• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlığa veda partileri düğünler

Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce

Bana çok saçma geliyor parası olan düğün yapsın olmayan nikah yapsın. Eğlenmek için insanlara yük olmak çok mantıksız. Gitmeyin ve bunu söyleyin bir an önce. Rezervasyon ona göre yapılır belki.

Canım malesef uygun değilim. Gelemiyorum. Eğer çok ısrar ederse bu ay sıkıştık kusura bakma deyin. Eşek değilse anlar.

Ben bedava çağrıldığım düğünlere gitmeye eriniyorum bir de üzerine para vermek mi? Hiç sanmıyorum. Böyle bir organizasyona katılmam için ya çok sevdiğim biri olmalı yada o gün hadi bir değişiklik olsun demeliyim.

Son zamanlarda bu tarz konuları çok sık okumaya başladım. Durumu olmayan düğün, after party, bekarlığa veda, gelin hamamı yapmasın bi zahmet. Ben olsam istemiyorsam katılmam isteyen alınsın isteyen kırılsın

Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
Nikah sonrası hani bi nebze de, şu bekarlığa vedalar, bebek cinsiyet partileri, baby shower'lar filan kadar özenti şeyler yoktur herhalde. Gereksiz masraf.
Bi tane kına yapan, diş buğdayı yapan yabancı görmedim 😂
Her ülkenin kültürü kendi atalarından gelen geleneklerine göre şekillenir, çok meraklıysak bizim de Şaman atalarımızdan aktarılmış çok tatlı adetlerimiz var (hatta Kına ve diş buğdayı da böyledir) onlara ağırlık verilse keşke...

Neyse konuya dönersem; bence altınınızı takın yemeğe de gitmeyin.
Gönül koyacak olan koysun madem yapacak bir şey yok. Sanki ekonomiyi bilmiyorlar davet edenler.

Düğünler olduğunda gelinle damada destek amaçlı takı takılırdı. Ama şimdi davetlilerin desteğe ihtiyaçları var. Ben olsam bana takı olarak çeyrek, gram, döviz vs gibi dişe dokunur takı takmış yakınlarıma gider, harcayacağım meblayı takıdan düşer, öyle veririm. Diğer türlü böyle bir eğlenceye gitmem için çooo..k yakınım falan olmalı. Anca öyle gözden çıkarırım. Hadi onlar bir kere evleniyoruz bıdı bıdı diyorlar, siz tek bir düğüne gitmiyorsunuz ki. Madem onlar düğün/yemek geleneğini kendi bütçelerine uydurdular(hak verdiğim kısımlar var) takıyı da siz kendinize uydurun.

İşimize gelince Avrupalı oluyoruz, gelmeyince en geleneksel insanlar..

Merhabalar arkadaşlar bi konuda fikrinizi almak istiyorum yeni nesil evlenen insanlar düğün yapmıyorlar onun yerine nikah sonrası kutlama yemeği yapılıyor herkes kendi yediğini içtiğini ödüyor evlenen kişi için çok güzel bişey tabiki neden milleti doyursun zaten yuva kuruyor anlıyorum ama kendi açımdan bu durumu yorumlamak istiyorum
sürekli arkadaşlarımın bi şeyi oluyor ve artık yetişemiyorum bu duruma daha geçenlerde bi arkadaşın nikah sonrası yemeği vardı bi meyhaneye götürdüler gerçekten böyle saçma bi ortam yok hiç bişekilde eğlenmedik görev icabı oradaydık ( düğün yok biraz mecburi gibi oluyor gitmesen ayıp olur gibi ) neyse orada 1300 lira hesap ödedik şimdide yine bi arkadaşım bekarlığa veda partisi düzenliyorum diye çağırıyor ve ısrarlı şimdi menüyü atmış kişi başı en düşük 675 750 diye gidiyor fiyatlar , sadece ayıp olmasın diye gitmek zorunda hissediyorum kendimi ve bu durum beni sıkmaya başladı insanları anlıyorum ama bilemedim yeri geliyor ay sonunu zor denk getiriyoruz merak ettim siz napıyosunuz bu durumlarda?
ben kendimi mecburi hissediyorum her an sıkıntıya giriyorum diyemem kartla vs ödüyorum ama bütçemi bu tarz emri vaki işlere harcamak tuhafıma gidiyor
Devamli gorecegin biriyse git ama taki da takma, dengelemis olursun. Ya da cok ufak birsey takarsin

Kesinlikle çok saçma buluyorum. Evet yeni evleniyorsun milleti doyurmak için para harcıyorsun ama şu da var böyle uçuk rakamları da davetlilerine atmak bana aşırı utandırıcı geliyor. Dün burda kuzeninin gelin hamamı olacak kişi erkek tarafı ödemiyor gelen kendi ödeyecek birde bir şeyler yapın demiş, bu yeni evlenen nesil ne kadar zeki ya.
Erkek tarafı ödemezse şimdi böyle değişik talepler oluyor.
Yemek verecek durumu yoksa sade nikah töreni yapılıp takısı vs halledilebilir. Nikahtan sonra eğlence bende yaptım eşimle ortak karşıladık hesabı. Asla gelen misafirime kalkıpta herkes kendi yediğini ödesin demem. Çok ayıp ya. Onlar benim davetlim. Davet etmeseydim o zaman…

Açıkçası düğün yapmadan evlenmeleri tüm masrafı üstlenmemeleri gayet iyi ancak konuklar için zor oluyordur. Ben enayi gibi düğünümde 80 kiloya yakın et pişirtmiştim. Benim akıllı akrabalarım da yiyemeyen evine taşımıştı 🤌🤌

kızlar bi de şu açıdan düşündünüz mü hiç
madem davetlilerden para alacaklar
o zaman mekanı da o akşamki menüyü de davetliler seçsin
kafalarına göre seçmesinler :KK70:
düşünsene
beni çağırıyor mesela, diyor ki her davetli kendi ödeyecek
fix menü, içeriği şu şu şu fiyatı 400 tl mesela
bu da haksızlık ki
kafasına göre menü yapmış gel ama kendi paranı da öde mantığı kurmuş
menü içeriğini beğenmiyor olabilirim? bunu hiç düşünen yok
kalkıyor mesela menüde kuzu bilmem ne oluyor
belki ben kuzu yemiyorum?
belki vejetaryenim?
mekanı beğenmiyor olabilirim?
şimdi oraya vereceğim 400 tl ile kendi istediğim yerde başka bişeyler tüketebilirim mesela
bi konu vardı arkadaşımın nikah sonrası eğlence masrafı diye
davet eden kişi ebesinin örekesinde bi mekan tutmuş şehrin dışında falan
ulaşım ayrı zor
menüde alkol dahil değil, alkol kullanmak isteyen ekstra para ödeyecek
bu da yetmezmiş gibi eğlence sonrası insanlar alkollü olduğu için
arabası olan arabasını kullanamayacak
şehrin dışında olduğu için davetlilerin eve dönmesi toplu taşımayla da sağlanamıcak
mecburen geriye taksi seçeneği kalıyor
taksi de dünya para yazıyor o kadar yolu gidince
ebesinin örekesinde mekan tutup
gelene menü parası ödetiyorsan bari lojistik kısmını hallet
bi servis ayarla, insanları evlerinden al, mekana getir, eğlence sonrası herkesi evlerine tek tek bıraksın o servis
o da yok
valla tam küfürlük

Benim anlamadığım şey şu. Sanki bu olayları yapmak mecburi. Anayasanın kaçıncı maddesi acaba hdjdjdjs
Paran yoksa yapmazsın olur biter. Herkes her şeyi yapacak diye bir şey yok ki. Hiç böyle bir organizasyona katılmadım, davet edilirsem de en yakınım olsun tepkimi gösteririm.
Ben birini kahve içmeye davet etsem bile ben ısmarlıyorum. Çünkü ben davet ettim. Bir zahmet bir yerlere çağırdıkları insanların masraflarını karşılasınlar.

Aklıma şey geldi; üniversitede bir kızın doğum günüydü. Meyhane tarzı bir yerde oturduk herkes kendi ücretini kendi vermişti. Hem doğum gününe çağırıyor hem de ücreti ödettiriyor diye tuhafıma gitmişti. Neyse. Ne karnım doydu ne de doğru düzgün eğlendim. Kız evine çağırıp pasta kesip kola içseydik de olurdu, ne gerek vardı bunlara? O gün bana ders oldu. Bir daha gitmedim açık açık da maddiyatı öne sürdüm. Yalan yok :)
Ay şimdi yıllar öncesine gittim : )

Arkadaşlar sorun şu ki ben tamam inşallah falan dedim oda inşallah değil mutlaka kesin bekliyorum yazmış ben menüleri görünce ve bu durumu kafamda düşününce vazgeçtim gibi oldu şimdi nasıl çevireceğini bilemiyorum tam ne deyim sizce
Git yemek ye takı takma çok ciddi söylüyorum.

Fiyatı fazla geldi diyin açıkça. Bu tür organizasyonlarda gönül koyulması saçma olur. Herkes ödemek zorunda değil neticede ekstra bir durum bu

nikahmış düğünmüş doğum günüymüş artık fiks menülü olan hiçbir davete gitmiyorum. Bütün arkadaşlarıma da bunu deklare ettim. Maddi durumu geçtim enayi gibi mekanın geçirdiği hesaba yekten tamam demek ağrıma gidiyor. İnsanlar da terbiyesiz olmuş, birini yüz liranın üstünde hesap gelecek bir yere çağırıyorsan sen ısmarlarsın durumu olan var olmayan var en basit nezaket kurallarından biridir; pahalı yere Çağıran hesabı öder. Bu arada yorumları görünce şoke oldum, düğün yapmayıp parti yapana bir de takı mı takıyorsunuz arkadaşlar delirdiniz mi. Takı Türk geleneği parti yabancı bir gelenek. Ben de nikahtan bir hafta sonra arkadaşları bara çağırdım düz bira satan bi yere, kimseden de birşey takmasını beklemedim olacak şey mi

Paraları yoksa anlarım da sade nikah yapsinlar o zaman insanlari davet etsinler guzel de olur. Sonraki eglence vs saçma bence. Paran varsa yap yoksa yapma. Ben gitmezdim saçma buldum çünkü. Eglenmeye samimi arkadaslarımla giderim ama sonucta o ortam hem kalabalik hem tanimadık insan cok vs

Evet. Şimdiki nesil maalesef bu zamanın getirdiği pahalılık nedeniyle böyle tercihler yapabiliyor. Ancak bana da kendi bütçesini düşünürken gelen misafirlerin bütçesini sarsma düşüncesi mantıksız geliyor. O zaman sadece nikah yapabilir ve gidecek kişiler de nikaha gider, 650 - 800 bandında doğru düzgün karın doyurmayan menülere para vermektense ve eğlence olmayacağından, bari hediyesini yapacak insan düzgün bir şekilde hediyesini taktim eder nikahta. Nikah sonrası da ne yapmak istiyorsa 1. Derece akrabaları ile istedigi şekilde eğlencesini yapabilir. Bütçe düşüncesi olan kişiler bence bu kadar bencil olmamalı.
Evet birde bu arkadaşın nikahı tayin nedeniyle aylar önceden oldu ona katıldık takı töreni vs olmadı düğününde çok uzakta bir yerde olcak zaten ona gelemeyeceksiniz bari buna katılın falan yapıyor bu arkadaş :) birde direkt size hangi tarih uygun modunda davrandı bişey diyemedik resmen . Zamanında bende yapmak istedim bekarlığa veda partisi tüm masrafları düşünerek imkanım yoktu kalsın dedim kendi kendime yapmadım sonra insanlar mı çok akıllı ben mi çok safım bilmiyorum gerçekten

Back
X