- 9 Haziran 2013
- 7.909
- 12.730
- 248
Yazamadan geçmek istemiyorum,bu forumda yaklaşık 8 9 tane abla var idolüm olan çok çok beğendiğim,bunlardan birisi de sensin abla,o kadar harika dik güçlü bir kadınsın ki imreniyorum gerçekten,maşaAllah :)Parayı HER ŞEYe harcayamayacağımızı bilmek önemli bana göre.
Mesela kardeşim dışarıda kahve içmesini çok sever, ona keyif verir, zevk alır, parasını buna harcar.
Ben dışarıda içilen kahveye acırım, içerim ama tam eve dönmek üzere isem içmem mesela, evde yaparım derim. Ama elimde kalacak, hatta senelerce kullanılacak şeye para harcamaktan kaçınmam. Kıyafet gibi. Kaliteli çanta gibi. Bazen 3 sene önce aldığım şeye bakıp, gülümseyerek iyi ki seni almışım diyorum :)))
Yine kardeşim şu tabletlerdeki oyunlarda satılan ekstra jeton, elmas vs gibi şeylerden alır. Bir kahveye 8-9 TL vereceğime kendimi eğlendiren oyundaki elmasları satın aldım, bana zevk veren de bu der. Ben ise hayatta parayla oyun da almam, ekstra özellik de almam.
İyi yemeğe para vermeyi severim. Ama AVM'de 10 TL'lik menü varken gidip 25-30 TL'lik menüden almam. Sonuçta AVM lezzeti, kalabalık ve gürültüde zaten zevk alınmıyor yemekten.
Mutfak eşyalarını sık sık değiştiren kadınlar var, yeni moda olan bardakları hemen alır, kupayı hemen alır, baharatlık vs alır, 5 TL veya 10 TL ama her hafta alınca çok tutuyor. Ben mutfak eşyasına para harcamayı sevmem. Çaydanlığım 10 senelik, kaşık çatal takımım 10 senelik gibi.
Siz de önceliklerinizi belirleyip onları satın alabilirsiniz.
Yazamadan geçmek istemiyorum,bu forumda yaklaşık 8 9 tane abla var idolüm olan çok çok beğendiğim,bunlardan birisi de sensin abla,o kadar harika dik güçlü bir kadınsın ki imreniyorum gerçekten,maşaAllah :)
E doğal olarak
sizin bazı yazılarınıza denk gelmiştim bir konuda. kişisel bakımınıza ne kadar ayırıyorsunuz gibi bir konuydu. benim size yetişmem mümkün değil sözgelimi benim aldığım parfüm en fazla 70 lira( o da üç beş ayda bir), en pahalı alacağım çanta 100 lira
Bence burada önemli olan paranızı neye harcadığınız. Gezip görmeye, yeni şeyler denemek için harcanan paraya acımam, ama kıyafete harcanan aşırı paraya acıyorum açıkçası. İnsana hiçbir şey katmıyor, 10 sene sonra dönüp baktığınızda her gün başka ayakkabı çanta hem de en pahalısını giydim demek yerine, nereleri gezdim, neler gördüm, kimlerle tanıştım diyebilmeyi daha çok isterdim. Etrafımdaki insanlarda da o farkı görüyorum, olgunlaşmaları farklı oluyor, biri hala mal mülke takılıyken, öbürü bunları aşmış, görüp geçirdiği çok şeyler katmış oluyor, sohbeti bile farklı oluyor. Benim de evim küçük, eşyam azdır paramı başka şeylere harcamayı ve kötü günler için biriktirmeyi tercih ediyorum.
Aldıklarınızın hepsini güle güle kullanın, güzel günlerde, sağlıkla kullanın.
Herkes gelirine göre harcama planlıyor, bu çok normal.
Benim köyde yaşayan amcamın kızına göre de sizin 70 TL'lik parfümünüz pahalı olabilir, ya da bir çantaya 100 TL dediğimde gözleri pörtleyebilir.
Önemli olan sizi mutlu edecek şeyi kendinize zarar gelmeden yapabilmek.
Öğle tatilinde pazara gidip avondan vücut spreyi aldım mesela 7,5 TL. 3 TL'ye de roll on aldım. Benim hayatım da şişesi 300-500 TL'lik parfümlerle geçmiyor yani
Ama genel prensibim kaliteli alıp uzun süre kullanmak. Her sene 30 TL'ye 3 kazak almak yerine senede bir 90 TL'lik kazak alırım mesela.
Ucuza aldığım şeyler ya tüyleniyor ya sünüyor. Değişik değişik giyineyim, kullanayım hevesim olsaydı o zaman 30 TL'likten 3 tane alırdım. Tercih meselesi.
Evlenmek için para biriktirmek bana saçma geliyor. Evlilik ne allah aşkına, her türlü evlenilir. Hayatını evliliğe endeksleme. Sonra kaçırdıklarına üzülürsün.
Ben harcamak için biriktirenlerdenim. Bütün kış iyi bir tatil için, daha çok gezip görmek için para biriktiririm mesela. Ya da çok beğendiğim bir şeyi almak için biriktiririm. Bunları yaparken de kendimi zorlamam asla. Olduğu kadar. Keyfimden, yememden, içmemden kısmam. Mutlu olmak önemli...
Olmayan biri için, garantisi olmayan bişey için hayatından kısmaya değer mi? Bu günlerin bir daha gelmeyecek.yok , evlenmek için değil tam. yani şöyle ki yarın bir gün hayatıma biri girer işler ciddiye biner ola ki bir nişan düğün sözkonusu olur, kendime düşen masrafları da karşılayabilmek adına kenarda biraz birikmişim olsun anlamında dedim. öyle biri de yok gerçi
ilk defa duydum single turOlmayan biri için, garantisi olmayan bişey için hayatından kısmaya değer mi? Bu günlerin bir daha gelmeyecek.
Tatile yalnız çıkılmaz demişsin ya, çıkılır çok da güzel olur. Yine de ben istemem dersen single turlar var. Sadece bekarları kabul ederler, orda yeni insanlar tanır birlikte tatil yaparsın. Çok keyiflidir. Bir denemeni tavsiye ederim.
ilk defa duydum single turben bu tatil acentalarının kültür turlarıyla gitmek istiyodum bi yere ama tek başıma öyle sap gibi etrafı nasıl gezicem dedim. karadeniz turu istiyorum ve en basiti otobüste yanıma oturcak insanla bakalım onca yolu nasl geçiricem. ama yanımda arkadaşım olsa nasıl da keyifli olurdu
İşte bu dediğini single tur ile yapabilirsin. Kültür, tatil, extrem falan diye ayrılıyor. Herkes senin gibi yalnız olacağı için kasılmıyorsun, tek kalmıyorsun.
İş yerinde falan yaşıtın bekar kızlar yokmu birlikte tatil yapabileceğin?
Çılgınca harcamayın da, çılgınca biriktirmeyin de..
Üç beş atın bir köşeye, paranın fazlası olmaz.
11 senedir çalışıyorum bir bota 300 lira vermek bana çok geliyor açıkçası.Nedeni ise tekstil ve diğer tüm sektörlerde artık büyük ünlü dediğimiz markalar fasona döndü .Buda demek oluyor ki aslında normal bir yerden aldığımız ürünle o çok ünlü yerden aldığımız üründe hemen hemen aynı kalitede..Bu yüzden kıyafet ve kişisel ihtiyaçlarımda aşırıya kaçmam. Genelde birikim yapıyorum bu birikimlerlede,yaklaşık 2 hafta önce bir arsa aldım
.Bundan sonrası içinde çalıştığım sürece çoğu birikim, bir kısmı ihtiyaçlara harcanacak şekilde değerlendirmeyi düşünüyorum maaşımı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?