BEKARKEN BİRİKTİRİLEN PARALAR

eşinizin bekarken biriktirdiği para yahut aldığı ev, araba vs için o benim, sana vermem, demesi durumundaki hislerinize göre hareket edin

benim hiç eşimle ayrı gayrım olmadığı için bana değişik geliyor bu benim param senin paran konuları

Eğer biriktirdiğin o parayla kendine araba alırsan, araba evlendikten sonra alındı diye kanunen araba ortak sayılır diye düşünüyorum. Ben yerinde olsam asla o paraya elletmem, ne olursa olsun. Araba istiyorsa birikim yapmayı öğrensin. Ayrıca madem kv kp düğün yapamayacaklardı, yapmasalardı. Siz yapsaydınız. En azından düğün yaptık diyemezlerdi. Düğünde ne kadar altın toplandı bilemiyorum ama bence altınları vermekle büyük hata etmişsiniz.

Aynı şeyleri kendi eşimşe yaşasam, bunları yapar mıyım? Yapmam. Para ortaktır derim, ama bu bizim ilişkimizden kaynaklanan bir şey, her şeyin ilk günden beri ortak olmasından. Gördüğüm kadarıyla sizde öyle değil.

Yanlış anlamayın ama hem eşiniz hem de ailesi bir garip geldi bana.

Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur
ettirmemek istiyorum. sizce ne yapmalıyım

Yine bir aileye güven duyup ortada kalma hikayesinin fragmanı, valla o üç katlı eve de gitme paranı da verme, arabayı biriktirip alsaymış bekarken. Altınımız zaten vermişsin, çalışıyor musun?

Yani eşinizi tanımıyoruz tabi ama kendi parası olsaydı sizin paranız olmasaydı bir şey alacak olsanız vermez miydi

Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur
Asla verme. Kese ortaktır elbet ama karısının kenara attığı paraya güvenmek hiç hoş değil. Zor gün parasıysa hele. Kesinlikle vermeyin. Bina olayına da girmeyin bence

Niye vercem canım paramı allah allah onu biriktirirlen yanınızdamıydı hakkınyok nasıl istiyor hayret, düğün paralarını da almışlar ohh ne ala memleket, valla güzel bir şekilde o parayı vermemenin bir yolunu bulunuz

Evet çalışıyorum, eşimin işsiz olduğu dönemde bana güvendiler zaten, nasıl olsa gelin çalışıyor geçinirler
diye, düşünmüyorlarki ben bayanım memur bile olsam ne kadar süre çalışabilirim kaldı ki özel sektörde çalışıyorum

derler
Vermeyin vermek gibi bir zorunluluğunuzda yok. Araba alicaksaniz sonucda ikinizde calisiyorsunuz odersiniz. Bu erkeklerde ne merakli kadin parasi yemeye.

Verme sakın verme. İnsan kırk yıllık kocasını tanıyamıyor sen 3 günlük eşine hiç güvenme. Aile apartmanı istemiyorum diye fikrini bir belirt bakalım senden kötüsü olmayacak.

İnsanlar ne kadar kolay diğerinin emek emek biriktirdiği paralara göz koyabiliyor anlamıyorum
hastalık kaza gibi olağanüstü olaylar olmadığı sürece 3.kişlere para yedirmeyin
tırnağınız varsa başınızı kaşıyın
kimse ile ortak ev araba vs. işine girmeyin hele de kayın aile ile hiç girmeyin
evlilik masrafları için senin benim yoktur ama kişilerin kazandıkları paralar kişiye aittir.
senin benim yok diye bütün paraları malları kocalara hibe etmeyin
elalemin oğlunun bekarken yapmış olduğu keyif borçlarını niye siz ödüyorsunuz

Back
X