Bekarken, henüz stajyerdim. Aldığım para 1500 tlydi. Hem gönlümce harcıyor hem de, birikim yapıyordum. Bence çok zor değil. O paltoyu 5 taksit yaptırıp alın mesela? Taksit cidden kullanışlı bir şey.
Evet son cümlede gerçekten çok haklısınız.Ben de geçen sene 1200 ve 1500 e çalışıyordum ama Ankarada olduğum için galiba su gibi gidiyordu para çok bişey almasam bile
O yüzden dedim ilk bikaç ay harcasın tadını çıkarsın hevesi bitsin:) sonra da oturduğu kafede yemek yemeyecek kadar para biriktirsin bence:)) çünkü cafelerde o pis yapılan yemeklere onca para vermek kadar saçma bişey yok onu farkettim son zamanlarda söylemeden geçemicen
Bekarım...hem de uzatmalısından. Çok lüzumsuz alışveriş yapmam, ama yediğime, içtiğime, gezdiğime harcadığım paraya hiç vah tüh demiyorum. Kalan birikir. Ne kadar yaşayacağımın garantisi mi var ki zula yapayım modundayım.herkese merhaba. benim merak ettiğim bekar ve çalışan arkadaşlar paralarını nasıl degerlendiriyor? bu da bir dert mi demeyin:) bana da fikir olması açısından soruyorum. 31 yaşındayım, ailemin yanında yaşıyorum, asgari ücretli bir işte çalışıyorum. çalışmaya yeni yeni başladım, o yüzden birikimim yok denecek kadar az. her ay paramın bir miktarını köşeye koyuyorum, geri kalanla ay sonunu zor getiriyorum. ama bu beni mutsuz etmeye başladı. sanki hayatın güzelliklerini yaşayamıyormuşum gibi geliyor.
geçenlerde bir bot beğendim, 300 liraydı almadım. ya da örneğin bir palto görüyorum ama giyecek montlarım var, almaktan vazgeçiyorum ama aklımda da kalıyor. bir yanım diyor ki bekarsın, ev geçindirme derdin yok, gönlünce harca, diğer yanım da diyor ki şimdi az da olsa kazanıyorken köşeye koy. yarın öbürgün evlilik olur ya da başka şey için gerekli olur, çarçur etme. hayatımda kimse yok bu arada.
siz nasıl yapıyorsunuz, ya da ne önerirsiniz bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?