BEKARKEN BİRİKTİRİLEN PARALAR

Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur
ettirmemek istiyorum. sizce ne yapmalıyım
En basta hata etmissiniz. Neden bahsediyorsunuz kosedeki paranizdan. Neredeyse erkeklerin hepsi boyle. O paraya mutlaka yer buluyorlar.

kocaya herseyi niye söylüyorsunuz. Bende birikim yapmaya başladım yavaştan ve haberi yok. Neden olsun ki?? İnsanoğlu çiğ süt emmiş kendi parası aklına gelmezde ihtiyac olunca benımki aklına gelir. Herseyi eşinizle paylaşmayın bazı seyleri saklı yapın.

Ne kadar biriktirdin ki hem araba hem ev için kaynak olacak bu para.

Neyse ihtiyaçlar hiç bitmez. Siz bu parayı ne amaçla biriktirdiyseniz ona harcayın. Ev içinse ev peşinatı yapın araba için ise araba alın.

Evet çalışıyorum, eşimin işsiz olduğu dönemde bana güvendiler zaten, nasıl olsa gelin çalışıyor geçinirler
diye, düşünmüyorlarki ben bayanım memur bile olsam ne kadar süre çalışabilirim kaldı ki özel sektörde çalışıyorum

Aslında bunun kadın olmakla, ne kadar süre çalışmakla ilgisi yok. Fiziksel olarak baktığında erkekler daha güçlü, e daha güçlü olanın da fiziksel olarak daha çok öaba harcaması beklenir doğal olarak. Yani erkeklerin daha çok çalışması beklenen bir şey. Öte yandan her ne kadar kadın erkek hakları eşit olmalı desem de erkeğin kadının sırtından geçinmesini doğru bulmuyorum ben. (Kadının da öyle tabii) Ha tabii erkek çalışmayıp kadına yüklediği tüm işleri yapacaksa o ayrı. O yapsın ben çalışırım, tek kelime de etmem üstelik. :) Çalışmak, evi yönetmekten daha kolay çünkü.

Gorumceniz ne guzel annesiyle ayni apartmanda oturacak peki siz neden kayinvalidenizle ayni apartmanda oturacaksiniz ki? Madem sizde kendi annenize yakin oturun.

Hem gorumce kayinvalideyle ayni apartmen yaş iş. Hic bulasmayin.

Birikmisinizi saklayin esinizde biriktirsin baska bir ev alin kendinize.

Altınları eş ailesine vermen hata. Ben olsam vermezdim. Benim eşim de oldukça borçlu geldi, evlendikten sonra haberim oldu hatta. Oldukça yüklü paralar ödedik, eşim hep çalıştı ama onun kazandığı benimkinin yanında çok az. Yani ben ödedim. Ancak bu bana dokunmadı sarsması yani o para, riske attım o parayı her ihtimali düşünerek yaptım yani. Benim gelirim iyi, varsa kötü niyeti öğrenmiş olurum dedim. Atıyorum az kazansam 3 kuruş biriktirdiğim parayı da altını da verirken 40 kez düşünürüm, geri yerine koymak zor olur ilerde. Kp kv evine ise asla taşınmam.

Merhaba, bekarken biriktirdiğim bir miktar paramı bankada muhafaza etmekteyim, yeni evliyim ve eşimde
bende calışıyoruz. Eşim araba alacağımız zaman bu parayı kullanmak istiyor ancak ben hani kara gün parası
derler
ya birikimim harcansın istemiyorum. Ayrıca düğünde takılan takıları eşimin ailesi aldı yalnızca 3-4 adet
bileziğim bende. Eşimin ailesinin 2 katlı eski bir evleri var orayı yıkıp görümcem, eşimin ailesi ve biz olmak
üzere 3 katlı bir bina yapmak istiyoruz eşim bendeki paraya ve altınlara güveniyor. kayınbabam evlenmeden önce alt kattaki kiracılarının verdiği kira ile bizim kirayı karşılayacağımızı söylemişti ancak aylardır kiramızı
biz ödüyoruz eşim birkaç ay işsiz kaldı kimse nasıl geçiniyorsunuz demedi, üstüne borç para istediler düğün
için çektikleri kredi ödemesi için. eşime ne kadar güvensemde ben şahsi paramı elimde tutmak çar çur
ben de vermemeni tavsiye ederim.
aynen kötü günler için saklayacağını belirt eşine.
tabiki ortak bir kararla yatırım amaçlı kullanılır.
ancak yeni evliymişsin acele etmemekte fayda var.
duruma göre ileride birşey düşünürsünüz de.

Evet çalışıyorum, eşimin işsiz olduğu dönemde bana güvendiler zaten, nasıl olsa gelin çalışıyor geçinirler
diye, düşünmüyorlarki ben bayanım memur bile olsam ne kadar süre çalışabilirim kaldı ki özel sektörde çalışıyorum

Sen üzerine düşeni yapmış, altınları vermişsin. Daha fazlasına lüzum yok. Ayrıca aile apartmanı nedir? Kaçıncı asırda yaşıyoruz? Araba alıp borcunu beraber ödemeniz mantıklı. Ama senin birikimini ortaya dökmen çok mantıksız.

evlenirken bankada bir miktar param, kasada altınım ve sıfır arabam vardı. baştan eşime söyledim, bankadaki para ve kasadaki altını çocuğum olunca ücretsiz izne ayrılmak için kullanacağım, ihtiyaç olmazsa da yine çocuğun olacak diye (evlenirken hemen çocuk istiyorduk) kızım doğdu nakitlerin bir kısmını doğum masraflarına harcadık kalanı kızımın adına hesap açıp döviz alıp yatırdım altınları da yine onun kesesine koydum kasada (ona gelenlerle kendiminkileri karıştırmıyorum normalde) allah muhtaç etmesin ilerde bir ihtiyacı olur da yetişemezsek oradan harcarız. araba şu an aile arabamız benden çok eşim kullanıyor ama altınlarla paraları ortak yapmak yerine böyle değerlendirdim. onun dışında evlendikten sonra eşler arasında senin benim olabileceğini düşünmüyorum. maaşlarımız ortak harcanıyor birikimimiz de ortak zaten aynı kredi kartını kullanıyoruz birbirimizden ayrı ekonomik davranışımız yok bence böyle olması gerek.

derler
Eşine güveniyorsan sıkıntı yok. Benimde bekrken biriktirdiğim param var hatta bilezk bile yapmıştım. Düğündede erkek tarafı 3 benm ailem 6 bilezk taktı. Ama ben bunların hepsini ev alırken kullanıcam. He erkek tarafına bişey yaparken kullanılcaksa verme tabi ama eşinle sen ortak bişey yapcaksan bence kullanılabilir.

kesinlikle vermeyin. zaten ilerde o aile apartmanı başınızı çok ağrıtacak ordan kaçmak için kullanırsınız parayı.

keşke eşinizin hiç haberi olmasaydı.söylemeseydiniz.

Back
X