- 3 Eylül 2012
- 21.882
- 57.682
- 798
- Konu Sahibi huzurluyumben
-
ben de bundan korkuyorum.
Aslinda esim bana citlatmisti biraz ilk basta, ama tabi o illa oyle olsun demiyor.
Yani kimsenin zorladigi yok.
Su an aklima girdi bu, ve ben evet demedim, ama icim icimi kemiriyor ileriyi dusundukce.
Bana zorluklarinin olucagina eminim, ama acaba onun da hayatini karatmis mi olurum diye icim den geciyor istemesem de.
baskasikonuyu acsa sacmalama derdim, ama kendim olunca icinden cikamiyorum.
Deneyimi olan varsa sormak istedim burda.
Turkiye de is bulmak cok mu zor arkadaslar ?
Yorumuma ilave bir şeyler yazmıştım.
Yeni mezunum. Yüksek lisansa başlayamadım çünkü iş bulup aileme destek olmam, evlilik için birikim yapmam gerekiyordu. Şimdi şükür başlıcam işe, kendi birikimimle ilerleyen yıllarda yapıcam yüksek lisansımı. Benim suçum ne? Abim olaydı da ona yıkaydım keşke tüm masraflarımı....
Eğer çok zengin olsaydınız, görümcenize harcayacağınız para sizi zorlamayacak olsaydı, böyle bir iyilik yapardınız. Bir şey demezdim. Ama siz kredi çekmekten bahsediyorsunuz. Ödeyemezseniz? Ya eşiniz hastalanırsa? 2 çocukla delirdiniz mi siz? Onların rızkını nasıl böyle bir şey için harcarsınız?
Kaç yaşına gelmiş koskoca insan, kendi sorumluluğunu kendi almalı. Eğer dil öğrenmek için 1 yıl sizin yanınıza gelmek isterse, elbette kabul edin. Ya da orda iş bulup düzen kurmak isterse, bir süre sizinle kalır. Onlara bir şey diyemem. Ama kredi çekip, ona yüksek lisans yaptırmak falan çok mantıksızca. Çok pahalı zaten yurtdışında yüksek lisans. Yapmayın sakın.
Ben cagirmazdim..
Atanamadiysa kpssyi denesin tekrar..
Hem niye vicdan azabi duycaksiniz ki..
Kurulu bir duzene kostek olmuyorsunuz sonucta..
Belli ki iyi niyetlisiniz ama sonradan basiniz yanmasin..
"İyilik yap denize at" derler ama "İyilikten maraz dogar" da demisler..
Not: Evli degilim ama evli olsam bile kurulu duzenime gorumcemi dahil edecegimi sanmiyorum..
O yuzden fikrim bu yonde.
size su kadarını soyleyim, suanki oldugu yerde kotu olsa bıle sizi kimse suclayamaz, boyle beklentı akıllarına dahı gelmemelı..... ama orda bırakın kotuyu en ufak bır can sıkıntısında dahı,''senın yuzunden'' lafını duymanız cok muhtemel...
sızden rıca edıp, baska cıkar yol olmadıgında ınsanlar bırbırıne ''gecıcı'' sure yardımcı olabılırler, bu gecıcılıkten kastım kendı duzenını oturtana kadar.... aynı eve bır bırey kabul etmek cok baska bir yureklılıktır, bu konuda takdır ettım, kendı adıma aklımdan dahı gecırmeyecegm bır fıkır oldugu ıcın...
Ben 4 ayda buldum. Önceden bir stajım vardı sadece. İngilizcem var birde. Kapı kapıyı açtı biraz. Çok istediğim bir işe başlıyorum Allah'ında izniyle. İsteyen insan her şeyi yapar.
Anlamadim Türkiyede yani dilini düzenini bildigi yerde basaramamis ama yurtdisinda daha dili bile bilmiyor daha basarilimi olucak diyorsunuz? Yok bide ondan böyle bi talep yok sanirsam siz kendinizce düsünüyorsunuz, neden? Dertsiz basini derde sokmak bu olsa gerek....
Degildir tabikide..Annemin laflari :)
Ben kuzenlerin icin de de en buyugum, hepsini koruyup kollardim kucukken.
Valla cok ta iyi niyetlimiyim, yoksa sadece vicdan mi yapiyorum acikcasi bilemiyorum.
Ama benim sorumlulugum deyildir sanirim gorumcemin gelecegi deyil mi ?
canım benim bence gelmesin hiç gerek yok, maddi açıdan da zarar verir size.. önce sen ve kendi ailen öneli.. bu arada son yazdığım mesaja hala cevap vermedin unutmadım :)Selamlar bayanlar,
Aklimi kemiren bir sey var bugunlerde.
Gorumcemle ilgili.
Merak etmeyin gorumce gelin sorunu yasamiyoruz, ama dedigim gibi onunla ilgili birsey aklimi kemiriyor su an.
Gorumcem universiteyi bitirdi, KPSS'ye hazirlandi, ama 75 puan aldigi icin atanamadi. Istatistik mezunu.
Ve su an iki senedir evde. Is bakiyor bankalarda ama tek buldugu is kredi karti dagiticiligi, onun icinden ilce ilce gezmesi gerekicekmis, buna da kaynim ve kayinpederim sicak bakmiyorlar.
Biz esimle yurt disinda yasiyoruz. 3,5 yasinda kizim var, ogluma da halimeyim.
Planlarima gore 1 sene calismayip cocuklarimla vakit gecirmek istiyorum, sonra da kariyerim icin bir okul daha okuyup cok daha iyi bir is bulma istegim var.
Tabi okul pahaliya gelicek, iki cocugumuz da var.
Esimin kazandigi yasamimiza yeticek insallah, ama okul icin ben kredi cekmek zorundayim.
Simdi olasi sorunlar surda basliyor.
Acaba diyorum gorumcemi yanimiza getirsek te burda yuksek lisans yapsa ve is mi bulsa ?
Ama onun icin de gene yuklu miktarda para harcamamiz gerekicek.
onun icin de kredi cekmemiz lazim.
Ayrica parayi gectim, aklimdaki sorun su.
Ayni evde 3 4 yil yasamak mantikli mi ?
Cunku bir de ayri bir yere cikaramayiz sanirim, en azindan ilk 1 ya da 2 yil.
Ve burasi yurt disi, dili yok, once dil kursuna da gonderememiz lazim, ve benim ya da esimin herseyiyle ilgilenmesi lazim ilk etapta.
Benim kafami karistiran sey su, eyer boyle yapmazsak Turkiye de is bulamazsa, ben bundan dolayi hep suclu hissedermiyim acaba ?
ama oyle yapmazsam, ve yanimiza getirirsem, huzursuzluk cikabilir diye de korkuyorum. En azindan evini paylasmak bu kadar sure bana agir gelebilir diye korkuyorum. (cunku o bizde olursa kayinvalidemler de daha sIk yasamak zorunda kalabilirim)
Acaba bu daha mi kotu olur ?
Ben 36 yasindayim, bu yasima kadar tabiri caizse kopek gibi calistim, dogru duzgun tatil yaptigimi da hatirlamam, simdi birde ustune problem cikarsa acaba verdigim karardan dolayi pisman olur muyum ?
Bir de isin su kismi var, eyer gorumcem bizimle yasarsa kendi ailem gelemez ve bana yardimci olamaz (ben okumaya baslayinca). Kayinvalidemle de cok rahat deyilim acikcasi.
NOT: Esim gelsin ya da gelmesin demiyor. Gelse de olur diyor, gelmese de. Ailemizin huzuru da onemli diyor.
Ama iste ben kendimi acaba fedakarlik etmezsem yanlis mi yapmis olurum diye dusunmeden edemiyorum. Kendimi bencil hissediyorum.
Fikirlerinizi soylerseniz cok memnun olurum.
Size böyle bir teklif mi geldi?
Gelmediyse asla ve kat'a bulaşmayın. Hem meşakkatli hem sorumluluğu yüksek hem maddiyat gerekli hem de sağlam sinirlere sahip olmanız gerekir.
Başka türlü yardımcı olun bence, bu beraber yaşama işinin ucu bucağı yok ve hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor.
Esimin ailesinin maddi imkani yok.Degildir tabikide..
Kendi oz abisi bile gelsede olur gelmesede olur diyerek kendi yuvasinin huzurunu daha cok dusundugunu gostermis zaten..
Gorumcenin gelecegini dusunmek anasina babasina duser..
Kaldi ki yaniniza olduda geldi onu okutmak yine anasinin babasinin ustlenmesi gereken bir sey..
Yani o okuyacak diye sizin kredi cekmeniz fln..
Kesinlikle cok cok iyi niyetlisiniz ama anasi babasi varken siz koca kizin sorumlulugunu niye ustlenesiniz ki..
Bir evladiniz var biride yoldaymis masallah onlarin sorumlulugu yeterde artar size zaten..
cok sevindim senin adina.
ben de o kadar dil dokuyorum ki, git bir yerlerde bedavaya bile olsa calis.
Nerde calisicam ki diyorlar.
Diyorum, heryere basvur, git yuzyuze gorus en azindan.
ya cok cekingen, ya da gercekten yok.
Oyle is bulursun diyorum.
hatta ingilizce kursuna gonderlim diye teklif ettim, esim diyor ki, TR de ingilizce ogrenemezmis hemen.
Yani keske esim ve kaynim biraz ilgilenseler kardesleriyle.
Ben de kimse de aksiyon gormedigim icin dogru duzgun kendim duramiyorum bu sefer.
ona kapim herzaman acik zaten :).sizin yanınıza sadece tatil için gelsin :)
yılda 10-15 gun :)
Siz bilirsinz ablacim.Esimin ailesinin maddi imkani yok.
o yuzden.
Evet haklisiniz, once evlatlarimi dusunmeliyim.
cabuk buyuyorlar sanirim.
Esime de soyle soyliyim, masraflarini biz karsilayalim ingilizce kursuna yollayalim TR de. Buraya kabul alip gelebilirse bir okuldan ve asistanlik ta alirsa, o zaman basimin ustunde yeri var, bburdaki hayatini kuruncaya kadar diyebilirim sanirim.
canım senin itmenle bıseyler oluyorsa ooooo.... , çoook ama çok yorulursun, sen durunca o da durur.... Başarısızlıklar, dil öğrenememe vs. hemen bişeyler sebep gösterilmemeli, bi denesin ugrassın, baktın daha ıyı olacak o zaman yol gosterılır, ama gorumcen daha ugrasmanın yanına ugramamıs, cok ıyılık yapmıs olunmaz gıbı gorunuyor burdan, yıne de sız daha ıyı tanırsınız, ben hayalımde canlandırdıgım profıle gore yorum yaptım...
Siz bilirsinz ablacim.
Birazda kizda bitiyor hersey.
Bakalim okumak ogrenmek isticek mi yabanci dili.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?