Bekar kadınlar sevgilim var/evliyim taklidi yapıyor musunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Az önce eve doğru yürürken telefonda bir şeye baktığımdan sırıtarak yürüyordum normalin aksine. Yolda iyi giyimli bir adam vardı yanından geçerken X e nasıl gidebilirim diye sordu. Sorduğu yerde çok bilindik bir yer aslında elinde de telefon var açsın baksın navigasyona. Soruş tarzı beni şüphelendirdi. Yani o an birden bahane bulmuş gibi bir hali vardı. 2 dk gülmeye gelmiyor insanlar.

🙄🙄🙄 beğendim beğenmedim vs ikonlarına bu da eklense keşke diyorum bazen

🙄🙄🙄 beğendim beğenmedim vs ikonlarına bu da eklense keşke diyorum bazen
Bence 🤦 bu da eklenmeli.
Paranoyak gibi dışarıdan duyan biri için ama yılların verdiği taciz tecrübesiyle insan bakışından bile anlıyor adamın niyetini.
Mesela önceki sayfalarda marketçiden bahsettim ama gittiğim başka marketin kasiyeri bir amca var. O cevap vermesen de konuşur herkese laf atar gayet neşeli bir tip. Ona öyle bir yakıştırma yapamam çünkü adamın mizacı o belli bana da aynı şekilde konuşuyor, 50 yaşında bir adama da.

Bence 🤦 bu da eklenmeli.
Paranoyak gibi dışarıdan duyan biri için ama yılların verdiği taciz tecrübesiyle insan bakışından bile anlıyor adamın niyetini.
Mesela önceki sayfalarda marketçiden bahsettim ama gittiğim başka marketin kasiyeri bir amca var. O cevap vermesen de konuşur herkese laf atar gayet neşeli bir tip. Ona öyle bir yakıştırma yapamam çünkü adamın mizacı o belli bana da aynı şekilde konuşuyor, 50 yaşında bir adama da.

Evet evet insan anlıyor maalesef. Keşke yanlış anlayan taraf olsak.

Bir keresinde, ben daha lisedeydim, annem dışarı tek başına çıkabiliyorken dershane çıkışıma geldi. 42-44 falan herhalde o zamanlar garibim, erken gelmiş çarşıya gezinmiş. Koca bi adam takılmış peşine. Mağazaya girmiş falan gitsin diye, adam eşini bekleyen adamlar gibi kapıda beklemiş. Kalabalığa karışmaya çalışmış falan en son bir ara kurtulmuş bir yerde oturmuş. Ben geldim tam da o sırada nasıl ağladı hüngür hüngür. 🤦🏼‍♀️ Ne hakkı var bu yaratıkların insanları böylesine korkutmasına. Önlerindeki fazlalıkla bu hakka sahip olduklarını sanıyorlar galiba 😒

Beni de çok takip ederlerdi küçükken dershaneye giderken falan 😒

Az önce eve doğru yürürken telefonda bir şeye baktığımdan sırıtarak yürüyordum normalin aksine. Yolda iyi giyimli bir adam vardı yanından geçerken X e nasıl gidebilirim diye sordu. Sorduğu yerde çok bilindik bir yer aslında elinde de telefon var açsın baksın navigasyona. Soruş tarzı beni şüphelendirdi. Yani o an birden bahane bulmuş gibi bir hali vardı. 2 dk gülmeye gelmiyor insanlar.
Fazla alıngan davranıyorsunuz bence. Şehrin yabancısı olabilir, navigasyonla bulamamış olabilir...

Evet evet insan anlıyor maalesef. Keşke yanlış anlayan taraf olsak.

Bir keresinde, ben daha lisedeydim, annem dışarı tek başına çıkabiliyorken dershane çıkışıma geldi. 42-44 falan herhalde o zamanlar garibim, erken gelmiş çarşıya gezinmiş. Koca bi adam takılmış peşine. Mağazaya girmiş falan gitsin diye, adam eşini bekleyen adamlar gibi kapıda beklemiş. Kalabalığa karışmaya çalışmış falan en son bir ara kurtulmuş bir yerde oturmuş. Ben geldim tam da o sırada nasıl ağladı hüngür hüngür. 🤦🏼‍♀️ Ne hakkı var bu yaratıkların insanları böylesine korkutmasına. Önlerindeki fazlalıkla bu hakka sahip olduklarını sanıyorlar galiba 😒

Beni de çok takip ederlerdi küçükken dershaneye giderken falan 😒
Bir erkek bu hissi asla anlayamaz

Evet yapıyordum yüzük ble takmşlıgım var takılan değişikler yüzünden 😂

Fazla alıngan davranıyorsunuz bence. Şehrin yabancısı olabilir, navigasyonla bulamamış olabilir...
Dediğim gibi tecrübeden dolayı yanlış anladığımı düşünmüyorum. Navigasyona baksa 2 cadde yukarıda olduğunu görecek. Ben şehire yeni taşındım ben bile biliyorum o derece bilindik ve büyük bir yer sorduğu

Bizleri bu durumlara dusurenler utansin bende buna benzer birseyi bir kere soyledim annee kapiyaa bak dedim halbuki anne yok tektim insan korkuyor cidden esim sehir disina cikti 1 ay evde yoktu ayakkabisini falan biraktim kapiya kapi acilir acilmaz montu gorunuyordu gorunen yere asmistim
Ben 8-9 sene İstanbul'un göbeğinde yalnız yaşadım. Devamlı dışarıdan sipariş veriyordum. Özellikle haftasonları eve gece geç döndüğüm için sabah 3te 4te dürüm, Ayvalık tostu falan söylüyordum :D Bir süre sonra tanıdık olunuyor, o sorun değil ama yeni yerden verirken temkinli oluyordum.

Eski evimde balkonuma kadar takip edildikten sonra eve dönerken temkinli olmaya başladım.

Ama hiçbiri de beni durdurmadı. Üç beş it kopuk için kendimi eve kapatıp hayatımı kısıtlayamam. Gerekirse iki adım yere taksiye bindim, annemle konuşuyor gibi yaptım ama çıktım.

Bakkala gidiyorum, 2.,3. kere gittiğim bir yerse evli misi, bekar mısın, sorularını sormaya başlıyorlar. Taksiye bindim taksici de öyle. Yüzük takmayı düşündüm sırf bu soruları sormasınlar diye. Sizin de başınıza geliyor mu? Selam sabah veren, güler yüzlü biriyim. 'Sen kuyruk sallamışsındır' diyenler yazmasın lütfen.
o ne bicim soz kuyruk falan aklimizdan bile gecmedi,)

Bekarken yapardım. Asılanlar ya da asılma potansiyeli olanları uzak tutmak için. Hatta bir ara yüzük taktım.

Bakkala gidiyorum, 2.,3. kere gittiğim bir yerse evli misi, bekar mısın, sorularını sormaya başlıyorlar. Taksiye bindim taksici de öyle. Yüzük takmayı düşündüm sırf bu soruları sormasınlar diye. Sizin de başınıza geliyor mu? Selam sabah veren, güler yüzlü biriyim. 'Sen kuyruk sallamışsındır' diyenler yazmasın lütfen.
Gelmez olur mu dışarda numaramı isteyenler oluyor bende sevgilim var diyorum yada görmezden gelip hızla gidiyorum bende eski sevgilimden kurtulmak için sevgilim var dedim inanmadı yüzük takmayı düşünüyorum bunaltiyorlar cidden

Pek yüzüğe bakmıyorlar maalesef niyeti bozuk olanlar. Devlet kurumunda işe başlamıştım, hamileydim, çok çok belli olmasa da dikkatli bakanın anlayacağı büyüklükteydi karnım ona rağmen salak saçma şeylere maruz kalmıştım.

Normalde güler yüzlü biriyimdir ama tanımadığım ortamlarda ve dışarıda daha ciddi duruyorum, taksiye bindiğimde hayali olarak telefonla konuşup "canım bindim ben, beni karşılıyorsun dimi? tamam orada görüşürüz"diyordum özgecanın katledilişinden sonra.

Dikkatli olun ama kimseye özel sorular soracak alan vermemeye çalışın.

Günaydın demeyin gülümsemeyin teşekkür etmeyin suratlarına bakmayın. Ben çözümü bu şekilde buluyorum. Mecbur kalmadıkça yardım etmeyerek naziklik göstermeyerek. Tontiş dede görünümünde biri beni lisedeyken minibüste taciz etmeye çalışınca öğrendim insanlık filan kalmadı.

Küçük bir yer falan değil. Büyükşehir. Bu kafa yapısına sahip olan insanlar sadece iç anadolu da mı var? @CiRiLLA, kaçırmayacaklar tabii ki ama sordukları sorular anamın kızlık soyadına kadar gidecek türden. Ya tanımadığım adam evli miyim, bekar mıyım, kimle yaşıyorum diye niye soruyor? Soranlar da genelde muhafazakar görünümdeki orta yaş ve üstü tipler.

Neden soruyorlar anlamadım, sizinle ilgilendikleri için mi, yoksa evli değilseniz kınamak için mi?
Muhatap olmasanız olmuyor mu?

Bence 🤦 bu da eklenmeli.

Ben de yılların verdiği taciz tecrübeme güvenip birine bağırmıştım.
Telefonla konuşuyordum, tam kapatıp karşıya geçeceğim, gözüm araçların ışığında. Ama yayaya zaten yeşil yanmış fark etmemişim.
Birisi dönerken durup yol verdi, bana baktı. Ama ben tüm ayılığımla "ne bakıyon geçsene" diye bağırdım. Adamın yüzünde şok ifadesi, eli kibarca yolu işaret ederek kalakaldı. O an fark ettim olayı, utancımdan yerin dibine girdim.
Ama o yol sık kullanmak zorunda kaldığım ve çok laf yediğim bir yoldu. Hep diken üstünde olurdum.
Olan suçsuz günahsız adama oldu. Bir daha kimseye yol vermemiştir herhalde :olamaz:
Böyle kurunun yanında yananlar da oluyor maalesef.

Hiç başıma gelmedi. 7 yıldır evliyim ama her zaman yüzük takmam. Unuturum evde bazen.

Belki ciddi duruşum nedeniyle cesaret edemiyorlardır. Ama güleryüzlü de olsam bunu sorduktan sonra duruşum değişirdi.

Bazı yurdum teyzeleri sorardı iki muhabbetten sonra. Onlara bile tuhaf bakardım. Kaldı ki bir de moron taksicinin biri soracak he?

Burada bazı arkadaşlar 'lütfen kuyruk salladığımı söylemeyin' diye uyarıda bulunduğum cümlemi alıntılayıp, 'öyle diyeceğimizi nereden çıkardınız' demiş ama alın yukarıda ve önceki başlıklarda, fazla güler yüzlü olduğumu, laçkaşacak kadar samimileştiğimi söyleyenler var. Bunun bir ilerisi 'o da etek giymeyeseymiş, o da kırmızı ruj sürmeseymiş'

Adamlar problemliyse ne yapayım? Her medeni insan gibi ve aslında olması gerektiği gibi 'günaydın' diyorum. Memleket nere, ne iş yapıyorsun diyince konu kapansın diyince kısa kısa cevaplar veriyorum ama bazı insanlar, emmiler, anlamıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X