Bedelli askerlik...

Bende onaylamıyorum ablacım..
Erkek erkektir her daim hep diyoruz pantolon giymekle olmuyor erkeklik diye..
Şerefiyle şanıyla askere gidilip askerlik yapacak benim gözümde erkek.
Oğlum olurda Allahın izniyle şanımla şerefimle davulumla zurnamla askere gönderir,birliğine teslim ederim.İnşallah.:Saruboceq:

Gidecek alacak eline silahı eğitimini görecek ki yaptığı askerlik tam olsun demi..
İnşallah canım ya o günleride görmek nasip olur inşallah ..
99 depreminde yapıldı zaten onu anlarım tamamıyle yardım amaçlı olan bişeydi..
Ama bu sefer neden yapılmak isteniyor vardır bir nedeni yoksa ortaya atılmazdı ...

parası olan olmayan değil....vatan sevgisi olan herkes için karşı olması gereken bir durum buu...askerlik kısa olunca ölüm korkusunu üzerinizde atmış olmuyorsunuz ki hem! biz şuan büyük şehirlerde yaşadığımız halde ne kadar eminiz bir saat sonramızdan..değil bir tane on tane oğlum olsada seve seve gönderirim askere,gitsin dedesinin,dayısının,atalarının yaptığı gibi ne kadar yapması gerekiyorsa yapsın...birileri ha sahte çürük raporu almış ha bedelli yapmış gözümde aynıdır..lmaz:

Bedelliye kesinlikle karşıyım.

Tek tip olsun herkes paşa paşa eşit yapsın askerliğini.

Sevgilim şu an Şırnakta ve 15 ay yapıyor.. Gurur duyuyorum onunla. Çünkü bu vatan bizim deyip geçmekle erkeklik olmuyor. Vatan bizimse heryeri bizimdir herkes kaçarsa doğudan korkarsa orası bizim kalırmıydı?

Herkesin canı aynı değerde!

benimde esim bedelli askerlik yapti,ama herzaman der,egerki benim kanim bu vatan icin gerekirkse gene giderim diye....
diyeceksinizski peki neden bedelli askerlik yapti,ayni soruyu bende sordum ona,onun askere gidecegi dönem annesi cok agir hastaydi bakacak kimse yok diye gitmedi sonra evlendik almanyaya geldi,ama dedim gibi egerki vatanina bi asker gerekiyorsa ve cagirlcak olunursa arkasina bakmadan gider....

ya arkadaşlar ne kadar lafı bi tarafından anlamaya niyetlisinizz!!!
sokakta boş boş gezen lafını diyen benim bana laf edicekseniz alıntılayıp diyin öyle ortalığa konuşmayın bu biiir
ayrıca ben onu sokakta boş gezen adam gitsin ölsün diye demedim
sokakta boş gezen adam 15 ay yapsın askerlik ama bu ülkeye faydası dokunan insanlar 1 ay yapsın gelsin faydalı olmaya devam etsin diyorum
açıkçası sokakta dolanıp bana önümden arkamdan laf eden boş tipler gidip askerlik yapsa da millete sarkmasa daha memnun olurum ama kalkıp apandisit olduğumda en iyi doktor askerdeyse o sırada ondan benim faydalanamıcağımı gösterir bu kadar.
ayrıca burda o kadar herkes eşit olmalı diyenler hep bi yakınları askerliğini yapmış bitirmiş insanlar.
ama kalkıp askerliğinin nereye çıktığını bilmeden önce gelip bakın 1 aylığına yapıcak kardeşiniz-eşiniz dese hepsi havada atlardı. yok doğuya gitsin ülkesini savunsun gerekirse tabutu gelsin kimse demezdi. boşuna burda kimse demogoji yapmasın..

evet...

hayatın her alanında EŞİTLİK-ADALET olmalı..
hele söz konusu olan vatan ise adaletsiz bir uygulama asla düşünülmemeli!

doc canım sana sonuna kadar katılıyorum..
ya arkadaslar madem sizler bu kadar hayransiniz vatan topragınıza falan niye eşlerinizi sevgililerinizi kardeslerinizi doğuyu özellikle tercih etmeleri için teşvik etmediniz?askeri okullara gitseydi hepsi?ne biliyim bordo berelilere katilsalardi falan?bunlar için teşvik etseydiniz?neden etmediniz?neden dogu çıksın diye dualar etmediniz?
diğer basliktada söyledim,burada da söylüyorum,bu konuda alabildiğine bencilim..
şimdi muhabbet siyasete donecek ama bu vatan uğruna verilmiyor o canlar!3-5 kendini bilmez cahil adam ve ne yaptıgı bilinmeyen siyasetçilerimiz!yüzünden akıyor bu kanlar!benim ne basimizdaki siyasetçilere ne de cahil adama verecek canım yok!
bugüne kadar şehit düşen kınali kuzuların hepsi maalesef bir oyunun kurbanları!vatan millet Sakarya muhabbeti değil bizlerin suan yaşadığı durum!vatan sagolsun olayı da değil!bunu karıştırmayın,bunun üzerinden demagoji yapmayın!

Son düzenleme:
eşitlikten ve adaletten söz ediyoruz!!!
hepsi bu!!!

zengini fakiri her zaman her yerde ayırıyorlar zaten alıştık bu duruma :) zengin özel üniversitede istediği bölüme düşük puan alsada gidebiliyo.buda benim çok gücüme gitmişti puanım bölümüme gitmeme yetmeyince. bedelli çıkıncada parası olan gitcek işte buna bi çare yok zenginsen zenginsin fakirsen fakirsen fakir.

eşitlik yine sadece bizlerin arasında olacak!bunu neden kabul etmiyorsunuz?yine sözde eşitlik olacak iste!
senin benim canım yanacak!başbakanın milletvekilinin bilmemneyin baskanın değil!eeeeee bu mu eşitlik!?
adam çıkaracak yasayı kendi ve adamları dısında herkes uyacak!bizde aha eşit olduk mu diyeceğiz!?
yapmayın yaa yapmayın!
sizlerin dediği gibi yürüse bu isler canım feda!
ama isin rengi gercegi böyle degilken ben o canı vermem!

eşitlik diyenlere diyorum.. hayatın neresinde eşitlik var?? ve o eşitlik sizin lehinize bozulduğunda da yine eşitlik diye bağırıyor musunuz? hiç sanmıyorum...
benim sevgilimin tayin yeri hakkari yüksekovaya çıktı. öyle bi ülkedeyiz ki adam köpekler gibi okuduğun okulun diplomasını zorunluya gitmezsen vermiyor bile. ama kendi adamını izmirde, muğlada oturtuyor. şimdi bu eşitlik mi? başa gelince çekiyoruz ama biri gelse bak sen izmirde yapıcaksın zorunlunu dese güle oynaya atlarız. bu hayat böyle.. kimse de kalkıp yok ben yine giderim yurdumun herköşesi cennet demez. diyenler de komik ve yapmacık oluyor bana göre. neyse bu tartışmadan varılacak nokta kalmadı herkesin düşüncesi farklı. kimse kimseninkini de değiştiremez.

yazdıklarına kızanlardan biri de benim doc.
yazdıkların o kadar aşikardı ki alıntılama gereği duymadım.
ha sen ha bir başkası ne fark eder, insanları bu şekilde ayırmak bana normal gelmiyor.
doktor işinin başında olsun, boş gezen bana laf atamasın mantığı da ilginç.
o zaman sokakta boş gezen biri bir gün senin canını da kurtarabilir,
doktorun biri de seni öldürebilir.
bu çok duygusal bir yaklaşım.

ben olaya daha geniş bir pencereden bakmamız gerektiğini düşünüyorum.
herkesin her yerde eşit olması mümkün değil ama askerlik konusuna para karışması bana göre zenginden yana bir tablo çizilmesi anlamına geliyor.
herhangi bir görevle vatani görev aynı değil üklemizde çünkü savaş var.
savaş varsa "zengin" de katılacak savaşa, "fakir" de.

neyse, her şey herkesin gönlünce olsun...
ne olursa olsun hepimiz için en iyisi olsun.

kizlar istediginiz kadar millet vekillerinin, basbakanin bilmemkimin oglu da doguya gitsin askerlik yapsin diye diretin, boyle bir seyi ancak ruyanizda gorursunuz yani bu bir gercek boshayallersmile
bari normal vatandas esit olsun biz ona da raziyiz...

ayrica hangi ulkede bu tip torpiller yok?
heryerde var.
bunu ne siz ne de ben degistirebiliriz.
anca Ataturk gibi bi adam basimiza gecerse degisir yoksa ayni tas ayni hamam devam edecek iste hic kendinizi yormayin...
parasi olan guclu bu devirde iste...
gidin istediginiz merciye dilekce verin, dava acin yine bu degismez.
uzgunum ama bu boyle :2:

birilerinin elini taşın altında koyması gerek
herkesin canı can,herkesin evladı kıymetli
ama bi düşünün yaaa ekmeğinizi kazandığınız,suyunu içtiğiniz vatanınız için bişeyler yapmak zorunda herkes .
zaten her yerde parası olan konusuyo bari burda hakkaniyet olsun.her yerde mi garibana zorluk olacak.
hepsini geçmiş atalarımıza saygıdan bunu bi borç bilmeliyiz
kim ne derse desin
VATAN BORCU NAMUS BORCUDUR
bu geçmişte de böyleydi şimdide böyle turkbayragi

alkisalkisalkis..sizin düşüncenize tamamen katılıyorumm..eğer özel bir durumları varsaa bedelli askerlik çıkmasına karşı değilimm,zaten bedelli askerlikte bu özel durumları olanlar için çıkıorr,farkındaysanız bundan önce çıkan bedelli askerliklerde hep yaş sınırlaması olmuştur,ve en az 26-27 yaş sınırını koyuyorlar..30 bile olabilio,futbolcular da mesela bedelli yapıolar genellikle...kariyerinin en parlak noktasında 15 ay askere gidip geldikten sonra bir daha eski günlerini yakalayamıolar..zatenn futbol oynamanın yaşı da ortada adamlar o yaşa kadar futbol oynuolar sonra bedelli askerliği bekliolar yada yurt dışına çıkmaya çalışıolar..şimdi bu insanlar da vatanını milletini sevmior mu?ülkesi için canını vermez mi?sadece eşlerine çocuklarına daha güzel bir gelecek hazırlamak için bunu yapıorlar...

bende öğretmenlik okuorum ve seneye doğu görevim var zorunlu hizmetim..ve kesinlikle gitmemek için elimden ne geliorsa yapacağım,kendi düşüncemi geçtim ailem beni kesinlikle doğuya göndermez..bu konuda senin düşüncene tamamen katılıyorum..hep eşitsizlik var ki zatenn,hiç olmadı kendi çocuklarını zaten yurtdışına fln çıkarıolar en iyi şartlarda zorunlu hizmet mi var onlara!!Sadece doğu batı diye ayırmak istemiorum,sevdiği yakını kötü şartlarda askerlik yapan arkadaşlar da ellerinde bi imkanları olsa bu şartlarını değiştirmek isterlerdi!

benim eşimde bedelli askerliğin çıkmasını bekleyen yüzlerce kişiden biri işi ve kariyeri gereği bedelli yapması en makulü onun için keyfi bedelli yapmanında karşısında durur her zaman bedelli çıkarsa keyfimden değil işim gereği yaparım 15 ayın onun ve bizim geleceğimizi nasıl etkileyeceğini söylüyor her zaman bu ve bu gibi durumlarda olan vatan evladı çok

peki eşitlikten bahsediyoruz kısa dönem yapanlar ve uzun dönem yapanlar eşitmi ki bedelli yapanlar eşitsizlik adı altında eleştriliyor

bence tam tersi benim düşüncem duygusal değil mantıksal.
ben örnek verdim zaten ona bakarsan doktorlar 12 ay yapıyorlar ve onların kısalmaz bu gidişle. hani eşitlik diye yırtınıyor muyum ben?
bu ülkede ne yaparsan yap hiç birşeye hiçbir zaman hakkın olmaz zaten. hep başına vurulur sus senin hakkın yok denir. kahvede sürten ortalıkta kız kesen adam 15 ay yapınca sorun olur, ama işi gücü başında yıllarını okumaya vermiş etrafındakilere iş olanağı sağlayan adam kısa dönem yapmak istedi mi bencil olur adaletsizlik olur.
savaş var diyorsunuz peki bu savaş ne kadardır var? benim babamın döneminden beri var.. peki son senelerde şehit haberleri niye bu kadar arttı?? kimse bunları sorgulamıyor ama vatan uğruna ölünmeli herkes ölmeli diye dolanıyor. niye birileri ölüyor demiyor...
ayrıca bişey daha diyeceğim ki.. bu tutumunuz bizim sınıfta bi kız vardı gitti hocaya dedi ki hocam kalıp soruları çözüp sınıf geçiyorlar. sonra ne oldu bütün sorular değiştirildi. peki ona neydi.. seni başkalarının sınıf geçmesi etkiliyor mu...
onun gibi bu da. bedelli olmayınca diğerlerinin süresi kısalacak mı? hayıır..
peki o zaman insanların en doğal isteği olan askerliği kısa sürede bitirme isteğine niye bu kadar tepkilisiniz...
ya da bedelli olup olmaması neyi değiştiricek diğerleri açısından? hiç birşey. o zaman bırakında bari herkes olmasa da bazıları sevdiklerine çabuk kavuşabilsin.
bu arada benim sevgilim,kuzenlerim vs kimse bedelli askerlik yapamayacak işine yarayan adamlar için devlet buna izin vermiyor çünkü. sen gel mühendissin benim işime yara. sen doktorsun gel askerimi tedavi et diyor. ama ben yine de bu düşüncedeyim.
peki burda eşitlik diye bağrınan arkadaşlara soralım hepsinin yakınları uzun dönem yapmışlar. bu sistem benim işime yaramıyor ve adaletin hiç bi zaman olmıcağını biliyorsam diğerlerinin ne yaptığı beni ne ilgilendirir ki. varsın kısa yapsınlar.
aman gerçekten bu tartışmadan sıkıldım. inş herkes sevdiğine sağ salim kavuşur.

uyuyan güzel o zaman o eşitlik olmuyor canım iste!
torpil her ülkede var diye,ben başbakanın kızı değilim diye niye benim canım tehlikeye atılıyor?
ohooo mantığa bak..bu mu adelet bu mu eşitlik?
bak arkadas ne güzel anlatmış,futbolcu bile benden üstün!hak mı bu?
birileri kaymağı yesin ama bizler ses cikarmiyalim,biz eşit olalım ona bile taziniz?yoooo kimse kusura bakmasın ben buna kesinlikle karşıyım!başbakanın oğlu da insan!benim abimde kuzenimde sevgilimde!onunki laylaylom yapacak benimki Savaşıcak sonra esitiz diye gecinicem!?

Doc tamamen katılıyorum sana..
hiç vatan borcu namus borcu olayına girmeyin bosu bosuna!burada kimse askerliğini yapmasın kaçsın demiyor!tabiikide yapacak!
ama benimki 15 ay yapıyor diye seninkini niye kıskanıyim ben ya?niye seninkide 12 ay yapsin diye yirtinayim!?bana ne?seninki uzun mu yapmış kısa mı yapmış bedelli mı yapmış..bana ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…