Bekar olsanız yada engel olmasa 0 dan hayatı nasıl kurarsınız

Bir hobi. Bir iş. Evimin eksiklerini tamamlamak. Araba kullanmakta ustalaşmak, daha çok gezmek görmek. Hiç yemedigim yemekleri yemek. Yufka açmayı öğrenmek. İzmir e ailemin yanina gitmek. Bir şeye başladım onu istikrarla devam ettirmek. Yapacak çok isim varmış yazınca belli oldu. 😃

Ben yaşadığım yerden başka bir şehre taşınmayı ve özellikle bir süreliğine yurtdışına yerleşmeyi diliyorum. Yurtdışına gitmekten hep kaçıyordum, hiç bu kadar istememiştim. Akademiye başlarken arkadaşım yurtdışına gidelim demişti. Ben de orda bursla doktora yapacağıma burda başlarım hem işim olur, burs değil maaşımla yaparım demiştim. Nitekim öyle oldu ancak çok pişmanım. Burda hocaların kaprisleriyle uğraşırken hayattan soğudum. Yurtdışına giden arkadaşım da bir daha dönmedi. Zamanı geriye alabilsem koşa koşa giderdim.

Bakıldığında her şeyim tam, harika bir adamlayım, evim, barkım, birikimim, iyi bir maaşım, kariyerim, sürdürdüğüm yüksek eğitimim her şeyim tam; ama bir yandan da her şeyim eksik; çünkü babam eksik.Yani demem o ki, sevdikleriniz sağ olsun, gerisi yoluna bir şekilde konuyor.

Benim hedefim bu sene kariyer odaklı olacak. Bebek hâlâ istemiyorum. Seçim sonucuna göre tekrar yurt dışına gidebilirim.

Ben yaşadığım yerden başka bir şehre taşınmayı ve özellikle bir süreliğine yurtdışına yerleşmeyi diliyorum. Yurtdışına gitmekten hep kaçıyordum, hiç bu kadar istememiştim. Akademiye başlarken arkadaşım yurtdışına gidelim demişti. Ben de orda bursla doktora yapacağıma burda başlarım hem işim olur, burs değil maaşımla yaparım demiştim. Nitekim öyle oldu ancak çok pişmanım. Burda hocaların kaprisleriyle uğraşırken hayattan soğudum. Yurtdışına giden arkadaşım da bir daha dönmedi. Zamanı geriye alabilsem koşa koşa giderdim.
Bende istiyorum hangi ülke ve nasıl olur bilmiyorum

Merhaba arkadaşlar bekarım bir engelim yok sayılır işte korku ve konfor alanından çıkmama çabaları dışında bunlar hep olur zaten neler yapardınız nasıl 0 dan hayat kurardiniz. 2023 de neler yapmak istiyorsunuz hedef belirlediniz mi merak ettim :)
bende bekarım ve konfor alanımdan çıkmam,zaten bu ülke ve dünya şartlarında mantıklı olanda budur,siz neden sıfırdan hayat kurma telaşına kapıldınız.2023 hedefim gerçek mesleğimle alakalı girişimlerde bulunmak,2 işi bir arada götürme planım var.Ama önceliğim kesinlikle sağlıklı beslenmek ve sağlığıma dikkat etmek son haftalarda sağlığımla sınandım çünkü gerçekten aşktan,kariyerden daha önemli şu sağlık.Hayatta tek başınıza olmak istiyorsanız bir kere sıfırdan hayat kuracak gelire sahip olacak bir mesleğiniz olmalı,o gelire göre hayalinizdeki lokasyonda oturur,çevre edinirsiniz.
Günümüzde bir çok kişi sıfırdan hayat kurmuyor en sııfırdan hayat kurdum diyenin bile başta aileyle yada ev arkadaşıyla yani yine bir destekle başladığını görürüz genel olarak.
Valla kanka hayat sen ne yapmak istersen o. Duruma göre değişiyor cidden. Daha gençken çantamı toplayıp yurtdışına PhDye gittim. Yıllar sonra ülkemi özledim geri döndüm. Canım ne çekerse o yanş, sen ne istiyorsun bunu kendine sor. :KK50:
yaa ne zaman döndün ben hala yurtdışındasın sanıyorum :) hoşgeldinn

Merhaba arkadaşlar bekarım bir engelim yok sayılır işte korku ve konfor alanından çıkmama çabaları dışında bunlar hep olur zaten neler yapardınız nasıl 0 dan hayat kurardiniz. 2023 de neler yapmak istiyorsunuz hedef belirlediniz mi merak ettim :)
Sıfırdan başlamak istemem valla.onca yaşanmışlık, dostluklar, sevgililer, güzel anılar, kötü tecrübeler var.işimden de memnunum, sevgilimden de eşimden de dostumdan da.hatta diyorum ki iyi ki zamanında yaşanacakları yaşamışım.şimdi hayatı kaçırma hissi falan kalmadı.iyi de oldu.o konfor alanı ve engeller için uğraştık zaten senelerce.

ben bebeğimi sağlıkla kucağıma almak istiyorum. bir de daha üretken olmak istiyorum, pandemi sonrası bir çok şey yaptım ama hep bi daha iyisi olabilir, daha verimli olabilir hissi var. tabi bebekle ne kadar olur bilmiyorum :) ama güzel, tatlı olasılıkların hepsine açığım :)
sağlık, bereket, bolluk, mutluluk ve yurtdışına gitmek hayallerimizin tamamına yakını diyebilirim.

hayatımı da sıfırdan kuracak olsam gezme ve arkadaş edinme odaklı olurdum. çünkü en çok yaşanmışlık, deneyim, farklı bakış açıları bu ikisinde bana göre.

Aa güzel konu cvpları da ilgiyle okuyacağım. Bekar çalışan bir kadınım, doktora ya başvurmak benim içim bir ideal olabllir, yl ı bitirdiğim okulda kabul alırım inşlh şarları tutturursam.
Yoga ve meditasyon hayatıma geçen yıl yeni bir soluk kattı sanki, yoga özellikle fiziksek artılarını da çok seviyorum. Bunla ilgili eğitimlere katılmak belki, bunlara ayırdığım zamanları artırmak bir diğer hedefim.
Verdiğim kilolalrdan sonra yine hem ruhsal hem fiziksel değişim, bunun duruşuma yansıması, ikinci beyin bağırsak… olayları yine ilgimi çeken bir konu, daha temiz beslenmek bir diğer amacım 🥲
görünüşümle oynamayı sevmem pek ama kaşlarımı yaptrdım üç yıl önce, geçen de yenilettim hatta keşke önceden yaptrsaydım diyorum hep. Onun berdiği cesaretle yüzümde ufak bir dokunuş 🙄😁 yaptrmak istiyorum (burun dolgusu). Ankara gidişlerim artmışken senelerdir iz kalacak diye çekindiğim yüzümün küçük bir bölümüne iğneli epilasyon düşünüyorum (hatta Ankara için öneri de bulunacak olursa sevinirim)…
Yani böyle sağlıklı bir beden ve ruh için çabalayacağım. Evlilikle taclanan bir aşk da olursa benden iyisi olmaz tabi 🙃
Yüz yogasına devam bide bu var işte 🙃

Bekar olsaydım.
1)Önce güzel bir iş
2)Aile evindeysem kesinlikle ayrılıp ,1+1 ufak bir ev kiralardım
3)Dil öğrenmeye çalışırdım

2023 deki hedefim idealim az da olsa yaşam enerjimi koruyabilmek,kendime dikkat etmek,manevi dünyamı güçlendirip gereksiz harcamalardan ve beni yoran insanlardan uzak durmak.

20'li yaşlarimizi kastediyorsunuz sanirim.

Ben hic dönmek istemezdim o yaslarima. Meslegine henüz başlayamamışsın, başladıysan da az kazaniyorsun ; ozel yasaminda uzun süren bir iliskin varsa evlilige gidiyor mu belli degil, evlilige gidince bir sürü " düğün dönemi sorunlari" Bu calkantili dönemi bir daha yasamak istemezdim.

Ayrica ben bir hata yaptim ve tatilleri daha cok olur diye kendi meslegimi birakip baska bir meslege gectim. Geri donebilsem bunu yapmazdim.

Back
X