bekar gorumcenizle yasarmiydiniz ?

Ben 4 ayda buldum. Önceden bir stajım vardı sadece. İngilizcem var birde. Kapı kapıyı açtı biraz. Çok istediğim bir işe başlıyorum Allah'ında izniyle. İsteyen insan her şeyi yapar.

Ayni seyleri ben de dusunuyorum.
Ama esim diyor ki problem olmaz oyle yaparsak.
ben de cocuklarin universite masraflari burda baya oluyor, buna birikim yapsak daha iyi olur kanisindayim.
Ama ne bileyim, sonra ya zor durumda kalirsa hic is bulamazsa, diye dusununce acikcasi vicdcanimi rahatlatalamiyorum.

Bu arada is bulmak zor mu Turkiye de ?

Annemin laflari :)
Ben kuzenlerin icin de de en buyugum, hepsini koruyup kollardim kucukken.
Valla cok ta iyi niyetlimiyim, yoksa sadece vicdan mi yapiyorum acikcasi bilemiyorum.

Ama benim sorumlulugum deyildir sanirim gorumcemin gelecegi deyil mi ?

Anlamadim Türkiyede yani dilini düzenini bildigi yerde basaramamis ama yurtdisinda daha dili bile bilmiyor daha basarilimi olucak diyorsunuz? Yok bide ondan böyle bi talep yok sanirsam siz kendinizce düsünüyorsunuz, neden? Dertsiz basini derde sokmak bu olsa gerek....

Size böyle bir teklif mi geldi?
Gelmediyse asla ve kat'a bulaşmayın. Hem meşakkatli hem sorumluluğu yüksek hem maddiyat gerekli hem de sağlam sinirlere sahip olmanız gerekir.
Başka türlü yardımcı olun bence, bu beraber yaşama işinin ucu bucağı yok ve hiç bir zaman evdeki hesap çarşıya uymuyor.

Sahsen, normalde ben de kolayina aklimdan gecirmem.
Mesela kayinvalidemler ya da kendi annemler icin yaslandiklarinda yanima almak isterim, ama su an deyil.
Ama iste kendi kardeslerim bir sekilde duzenini kurdu, deli gibi calisiyorlar o ayri.
Esimin bu kucuk kardesi kuramadi ya, onun huzursuzlugu icindeyim.
ama bir yandan da, diyorum ki, kotu olursa ki kolay olmiyacak kesin, zarari faydasindan cok olur mu ?
Ama emin olun herkes hakli soyediklerinde.
Bana soylense boyle bir sey ayni cevaplari verirdim sanirim.

Ben 4 ayda buldum. Önceden bir stajım vardı sadece. İngilizcem var birde. Kapı kapıyı açtı biraz. Çok istediğim bir işe başlıyorum Allah'ında izniyle. İsteyen insan her şeyi yapar.

cok sevindim senin adina.
ben de o kadar dil dokuyorum ki, git bir yerlerde bedavaya bile olsa calis.
Nerde calisicam ki diyorlar.
Diyorum, heryere basvur, git yuzyuze gorus en azindan.
ya cok cekingen, ya da gercekten yok.
Oyle is bulursun diyorum.

hatta ingilizce kursuna gonderlim diye teklif ettim, esim diyor ki, TR de ingilizce ogrenemezmis hemen.
Yani keske esim ve kaynim biraz ilgilenseler kardesleriyle.
Ben de kimse de aksiyon gormedigim icin dogru duzgun kendim duramiyorum bu sefer.

sanirim.
Bir de esim cok iyi olucagini dusunuyor.
Beni zorlamiyor o ayri.

Onceden bir kere esimin aklina uymustum, sonucunu beyenmemistim, o yuzden bu sefer henuz evet demedim.
Sadece kendi icimde bogusuyorum.

Annemin laflari :)
Ben kuzenlerin icin de de en buyugum, hepsini koruyup kollardim kucukken.
Valla cok ta iyi niyetlimiyim, yoksa sadece vicdan mi yapiyorum acikcasi bilemiyorum.

Ama benim sorumlulugum deyildir sanirim gorumcemin gelecegi deyil mi ?
Degildir tabikide..
Kendi oz abisi bile gelsede olur gelmesede olur diyerek kendi yuvasinin huzurunu daha cok dusundugunu gostermis zaten..
Gorumcenin gelecegini dusunmek anasina babasina duser..
Kaldi ki yaniniza olduda geldi onu okutmak yine anasinin babasinin ustlenmesi gereken bir sey..
Yani o okuyacak diye sizin kredi cekmeniz fln..
Kesinlikle cok cok iyi niyetlisiniz ama anasi babasi varken siz koca kizin sorumlulugunu niye ustlenesiniz ki..
Bir evladiniz var biride yoldaymis masallah onlarin sorumlulugu yeterde artar size zaten..

canım benim bence gelmesin hiç gerek yok, maddi açıdan da zarar verir size.. önce sen ve kendi ailen öneli.. bu arada son yazdığım mesaja hala cevap vermedin unutmadım :)

Soyle, esim ortaya konuyu atti onceden.
Ama gelsin demiyor,
kendi ailesine de soylemedi bir sey su an icin.

Ben de simdi ilerde kardesi hic is bulamazsa filan cok uzulurmuyuz diye kendime dert edindim.
Ama zorluklarinin cok oldugunun da farkindayim, o yuzden hemen atlayip evet demedim.
Ama iste aklimdan cikmiyor, yanlis mi yaparim hayir diyerek diye.

Esimin ailesinin maddi imkani yok.
o yuzden.
Evet haklisiniz, once evlatlarimi dusunmeliyim.
cabuk buyuyorlar sanirim.
Esime de soyle soyliyim, masraflarini biz karsilayalim ingilizce kursuna yollayalim TR de. Buraya kabul alip gelebilirse bir okuldan ve asistanlik ta alirsa, o zaman basimin ustunde yeri var, bburdaki hayatini kuruncaya kadar diyebilirim sanirim.

canım senin itmenle bıseyler oluyorsa ooooo.... , çoook ama çok yorulursun, sen durunca o da durur.... Başarısızlıklar, dil öğrenememe vs. hemen bişeyler sebep gösterilmemeli, bi denesin ugrassın, baktın daha ıyı olacak o zaman yol gosterılır, ama gorumcen daha ugrasmanın yanına ugramamıs, cok ıyılık yapmıs olunmaz gıbı gorunuyor burdan, yıne de sız daha ıyı tanırsınız, ben hayalımde canlandırdıgım profıle gore yorum yaptım...

Siz bilirsinz ablacim.
Birazda kizda bitiyor hersey.
Bakalim okumak ogrenmek isticek mi yabanci dili.

Valla beceremiyor mu, cekiniyor mu, yoksa istemiyor mu ben anlamadim.
Yok diyor sadece. Esime soruyorum, ben bilmiyorum ki Turkiye'yi diyor.
Esimin de soyledigi sey su, issizlik cok fazla, arkadaslarimin kardesleri de is bulamadi.

Allah herkesin yardimcisi olsun, is konusunda.

Siz bilirsinz ablacim.
Birazda kizda bitiyor hersey.
Bakalim okumak ogrenmek isticek mi yabanci dili.

Herseyi olsa yaparim diyor ama bilemiyorum tabi.
Cok da iyi tanimiyorum sonucta.

mesela kuzenlerimden birini taniyorum :), o da iki yildir issiz ama is beyenmiyor ve tembel.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…