer daha ileri yorumlar gelir çevresinden. ayrıca madem bunu karşılayacak ekonomik gücü yoktu, bedelli yapmasa keşke. İlerde sizin en ufak bir tartışmanızda konu dönüp dolaşıp paraya gelecek. hakikaten ailenin üzerine vazife değil bu, 6000tlnin hesabını yapıyorsanız düğünü erteyin madem bu akdar etkileyecek 6000 tl. kredi çeksin kendi ödesin kimseye minnet borcu olmasın.Malesef yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı hala saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, oradan yorum yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?