kusura bakmayın ama abiniziniz okadını kullanıyor. çevremde bunun çok örneği var bekar bir adam çocuk sahibi dul kadınla gezer tozarhevesini ve alacağını alır konu artık evliliğe doğru gelmeye başladıkça kaçar
Ben en çok abinizin görüştüğü kadın için üzüldüm, madem görüşüyorlarmış abiniz ne diye saklıyor hala sizden? Boşanmış bayanlara çöreklenmiş erkekleri hepimiz biliriz, çok fazla konuşmak istemiyorum ama umarım abinizin niyeti bozuk değildir.
Ayrıca aynı şey hepimizin başına gelebilir, kadınlar çocukle erkeklerle evlenirken sorun yok, ama erkekler çocukla bayanla evlenince ah efendim, vay efendim oluyor. Yakıştırılmıyor vs. ( genel anlamda söylüyorum ). Abiniz gerçekten seviyorsa ve iyi niyetliyse er ya da geç size söyleyecektir zaten, muhtemelen tepkilerinizi bildiği için saklıyor, nereye kadar saklayacak o da var?
bu tamamen abinin kararı....
senin yapabileceğin bişey yok..
saygı duymak dışında...
Sevgili konu sahibi dost,
1. Hayat abinin hayati, kendine cocuklara babalik yapma konusunda guveniyorsa , onun hayatina tasalanmak sana mi dustu? Tamam abin ama kocaman adam, kararlarini kendi veriyor, o karar verdiyse bundan SANA NE? Kiminle isterse evlenir, sen niye onun adina dertleniyorsun?
2. Bu konuda ne yorum yapmamizi bekliyorsun, abinin evliliginden BIZE NE? Onun gonlu kime kaymissa kaymis, bundan gercekten de bize ne? Yorum yapsak bile ne olacak, abin bu kadini seviyorsa evlenmesine engel olabilecek misin? Sirf dul diye mustakbel geline eziyet edip, yildirma politikasi mi uygulayacaksin?
3. Toplumun "dul" kadinlara bakis acisi gercekten beni benden aliyor, niye dul erkek diye bir kavram yok da bu var? Kadin dul olsa bile ne olacak, bosanmak ayip mi, gunah mi, suc mu?? Yasalarca verilen bir hakki kullanan insanlara yafta yapistiran erkekleri kiniyorum, ama kadinlari HIC MI HIC ANLAMIYORUM. Kadinca dayanisma icinde olacagimiza birbirimize b.k atiyoruz, o yuzden toplumumuz ataerkillikte dibe vurmus durumda. Baska br erkek yapsa anlarim ama dul kadin etiketini yapistiran sen oldugun icin su anda bir kez daha toplumumuzun zihniyetinden igrendim ve esef duydum.
4. Abinizi tebrik ediyorum, toplumun ve ailesinin yaftalamasina ragmen yureginin sesini dinliyorsa helal olsun ona.
evet arkadaşlar başlıktada okuduğunuz gibi abim iş yerşnde bi bayanla tanışmış ve bayan dul ve iki çocuğu varmış biz bunu tesadüfen öğrendik ne yapmamız gerektiği nasıl davranmamamız gerektiği hakkkında hiç bi bilgimiz yok sizce ne yapmalı nasıl davranmalıyz..evlilikte insan yeri geliyor eşinin ailesine katlanamıyor değilki çocuğu.. abim evlense eminim çok pişman olacak yapısı gereği zaten çok sorumluluk almak istemeyen bi insan ama neyine güvenip böyle bi ilişkiye girebiliyo off annnem duysa kadın çok kötü olur.. lütfen fikir verin sizce ne yapmalı? şimdiden teşekkürler..
Sevgili konu sahibi dost,
1. Hayat abinin hayati, kendine cocuklara babalik yapma konusunda guveniyorsa , onun hayatina tasalanmak sana mi dustu? Tamam abin ama kocaman adam, kararlarini kendi veriyor, o karar verdiyse bundan SANA NE? Kiminle isterse evlenir, sen niye onun adina dertleniyorsun?
2. Bu konuda ne yorum yapmamizi bekliyorsun, abinin evliliginden BIZE NE? Onun gonlu kime kaymissa kaymis, bundan gercekten de bize ne? Yorum yapsak bile ne olacak, abin bu kadini seviyorsa evlenmesine engel olabilecek misin? Sirf dul diye mustakbel geline eziyet edip, yildirma politikasi mi uygulayacaksin?
3. Toplumun "dul" kadinlara bakis acisi gercekten beni benden aliyor, niye dul erkek diye bir kavram yok da bu var? Kadin dul olsa bile ne olacak, bosanmak ayip mi, gunah mi, suc mu?? Yasalarca verilen bir hakki kullanan insanlara yafta yapistiran erkekleri kiniyorum, ama kadinlari HIC MI HIC ANLAMIYORUM. Kadinca dayanisma icinde olacagimiza birbirimize b.k atiyoruz, o yuzden toplumumuz ataerkillikte dibe vurmus durumda. Baska br erkek yapsa anlarim ama dul kadin etiketini yapistiran sen oldugun icin su anda bir kez daha toplumumuzun zihniyetinden igrendim ve esef duydum.
4. Abinizi tebrik ediyorum, toplumun ve ailesinin yaftalamasina ragmen yureginin sesini dinliyorsa helal olsun ona.
bu toplum dul bir kadına karşı kötü gözle bakıyor ya da mahalle baskısıyla yıpratmaya çalışıyorlar. bu konuda haklısınız. Fakat derdini anlatankişinin abisi yani dış kapının mandalı değil. abisinin hayatı onu da ilgilendirir. yani sanane demem ben o kişiye.
abisinin evliliğinden bize ne. kızcağız buraya derdini anlatmak için yazmış isteyen cevap verir isteyen de vermez. yani cevap vermek zorunda da değilsiniz. ayrıca konu başlığını açan kişi boşananları, dul olan insanları karalamamış. boşu boşuna sinirleniyorsunuz. sanırım bu sorundan müzdaripsiniz.
konuyu açan arkadaşa da verebileceğim tek tavsiye abine baskı uygulama arkadaşım. yasak koyma. yasaklar her zaman cezbedicidir. genç bir erkek kolay kolay 2 çocuğun sorumluluğunu almak istemez.
Ben bu ve benzeri konulara gercekten cok tepkiliyim. Evet, toplumumuzdan ozellikle kadinlarin kadinlara olan yaklasimdan gercekten cok muzdaribim. En cok da ataerkil duzene kadinlarin da ayak uydurup, erkeklerin kadinlara empoze ettigi dusunceleri icsellestirmesinden muzdaribim. Boyle bir baslik gorursem, toplumun bir bireyi olarak tabi ki de cevap vermek zorundayim. Toplumun her akli basinda bireyi burda bir durup dusunmek zorunda. Bir kadin baska bir kadina neden farkli gozle bakar dusunmek zorundayiz.
Benim tepkimi koydugum yer, bir kadinin baska bir kadini tanimadan sadece dul olmasindan yola cikarak boyle bir konu acmasi. Erkeklerin zaten yapistirdigi "dul kadin, nasilsa bosanmis, yatip kalkip gonlumuzu edelim" etiketini bir kadinin baska bir kadina yapistirmasi. "Dul diye erkeklerin kotu gozle baktigi bir kadin" la ilgili yorumlar yapilmasi gercekten de cok gucume gidiyor.
Erkeklerin derdi zaten belli, duzen belli, bekaretti, duldu, bilmem neydi derken tabular da belli. Lakin o tabulara baskaldirip ozgurlugumuzu istemek yerine, erkeklere ataerkil duzenin surmesi icin gerekli malzemeyi saglayan da biziz. Kadinlar da duzene uydukca, tore cinayetleri, zar diktirme olaylari, namus cinayetleri devam eder gider. Erkekler tabi ki zihniyetin degismesinden yana degil, niye olsunlar ki?! onlara gore hava hep hos zaten. Zihniyeti degistirmesi gerekenler kadinlar, buna gore kadinlar bile erkek baskin duzenin zirvalarini benimserse, olmasi gereken buymus gibi davranirsa halimiz ne olacak ?? Kadinlar ezilmeye devam edecek.
Bu konuyla ilgili daha fazla yorum yapmayacagim, Turkiye gercegiyle ilgili bir haber paylasiyorum ve sunu soyluyorum: Turkiye'nin gercegi bu olmak zorunda degil.
Ona aslan erkekler sorguda onu sattlar - Aye ARMAN - Hrriyet
gerçekten takdir ettim seniŞu "dul" kelimesinden nefret ettiğimi söylemek isterim.
İlla ne yaşayıp yaşamadığımızı kelimelerle herkes bilecek.
Erkek evlenir boşanır,bekar olur.
Kadın evlenir boşanır dul olur.
Evlenmeden kadın kızdır,erkek yine erkek.
Evlenince kadın kadın olur,erkek yine sabit.
Neden böyle olmak zorunda ve neden bu ayrımı hemcinslerim de yapıyor anlamıyorum.
Kadının cinselliği her daim meydanda.
Abinizin düşünme yeteneği yok mu,neyin ne olduğunu ve nasıl olacağını idrak edemeyecek mi?
Evlenmeye karar verirse de o onun kararıdır,kimseyi ilgilendirmez.
Evlenmiş ayrılmış ve çocuk sahibi olmak suç değil,kabul edilemez bir şey değil.
Kardeş de olsa aklı başında yetişkin insanlar hakkında karar verme hakkına sahip olmamalı kimse.
Ve kimse kimseyi geçmişinde yaşadıkları için yargılamamalı özellikle kadın kadına bunu yaparsa erkeğin kadına yaptığı her şeyi meşrulaştırmış oluruz.
gerçekten takdir ettim seni
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?