Bekar kzlar buyrun muhabbete.. :))

geçtiğimiz haftasonu cumartesi anneannemle oturuyorduk ve acaip canımız sıkıldı malum ramazan olduğu içinde bi yemek yapalım dedik bende zeytinyağlı dolma yapmayı bilmiyordum hem öğrenirsin benden hemde iftara yemek yaprız dedi başladık yapmaya şahane iki elden iki kocaman tencere biber dolmadı ve sarma yaptık tarifni veriyorum...

Malzemesi:
14 adet yeşil dolmalık biber
6 adet orta boy kuru soğan
1/3 demet maydonoz
1/3 demet dereotu
1 tutam nane
1 adet orta boy domates
2 çorba kaşığı çam fıstığı
2 çorba kaşığı kuş üzümü
Her biber için 1 çorba kaşığı pirinç (14 çorba kaşığı)
Tuz
Karabiber
Kimyon
Tarçın
1 su bardağı Zeytinyağı
1 su bardağı çiçeği yağı

Yapılışı:
Yağlar tencereye konur. Rende edilmiş (ya da blander da çekilmiş) soğanlar ilave edilip az miktarda tuz ile ortadan az hararetli ateş üstünde pişmeye bırakılır. Asla kavrulmayacak olan soğanlar pişer gibi olunca üzerine yıkadığımız pirinçler ilave edilir. (bakın burası çok önemli ve püf noktası, soğanlar asla kavrulmayacak).

Sonra sırası ile rende domates, fıstık, üzüm, maydanoz, dereotu, nane, karabiber, kimyon, tarçın ilave edilerek tahta bir kaşık ile karıştırılır ve tuz ayarı kontrol edilerek üstüne bir bardak su ilave edilir ve pişirilir.

Ancak bu pişirme süresi pirinçler diri kalacak şekilde kontrol edilerek yapılır. Soğumaya bırakılır.
ıçi boşalmış ve temizlenmiş biberlere doldurulup üzerleri uygun boyda kesilmiş domatesle kapatılır. Tencerenin altına, kullandığımız maydanozların sapları yerleştirilip biberler bunun üstüne dizilir.
Üzeri uygun büyüklükte bir tabak ile bastırılıp aynı su bardağı ile bir bardak su ilave edilerek kapağı kapatılarak suyu tamamen çekene kadar ağır ateşte pişirilir.

Afiyet olsun

eee kızım ben adanalıyım biz boğazımıza düşkünüzdür yaff zaten başıma ne geldiyse bu pis boğazımdan geldi yaa cokacimcoook

üüf ben bitürlü muhabbeti yakalayamıyorum yaa
işte azcık yoğundm yine gelen giden oluncada da giremedim
anlayamadım gitti kim kimdir noluyo ne bitiyoo

slm kızlar herkese günaydın...
Secl noldu akşam anlat bakem...
Candy canım okuduklarımdan anladığım kadarıyla sigorta sorunun var bence hiç vakit kaybetmeden şikayet edin. Yada şikayet edeceğinizi söyleyin, hiç bişi yapamazlar....
Ne demek sigortasız çalıştırmak yaa aslında suç biraz bizde, biz bunları çoğaltıyoruz şikayet etsek köyle çoğalamazlar...
Banim ilk çalıştığım yerde 5 ay sigortamı yapmadılar, sizi şikayet edicem dedim hemen yaptılar 4 ay sonrada ben ayrıldım zaten...

günaydn canım belki bi tanıdığınınkini giymişsinidr dedim. ben yengeminkini giymiştim de:)))
günaydın cimcime ben sizi şikayet edemem ama eylülün 23üne maaşımı alıp ayrlacam.

günaydn canım belki bi tanıdığınınkini giymişsinidr dedim. ben yengeminkini giymiştim de:)))
günaydın cimcime ben sizi şikayet edemem ama eylülün 23üne maaşımı alıp ayrlacam.

Yok Be Canım Hoşuma gitti İnternetten bulmuştum:lepi:
ÖYle Ekledim işte.
Nasılsın Bu arada Bide bende şikayet et dedim ama iyi düşün ve öyle ediceksen et
bide sen zarar görme,

Bizim şirket ilk girdiğinde 3 ay deneme süresi der mesela bu 3 ayda sigorta yapmıycağını ama eğer alınırsa işe geçmişin bi şekilde parasını verir Bi eleman 8 yıl önce Şikayet etmiş herhalde Buradan Sorunlu ayrılmış öyle problemler oluncada 3 ay beni ssksız çalıştırdı demiş yerimseniben
Mahkeme 1,5 yıl sürmüş sonunda bizim firma kazanmış ve o zamanda 12000 YTL Para cezasıvermişler.

candy cim hayırlısı olsun ama bi düşün...
3 yerde 2şer ay çalışıp çıktığını düşün ve hiç birisi sigorta yapmıyor (matematik hesabı gibi oldu :))
Seninde 6 ayın hiç çalışmamış gibi görünmüş olacak, buda aslında küçük gibi görünsede büyük kayıp değilmi?
Valla Türkiye şartlarında çalışmak çok zor, ben koca ıstanbul'da istediğim bir iş bulamıyorum, o nedenle sizi çok ii anlıyorum. Galiba bizim için tek çözüm yolu, evlenip kocaya hizmet etmek :))

günaydın kuzucuklar size bomba haber ozanla dün akşam görüştük adam akıllı bir ilişki başlatmaya karar verdik çıkıyoruz yanii opuyorumnanaktan haberiniz olsun ilk size söliim dedim :asigim:

günaydın kuzucuklar size bomba haber ozanla dün akşam görüştük adam akıllı bir ilişki başlatmaya karar verdik çıkıyoruz yanii opuyorumnanaktan haberiniz olsun ilk size söliim dedim :asigim:

vereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortakvereliniortak
a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Ramazandan Sonra
:içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim::içelim:

Ramazandan Önce

ooo bende bunun olmasından korkuyorum işte bunların arkası sağlam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…