bekar gorumcenizle yasarmiydiniz ?

huzurluyumben

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2013
4.185
2.582
178
Selamlar bayanlar,

Aklimi kemiren bir sey var bugunlerde.
Gorumcemle ilgili.
Merak etmeyin gorumce gelin sorunu yasamiyoruz, ama dedigim gibi onunla ilgili birsey aklimi kemiriyor su an.

Gorumcem universiteyi bitirdi, KPSS'ye hazirlandi, ama 75 puan aldigi icin atanamadi. Istatistik mezunu.
Ve su an iki senedir evde. Is bakiyor bankalarda ama tek buldugu is kredi karti dagiticiligi, onun icinden ilce ilce gezmesi gerekicekmis, buna da kaynim ve kayinpederim sicak bakmiyorlar.

Biz esimle yurt disinda yasiyoruz. 3,5 yasinda kizim var, ogluma da halimeyim.
Planlarima gore 1 sene calismayip cocuklarimla vakit gecirmek istiyorum, sonra da kariyerim icin bir okul daha okuyup cok daha iyi bir is bulma istegim var.
Tabi okul pahaliya gelicek, iki cocugumuz da var.
Esimin kazandigi yasamimiza yeticek insallah, ama okul icin ben kredi cekmek zorundayim.

Simdi olasi sorunlar surda basliyor.
Acaba diyorum gorumcemi yanimiza getirsek te burda yuksek lisans yapsa ve is mi bulsa ?
Ama onun icin de gene yuklu miktarda para harcamamiz gerekicek.
onun icin de kredi cekmemiz lazim.
Ayrica parayi gectim, aklimdaki sorun su.
Ayni evde 3 4 yil yasamak mantikli mi ?
Cunku bir de ayri bir yere cikaramayiz sanirim, en azindan ilk 1 ya da 2 yil.
Ve burasi yurt disi, dili yok, once dil kursuna da gonderememiz lazim, ve benim ya da esimin herseyiyle ilgilenmesi lazim ilk etapta.
Benim kafami karistiran sey su, eyer boyle yapmazsak Turkiye de is bulamazsa, ben bundan dolayi hep suclu hissedermiyim acaba ?

ama oyle yapmazsam, ve yanimiza getirirsem, huzursuzluk cikabilir diye de korkuyorum. En azindan evini paylasmak bu kadar sure bana agir gelebilir diye korkuyorum. (cunku o bizde olursa kayinvalidemler de daha sIk yasamak zorunda kalabilirim)
Acaba bu daha mi kotu olur ?

Ben 36 yasindayim, bu yasima kadar tabiri caizse kopek gibi calistim, dogru duzgun tatil yaptigimi da hatirlamam, simdi birde ustune problem cikarsa acaba verdigim karardan dolayi pisman olur muyum ?

Bir de isin su kismi var, eyer gorumcem bizimle yasarsa kendi ailem gelemez ve bana yardimci olamaz (ben okumaya baslayinca). Kayinvalidemle de cok rahat deyilim acikcasi.

NOT: Esim gelsin ya da gelmesin demiyor. Gelse de olur diyor, gelmese de. Ailemizin huzuru da onemli diyor.
Ama iste ben kendimi acaba fedakarlik etmezsem yanlis mi yapmis olurum diye dusunmeden edemiyorum. Kendimi bencil hissediyorum.

Fikirlerinizi soylerseniz cok memnun olurum.

anlayamadıgım, kimseden böyle bir talep yokken, siz kendınız sırf gorumcenızın gelecegını dusunerek mı boyle bır karar verıyorsunuz?
sadece konuyu anlayıp, ona gore yorum yapacagım.

Yurt dişinda yuksek lisansla ne gibi kapilar acilacak peki.. Sonuçta 3 4 yil sonra dondugunde ayni Turkiyeyi bulamayacak. Biliyorsunuz bizde her şey çok cabuk değişiyor yani yine issiz kalma ihtimali olacak mi ...

Ve bundan kendinizi sorumlu hissetmemelisiniz.. Düşünceniz çok çok güzel ancak aileniz çok daha oncelikli .. Bu yüzden gerçek ve yuksek fayda saglayacaksa belki olabilir

ama hem okutmak hem okumak hem yeni bir bebek başka bebekte varmis siz isten cikacaksiniz.. Zor olabilir..

İyi de kaç yaşında kadının sorumluluğunu neden siz alıyorsunuz?

Okulunu okumuş, dershaneye gitmiş, hazırlanmış. Başarısızlığı onun sorunu. Siz bu kadar büyük bir yükü omzunuza almak zorunda değilsiniz. Bu imkanlara sahip olmayanlar nasıl okuyup iş buluyorsa, o da bulsun.

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz resmen.

Bende yeni mezunum. Başlayamadım yüksek lisansa. Allah kapı açtı, onca yılın emeği çöp olmadı da iş buldum hemen. Birikim yapıp kendim ödicem masraflarımı. Benim suçum ne o zaman? Keşke bir abim olsaydı da ona yıksaydım her şeyi madem.

2 çocuğunuz var, onların rızkını harcamayın bu şekilde.

istatistik oldugu icin burda is bulmasi daha kolay olur diye dusunuyor esim.
ama tabi cok super bir is olmaz belki, ama is olur en azindan diye dusunuyorum.
Korkum, is bulamamasi, evlenemesi, ve onu o sekilde 40 li yaslarinda hayal edince ben kotu hissediyorum kendimi.

ayni seyleri annem de soyluyor.
Esim aciktan soylemese bile boyle bir seyi istedigini tahmin ediyorum.
Sonra eyer kotu olursa durumu esim uzulurse diye korkuyorum acikcasi.
Ben biraz fazla dusunuyorum sanirim bu konuda.
Ama iste icim icimi yiyor.

Ben hep boyleydim, ilkokul uce giderken, benden kucuk kuzenimin ve kardesimin cantalarini bile ben tasirdim 20 dakika boyunca.

Ben cagirmazdim..
Atanamadiysa kpssyi denesin tekrar..
Hem niye vicdan azabi duycaksiniz ki..
Kurulu bir duzene kostek olmuyorsunuz sonucta..
Belli ki iyi niyetlisiniz ama sonradan basiniz yanmasin..
"İyilik yap denize at" derler ama "İyilikten maraz dogar" da demisler..

Not: Evli degilim ama evli olsam bile kurulu duzenime gorumcemi dahil edecegimi sanmiyorum..
O yuzden fikrim bu yonde.

annem de bana kiziyor zaten bu yuzden.

size su kadarını soyleyim, suanki oldugu yerde kotu olsa bıle sizi kimse suclayamaz, boyle beklentı akıllarına dahı gelmemelı..... ama orda bırakın kotuyu en ufak bır can sıkıntısında dahı,''senın yuzunden'' lafını duymanız cok muhtemel...
sızden rıca edıp, baska cıkar yol olmadıgında ınsanlar bırbırıne ''gecıcı'' sure yardımcı olabılırler, bu gecıcılıkten kastım kendı duzenını oturtana kadar.... aynı eve bır bırey kabul etmek cok baska bir yureklılıktır, bu konuda takdır ettım, kendı adıma aklımdan dahı gecırmeyecegm bır fıkır oldugu ıcın...

Kredi ćek okut besle evinde kalsın anası deģilsin babası değilsin.Biraz fazla geldi bana ama konu net değil.

Çok bilemediğim için bölümü hakkında yorum yapamiyorum ancak orada hem okuyup hem calisacak size destek olacak biri mi? Bana yengem abim boyle bir şey dese bir gün dahi yük olmamak için her şeyi yapardim.. Calisirdim aileme biraz kredi cektirirdim el elden olursa olur..
Tek basiniza yorabilir

Ev ev üzerine olmaz.uzun bir zaman ,huzursuzluk çıkar.Bir tanıdık gitti,yengesiyle anlasadi zamanla.

Valla bu kadar iyi olup da dertsiz başıma dert aldım diye ağlamak da var işin ucunda...

Görümcenin geleceğini sana kadar ailesi düşünsün..

Bir sorun yaşasanız da sana kadar onu düşünürler çünkü emin ol..

anlayamadıgım, kimseden böyle bir talep yokken, siz kendınız sırf gorumcenızın gelecegını dusunerek mı boyle bır karar verıyorsunuz?
sadece konuyu anlayıp, ona gore yorum yapacagım.

Aslinda esim bana citlatmisti biraz ilk basta, ama tabi o illa oyle olsun demiyor.
Yani kimsenin zorladigi yok.
Su an aklima girdi bu, ve ben evet demedim, ama icim icimi kemiriyor ileriyi dusundukce.
Bana zorluklarinin olucagina eminim, ama acaba onun da hayatini karatmis mi olurum diye icim den geciyor istemesem de.

baskasikonuyu acsa sacmalama derdim, ama kendim olunca icinden cikamiyorum.
Deneyimi olan varsa sormak istedim burda.

Turkiye de is bulmak cok mu zor arkadaslar ?

Yorumuma ilave bir şeyler yazmıştım.

Yeni mezunum. Yüksek lisansa başlayamadım çünkü iş bulup aileme destek olmam, evlilik için birikim yapmam gerekiyordu. Şimdi şükür başlıcam işe, kendi birikimimle ilerleyen yıllarda yapıcam yüksek lisansımı. Benim suçum ne? Abim olaydı da ona yıkaydım keşke tüm masraflarımı....

Eğer çok zengin olsaydınız, görümcenize harcayacağınız para sizi zorlamayacak olsaydı, böyle bir iyilik yapardınız. Bir şey demezdim. Ama siz kredi çekmekten bahsediyorsunuz. Ödeyemezseniz? Ya eşiniz hastalanırsa? 2 çocukla delirdiniz mi siz? Onların rızkını nasıl böyle bir şey için harcarsınız?

Kaç yaşına gelmiş koskoca insan, kendi sorumluluğunu kendi almalı. Eğer dil öğrenmek için 1 yıl sizin yanınıza gelmek isterse, elbette kabul edin. Ya da orda iş bulup düzen kurmak isterse, bir süre sizinle kalır. Onlara bir şey diyemem. Ama kredi çekip, ona yüksek lisans yaptırmak falan çok mantıksızca. Çok pahalı zaten yurtdışında yüksek lisans. Yapmayın sakın.

Merhaba :) yardim etmek isteynizi takdir etdim herkes yapamaz ama talepte yoksa görümceden hic konusu olmazsin... Yani eger trde okusa ve kisa bir süreligine yurtdisinada gitmek istese yaniniza gelse baska :) .. Vede onunda kendisine inanmasi gerek oda istiyormu ? Yapa bilirmi? ... Trde imkanlar var kendini gelistirmek icin yollar ariya bilir yada okur yada baska bir amac bulur.. Gecici bir is ... Elbet birseyler bulur diye dusunuyorum.. Sizinde kendizini gelistirme konusuna hayran kaldim ama okul icinkredi cekmek bilemiyorum :/ ben yapmazdim galiba :)) ama olursa sizin icinde tabiki guzel,olur :) cocuklarinizla zaman gecirin tadini cikarin .. Görümcedende talep yoksa hayatiniza devam edin :) vee cok mutlu olun ... Bende pek bilemedim acikcasi sadece düsüncelerimi yazmak istedim ... En dogrusunu siz bilirsiniz :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…