BEKARKEN BİRİKTİRİLEN PARALAR

PAPATYAKIRSAL

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
7
7
1
38
Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur
ettirmemek istiyorum. sizce ne yapmalıyım

Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur

harcatma paranı.

derler

Para meseleleri hep karışık olur ne karar verirsen ver sonunda mutsuz olacaksın :)

Bekarken olan birikimini paylaşmamalısın.
Bilgisi olmasa daha da iyi olurmuş bu konuda huzursuzlukta çıkmazdı boşuna.

Hem düğün altınlarını alıp hem de kredi için bir daha borç istemek epey yüzsüzlük olmuş.

Eğer herkes eşit para koyuyorsa o ev için (görümceniz de) oturun birlikte bir hesap yapın, kim ne kadar koyuyorsa sizde koyun. Önceki altınları da hesaba katın mutlaka.
Tapusunu da istemeyi ihmal etmeyin.

Senin hakkin, vermek zorunda degilsin. Evliyken eski esim arasira 'yatirim yapariz, sunu bunu aliriz, senin paranida ekleriz' filan diyordu. Ortak olacagi icin, onunda bir miktar para koyacagi icin 'olur elbette' diyordum.
Yani oda kendi bekarligindan kalan bir miktar para ekliyorsa olabilir. Veya ev ikinizin adina ortak olacak olursa. Neden olmasinki.

ben yerinizde olsam eşime de güvenmem
ailesine ne oluyor demeyen adam yarın birşey olduğunda sizi tutmaz

eşinize açık açık ailesiyle ilgili birşey yapmak istemediğinizi bu bu geçerli sebeplerinizin olduğunu
birde araba için hazır parayı harcamanın doğru olmadığını bu konuda tekrar konuşmamasını istediğinizi söyleyin ve konuyu uzatmamasını beraber çalışarak bir araba alabileceğinizi söyleyin

Eğer ev projesi hayata geçerse (ki ben aile apartmanı fikrine sıcak bakmıyorum) masraf neyse herkes ortak
para koyacak ortaya, birikimim orta halli bir araç alabilecek miktarda ancak eşim özel sektörde çalışıyor
bende aynı şekilde ileride bebek olduğunda zaten çalışamayacağım. inanın destek beklemiyorum onlardan
kendi yağımızda kavrulalım yeter. evlendiğimizden beri çalışıyorum eşimin kredi kartı vs ben kapattım
üstüne her ay bir miktar ödemesi var bankaya evimiz kira vs. Hal böyleyken birde borç istemeleri canımı
sıktı açıkçası, geçenlerde bir konu açıldı kayınvalidem eşler arasında para lafı olmaz vs dedi. diyemedimki
senin oğlun evlendiğimde borçluydu ben paralı geldim.( eşimi çok seviyorum bu arada şükür onunla bir derdimiz
yok

derler
vermryın altınlarınızı da gerı alın ayrıca ortak bına yerıne kendınıze bır apartman daıresı satın alın mumkun oldugunca da es aılesınden uzak durun...

Back
X