begenmiyorsan kendin bilirsin diyen yardimci sizce ne yapmaliyim?

konu sahıbı degılım :)
yanlıs anlamayın alıntıladım dıye bı cumlenız dıkkatımı cektı ondan sormak ıstedım
yardımcı hanımları kucuk gormek tum calısan ınsanları kucuk gormek demektır
dolayısıyla calısan hanım kendınıde kucuk gorur demektır
sonucta hepımızın ustlerı var hepımıze iş buyuruluyor

ama sahsım adına herkes ustune dusenı tam yapmalı dıyorum

mesela benım ustum veya ısını yapacagım kısı bana ne yapacagımı soyler veya not bırakır bende o ısı yaparım
eksık yapmıssam notda su kısıma daha dıkkat edersen sevınırım dıyorsa daha da dıkkat ederım
bunu yapmak yerıne aynen not yazım yaptıgım bu ısıne gelıyorsa dıyorsam zaten o ısı bırakmısım arkamdan soyleneceklerı goze almısım demektır veya edep usul usturup bılmıyorum demektır :)

kımse ıs ıcın yalvarmaz ama calısıyorlarsa ekmek parası kazanmak ıcın gelıyorlar kımse sılah zoruyla da yaptırmıyor ısı :)
hem para alım hem ısımı yarım yapım olmaz

eger hanımlar duzgun kısıler olsalardı konu sahıbıne o notu yazmak yerıne; konu sahıbı tekrar temızlık ıcın cagırdıgında;
x hanım sanırım yaptıgımız ısten memnun degılsınız sıze faydalı olabılecegımızı sanmıyoruz derlerdı
ısıne gelırse dıye not bırakmak yerıne :)
ısıne gelırse lafı cok buyuk ozguven patlaması... hayatımda kımseye oyle bırsey demedım sahsen :)

Altta bile def ettim falan diyorlar. Bunu yalnızca temizlikçi olduğu için yapıyorlar. İşini eksik ya da yanlış yapan yüksek mevkide bir çalışana misal doktor, mühendis vesaire bu denli saygısız sözler kullanılmıyor. Bu onlar kadar olamadık laflarını bu insanların statülerinden dolayı kullandığınızı düşündüm ve içim ezildi, hoşlanmadım. Öyle değilse kusura bakmayın. İyi ki annemi zorlayıp bir meslek sahibi olmasına yardımcı oldum, çok yıpranırmış. Üzülüyor insan, kast sistemi her toplumda hala var bence maalesef.

Konu sahibi kardes, sirketlerden cagirdiginiz zaman cogunlukla temizlikci arkadasin patronu veya muduru de gelip calisaninin yaptigi isi kontrol ediyor, bu sekilde daha duzgun kisilerle muhatap olabiliyorsunuz. Oyle bastan savma biz evde de boyle yapiyoz diyemiyor kimse hayir yani savunma da bir komik, bana ne senin evinde yaptigin temizlikten?

Yersiz özgüven tamlaması yanlış değil ancak bir temizlikçi kadar olamadık ağzı çok yanlış.

Bende calisiyorum amirim bu olmamis dediğinde asla begenmiyorsan kendin bilirsin demedim bi arkadasim vardi yarim gün yardimci alirdi ben nasil memnunmusunuz dediğimde isini iyi yapiyo ama onla benden baskasi geçinemez derdi hergun söylenirmiş kari kocanin aldiği meyve sebzelere ne biçim almissiniz dermis arkadasim bugün yatak odasini temizleyelim dermis temiz nesi var dermiş ki bu kadin Savci esi hakim çocuk GB azarlarmis kadin ama birakmadi kadini yokluktan iste bu ilçede temizlik şirketi görmedim ama

Yersiz özgüven tamlaması yanlış değil ancak bir temizlikçi kadar olamadık ağzı çok yanlış.
acıkcası ben bı temızlıkcı kadar olamadım
burda bırcok kısıden daha fazla kazancları oluyor
ustune cogu ısını yarım yamalak yapıyor
bırde boyle atar gıder yapıyorlar

bız hıc boyle bagımsız davranıp iş secıp kafamıza gore davranamadık

zor sartlarda calısmak dıyorsanız :)
yol veyemek parası bana aıt olup benı ıse aldıgı ıcın nerdeyse patronuma benım maas odemeyı dusundugum sigorta prımımı bıle kendı maasımdan karsıladıgım ve 12 saat calıstıgım gunlerı unutmadım
ustelık her turlu ınsanla mutahhap olup patronumun baskısına maruz kaldım sırf o ısı ogrenmek ve o ıste yukselebılmek ıcın

sımdı karsılastırırsak ve dusunursek... bı temızlıkcı kadar olamadım.

Oyle dusunmeyin. Ne patronlarla calistim, cift muhendislik diplomasi olan, doktorasini yapmis insanlarin ugradigi muameleleri gordum. Hakli veya haksizdi o patron. Ama patronun duzgun olup da calisanin ona luzumsuz yere laf soyledigi durumlara da karsiyim. Anneniz hakkiyla sizi buyutmus ne mutlu. Ama inanin ne temizlikcilerle ne caycilarla ne ayakcilarla muhatap oluyoruz da bizi begenmiyorlar. Ben sadece patrona cay gotururum, sen gel kendin al cayini diyen caycilarla calismisligim vardir ki gorevi herkese cay vermekti komediyi dusunun iste. Benim bahsettigim gereksiz ozguven bunlar. Anneniz temizlik yaparak sizi buyutmus diye uzerinize asla alinmayin bu kotu yorumlari cunku herkes kendi yasanmisligini anlatiyor, ne bilsinler sizin annenizin nasil calistigini.
Sevgiler, guzelce anlastik iste ne mutlu bize

Sizin niyetiniz belli bunu söylerken :) Benim neye kızdığımı da iyi anladınız bence :) yine de sizinle ilgili olmamasına rağmen açıklama için zaman ayırdığınızdan ötürü teşekkür ederim.

Kizz sen bir temizlikciden cok daha fazlasisin yaptigin temizligin onunde saygiyla egiliyorum hahaha

Evet önemli olan bu, yani belli kesimlerin hor görülmesini hiç istemiyorum ama toplumda gücü yeten yetene olduğu için insan bazen hassaslaşabiliyor.
Zaten herkes işini düzgün yapsa böyle konular açılmaz, ama üç kuruş para verdi diye insanı satın aldığını düşünen hanımlar tanıdım. Onlara diyecek bir şey bulamıyorum.

Bu kadar yuz verip tekrar cagirirsaniz tepenize cikarlar. ekmek yedigi muhtac kapiya dedigi lafa bak. cekmeyin bu ukala insanlari allah askina def edin gitsin gercekten ihtiyaci olup canla basla calisan insanlar var arastirin oyle insan tutun.. Bu sekilde bisey demeyip devamda ederseniz muhtac oldugunuzu gorup bastan savma yapilir eviniz..

aynen oyle
paraya gercekden ıhtıyacı olup gercekden cok guzel calısan var
benım bı tane var arkadasım gıbı apartman gorevlısının esı
10 yıl oldu o apartmandan ayrılalı hala gorusuruz
ve her aradıgımda gelır kendı evı gıbı temızler
bende her zaman vermem gerekenden fazlasını verırım buyuzden
ıkımızde bırbırımızden memnunuzdur
boyle bı yardımcı hanımıda bulmak cok zor tabı

Arkadaşlar yardimlariniz için cok sagolun şirket olayini hic düşünmemiştim arastirdim bi şirket varmis sahibiyle görüştüm simdi malzemeleri kendileri getirip makinalarla böceklere karsi bile ayrintili temizlik yapiyolarmis yine iki abla geliyormuş ben begenirsem devamli istiyorum dedim o zmn indirim bile yapti müşteri memnuniyeti cok önemli bizim için begenmezseniz başka iki kişi gondericem dedi iste müşteri memnuniyeti budur cok rahatladim şuan yardiminiz için sagolun kizlar ben şirket fln dusunmemistim

zaten 15 gunde bir geliyorlarmıs diger 15 gun gelene kadar baskasını bulursunuz. bir daha cagırmayın tepenize cıkmıslar

Oh ne ala hem para verelim hemde güzel temizlemesinler bi daha cağirma bunlari derim ...!

Benimde bi ablam geliyor arti bebegede bakiyor yemegide yapiyor ben ona nazik bi dille diyorum oda bana nazik bir dille soyluyor saygi cercevesinde hallediyoruz boyle olunca begeniyorum elinden geleni ardina koymiyor cabasina saygi duyuyorum.. Yetisemeyebilir bazen sorun gormuyorum ama sizin durumuz tamamen isine gelirse ben boyleyim mantigi olmuş..

Ayrıca son görüşümü yazıp gideyim şirketlerle çalışmak daha mantıklı çünkü hem ev sahibinin mağduriyetleri daha kolay gideriliyor, hem o kadınların düzenli bir işi olmuş oluyor. Maaşlı çalıştıkları için standart iş yapıyorlar daha profesyonel.

Aynen katiliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…