beğenmemişler bana yakışmazmış:((

Annenizle babanızın tavrını hiç doğru bulmadım agzı egri yok esmer ister beyaz olsun ister esmer olsun ne fark edecek önemli olan insan olmaktır ırk ayrımı yapmak ne kadar kötü ve günah buraya bir şiir paylaşıyorum ailenize okutun mutlaka

Ne Çıkar Ten Renginden

O siyah sen beyazsın
O kısa sen uzunsun
Aranızda hiç fark yok
Farklı yerde doğmuşsun

Güneşe yakınlarsa
Yağmura hasretlerse
Ne çıkar ten renginden
Çölde yaşıyorlarsa

O’da insan sen gibi
İki tane gözleri
Burnu koca olsa da
Nefes alır biz gibi

Maksat insan olmak ta
İnsanca yaşamakta
Dünyaya
nkt.jpg
hizmet edip

Barışa bağlanmakta

Ten rengi farklı olsa
Gözleri çekik olsa
Ne çıkar görüntüden
Kalbi tertemiz olsa

Alıntı

belki de içlerine sinmeyen şeyler vardır...
benim annem de aynı şeyleri söylemişti,
"bu mu yani??bula bula bunu mu buldun??" diye.
gerçi ben tanıştırmamıştım,isteğim dışında gelişen bir olaydı.
"Bu böyleyse ailesi nasıldır,nasıl insanlarla muhatap edeceksin bizi,anlaşamazsınız adam bilmemnereli" falan filan
bu arada ben saray soyundan gelmişim tabiiiki :P
..
Tabiiki hiç aldırmadım.Annem ayrıl dedi diye ayrılacak halim yoktu yani
ama sonraaa
ayrıldım ve aslında annemin de boş konuşmadığını farkettim.Ayrıca iyi ki de he deyip geçmiş,münakaşaya girmemişim annemle o herif için ,çünkü ayrılana kadar kimse yüzünün pisliğini göstermiyor,bilindiği üzere...
neyyse sonuç olarak bence mesele kara kaş yamuk ağız değil,mesele ailenin içine sinmemesi kanının ısınmaması
yoksa sanki tanıştırmaya getirmeden önce bilmiyolarmıydı nereli olduğunu??
bi şans vermişler ama elektrik alamamışlar bence...

tabiiki ailen için ,başkalarının sözüyle ayrılma sevgilinden ama biraz uzaktan bak,ölç tart,zaman ver...

Son düzenleme:
Yeni tanıştığın,tanışır tanışmaz evlenme teklif eden kişiden mi sözediyorsun ?

Eğer öyleyse ailen,nereden çıktı bu diye düşünmüştür.
Belki güvenmediler,tepkilerini başka yoldan gösterip seni soğutmaya çalıştılar.

Acele edip işi inada bindirme derim.
Evlenmek,çok ciddi bir karar.
aa bak i$in rengi degi$iyor
ili$ki yeniyse bi daha du$un
guzellik için deilde ayle rizasi almak onemli ( dI$ GORUNYTUYE BAKAN AYLEYI Dinlemeye gerek yokdu az once , ama yeni taniyip evlenme teklif eden biriyse bi daha du$un derim )

Ailesinin içine sinmeyebilir ama söyleyiş tarzı çok yanlış ırkından tutun ten renginin esmer olmasına yok agzı egriymiş yürüyüşü güzel degilmiş gibi sözler söylemişler bende esmerim şimdi birisi bana ten rengim ile ilgili birşey söylemiş olsa ben o kişiyle asla konuşmazdım o yüzdez bu konuda ailesine hak vermiyorum

Eğer bir insanı gerçekten seviyorsan;ırkı,yaşı,tipi hepsi sadece lanet birer kelimeden ibarettir.Sevgine,aşkına sahip çık diyorum:16:

üslup çirkin de olsa, ailenin bu yorumlara yapmaya hakkı var. sen onlarında gözünde hep en güzel, en mükemmel olacaksın. yanına kolay kolay kimseyi yakıştırmayacaklar. konuşur durur aileler, kimseyi kolay kolay da beğenmez.

sen eminsen o kişi olduğundan, sevgine sahip çık. yakında alışır ailen de

aa bak i$in rengi degi$iyor
ili$ki yeniyse bi daha du$un
guzellik için deilde ayle rizasi almak onemli ( dI$ GORUNYTUYE BAKAN AYLEYI Dinlemeye gerek yokdu az once , ama yeni taniyip evlenme teklif eden biriyse bi daha du$un derim )

deil -> değil
ayle->aile

konu sahibi bence ailene de kulak ver
onlar öyle diyorsa vardır bir haklılık payları
iyi düşün , hemen illaki evlenicem diye tutturma

Ailen sanirim podyumdan yada holywood dan birini bekliyor olmaliydi :)))

Sakasi bir yana ama dis gorunusu merkeze alan bir aileden ne beklenebilir ki ... Allah kolaylik versin ...

Begenmeyebilirler bu cok dogal. Ama agzi egri, yürüyüsü söyle demeleri cok yanlis.
Ne insanlar var boyu posu yerinde ama karakteri yok, kisiligi oturmamis..
Kizlarini genelde kimseye yakistiramaz anne babalar.
Seviyorsan, huyundan suyundan eminsem birakma derim.
Evlenecegin kisiyle bir ömrü sem gecireceksin, baskalari degil.

allah allah ne gunlere kaldik bunlar nasil yorumlar yaa ailenizin soylediklerine inanamadim kimse mukemmel degilki pardon ama sevgiliniz nereli???

merhaba kızlar,
Bugün evlenmeye karar verdiğim kişi ailemle tanıştı.Ailemin yorumu sana yakışmaz ağzı eğri yürüyüşü farklı üstelik ırkı farklı sen o işi unut :((O kadar üzgünüm ki anlatamam sonunda kafama uygun biriyle tanışmıştım laflara bak :((sanki ben dört dörtlük bir kızım ...Çocuk çok konuşuyor dedi..Yürüyüşünde sorun var dedi babam ağzı eğri,çok esmer..Anneme beni konuşturma demiş o onunla nasıl aynı yatağa girecek demiş lütfen bana akıl verin:(((Ben ayrılmak istemiyorum
annenle babanın sözünü dinle derim

shygirl garip garip koular aciyorsunuz.. size tavsiyem nolur yanlis anlamayin, evlenmeyi dusunmedn once adamakilli bir psikolojik destek almaniz..

anne baba evladı için en iyisini ister her zaman..
ama böyle kelimeler hiç hoş değil oda bir annenin evladı...
bence ailen sırf dış güzellik için dememiş olabilir...
yani tavırlarını ,kültür farkını,maddi durmunu..
bunları bilmesen bişe y söylemek mümkün değil...
eğer siz yeterince güveniyosanız inanıyosanız onların gönüllerini etmeye çalışın...

3 hafta once tanismis evlenmeye karar vermiste eski sevgilisinin facebook hesabini acmis ya acik unuttuysa ya doktorum yazdigim notlari atmazsa ya bilmemne olursa ya beni gorduyse... bir suru boyle konunuz var.. lutfen once destek alip yasantinizi ve kaygi durumunuzu duzeltmeye calisin.. yoksa hayat zor yani

Ailenizin uslubu çok çirkin.

Evet anne-baba her nedense biricik evlatlarının yanına kız/erkek eş adayı yakıştırmakta pek bir zorlanırlar.

Hele ki ; topluma göre biraz daha uç noktalarda insanlarla karşılarına çıkılırsa...

Ama bu büyüklerin tecrübeleri , yaşanmışlıkları , güzel ifade ve aktarışları nereye gitti ?

Eğer tanıştırdığınız kişide dış görünüşü dışında herhangi bir yanlış bulamadılarsa ve sırf '' ağzı eğri '' ''teni kara'' diye bu acımasız yorumları yapabildilerse; gerçekten çok çok acı!

Büyük konuşmanın sonuçları, ibretlik hallerini anlatan diziler bile var bari onları izleseymiş ailen .. ( Hiç değilse )

annem ve babamın ben olacak diye çaba sarfettiğimde söyledikleri lafların ardından ailemi sildim resmen hayatımdan ister bu çocukla olsun isterse olmasın benim için bittiler..Babam ben vermiyorum git kendini istediğin adama....Anneme de senin aklında teyze oğlum var o ndan reddettin diyince elin adamını içeri aldın ....deyince bütün mutluluğum bitti zaten

annem ve babamın ben olacak diye çaba sarfettiğimde söyledikleri lafların ardından ailemi sildim resmen hayatımdan ister bu çocukla olsun isterse olmasın benim için bittiler..Babam ben vermiyorum git kendini istediğin adama....Anneme de senin aklında teyze oğlum var o ndan reddettin diyince elin adamını içeri aldın ....deyince bütün mutluluğum bitti zaten

ben sana birakma filan diyordum ama eski konularina baktim bence sen cabuk karar verme

bence esas problem ırkının farklı olması
ama seni bunu ön plana çıkarıp cephe alıp çocuğa daha çok bağlanmayasın diye
fiziksel özelliklerini kötülemişler
ben bişey biliyorsam bu da böyledir eminim.

Baban çok kusursuz galiba.
Aileler böyle konuşma hakkını nasıl kendilerinde buluyorlar anlamıyorum.
Ona ne sevdiğin adamın tipinden.
O seni nasıl sevdiğine saygısına ve terbiyesine bakmalı.
Gerisi boş.
Sende babanın lafına bakarak sevdiğin insandan ayrlma.
Aileler bi yere kadar karışabilir. Artık çocuk değilsin ki...
Senin aklın kalbin var..
Ailen bile olsa hayatına müdahale ettirme.

Back
X