Bekarlık İlleti

Biliyorum bi cogunuz basligi gorunce kesin yine şu yastayim evde kaldim tarzinda bir konu diye dusunerek bakti yada o sekilde dusunup konuyu okumadi

Evet bende 29 yasinda evlenemeyenler uzulenler taifesindenim ama asıl sorun evlenememek degil bekarligim yuzunde toplum icinde elimi kolumu nereye koyacagimi bilememek toplumun benim yasindaki her bekar kadının karsi cinsi potansiyel koca olarak gordugunu dusunmesi ve boyle bi dolu dert lütfen abartiyor demeyin kulaklarimla duydugum gozlerimle gorduklerimden dolayi boyle düşünüyorum.

Ise baslayali bir sure oldu ama hala kendimi rahat hissedemiyorum evlilerle konussam yanlis anlasilma olmaz diye dusunurken cevremdeki bir cok evli kadının sanki her bekar kadinin kocalarina baktigi dusunmesi

Bekarlarla konussam erkek egosuyla kendisine pay cikaran erkekler kendisinden hoslandigimi dusundugu yetmezmis gibi birde bunu badkalarina dillendiren

Karsi cinsle muhabbt ederken hemcibslerinin dedikodusuna maruz kalma korkusu

Tukendim hanımlar yemin ederim cok kotu tükendim :KK42:

Insanlarla konusmaya cekinir oldum
Gecenlerde ise gelirken birseyler getirdim birde mesaiye kaldigi icin is yerinde kalan evli bir erkek arkadas vardi biraz fazla birseyler getirdim belki arkadasta yer diye

Aradim uyuyodu diye mesaj attim arkadaslarla kahvalti yapiyoruz birseyler yemediyseniz bekleriz diye o gune kadar her gun ilk saatlerinde durumuma bakan kisi o gunden sonra bakmaz oldu
Icim icimi kemiriyor acaba yanlis mi anladi diye :KK17:

Yine gecenlerde bi erkek arkadas benim yemege cikmami beklemis haberim yok arkadaslar yalniz cikacagimi biliyor onunla ayni masada gorduklerinde yine icime öküz oturdu kesin yanlis anlasildi diye

Ben buraya konu uzamasin diye ozet gecmeye calistim ama inanin hanımlar boyle dusunmek icin cok nedenim var

Artik kimseler yanlis anlamasin diye ergence salak sacma bi sskilde parmagima alyans takıp gorustugum biri var izlenimini versem kurtulurmuyum acaba diye bile dusundum

Artik evliligin acıldigı her ortamda ben dusunmuyorum deyip kapatmaya calisiyorum ki herseyin altinsa insanlar bir mana aramasin

Bende mutlu huxurlu bir yuva sahibi olmak istiyorum ve nasip olmadigi icin uzuluyorum ama her yerde insanlarin belli bir yastaki bekar kadını her erkege potansiyel koca olarak gormeleri bunu dedikodu malzemesi olarak kullanmalarina daha cok uzuluyorum

Artik gun icinde pek kimseyle konudmamaya calisiyorum genelde islerime kafami gommeye calisiyorum yada karsi cinsle muhattap olacaksam kendimden kucukleri secmeye calisiyorum ki milletin diline sakiz olmayayim

Simdi siz soyleyin hanimlar brkar kadinlar nasil davransin nasil oturup kalksin
Toplumumuzda bu var maalesef.
Ben 24 yaşında bekarken aynı hislerdeydim insanlardan çok sıkılmıştım.
Daha beteri şu benim bir tanıdığım abla sizin yaşlaınızda iken Kuran okumak için toplanan hanımlar var ya o toplantılara katılıyor. Bir tane densiz demiş ona, sen de kaç kez geldin bi bulamadın birini.. Yazık ya açık açık demiş sanki kızcağız oraya kayınvalide bulmaya gidiyormuş gibi. İnsanımız işte.
(Yalnız iş arkadaşını araman hoşuma gitmedi böyle de o toplumun bir parçasıyım :))) )

bi sakin olun kendinizi bukadar yargılamayın.siz bile böyle hissederseniz baskalarıda düşünür.dedikodu olayından bende nefret ediyorum.allah hepsini bildiği gbi yapsın.arkadasınızı cagırmanızı ben yanlıs bulmadım.bizde calısıyoruz.kurumda bu tarz bişe olsa kadın erkek farketmez cagırırız.ama ortamda önemli calıstıgın yerde.simdi sen sonradan katılmıssın araman vs yersiz samimi gözükmüş olabilir.

O gunun ilk saatlerinde senin durumuna neden bakiyordu ? Ben hicbir erkek arkadasimin durumuna surekli bakmam ? Ayrica artik bakmadigini nerden ogrendin ?

Biliyorum bi cogunuz basligi gorunce kesin yine şu yastayim evde kaldim tarzinda bir konu diye dusunerek bakti yada o sekilde dusunup konuyu okumadi

Evet bende 29 yasinda evlenemeyenler uzulenler taifesindenim ama asıl sorun evlenememek degil bekarligim yuzunde toplum icinde elimi kolumu nereye koyacagimi bilememek toplumun benim yasindaki her bekar kadının karsi cinsi potansiyel koca olarak gordugunu dusunmesi ve boyle bi dolu dert lütfen abartiyor demeyin kulaklarimla duydugum gozlerimle gorduklerimden dolayi boyle düşünüyorum.

Ise baslayali bir sure oldu ama hala kendimi rahat hissedemiyorum evlilerle konussam yanlis anlasilma olmaz diye dusunurken cevremdeki bir cok evli kadının sanki her bekar kadinin kocalarina baktigi dusunmesi

Bekarlarla konussam erkek egosuyla kendisine pay cikaran erkekler kendisinden hoslandigimi dusundugu yetmezmis gibi birde bunu badkalarina dillendiren

Gecenlerde ise gelirken birseyler getirdim birde mesaiye kaldigi icin is yerinde kalan evli bir erkek arkadas vardi biraz fazla birseyler getirdim belki arkadasta yer diye

Aradim uyuyodu diye mesaj attim arkadaslarla kahvalti yapiyoruz birseyler yemediyseniz bekleriz diye o gune kadar her gun ilk saatlerinde durumuma bakan kisi o gunden sonra bakmaz oldu

Yine gecenlerde bi erkek arkadas benim yemege cikmami beklemis haberim yok arkadaslar yalniz cikacagimi biliyor onunla ayni masada gorduklerinde yine icime öküz oturdu kesin yanlis anlasildi diye

Ben buraya konu uzamasin diye ozet gecmeye calistim ama inanin hanımlar boyle dusunmek icin cok nedenim var

Artik kimseler yanlis anlamasin diye ergence salak sacma bi sskilde parmagima alyans takıp gorustugum biri var izlenimini versem kurtulurmuyum acaba diye bile dusundum

Artik evliligin acıldigı her ortamda ben dusunmuyorum deyip kapatmaya calisiyorum ki herseyin altinsa insanlar bir mana aramasin

Bende mutlu huxurlu bir yuva sahibi olmak istiyorum ve nasip olmadigi icin uzuluyorum ama her yerde insanlarin belli bir yastaki bekar kadını her erkege potansiyel koca olarak gormeleri bunu dedikodu malzemesi olarak kullanmalarina daha cok uzuluyorum

Artik gun icinde pek kimseyle konudmamaya calisiyorum genelde islerime kafami gommeye calisiyorum yada karsi cinsle muhattap olacaksam kendimden kucukleri secmeye calisiyorum ki milletin diline sakiz olmayayim

Aramışsiniz üstüne mesaj atmışsiniz çalısan adam aç karninı doyuramiyor mu da bu kadar üstüne düşüyorsunuz biri benim kocama yapsa bende yanliş anlarim...bende çalisiyorum hic bi iş arkadaşimin karnini doyurmak için bu kadar çabalamadim çabalamam.

Üstteki üyenin söylediğinin yanı sıra durumunuza sabahın erken saatlerinde bakmasına dikkat etmeniz de ilginç. O listede onu aradınız yani :)

Bence çevreni çok dinliyorsun. Boş ver canın istediği gibi yaşa sen onlardan niye korkuyorsun ki onlar senden korksunlar. Bekarlık sultanlıktır. Tadını çıkar. Çevreni kaplayan insanlarla empati yapmak zorunda değilsin.

Senden 3 sene daha fazla bekardım. Hiç karşılaşmadım bu tür şeylerle. Empati yapamıyorum bu yüzden. Evli de olsam bekar olsam farketmeyecek tipler zaten kendini belli ediyordu. Hiç bekarım ondan dolayı böyle davranıyor demedim. Ayrıca sen niye arayıp mesaj atıyorsun ne kadar samimi olursak olalım aman bana ne der geçerim. Hiç bir erkeğe karşı ince düşünmedim cidden bana ne. Ha yapmış olsam da iyi anlar kötü anlar onu da umursamam. Sen nasıl hissedersen onu yansıtırsın. Bekarım yanlış anlıyorlar diye düşündükçe öyle olur hayatın.

Yirmidokuz yaş evlilik için ideal bir yaş. Çok geç kalmadan etrafınıza bakın. Yakın evli bayan arkadaşlarınızdan yardım isteyin. Uygun birini tanıştırmalarını isteyin. Emin olun birkaç kişiye bana birini bulun deseniz bulurlar. Tanısın çıkın evlenin. Kaşının üstünde gözü var demeyin. Doğal ortamda biri çıkar diye beklemeyin. Emek olmayınca yemek olmaz. Sorun soruşturun bulun. Bu sıkıntılar biter. Hayat güzelmiş dersiniz. Otuz bir yasında evlendim ben de. Bekarlık gerçekten kabus. Ben sora sora buldum. Komşulara, arkadaşlara amirine müdürüme bulun dedim. Bulan tanıştırdı. Beğendiğimle evlendim.

anladığım kadarıyla fazla iyi niyetlisiniz ama ne gerek var? yemek olayını anlamadım. arıyorsunuz, açmıyor mesaj atıyorsunuz falan, ne gerek var? size ne yer ya da yemez isterse aç kalsın ölsün açlıktan, boşverin. zaten 1 tane dedikodu çıksa arkası kesilmez.

Kardeşim sen düşünceden ibaretsin, Geriye kalan et ve kemiksin, Gül düşünür gülüstan olursun, Diken düşünür dikenlik olursun.". demis, Mevlana..

Ben de bekarken yaşamıştım bir kere böyle bir durum.. Evli hocaları eşleri ile birlikte sürekli evine davet eden bir bayan hoca "Tikkabilla yi da çağırsana" denildiğinde "evli olsaydı onu da çağırırdım" demişti. Bekar erkek hocaları da çağırıyordu bu arada.. Benim yanımda bana bakarak söyledi bunu, ne diyeyim bilemedim o an..

29 yaşında evlendim ki o vakte kadar kimse bana koca avcısı muamelesi yapmadı.. ne acaip bir alınganlık bu

Kadın arkadaslarda var ama zaten sayi olarakta azlar ve ben ortama sonradan katildim sanki bir gruplasma var gibi duruyor ilk zamsnlar belki aralarinda yer edinirim diye dusundum cabaladim benimle konusmuyorlar değiller ama mesafeliler devamli erkeklerlede takilmak yanlis anlasilir diye bi basima kalmis gibi hissediyorum
Kendini insanlara kabul ettirme gibi bir çaban var, o çabadan vazgeç. Yaşın 29 gayet normal genç bir bayansın kimse evde kaldığını falan düşünmez . Artık evlilik yaşı çok ilerledi zaten .
Kendine güven , sen kendine yetersin . Gün gelir hayatına biri girer ama takıntılı gibi insanları gözleme , hani "durumuma bakardı" diyorsun ya o yüzde dedim bunu . Senin değerli olman için illa çevrendekilerin sana değer veriyor olması gerekmez . Kendin kendine değer ver .
Nasıl bir aile ortamın var çocukluğun falan ? Psikolojik sorunların olduğunu düşünüyorum

24 saat esaslı bir yerde çalışıyorum yanımda genelde meyve olur akşam mesaisine gelen arkadaşa veririm ye diye
Kahvaltı yapmayan arkadaş olur yanımda fazlaysa kahvaltılık ona da veririm bazen de hep sen mi besleyeceksin bu da benden olsun der biri eh hadi der alırım
Ama evliyim hiç aklıma da gelmez yani
Ama siz de haklısınız alyans dedikodudan koruyor sanırım hiç böyle düşünmemiştim
Bence rahat davranın ne kadar kasarsanız karşı tarafa okadar malzeme verirsiniz
Arkadaşınızı gördüğünüzde kahvaltı için çağırmıştım hakkını kaybettin de gülerek ve geç takılma bence

Aynı yaştayız ve yeni evlendim ben de. Evlenmeden önce bana da e hadi evlen artık diyen çok olurdu. Bekar halimden daha mutlu olacaksam evlenirim derdim öyle de oldu. Bakın( düşünceler bulaşıcıdır. Siz kendinizi nasıl görüyorsanız karşı tarafa öyle yansır.

Aaa evlendin mi? Mutluluklar dilerim :)

Konu sahibesi sen biraz alınıyorsun bence bu konuda ama bekar kadınlara iş hayatında sağdan soldan baskı uygulandığı bir gerçek. Daha doğrusu iş hayatı zaten kötü kalpli insanlarla dolu, vuracak yer bulamayınca buradan vuruyorlar genelde.

Önce evli erkeklere nasil davranilmamali bunu bi kafa yormalisiniz sonra kendiniz gibi olmalisiniz.bide bir suru evli erkegin icinde çalışıyomuşsunuz izlenimi oldu hiçmi bayan arkadaşıniz yok iş ortaminizda beraber yemek yiyebileceginiz molaya cikabileceginiz gibi

Lise biter okul kazanamadin mi diye soylenirler, ünv biter iş bulamadin mi diye soylenirler, iş bulur çalişirsin evlilik yok mu diye başlarlar.. Evlenirsin (ben oyle yaptim) şimdi de çocuk yok mu yapsana diye bunaltiyorlar..:işsiz: yani anlicaginiz bu durum boyle devam ediyor insanlarin beklentisi bitmiyor alişin..

Back
X