beğenmemişler bana yakışmazmış:((

shygirl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2009
646
1
96
Eskişehir
merhaba kızlar,
Bugün evlenmeye karar verdiğim kişi ailemle tanıştı.Ailemin yorumu sana yakışmaz ağzı eğri yürüyüşü farklı üstelik ırkı farklı sen o işi unut :((O kadar üzgünüm ki anlatamam sonunda kafama uygun biriyle tanışmıştım laflara bak :((sanki ben dört dörtlük bir kızım ...Çocuk çok konuşuyor dedi..Yürüyüşünde sorun var dedi babam ağzı eğri,çok esmer..Anneme beni konuşturma demiş o onunla nasıl aynı yatağa girecek demiş lütfen bana akıl verin:(((Ben ayrılmak istemiyorum

arkadaşım ailenin sadece görsellikten dem vurmasına ilişkin yazıyorum.'Güzel yüze doyulurda güzel huya doyulmazmış'

allahım sen büyüksün töbe yarabbim..yaa bu nasıl bir takdirdir ki babanız anneniz kim ki allahın yarattığı bir kul hakkıda ağzı eğri burnu şöyle yürüyüşü şöyle diyebilme hakkını buluyorlar kendilerinde...
ırk meselesine zatn hiç girmiyecem çok sinirlendim resmen...çok ayıp yaa nedemek bu hakarete varıcı ithamlar...ayıp güneh ve çok acımasız...
kendileri kainat güzeli heralde...babanız iyi demiş işte, yatağa girecek olan o çocukla, sizsiniz... siz beğendiyseniz sorun kalmamıştır zaten...onlara ne ki, güzelliği çirkinliği sizi ilgilendirir...anne babanızı değil...diğer konularda elbet hak sahipleridir...ama güzel çirkin meseleleri onlara düşmez...sakın ayrılmayın sırf bu ithamlar yüzünden...

Allah a büyük konuşmayın.anne baba bu herşeyin en iyisine layık görürler ama zamanla da kabullenirler.niye bukadar yüklendiniz ki beğenmeyebilirler evlat başka bişey

Ben hayatimda bir ailenin istenmeyen damat - gelin adayi hakkinda bu kadar sacma gerekcelerini duymadim... Evet dis gorunus yanina yakisma durumu vs aslinda bunlar onemli seyler. Ve ailenin istemedigi birinde mutlaka bi puruz oluyor. Ama "ne kadar esmer, yuruyusu garip, agzi yamuk" diye verilen olumsuz tepkileri kabul etmem imkansiz. Isi gucu saglam degil, konusmasi kaba, fikirleri aykiri, yasami denk degil vs olsaydi tamam da, sadece soylenen gerekceler cok sacma.

:19:

ailen çok ayıp etmiş ALLAH öyle munasip görmüş öyle yaratmış söyledıklerı çok yakışıksız heleki bu adamla aynı yatağa nasıl gırecekk iyice sıvamış afedersınız hakkınızda hayırlısı alileniz bu yapıdayken onların rızasını alarak evlenmenız zor görünyorr

ayrilma diret,

adam olsun herseyden önce ,güzellik gelip gecici,

bugün bir bayan gördüm sanirm kaza gecirmis Allah korusun yüzü yanik izi gibiydi kolunun birini kesilmis ya

herkesin basina hersey gelir sükretmek gerekir..

karakteri iyise bence takilma..

ayrica o yataga girme iside dünyanin en yakisiklisi olsun insan sevmezse yine giremez mantiken,takilma ikna etmeye bak

tek dediği o benim çocuğumun yanına yakışmaz allahım inanmıyorum nasıl ikna edeceğim telefonda bir de evden uzaktayım ne olur yardım edin:((

Vazgeçmeyeceksin
Onlar başlarda çok inat yaparlar.Fakat senin kararlılığın onları gün gelip yıldıracak.O zamana kadar sabırlı olman lazım ha deyince olmaz.

tek dediği o benim çocuğumun yanına yakışmaz allahım inanmıyorum nasıl ikna edeceğim telefonda bir de evden uzaktayım ne olur yardım edin:((

yardım etti ya herkes:okuduysan yorumları anne babanın ne ayıp ettikleri kaldı ne saçmaladıkları kaldı onlar kim ki dediler, bu aile yapısıyla zor dediler (sanki o ailenin içinde sen yokmuşsun gibi) kendileri kainat güzeli herhalde diyen bile oldu.açık söyleyim ben ailemle ilgili bir konuda dertleşmek isterken aileme bu kadar hakareti duysam heralde karşılığı çok ağır olurdu.kimki onlar ne demek

ama ben şunu söyleyim.anneni babanı saygını yitirmeden al karşına konuş.ben seviyorum sizde tanıdıkça seveceksiniz eminim de.görünüşüne göre değerlendirmeyin ben beğeniyorum onu de.zamanla düzelir herşey.kendini ferah tut.Allah yardımcın olsun

zamana bırak ve lütfen olumlu düşün.

bu cümleleri sarfetmeleri kişinin vebaline girmektir ve günahtır.

Kaç kardeşsiniz ?Tek kız çocuğu musun ?

Son düzenleme:
canım sana burdan gelecek cevaplar belli, şöyle bi cevap bekleme, ailen iyisini bilir beğenmedilerse ayrıl...!
bunu duyamazsın kanımca kimseden...aklı başında bi insan böyle yorum yapmaz zaten sevgiyi aşkı bilen biri....aileniz sizin yanınza yakıştırmamış ama farkındaysan karakterine fikrine yaşayışına falan değil, sadece ağzına burnuna yürüyüşüne takılmışlar...bu çok ayıp ve çok kötü bişeyçççsavunulacak bi tarfı yok...
herkes aynı şeyi yazacak sana, neyi bekliyorsun nasıl bi yardım anlayamadım açıkçası...
ha dersen ki, zaten seviyorum asla ayrılmayacağım ama aileme karşı tavrım nasıl olsun...?
ozaman durum başka...bence ailene baskı yap, sevdiğini ondan başkasıyla mutlu olamayacağını, başkasıyla evlensen bile aklının gönlünün hep onda kalacağı gibi blöflerle ikna edebilirsin bence...çok garip bi tavsiye oldu ama, kusura bakma aklıma bişey gelmiyor böyle takıntılı anne babaya mantıklı cümleler kuramıyorum...
hayat bu yaa allah korusun yarın birimizin başına bi kaza gelmeyeceği nerden belli...
aileniz çok fazla ulu konuşuyor dikkat etseler iyi olur allah muhafaza...medeni bi genç kız gibi gidin güzelce konuşun..

benm de ailem ırkı yüzünden kabullenemiyor. kendisini görseler kesin bizimkiler de dış görünüşüne kulp takarlar

adam gibi adamsa , dini imani yerindeyse , aLLAH KORKUSU VARSA Içinde ( bu bence onemli bi kriter ) , sevip seviliyorsan vazgeçme ...

Lafa bakar mısın ya "o çocukla yatağa nasıl girecek"
Tövbe tövbe.
Senin karın seninle nasıl aynı yatağa nasıl giriyorsa kızın da aynı şekilde girecek.
Ay çok sinir oldum.
Aileniz çok mu mükemmeller ki sevgilinizi beğenmemişler.
Madem sevgiliniz çok çirkin onlar daha güzelini yaratsın.
Yapabiliyorlarsa tabi!

Bu arada ailenizin kalp güzelliği yok..
Ne yazık..

:20:

Son düzenleme:
Gerekceleri cok sacmaymis. Hayir, dogru durust bir sebep gosterip riza vermeseler aile rizasindan dem vururum, aile rizasi almadan evlenmeyi pek dogru bulmuyorum ne de olsa. Ama kardesim bu gerekceler de gercekten komik yani. Bu konuda aile rizasini filan gec diyorum. Onlar begenmese de olur. Yataga onlar girmeyecek. Bir de anne baba bile olsalar hadlerini asmislar. Allah'in yarattigi bir kulun fiziki ozelliklerini boyle asagilamak gunah yani. Yarin birgun baslarina birsey gelir, boyle guzelliklerine zeval gelir, bu sozlerin acisi cikar mazallah.

Anne ve babana acıdım. Bu yaşa gelipte hala insanları görünümüne göre yargıladıkları için.

Sen seviyorsan, gerisi boş. Ağzı eğri yada yürüyüşü farklıysa bu Allahın vermiş olduğu birşey, kimse kendini değiştiremiyor malesef, sende bulunmaz hint kumaşı değilsin elbette.

Adam olsun yeter, yakışıklılık-güzellik o kadar boş hevesler ki... Bir süre sonra bunlarında hiçbir önemi kalmıyor. Ailen sanırım senin mutluluğundansa, yanlarında yakışıklı görünecek bir damat istiyorlar. Gösteriş için.
Gerçek bir anne baba çocuklarının mutluluğunu ister, gösteriş amaçlı yakışıklı bir damat değil.

:34:

anlaşabileceğin birini bulmak o kadar zor ki şimdilerde..içine sinmesi için illa ki yakışıklı olması gerekmiyor..diğer konularda sorun yoksa pes etme sakın

Yeni tanıştığın,tanışır tanışmaz evlenme teklif eden kişiden mi sözediyorsun ?

Eğer öyleyse ailen,nereden çıktı bu diye düşünmüştür.
Belki güvenmediler,tepkilerini başka yoldan gösterip seni soğutmaya çalıştılar.

Acele edip işi inada bindirme derim.
Evlenmek,çok ciddi bir karar.

merhaba kızlar,
Bugün evlenmeye karar verdiğim kişi ailemle tanıştı.Ailemin yorumu sana yakışmaz ağzı eğri yürüyüşü farklı üstelik ırkı farklı sen o işi unut :((O kadar üzgünüm ki anlatamam sonunda kafama uygun biriyle tanışmıştım laflara bak :((sanki ben dört dörtlük bir kızım ...Çocuk çok konuşuyor dedi..Yürüyüşünde sorun var dedi babam ağzı eğri,çok esmer..Anneme beni konuşturma demiş o onunla nasıl aynı yatağa girecek demiş lütfen bana akıl verin:(((Ben ayrılmak istemiyorum

Ne düşündüklerinin senin için çok mu önemi var?
Baban önemli bir noktaya değinmiş aslında..
Yatağa girecek olan onlar değil sensin...

Back
X