kardeşim senin sözlün işadamı, işi gücü var zamanı kıymetli de başkasınız sözlüsü tamirci çırağı, berber kalfası ya da işsiz diye onların hayatı kıymetsiz mi...benim sözlüm de şu an askerde 15 ay yapcak ve 69 günümüz kaldı..bedelli çıkması için çok bekledi.maddi açıdan hiç bir problemi yok ne kadar olsa verirdi...sonuçta ümidini kesti ve gitti..sözlüm işadamı olduğundan 15 ay askerlik yapmak istemedi çünkü bu 15 ayın onu çok geriye götüreceğini söylerdi.Çünkü işlerinin tam yoğun olduğu bir zamandı ve yatırım yapmak istiodu.Üniversiteye de gitmeyi denedi gitti ama işlerden dolayı onu da bırakmak zorunda kaldı.Kesinlikle askerden kaçma gibi bi düşüncesi yoktu..turkbayragi..gerçekten 15 ay çok uzun bir süre..15 ayda çok şey değişebilir..Gerçekten insanların bu süre içinde onların yaşamlarını etkilecek bi durumları varsa,bedelli askerliğe karşı değilim..Ama hiç bir engeli olmayıp ta sadece zengin oldukları için parasını konuşturup bedelli askerlik yapanlara kızıyorumm..
askerlik olmali mutlaka,ama savas bitmeli artik..
o zaman inanin kimsede askerlikten kacmaz bedelli gibi birseyede gerek kalmaz..
daha öncede baska bir forumda yazmistim almanyadaki sistemi..
herkesin kendi iradesine bagli askerligini nasil yapacagi, iki secenegin var.. ya gidiyorsun askeriyeye egitimdi silahdi felan(tabi bunda bile haftasonu evine gelebiliyorsun,telefon serbest,gayet rahatlar) yada gidip sosyal hizmetlerde görev aliyorsun.. her ikiside 12ay sürüyor ve devletin hem asker sorunu yok hemde sosyal hizmetlerde inanilmaz derecede para tasarruf edilinebiliyor..
neden bizim ülkemizde cocuklarimizin caninin degeri bu kadar az peki? neden davulla zurnayla gönderdigimiz cocuklarimizin tabutlari geri geliyor?? ve neden bu riskten kacma imkani varken millet hala gitmek istesinki??
bunun tek sebebi askerliğin bedelli ve almanyanızdaki gibi olmaması değil misempatiksalakcinni
bence olmalı kim ne derse desin istediğiniz kadar eşit haklar fln diye konuşsun yine de herkes kardeşinin-eşinin risksiz bi askerlik yapmasını ister ve imkanı olduğu sürece bunu uygular. ben eşit hak olsun diye sevgilimi terörün ortasına niye yollıyım. ayrıca belki eleştirceksiniz ama boş boş sokakta dolanan hiç bi işe yaramayan tip o kadar çok var ki.. ne diye topluma faydalı olcak birini öyle riskli bi ortama sokalım ki..
bence askerlik ücretli olmalı isteyen gitmeli.. amerika gibi yani..
herkesin düşüncesine saygı duymalısınız bence uslubunuz hiç hoş değil size cevap bile vermicemm:1no2:kardeşim senin sözlün işadamı, işi gücü var zamanı kıymetli de başkasınız sözlüsü tamirci çırağı, berber kalfası ya da işsiz diye onların hayatı kıymetsiz mi...
kesinlikle tek tip olmalı...ne iş-güç, ne para, ne statü, ne eğitim durumu ne de başka bişey, savaşın olduğu bir ülkede imtiyaz nedeni olamaz
şöle bi durum da varki eşitsizlik sadece askerde mi sanki öyle düşünürsek hayatın her alanında eşitsizlik var zaten...bence olmalı kim ne derse desin istediğiniz kadar eşit haklar fln diye konuşsun yine de herkes kardeşinin-eşinin risksiz bi askerlik yapmasını ister ve imkanı olduğu sürece bunu uygular. ben eşit hak olsun diye sevgilimi terörün ortasına niye yollıyım. ayrıca belki eleştirceksiniz ama boş boş sokakta dolanan hiç bi işe yaramayan tip o kadar çok var ki.. ne diye topluma faydalı olcak birini öyle riskli bi ortama sokalım ki..
bence askerlik ücretli olmalı isteyen gitmeli.. amerika gibi yani..
şöle bi durum da varki eşitsizlik sadece askerde mi sanki öyle düşünürsek hayatın her alanında eşitsizlik var zaten...
cekhu sana katılıyorum, hem oy kaygısıyla ilgili görüşüne hem de bizdeki sistemin sorunlarıyla ilgili yazdıklarına. maalesef daha 19-20 yaşındaki çocuklar yıllardır o dağlarda olanların karşısına çıkartılıyor; sonuç malum. kesinlikle o bölge için tam anlamıyla profesyonel kadroların göreve getirilmesi lazım. ve ne yoksul halk çocukları ne de iş-güç sahibi insanların bu bölgede görev almamaı lazım. fakat bu sağlanmadan bedellinin çıkması demek müthiş bir ayrımcılıktır, adaletsizliktir.bunlar oy almak için taktiktekler..
başbakan yardımcısı bedelli çıksın derken,kkk komutani herkes 12 ay yapsın diyor..
Aralık'ta erkek arkadasım askere gidecek,kısa donem..bedelli çıkmasını istedim evet hemde çok istedim..çıkmadı..şimdide doğuya gitmemesi için dua ediyorum ve aynı zamanda da 12 ay çıkmaması için..
15 ay zaten bana mantiksiz ve saçma geliyor..evet ülkemiz savaş icinde..
toplumsal düşünürsem,ulkemi düşünürsem eğer eşitliğe karsı değilim,adam gibi silah tutmayı savunmayı öğretsinler acemilikte ondan sonrada doğuya yollasınlar..
ama sevdiğim insanları düşünürsem,isin icine duygusallık katarsam eğer tabiikide bedelli ve kısa donem isime gelir..
ayrıca Doğu'ya gitmiş,daha eline hayatında bir kere bile silah almamış,çatışma nedir bilmeyen,adam öldürmek,vurmak..gibi sorumlulukları eğitmeden veriyorlar askerlere..madem bu cocuk bu çatışmaya girecek,adam gibi egitsene!veriyor eline silahı,iki ateş ettiriyor,çatışmaya yolluyor..o cocuk nasıl kendini korusun?
bu savaş için eğitimli asker yetiştirmeleri gerekir..onu da secmeli yapmaları gerekir,ve paralı..nasıl üniversite mezunu 12 ay giderse para alıyor,bu da öyle olmalı..isteyen adam gitsin egitimini alsın,parasını alsın yapsın askerliğini..
neyse biz ne desek boş zaten..derler ya askeriye de mantık yoktur diye :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?