Bekarken açılan şahsi kasada eş hak dava edebilir mi?

Ah kardesim sen haklisindir sonuna kadar ama zaten hukukikende hakimden istesen sana verir..onun savunmalari var.ama kardesim Allah var ya sana ne yapmis olurlarsa olsunlar sen iftira atma canim kardesim doner dolasir sana dokunur ucu simdi onlarda sana baska biriyle gorusuyor du cart curt deseler tamam belki ispatlayamazlar ama camur atar kaydina girer ne olursa olsun iftira ile alma derim yar olmayabilir sana sonra.belki kayinvalidenin kalbine iner kadin ben almadim diye yazik valla ..sen beni dinle o altinlar her turlu senin olur ..

Ne güzel söyledin be canım ama çok ağrıma gidiyor işte.. Can yakmak istiyorum.. Öyle böyle değil..
Ekmeğiyle falan oynamak istiyorum..

Ah kardesim bende bosandim ben neler neler yapmak istedim ama dusundum ugrasirsam bitmicek kurtulamicam ne yapsamda kendimi psikolojimi alt ust edicem lanet olsun dedim alin kendi taktiginiz altinlari dedim hos ben annesiyle babasini cok seviyordum Allah var hep bizim icin cabalamislardi o yuzden kiyamadim.hala hincimi alamadim hala neler yapti.ama inanirmisin burasi haric ne instagramda ne whatsapta onunla ilgili kufur icerikli hicbir sey bile yazmadim beni hep ailem durdurdu Allahindan bulsun kizim dur dediler .Allaha biraktim anlayacagin hos tovbe Yarabbim simdi eski sevgilisiyle her yerde fing atiyor ama Allahimin vardir bir bildigi ..oylee iste..

Oof oof . Fink atıyor ha.. Allah onu bildiği yapsın en güzel cezasını versin..
Bende böyle düşünceler içindeyim..

Kasayı boşalt, içinde ne olduğunu kimse bilmiyor.

Yalana tahammül edemem ama yaşadıklarını bilmiyorum. O yüzden yargılamak istemem.

Evliyken bile açılmış olsa dahi ortak hesap ortak kasa olmadığı sürece eşiniz o kasaya müdehale edemez ettiremez zaten.
Bu kolunuzda ki çanta yada cüzdanınız gibi kişiye özel bir şeydir.
Ve kişilik haklarınıza tecavüz edilemez.
Zaten sizin şahsi kasanız ise kasayı istediğiniz an boşaltabilirsiniz.
Ancak kaybolan bir eşya varsa yada çalıntı bir mal ithamında bulunursa özel izinle arama çıkarttırıp kasayı açtırabilir.
Örneğin eşiniz kasada be olduğunu biliyor diyelim ve 2 tane burma bilezik vermiştim kendi kasasına koydu ama vermiyor derse ve kasa bilirkişi önünde açıldığında dediği gibi o bahsettiği 2 bilezik kasadan çıkarsa o zaman o bileziklere el konur.
Eşinizin kasanızda tam olarak be2 bulunduğunu ayrıntılı olarak bilememesi gerek.

Yaa versin diye bekliyorum iste..bide bak gercekten ilk aylar cicim ayi diyen halt yemis ..oyle bisey yok biraz beklesen mi senin ki daha cok yeni ..yani gidisat onun karakterinden belli olur ama yinede biraz daha dursan sans versen mi bilemedim..bide ben evlenmeden once gosterdi Allah bana onun ne mal oldugunuda sevdim duzelir yapmaz demistim falan ..ama degismuyorlar iste en iyi sen bilcen canim Allah yardimcin olsun ..

Dava açılmadı henüz. Şuan kasadan alsam içindekileri. Şunu verdim bunu verdim ithamı ortadan kalkar dimi?

Yok yok cicim ayı diye bişey yok..
3. Haftadan başladı.. ittire ittire 5. Aya geldik.. Artık bitti..

Dava açılmadı henüz. Şuan kasadan alsam içindekileri. Şunu verdim bunu verdim ithamı ortadan kalkar dimi?
Aynen öyle kasa dursun ama tam takır kuru bakır pozisyonunda
Kasayı kapattırma sakın ama boş olsun içi.Kasayı iptal ettirirsen mal kaçırmaya girebilir. Sen temkinli ol yinede.

Aynen öyle kasa dursun ama tam takır kuru bakır pozisyonunda
Kasayı kapattırma sakın ama boş olsun içi.Kasayı iptal ettirirsen mal kaçırmaya girebilir. Sen temkinli ol yinede.

Ondan konu açtım vallahi yanlış bişey yapmiyim diye Düğün kasedi falan diyince hafiften şey oldum ama bok da sürdürmemek için geri adım atmadım

Neden öyle bir yalana başvuruyorsunuzki doğru neyse onu söyleyin, Allah doğrunun yardımcısıdır, vermediler demek hiç hoş değil.

Kasanın içinde altın, ziynet eşyası varsa zaten hukuken onlar sizin, ayrıca sizin nezdinizde tüm kadınlar bilsinler evlenmeden önce edinilen mallar boşanma halinde ortak mülk kabul edilmez ve mal paylaşımına girmez, buna miras yoluyla edindiğiniz mallarda dahil.
Velev ki evlendikten sonra miras yoluyla edinilmiş mallarınız, para vb varsa bunlarda mal paylaşımına girmez.

Boşanma halinde mal paylaşımına girenler evlendikten sonra alınan (miras yoluyla olan hariç) ev, arsa, araba, nakit para.

Şüphesiz Allah doğrunun yanındadır ama kanunlar erkeklerin yanında bu ülkede..
Yok canım sen samimi ve doğru ol boşver ne adilik yaparsa yapsın, kasayı boşalt bir iki altın bırak düğünde takılanlar zaten senin hakimde sana verir yinede temkinli ol kendine ait Olanları al ordan, kayınvalidenden nefrette etsen iftira atma iftira kul Hakkı'na girer.

Yok ablacım. Ev arsa hiçbir şey almadık birlikte, dedim ya şakayla karışık bir bluz bile almadık. :)
Ortada bi düğün takıları var onlarda benim bekarken açtığım kasada duruyor onla vuruyor beni şimdi. Bende haliyle vermek istemiyorum.

Aynen öyle yapmak farz oldu bir iki bişey bırakıp varı yoğu çekmek lazım kasadan.

Kasayı boşaltmaya, yalana başvurmaya gerek yok, takılar hukuken sizin zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…