Hanımlar merhaba, belki önceki konularımdan hatırlarsınız, erkek arkadaşımla nişanlandık çok şükür. Askere gidecekti, bedelli çıkınca bedelli yapmayı tercih etti ve şu an iyi bir işe girdi.
Çıkmaza girdiğim konu şu, bedelli parasının kredisini abisi-amcasından biri çekecekti ve nişanlım da her ay maaşından ödeyecekti. Ama ben yıllarca abisi ve amcasına minnet borcu olarak yaşamasını biraz olumsuz buldum çünkü ileride "biz sana bu iyiliği yaptık, şimdi de sen bize şu iyiliği yap" diyebileceklerini düşünüyorum. Hep o tarafa minnetli yaşamak huzurumuzu kaçırabilir. (Yıllar önce yapılan bir iyiliğe karşı halen saçma talepleri yerine getirmeye çalışıyor, onun için bu yorumu yapıyorum)
Ailem de bizi ve huzurumuzu düşünüyor, o yüzden bedelli parasını biz verelim diye teklif ettiler. Ben önce şiddetle karşı çıktım, "oğlanı kız tarafı mı askere gönderir, kız almak kolay mı, uğraşsınlar biraz beni istiyorlarsa herşeyi biz üstlenmeyelim" dedim. Ayrıca kredi parası öderse faiziyle ödeyecek ama bizimkilere öderse faizsiz olacak.
Sonra düşündüm, abi ve amcasına karşı hep "onlar en zor zamanımda yanımda oldu, onların tüm isteklerini yerine getirmeliyim" psikolojisine gireceğine, benim aileme parayı ödesin, bizimkiler zaten diyet ödetecek insanlar değiller, ekstra talepleri olmaz.
Bunu onunla konuştuk, ezildiğini hissettim ama kabul edecek gibi. Olursa eğer, ailesine benim ailemin ödediğini söylemeyecek yanlış anlaşılmasın diye. Ben de çıkar yol bulamadım, sizce doğru mu bizimkilerin ödemesi?