- 11 Nisan 2019
- 1.339
- 3.658
- 133
Ben gitmem. Nasıl ki kendi düğünümde milleti yedirip içirip, eğlendirip üstüne kimisini evlerimizde ağırlayıp, gezdirip, kimisini evine kadar bıraktıysak aynısını beklerim. Düğün yapmıyor mu? Nikaha katılıp takısını o yönde takar geçerim. Soran olursa ; biz enayi miydik?Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
Evliyim benim zamanımda yakından tanışmıyorduk hiç bişeyime gelmedi , şimdi Kendinin sırası geldi öyle işteBu durumda darılmaya hakkı yok. Ödeyeceğiniz tutar ufak bir miktar değil. Düğün yoksa nikahta mi yok ona katılın.
Bu da yeni moda oldu hem davet edip, hem de hesap ödettirmek.
Sırf gösteriş, sosyal medyada paylaşmak için yapılıyor bunlar.
Kendinizi gitmek zorunda hissetmeyin, bekar mısınız bilmiyorum ama zorunlu hissederek gittiginiz cogu kisi sizin böyle bir davetiniz katılmayacak emin olun.
Bu tarz kalabalalik eğlence yapıp masrafı misafife kilitlemek şey oluyor ama biraz ya hem ayranım dökülmesin hem ..Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
E arkadaş neden o arkadaşın yemekli düğün masrafına ortak olsun ki? Gücü yoksa o topa hiç girmeyecek.Açıkçası bunu yazdım tepki almamak adına senin yediğini evlenen arkadaşın mı ödesin diyenler olursa diye yazdım öyle bi beklentim yok benim
O zaman düğün yapmasınlar ya da ikramsız olsun. Pintilikten buldukları çareye bak.tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor
Bütçesi beni zorlar. Kusura bakma gelemeyeceğim.Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce
Pisliğine takı da takmazdım. Zaten size de takmamış. Sorarsa da bizde adet böyledir derdim.Evliyim benim zamanımda yakından tanışmıyorduk hiç bişeyime gelmedi , şimdi Kendinin sırası geldi öyle işte
Evet. Şimdiki nesil maalesef bu zamanın getirdiği pahalılık nedeniyle böyle tercihler yapabiliyor. Ancak bana da kendi bütçesini düşünürken gelen misafirlerin bütçesini sarsma düşüncesi mantıksız geliyor. O zaman sadece nikah yapabilir ve gidecek kişiler de nikaha gider, 650 - 800 bandında doğru düzgün karın doyurmayan menülere para vermektense ve eğlence olmayacağından, bari hediyesini yapacak insan düzgün bir şekilde hediyesini taktim eder nikahta. Nikah sonrası da ne yapmak istiyorsa 1. Derece akrabaları ile istedigi şekilde eğlencesini yapabilir. Bütçe düşüncesi olan kişiler bence bu kadar bencil olmamalı.Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
Parası olmadığı için nikah yapanlar enayiydi herhalde akıl edememisler böyle birseyi. Davetiyeyi de kişi başı satsinlar falan. Ordan da davetiye parası çıkar . Sonu yok yani bununBen geri kafalıyım. Nikah sonu partisine paramızla çağıran tanıdığım yok şükür. Öyle bir şeye çağrılsam da net gitmem. Bana çok ayıp geliyor. Maddi durumun elverdiğince eğlenceni yaparsın. Elvermiyorsa da usul usul nikahını kiy yoluna devam et. Bence kimse bu durumdan hoşnut değil. Yani saçma bir kere. Hadi arkadaşlar olarak sürpriz bir bekarlığa veda düzenlersen parasını verirsin o normal olur. Israr kıyamet çağrılıp millete hem altın takip hem de eğlencesini karşılayamam
Bence ücretli davetlere gitmiyorum diyin. Hem bundan sonrakilerin de önünü kesmiş olursunuz. Açıkça millet sizin böyle davetlere gitmeyeceginizi bilsin..Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce
Çok saçma buluyorum bu yeni çıkan misafire hesap ödetme adetini.. Kendi bütcelerini düsünürken karşı tarafı zor durumda bırakmak bencilliktir.. Herkesin yemeğini karşılayacak bir bütce yoksa o zaman yemekli degil bir seyler icmeli daha uyguna bir konsept hazırlanmalı.. Yerinizde olsam gitmezdim..Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
Bana da bu durum saçma gelir. Kendilerinden para gitmesin diye Nişan yada düğün yapmazlar. Ama nisan sonrası yada düğün sonrası eğlenceye giderler .herkes kendi parasını öder...eee hani eğlence sevmiyordunuz ondan düğün yapmamistiniz ..palavra..Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?