Bekarlığa veda partileri düğünler

Ben gitmem. Nasıl ki kendi düğünümde milleti yedirip içirip, eğlendirip üstüne kimisini evlerimizde ağırlayıp, gezdirip, kimisini evine kadar bıraktıysak aynısını beklerim. Düğün yapmıyor mu? Nikaha katılıp takısını o yönde takar geçerim. Soran olursa ; biz enayi miydik?

Ben geri kafalıyım. Nikah sonu partisine paramızla çağıran tanıdığım yok şükür. Öyle bir şeye çağrılsam da net gitmem. Bana çok ayıp geliyor. Maddi durumun elverdiğince eğlenceni yaparsın. Elvermiyorsa da usul usul nikahını kiy yoluna devam et. Bence kimse bu durumdan hoşnut değil. Yani saçma bir kere. Hadi arkadaşlar olarak sürpriz bir bekarlığa veda düzenlersen parasını verirsin o normal olur. Israr kıyamet çağrılıp millete hem altın takip hem de eğlencesini karşılayamam

Evliyim benim zamanımda yakından tanışmıyorduk hiç bişeyime gelmedi , şimdi Kendinin sırası geldi öyle işte

Bu tarz kalabalalik eğlence yapıp masrafı misafife kilitlemek şey oluyor ama biraz ya hem ayranım dökülmesin hem ..
Yani gittiğimiz yemekli düğünler oluyor ama bunlar hep yemeği düğün sahiplerinin karşıladığı dugunler. Hiç yemek kısmını bizim karsiladigimiz olmadı olamazda yani öyle diyim bizim çevrelerde. Bana bu durum çok ayıp geliyor, düğünü veya sonrasındaki eğlenceyi beleşe getirmeye çalışmak gibi. Bir kez olan şeyler sonuçta genel olarak. Ya kendine güvenen yapsın kendisi karsilasin yada yapamayan gücü olmayan kendini bilsin nikah yapsın geçsin.

Açıkçası bunu yazdım tepki almamak adına senin yediğini evlenen arkadaşın mı ödesin diyenler olursa diye yazdım öyle bi beklentim yok benim
E arkadaş neden o arkadaşın yemekli düğün masrafına ortak olsun ki? Gücü yoksa o topa hiç girmeyecek.

galiba bu yeni moda oldu
bence çok ayıp resmen emrivaki yapılıyor ve masraf misafirlere kitleniyor
kendisini kırmadan ama yalan da söylemeden uygun bir dille sıkışık olduğunuz için katılamayacağınızı söyleyin derim
şimdi hiç açıklama yapmadan katılmamak hoş değil
ki bence özellikle açıklama yapılmalı ve durumun sıkışık olduğu vurgulanmalı
utanılacak bişey değil yani ekonomik şartlar ortada
son zamanlarda diğer arkadaşlarım da bu şekilde davet etmeye başladı, onlara da hayır dedim aynı sebepten
diyebilirsiniz
buna rağmen darılırsa kendi bilir kendi kaybeder

Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce

tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor
O zaman düğün yapmasınlar ya da ikramsız olsun. Pintilikten buldukları çareye bak.

Düğün sonrası yemeğinde para ödemeyi de ilk defa bu forumda okudum. Ya sabır! En yakın arkadaşım bile olsa gitmem.

Bütçesi beni zorlar. Kusura bakma gelemeyeceğim.

Kardeşim standart bir düğün yaptı ancak öncesinde bekarlığa veda kız kıza eğlence yapılacak dediler. Sadece eşinin kız arkadaşları ve kök aileler vardı hiç akraba katılmadı. Çok beğendim ben. Masalara birer su, çerez ve meyve koydular. Düğünün yapılacağı kır bahçesinde yapıldı. Haftaiçi ve sadece müzik sisteminden liste açılıp dinlendiğinden ufak bir ücret almışlar. Alkol yA da içecek almak isteyen ücretini ödeyip aldı. Hiç alkol almayan güzelce eğlenip ücret ödemeden çıkabilirdi.
Bu yemekli menülü etkinlikler mekan parası da vermeden düğünü/etkinliği gelen misafire yıkmak ve gösteriş için yapılıyor bence.

Evet. Şimdiki nesil maalesef bu zamanın getirdiği pahalılık nedeniyle böyle tercihler yapabiliyor. Ancak bana da kendi bütçesini düşünürken gelen misafirlerin bütçesini sarsma düşüncesi mantıksız geliyor. O zaman sadece nikah yapabilir ve gidecek kişiler de nikaha gider, 650 - 800 bandında doğru düzgün karın doyurmayan menülere para vermektense ve eğlence olmayacağından, bari hediyesini yapacak insan düzgün bir şekilde hediyesini taktim eder nikahta. Nikah sonrası da ne yapmak istiyorsa 1. Derece akrabaları ile istedigi şekilde eğlencesini yapabilir. Bütçe düşüncesi olan kişiler bence bu kadar bencil olmamalı.

Parası olmadığı için nikah yapanlar enayiydi herhalde akıl edememisler böyle birseyi. Davetiyeyi de kişi başı satsinlar falan. Ordan da davetiye parası çıkar . Sonu yok yani bunun

Bence ücretli davetlere gitmiyorum diyin. Hem bundan sonrakilerin de önünü kesmiş olursunuz. Açıkça millet sizin böyle davetlere gitmeyeceginizi bilsin..

Sosyal medyaya görsel atıp gösteriş yapmak istiyor millet, sizi de maddi manevi alet ediyorlar düşmeyin bu tuzağa.

Gitmeyin mecbur hissetmeyin.ben dugun yaptim herkesi yedirdim içirdim bir başkasının şartları musait degildir yapamaz normaldir garipsemem ama benimkinde hesap benden yiyip icip eğlenicez onunkinde yine benden bi zahmet milletin parasiylada sosyal medyada hava atmasin.

Valla gitmem gecen yıl arkadaşıma sürpriz bekarlığa veda yaptık kızlarla toplanıp her detayını planladik iyi hos düğünü oldu takısı tukusu ne varsa aldik.Bu yıl is yogunlugundan toplanıp doğum gününü kutlayamadık diye zaten siz benim için ne yaptınız diyiverdi.Daha da kimse için kılını kipırdatmam milletin düğün yemegine,bekarlıga vedasından kutlamasına verdigim parayı çocuğuma harcarım.Değmeyecek insanlarsa hic para israfı yapmayın bence.

Çok saçma buluyorum bu yeni çıkan misafire hesap ödetme adetini.. Kendi bütcelerini düsünürken karşı tarafı zor durumda bırakmak bencilliktir.. Herkesin yemeğini karşılayacak bir bütce yoksa o zaman yemekli degil bir seyler icmeli daha uyguna bir konsept hazırlanmalı.. Yerinizde olsam gitmezdim..

Bana da bu durum saçma gelir. Kendilerinden para gitmesin diye Nişan yada düğün yapmazlar. Ama nisan sonrası yada düğün sonrası eğlenceye giderler .herkes kendi parasını öder...eee hani eğlence sevmiyordunuz ondan düğün yapmamistiniz ..palavra..
Ben Nisan da yapmıştım Nisan sonrası eğlencede..ama nişanlım herkesin parasını ödemişti..kimseyi zora kosmamak lazım
O yüzden cok çok yakınımsa el mahkum giderim ama değerlerine hyr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…