Bedelli Askerlik ve Kız Tarafı

Sizi anlıyorum biz de bedelli yaptık. Nişanlımın annesi ben çekiyim kredi dedi ama ben onu bile istemedim ki Kv böyle şeyleri sıkıntı yapacak biri değildir ama ben birine böyle bir konuda borçlu kalmak istemedim çünkü nişanlımın huyunu en iyi ben bilirim. Ben olsam kendi ailemin de vermesini istemezdim sonuçta onlara da borçlu olacağız ve bu mantık benim hoşuma gitmiyor. Ve nişanlımın kredisi olduğu için kredi çekemiyordu o yüzden benim adıma çektik. Ben adamı tanıyıp güveniyorum evleneceğiz diye günümüzü almışız geleceğimiz ortak demişiz ve para hesabımızı ortak yapmışız. Yani bu sizin bileceğiniz bir şey kimin ne diyeceğinin bir önemi yok bence. Onu en iyi siz tanıyorsunuz ve en iyi mantığı siz kurarsınız.
yorumların arasında en çok sizinki hoşuma gitti . umarım hep mutlu olursunuz :) birbirinizi bu kadar sahiplenmeniz çok guzel

Bunu en iyi siz bilirsiniz ama hayatın ne getireceği belli olmaz. Ben olsam böyle bişeye kalkışmazdım. İleride problem olabilir, ayrılığın olmayacağı da garanti değil. Normal askerlik yapamıyor mu? Bunun için borçlanmaya değer mi mesela...

Abisine kredi öderse 24.000 ödeyecek faiziyle ama aileme 18.000 ödeyecek. Aradaki 6.000 TL'yi düğüne harcasa daha iyi olmaz mı?
Kesin harcamaz erkek milletine bu kadar iyilik yapilmaz yarin birgun bak ailem yardim etti dersin etmeseydi ya abim ya ben hallederdim diyecek
Karisma parasi yoksa gitseydi askerligine
Ne yazikki erkekler kadinlar gibi dusunmuyor

Para sıkıntısı cekeceginize biraz hasretlik çekin,her türk evladı gibi paşa paşa askerliğini yapsın,sizde o paraya kral gibi düğün yapın ve eşya alın...kimse kimseyede minnet duymamış,bu küçük hesaplarda yapılmamış olsun...Ayrıca niye benim ailem veriyormuş canım,her ihtimali düşünün bence hersey güllük gulistanlik gitmeyebilir evlenince,hayat bu....

Askere gitmeyen erkeğe ADAM demem ben, kızlar küçük yaşta belli bir olgunluğa erişkin olabiliyorlar , erkekler ASLA! Eğer ki olgunu var ise de 1.000.000/1kişi o da numunelik. Askerlik biraz da olsa olgunluk bakımından erkeğe bişeyler kattığını düşünüyorum, bence askerliğini yapmalı yoksa abi amca minneti hiç bitmez, anneanemin bir sözü var askere gitmeyen erkek karı kıymeti bilmez diye çokda doğru.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de bizi ve huzurumuzu düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller, ekstra talepleri olmaz.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?

Kesinlikle doğru değil. Bırakın kim ne kredi çekip verecekse versin. Nişanlının ailesi yok mu? Siz evlendikten sonrası sizi ilgilendirir. Minnetli falan yaşamazsınız. Nişanlın evlendikten sonra ayrı evi olduğunu, ayrı bütçesi olduğunu sana sormadan maddi konulara giremeyeceğini herkese yansıtırsa kimse birşey bekleyemez. Hem daha nişanlısınız, Allah korusun da düğünü kesin göreceğiniz ne malum. Şimdiden bu kadar verici olmayın. Nişanlın neden kredi çekmiyor?

Abisine kredi öderse 24.000 ödeyecek faiziyle ama aileme 18.000 ödeyecek. Aradaki 6.000 TL'yi düğüne harcasa daha iyi olmaz mı?
Bence doğru yapıyosun. Ailen kendisi teklif etmiş. İlerde kafasına felan kakmazlarsa bence sorun yok

Bencede doğru değil. kız tarafıı olarak aileni daha geri planda tutman gerekir.Kendi ailesiyle halletmesi daha doğru olur.

Askere gitmeyen erkeğe ADAM demem ben, kızlar küçük yaşta belli bir olgunluğa erişkin olabiliyorlar , erkekler ASLA! Eğer ki olgunu var ise de 1.000.000/1kişi o da numunelik. Askerlik biraz da olsa olgunluk bakımından erkeğe bişeyler kattığını düşünüyorum, bence askerliğini yapmalı yoksa abi amca minneti hiç bitmez, anneanemin bir sözü var askere gitmeyen erkek karı kıymeti bilmez diye çokda doğru.
Hahahhahahah. Yıllardır erkekler askere gidiyor.o yüzden kadına şiddet bu kadar fazla di mi ? Sanirim militarist bir insansiniz. Babam özel kuvvetlerde Albay. Diğer adıyla bordo bereliler. Yani sizin en çok hoşunuza gidecek kısmını yapıyorlar bu işin öldürüyorlar ne bileyim operasyon filan .şiddet ,silah ,kan .babam hep zorunlu askerliğin çok gereksiz olduğunu bu ülke evlatlarinin hayatınin en verimli çağını çaldığıni söyler .ananenizden daha otorite sanırım bu konuda

Hahahhahahah. Yıllardır erkekler askere gidiyor.o yüzden kadına şiddet bu kadar fazla di mi ? Sanirim militarist bir insansiniz. Babam özel kuvvetlerde Albay. Diğer adıyla bordo bereliler. Yani sizin en çok hoşunuza gidecek kısmını yapıyorlar bu işin öldürüyorlar ne bileyim operasyon filan .şiddet ,silah ,kan .babam hep zorunlu askerliğin çok gereksiz olduğunu bu ülke evlatlarinin hayatınin en verimli çağını çaldığıni söyler .ananenizden daha otorite sanırım bu konuda

Şiddet karakter ve kişilik meselesi , askerlik ile aynı kefeye koymak haksızlık olur , şiddet genellikle cahillikten ve bastırılmış duygulardan ibarettir. Millitarist insan diyerek çok önyargılı olduğunuzu söylemek isterim. Hoşunuza gidecek derken ben cani vurdulu kırdılı silahlı taramalı kan vahşet savaş yanlısıyım öyle mi :KK45: Siz benim söylediklerimi konyadan alıp anyaya götürmüşsünüz resmen, ama haksızda değilsiniz benim anlattığımı siz anladığınız kadarı ile anlayabilirsiniz. Baban mesleğinden mutsuzluğu genel kapsamlı söz konusu olamaz, siz babanızın asker oluşu açısında bakıyorsunuz ki bu konuda çok fena yanılıyorsunuz. Askerlik gereksiz ise tüm dünya aptal senin babanda pek bir zekiymiş doğrusu demeyi inan çok istedim ama ne yazık ki ... Siz anlamasanızda benim mesajımı anlayan anladı...
Bende asker yolu gözlüyorum , nişanlıyız , çok rahat bir yerde askerlik yapsa da evinin sıcaklığından ötede olduğu için bazı artılar katıyor sürekli kendine...
Askerlik babanızın konumundan baktığı yerden ibaret değil, askerlik neden yapılır ve askerliğin hem kötü hem de artıları nelerdir bir araştırmanızı öneririm.

Şiddet karakter ve kişilik meselesi , askerlik ile aynı kefeye koymak haksızlık olur , şiddet genellikle cahillikten ve bastırılmış duygulardan ibarettir. Millitarist insan diyerek çok önyargılı olduğunuzu söylemek isterim. Hoşunuza gidecek derken ben cani vurdulu kırdılı silahlı taramalı kan vahşet savaş yanlısıyım öyle mi :KK45: Siz benim söylediklerimi konyadan alıp anyaya götürmüşsünüz resmen, ama haksızda değilsiniz benim anlattığımı siz anladığınız kadarı ile anlayabilirsiniz. Baban mesleğinden mutsuzluğu genel kapsamlı söz konusu olamaz, siz babanızın asker oluşu açısında bakıyorsunuz ki bu konuda çok fena yanılıyorsunuz. Askerlik gereksiz ise tüm dünya aptal senin babanda pek bir zekiymiş doğrusu demeyi inan çok istedim ama ne yazık ki ... Siz anlamasanızda benim mesajımı anlayan anladı...
Bende asker yolu gözlüyorum , nişanlıyız , çok rahat bir yerde askerlik yapsa da evinin sıcaklığından ötede olduğu için bazı artılar katıyor sürekli kendine...
Askerlik babanızın konumundan baktığı yerden ibaret değil, askerlik neden yapılır ve askerliğin hem kötü hem de artıları nelerdir bir araştırmanızı öneririm.
Tüm dünyada sadece 2 ülkede zorunlu askerlik var =D tüm dünya aptal bi biz mi akıllıyiz. Babam mesleğine tapiyor bu arada :))

Bankaya, amcaya, abiye faizli gebe olacağına.. Alsın sizin aileden ödesin. Ammaaa velakin ileride bunun altında ezmeyecek ve ezdirmeyecekseniz... Herkesin gururu, onuru ve gelecek ön plana alınarak etraflıca düşünün.

Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.

Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)

Ailem de bizi ve huzurumuzu düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.

Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller, ekstra talepleri olmaz.

Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?
Niaşnlılık döneminde butür bir borç alışverişini doğru bulmuyorum.
İleride tahmin edemeyeceğin sıkıntılar yaşanabilir.
Ailenin tepkisinden eminmisin bilemem ama yeri gelir onlar bile bambaşka şeylerden gönül koyabilirler.
Ayrıca; nişanlının bunu ailesinden gizlemek istemesini kesinlikle doğru bulmadım.Ne amaçla gizleyecek?
Saklanacak bir mevzu değil ki.Alıyosa parayı ailesinden de gizlemesin.
Demek istemesem de yazayım ölümü var kalımı var.herşeyi düşünmeniz lazım.
nişanlın kendisi neden kredi çekemiyor.?
Anne babası filan çekse olmuyor mu?
herkes kredi ile ödüyor.Böyle bi imkandan yararlanacak ise de dikenine katlanacak mecburen.
Tavsiyem böyle bi işe kalkışmayın.

Cok abartmissin bence ailen odesin iste daha sonrasindada geri oder eşiniz ailene.benim annem cekti krediyi dun esime verdi git ode askerligini diye.oda bugun simdi odemeye gitti.biz anneme 36 ay 1 milyar odeme yapcaz.nolmus.esimin aileside biliyo durumu.ve annem tarafindan ogullarinin bu kadar sevilmesine ve guvenilmesine giptayla bakiyolar.gerci ben 4 senedir evliyim.artik damat diil oglu annemin.onceside var 5 sene.biz eskiyiz yani.:KK54:

Cok abartmissin bence ailen odesin iste daha sonrasindada geri oder eşiniz ailene.benim annem cekti krediyi dun esime verdi git ode askerligini diye.oda bugun simdi odemeye gitti.biz anneme 36 ay 1 milyar odeme yapcaz.nolmus.esimin aileside biliyo durumu.ve annem tarafindan ogullarinin bu kadar sevilmesine ve guvenilmesine giptayla bakiyolar.gerci ben 4 senedir evliyim.artik damat diil oglu annemin.onceside var 5 sene.biz eskiyiz yani.:KK54:
KONUYLA ALAKAsız da dikkatimi çekti neden 36 milyar ödüyor, 18 milyar değil miydi bedelli yoksa sizinki farklı bir durum mu?? merakımı mazur görün lütfen, merak işte.. :D

Günümüzde erkekler kendini ne kadar ağırdan satıyor.Vay canına. Erkek kardeşime böyle bir talip arıyorum.Yahudilerin drahomasını küçümseriz. E bu da başlık parası.Vah yavruuuuum kıyamam ben sana benim anam babam 18bin tl (+faizi) öder senin için.Bi de şu duruma takıldım.Öz abisi ve amcası parayı "borç" olarak verirse ömür boyu minnet borcu kalacak; başına kakacak da aileniz verirse karşılığında kızlarının el üstünde tutulmasını, kendilerine hürmet edilmesini beklemeyecek mi?Hayır, niyet böyle mi diye şüpheleniyor insan:cool:

Sakın böyle birşey yapmayın. Sakın.Ben evli olduğum halde ailemi sokmuyorum. Niye biliyor musun?Kendi ailesine borcu olduğu zaman acele eder erkekler. Ama eşinin ailesi olduğu zaman ağırdan alıyorlar. Hazıra kondurmayın.Boşverin.Sizin daha evleneceğiniz kesin değil.Düğün günü evlilikten dönenler var.Çok pişman olursunuz. Sonra da yok ahım tutar mı yok şöyle olur mu? Vs diye konular açarsınız.Ailenizi bu kadar ezdirmeyin.

Back
X