beğenmemişler bana yakışmazmış:((

bugün erkek kardeşimle konuştum
Babam kesinlikle çocuğu istemiyor dedi.Sebebi ne dedim sadece dış görünüşüyse ..Ben,im için önemli değil dedim.
Sebepleri şunlarmış .İyice okuyun arkadaşlar ve lütfen bana yardım edin.Kardeşim öncelikle sen hiç aynaya bakmadın mı dedi?Ben de benim için önemli değil dedim.Kardeşim çocuk babamın lafını kaç kez bölmüş dedi ve de en önemlisi kız kardeşim hizmet ederken güya arkasından poposuna bakmış çocuk inanmak istemiyorum ben buna böyle bişey olabilir mi bu bir bahane mi yoksa?

ben olsam ailemi dinlerdim
gerçekten kardeşinin poposuna fln baktıysa çok yazık
aileniz haklı derim
ve babanızın sözünü kesmesi de çok yakışıksız
yani belki üzülme diye bunları söylemek yerine kötülemeyi tercih ettiler.
ailen senin kötülüğünü düşünmez. dürüstçe konuş bence ailenle tüm endişelerini anlatsınlar sonra sen de objektif bak onların dediklerine kavga çıkarma. belki gerçekten haklılardır ki içimden bi ses haklılar diyor

ayrica bence eski ayrildiginiz sozlunuz de bu adami taniyor ve o sizinle tanismasi icin bu 3 haftalik sevgilinizi ayarladi, sizin onu gercekten unutup unutmadiginizi gormek icin..

şekilciliğe önem verilmesini çok kınıyorum..
huy olarak bir eleştiri göremedim..demek bir sorun yok..sanada uygunsa yolunda devam et arkadaşım..

Poposuna mi bakmis ... Su art niyete bakin sok oldum sen evlensende sahsi kanaatimce ailen sana bir suru sorun cikartir su zihniyete bakin .

Kız vermek kolay değil, benim babamda ilk öğrendiğinde çok olumsuz baktı ilişkimize memleketiydi, madi durumunun iyi ama çok iyi olmaması babamı olumsuz etkilemişti. Düşündüğü tek şey; nasıl insanlar? ileri de evlendikleri zaman kızımı rahat ettirebilir mi? iyi anlaşıp geçinebilirler mi? oldu. Pazar günü de tanışmaya geldiler ama hiç aa şurası şöyle, burası böyle demediler. Sakin birine benziyor, saygılı dedi. Ne diyeyim ben tanımıyorum, kızım tanıyor o daha iyi bilir karakterini dedi. Ailenizin bunlara takılması bana çok boş geldi açıkçası, her zaman aileni dinle, onlar doğruyu bilir derler ya hani, ben her zaman bunun taraftarı değilim..

Benim babamın maddi durumuna takılması konusunda da aynıydım! Babadan zengin olmayışı sorun olamaz hiç bir zaman, elinde mesleği var ve şuan smmm sınavı için kursa gidiyor, azimli veçalışkan olduktan sonra her şey olur Allahın izniyle. Çabası, hırsı olsun yeter ki. Hırsından kastım da pes etmemesi.

Sırf bu sebeple tabiki pes etmemelisiniz, ailenizle dış görünüşünden çok karakterine, huyuna odaklanması konusunda konuşun. Yanlış yapıyorlar..
:ssz:

bugün erkek kardeşimle konuştum
Babam kesinlikle çocuğu istemiyor dedi.Sebebi ne dedim sadece dış görünüşüyse ..Ben,im için önemli değil dedim.
Sebepleri şunlarmış .İyice okuyun arkadaşlar ve lütfen bana yardım edin.Kardeşim öncelikle sen hiç aynaya bakmadın mı dedi?Ben de benim için önemli değil dedim.Kardeşim çocuk babamın lafını kaç kez bölmüş dedi ve de en önemlisi kız kardeşim hizmet ederken güya arkasından poposuna bakmış çocuk inanmak istemiyorum ben buna böyle bişey olabilir mi bu bir bahane mi yoksa?

babanız bunun yalanını söylermi. bence hayır. bir baba kızı için bu lafı edemez. olmuşsa eder. ama olmamışsa bunu uydurmaz bence... bakmış olması yüksek ihtimal

canım benim sıkıntınla ilgili yazdıklarını okudum,yapılan yorumları okudum,çok üzüldüm.hem senin yaşadıklarına,hemde burda yapılan yorumlara.hani çok klasik bir laf varya,anne baba olunca anlarsınız diye,hah işte ondan. anne baba olmadan anlayamazsın anneni babanı.anneler babalar uygun görmüyorsa eğer mutlaka bir nedeni var onun,ama somut ama içgüdüsel..bunu bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum.daha çok toy yaşlarımda birine aşık oldum ve ailemle tanıştırdım,asla olmaz dediler. sebebi ne dedim,biz istemiyoruz,onu sana yakıştıramadık falan filan dediler seninki gibi.ama ben ısrarla aşkımın peşinden gittim,onlara rest çektim,19 yaşımda olmama rağmen maddi özgürlüğüm ve ayrı evim olduğu için eyvallah etmedim onlara.annem bigün bana dediki;aşık olabilirsin tama ama onda benim içime sinmeyen ama adını koyamadığım itici bişeyler var dedi. güldüm geçtim.ve sonra ne öğrendim dersin? adam bildiğin kumarbazmış !!oyüzden aileni dinle.çünkü allah korusun yarın birgün olumsuz bişey olursa bu konuşanların hiçbirinin umrunda olmazsın,yine ailen sahip çıkar sana.biz demiştik diyecekleri bir karar verme. alabiliyosan rızalarını al,ama illa yok derlersede vazgeç derim ben.vardır bir hikmedi inan.hem daha kimler çıkar karsına,yine aşık olursun,30 yaşındayım 1 çocuk annesiyim ve inanki şimdi diyorumki ben o adamı hiç sevmemişim meğer.çünkü eşime deli gibi aşıgım...

canım benim sıkıntınla ilgili yazdıklarını okudum,yapılan yorumları okudum,çok üzüldüm.hem senin yaşadıklarına,hemde burda yapılan yorumlara.hani çok klasik bir laf varya,anne baba olunca anlarsınız diye,hah işte ondan. anne baba olmadan anlayamazsın anneni babanı.anneler babalar uygun görmüyorsa eğer mutlaka bir nedeni var onun,ama somut ama içgüdüsel..bunu bizzat yaşamış biri olarak söylüyorum.daha çok toy yaşlarımda birine aşık oldum ve ailemle tanıştırdım,asla olmaz dediler. sebebi ne dedim,biz istemiyoruz,onu sana yakıştıramadık falan filan dediler seninki gibi.ama ben ısrarla aşkımın peşinden gittim,onlara rest çektim,19 yaşımda olmama rağmen maddi özgürlüğüm ve ayrı evim olduğu için eyvallah etmedim onlara.annem bigün bana dediki;aşık olabilirsin tama ama onda benim içime sinmeyen ama adını koyamadığım itici bişeyler var dedi. güldüm geçtim.ve sonra ne öğrendim dersin? adam bildiğin kumarbazmış !!oyüzden aileni dinle.çünkü allah korusun yarın birgün olumsuz bişey olursa bu konuşanların hiçbirinin umrunda olmazsın,yine ailen sahip çıkar sana.biz demiştik diyecekleri bir karar verme. alabiliyosan rızalarını al,ama illa yok derlersede vazgeç derim ben.vardır bir hikmedi inan.hem daha kimler çıkar karsına,yine aşık olursun,30 yaşındayım 1 çocuk annesiyim ve inanki şimdi diyorumki ben o adamı hiç sevmemişim meğer.çünkü eşime deli gibi aşıgım...

Merhaba kardeşim daha önce açtığın konulardan da anladığım kadarıyla mümeyyiz değilsin ve tam ehliyetsizsin

Bu durumda aileni dinlemenin doğru seçenek olduğunu düşünüyorum

Selametle

bence aileni dinle.
tamam buldukları sebepler abes ,yakışıksız.Keşke daha geçerli sebeplerle çıksalarmış senin karşına.

Sanırım evlenmek istediğin kişi bilmem kaç hafta önce seminerde tanıştığın , senin tabirinle odasında oturduğun , sabahına sana evlenme teklif eden kişi. Sen bu insana bu kadar çabuk nasıl güvendin, seni nasıl kendine bağladı anlayamadım .

Sanırım bir an önce evlenmek isteme sebebin; atandığın yerde yalnız olman, psikolojik sorunların nedeniyle doğru dürüst iletişim kuramaman ,aileninde ve özellikle erkek kardeşinin seni kaale almamaları filan .Bunlar sana sığınacak bir yer aratıyor ve sen bulduğun ilk limana girmeye çalışıyorsun şu anda.

Belki evlenmek istediğin kişi dünyanın en süper en iyi insanıdır ama senin için erken . Şu durumda evlenmen ve üstelik ailene karşı çıkıp evlenmen ilerde psikoloğuna vereceğin paraların artması demektir.
Kendine yazık etme ve biraz aklını başına topla

Ayni seyleri bende yasadim..Benim esimde yabanci..Ailem kesinlikle istemediler..Annem hep kizdi ve cok yargiladi..Eger ayrilsan eve bile donemezsin dedi..Abim bundan daha iyilerini bulursun falan..Arkadaslarim bile destek cikmadilar.Tabi herkes benim mutlulugumu dusunuyordu...Sonuc kimseyi dinlemedim.. kararimi verdim ..evlendim..Gayette mutluyum..Ailemde mutlu oldugumu gorunce degistiler..Simdi hersey iyi..Yaklasik iki yildir evliyim..Kismet isi bunlar..Gercekten istiyorsan ve hayirlisiyla oluyor..(Karsindaki insan seni seviyorsa vucuduna bakar tabii..Bizlerde bakmiyormuyuz..Adamcagiz seninle evlenmeyi istiyorsa ve birlikteliginiz varsa bu cok normal)..Aileni anliyorum..klasik turk ailesi benim ailem gibi ...Zaman degisiyor..Bu senin hayatin once kendini dusun..Eger mutluysan ve cok iyi taniyorsan!! bir omur gecirebilirim diyorsan!!! durmamalisin...tabii cok onemli bir karar iyi dusun tasin.Butun arti ve eksilerini koy onune oyle karar ver...Ben uc yil cikmistim esimle..Cok ta iyi bir insan..Karsindaki insani iyide taniman gerekir...Iyide olabilir kotude..Dikkatli ol..

Yazilanlari tam okumamistim.Hemen evlenmek zorunda degilsin..oncelikle tani karsindakini...zaman ver iliskinize..Karsndaki kisinin durumlara nasil yaklastigini gozle.Tavirlarina bak..Seni seviyorsa herseyi yapar..(benimkisi yapmisti).Turk aile yapisini anlatmalisin..Bir defaki sefere hata yapmasini sen engelleyebilirsin..Ailen onemli..En kotu durumlarda siginabilecegin tek liman..Onlar seni seviyorlar..Ailenin rizasini mumkun oldugunca almaya calismalisin..Yakin akrabalarinla mumkunse teyzen varsa onlarla konus..Anneni etkileyebilirler..Bende oyle olmustu..Ilk annemin gonlunu aldim..Anneyi kazanirsan sonraki dugumler kendiliginden cozulur..(annecimde Turkiyeden ayrilmami kaldiramamisti..Cok uzulmustu ama zaman herseyin ilaci..Bir cocugum olsa cok mutlu olacaklar bizimkiler

Back
X