Bekarlığa veda partileri düğünler

Mehtap87

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
750
574
103
Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor

Genelde hayır dediğim içim aram bozuldu. Ama bozulsun yapacak bir şey yok. Durumunuz yoksa ya da o para size fazla geliyorsa açık açık söyleyin ki bu aralar sıkışığım. Geçen ay bi arkadaşımın nikahına katılamadım, özür mesajı attım, evine hayırlı olsuna geleceğim deyip dün ufak bir hediye ile gittim. Bu şekilde çözdüm

tabiki neden milleti doyursun zaten yu

Ne demek niye milleti doyursun?
Ben niye gideyim üstüne bi de altin para takip onları doyurmaya katkı sağlıyayim o zaman?

Düğün yemegine katılmadı diye kimse aç kalmaz zaten millet görev icabı geliyor. Oraya vereceğim parayla yine gider kendi istediğim insanlarla istediğim yerde eğlenirim yani. Hem milleti niye doyursun diye bakıp hem de niye şikayet ediyorsunuz ki. Siz doyurun milleti bütçenizi zorlayarak

Gitmeyin. Herkes kendi gelirine göre hareket eder; neden ayıp olsun ?

Gitmeyin, gitmek zorunda da hissetmeyin kendinizi.
Bu uygulama saçmalıktan başka bir şey değil bence.
İnsanlar takı taksın, yetmesin sonrasında bir sürü para ödesin, düğün masrafı yapmak istemeyen ciftlerin yalandan eğlencesi olacak diye.
Nereden bakilsa sinir bozucu.
Düğüne para harcamak istemeyen, yapsın nikahını gitsin o zaman. İnsanları zorlamanın bir manası yok.

Gitmek istemiyorsanız gitmeyin. Gelmeyene gönül koymazlar herhalde. Herkes o parayı verecek durumda olmayabilir sonuçta. Ben gittiğim tüm meyhanelerde nikah sonrası yemeklerde, bekarlığa vedalarda çok eğlenmişimdir. Siz zevk almıyorsunuz madem gitmenize gerek de yok ki.

Bu durumda darılmaya hakkı yok. Ödeyeceğiniz tutar ufak bir miktar değil. Düğün yoksa nikahta mi yok ona katılın.
Bu da yeni moda oldu hem davet edip, hem de hesap ödettirmek.
Sırf gösteriş, sosyal medyada paylaşmak için yapılıyor bunlar.
Kendinizi gitmek zorunda hissetmeyin, bekar mısınız bilmiyorum ama zorunlu hissederek gittiginiz cogu kisi sizin böyle bir davetiniz katılmayacak emin olun.

Nasil elit ortamlariniz var ya bizimkiler hala salon düğünü yapıp kuru pasta limonatadan devam
Biz kuru pasta yanında meyvesuyu içiyoruz ama düğün sahibi ödüyor

Sonuçta düğün yapıyor masraftan kaçınmıyor

Şimdi konuda olduğu gibi düğüne gidiyorsun masraf yeme içme sana ait

Ha dışarda yemek yedin ha düğün sonuç ne gitti iki çeyrek parasi biri hediye biri yemek

Ne anladım bu işten

Açıkçası bunu yazdım tepki almamak adına senin yediğini evlenen arkadaşın mı ödesin diyenler olursa diye yazdım öyle bi beklentim yok benim

Sabah gelin hamamı diye konu vardi

hamama giriş parasii sizden demiş gelirken pasta böbrekte yap gel demiş

Pasta böreğin bir dünya malzemesi var bide ona para

Bunun elitlikle ilgisi yok bence adı düğün yaptım oluyor

Ya bunları yapmayın paranız yoksa yada yapacaksiniz kendiniz yapın milleti zora sokmayin

Evet şöyle yemek alkollü 700 lira taksi ile 800 de minimum ee birde para takacağımdır minimum 200 lira takısız olmaz diyerek bu iş bana 1000 liraya mı mal olacak yani ben anlamadım bu işi

Ben geçen hafta nikah yapıp sonra after yaptım 30kişiyi çağırdım ve ben ödedim. Eğer gelin ve damat ödemeyecekse gitme mecburiyetiniz yok sonuçta durumu olan var olmayan var kimsede kırılıp gücenmemeli.

Bizim taraflarda da hala düğünler standart kız tarafi, erkek tarafi ortak her iki tarafta misafirleri için evde düğün yemeği veriyorlar.Boyle bir teklif gelse kibarca böyle birşeye katılamayacağımı hediyemi müsait bir zamanda verebileceğini söyler geçerim herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…