- 1 Ağustos 2011
- 2.841
- 1.246
- 398
- Konu Sahibi TersAlfabe
-
Canımsııııın.İnsanların aile içinde yardımlaşması normaldir ve güzeldir. Birine minnet duymak da kötü bir şey değildir. Aile ilişkilerinden bu kadar korkmayın.
Amaaa ben faydacı bir insanım. 24 bin yerine 18 bin ödemek bence mantıklı. Siz bir aile olacaksınız. O yüzden kız tarafı, erkek tarafı mevzularını kapatmalısınız artık.
Birazdan "bedelli askerlik yapanlar etek giysin"ciler damlar.
Konuyla alakasi yok ama, 'kiz alma, kiz verme' çok itici sözcükler..
Kimse kimseye bir 'sey' vermiyor. Iki kisi evleniyor, beraber yasamaya basliyor, hayati paylasiyor.
İnsanların aile içinde yardımlaşması normaldir ve güzeldir. Birine minnet duymak da kötü bir şey değildir. Aile ilişkilerinden bu kadar korkmayın.
Amaaa ben faydacı bir insanım. 24 bin yerine 18 bin ödemek bence mantıklı. Siz bir aile olacaksınız. O yüzden kız tarafı, erkek tarafı mevzularını kapatmalısınız artık.
Birazdan "bedelli askerlik yapanlar etek giysin"ciler damlar.
ben amcasına veya abisine minnet etmesin diye değil de boş yere 6.000 TL faiz ödemesin diye ailenin vermesini daha doğru buluyorum. evlilik kolay değil, bir ton borç harç olacak zaten o 6.000 yeri gelir size ilaç olur. ama ailenizle kesin bir dille konuşun ki ileride ters bir durum olduğunda bunu ne sizin ne nişanlınızın yüzüne vurmasınlar.Abisine kredi öderse 24.000 ödeyecek faiziyle ama aileme 18.000 ödeyecek. Aradaki 6.000 TL'yi düğüne harcasa daha iyi olmaz mı?
Biraz tehlikeli bir sözcük. Bilmem ben kadın cinayetlerinde bunun payi da var diye düşünüyorum.Nerelisiniz? Anadoluda oyle denir.
ben amcasına veya abisine minnet etmesin diye değil de boş yere 6.000 TL faiz ödemesin diye ailenin vermesini daha doğru buluyorum. evlilik kolay değil, bir ton borç harç olacak zaten o 6.000 yeri gelir size ilaç olur. ama ailenizle kesin bir dille konuşun ki ileride ters bir durum olduğunda bunu ne sizin ne nişanlınızın yüzüne vurmasınlar.
Sen neyin lafini edeceksin cok pardonda? Nisanlin borcunu odemeyecek mi zaten her ay? Sen sadece faiz odetmeyerek iyilik yapmis oluyorsun ki faizide yine sana harcayacakmis. Esim diyecegin insan icin boyle dusuncelere simdiden girdiysen bence bir daha mi dusunmelisin acaba :)İnanın şundan eminim, ailem laf etmez ama ben laf eder miyim acaba diye korkuyorum.
Çocuk hiçbir minnet altında kalmayackki kızın ailesine ödeyecek parayı valla bn hiç sakınca görmedim.Belki bu olay ilişkileri dahada sıcaklaştıracak çocugun kızın ailesini kendi ailesi gibi görüp benimsemesine vesile olacak bn iyi yönünden bakıyorum bu çok önemli çünkü.inşallah öyle olur yani ne güZel ailn de kendi oğulları gbi görmüş eşin de o samimiyeti hisseder bnce.
canım o zaman kendi kendine şu telkini ver, bu iş sonuçta her ikinizi ilgilendiren, her ikinize de faydası olacak bir iş yani sadece nişanlının menfaati yok, onun başına kakmanı gerektirecek bir durum yok kaldı ki borç olarak alıyorSUNUZ, sonuçta ödeyeceksiniz. sen kendine hakim olmayı öğren, sakın sakın ilerde lafını etme, hiç düzelmeyecek şeylere yol açarsın. ama hiç emin olamıyorsan sinirlendiğimde dilime hakim olamam diyorsan da öde faizini bırak amcası mı abisi mi kim çekiyorsa çeksin sizin huzurunuzdan önemli değil.İnanın şundan eminim, ailem laf etmez ama ben laf eder miyim acaba diye korkuyorum.
Ama kiz ben basina kakarim diye korkuyorum diyor...Çocuk hiçbir minnet altında kalmayackki kızın ailesine ödeyecek parayı valla bn hiç sakınca görmedim.Belki bu olay ilişkileri dahada sıcaklaştıracak çocugun kızın ailesini kendi ailesi gibi görüp benimsemesine vesile olacak bn iyi yönünden bakıyorum bu çok önemli çünkü.inşallah öyle olur yani ne güZel ailn de kendi oğulları gbi görmüş eşin de o samimiyeti hisseder bnce.
Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim"
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?