• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık Soyadı kararsızlığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
O tamamlanmıyor değil o ben bireyim ben senden öncede vardım bu benim özgürlük sınırım deniliyor. Ben kendi ailemin, hemde eşimin soyismini kullanıyorum. Nufusum, evlilik cüzdanım, iş yerim, günlük hayatım kısaca hepsi öyle ve bununla gurur duyuyorum. Gayette herşeye adapteyim eşimde bu duruma benden daha çok saygı duyuyor.Eğer bir ailede saygı, sevgi ve değer varsa zaten birşeyi tamamlamaya gerek kalmaz puzzle parçaları kendiliğinden tamamlanır.

Eee?

Ismim 7 harf, bekarlik soyadim 8 harf ve eşimin soyadi da 8 harf. Ben cok uzun olacak diye almadim ama sonrasinda pisman oldum hep keske alsaydim diye :kızgın: o yüzden alin bence

iki soyismi olanlara pozitif bakan birini görmedim hele iş hayatında karışıklılığa sebebiyet veriyor ha çok tanınmış bir insandır tanınırlığı ismi hatırlansın diye kullanılması iyi ama harici çok saçma görüyorum

Tek isimli olsaydiniz belki sorun yaşamazdiniz. Ama malesef cift ismin bile zorluklari varken cift soyad ile birlikte dahada zorlanırsınız diye düşündüm. Cocugunuza anne adi soruldugunda nasil olacağını dusunun mesela. Benim kizlariminda ikişer isimleri var, koyduktan sonra baya pişman olduk ama iş işten gecti suan icin. İleride kendileri degistirirlerse bilemicem :)

Eee si ailenizin den size kalan en güzel mirası soyisimlerinize sahip çıkın. Kendinizin yapamadığı yada yapmak istemediği birşeyi başkalarına evlilik tamamlanmıyor gb saçma sapan sebepler sunmayın. Bir ilişkide saygı varsa zaten karşı taraf teklif etmeli hatta aslında teklife bile gerek kalmadan devlet düzenleme yapıp keşke bütün kadınlarımız kendi ailesinin soyisimlerini kullansa.

Arkadaşlar hepinize selamlar.
Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.

çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
sizce ne yapmalı? duygusal düsünüyorum. çok kararsızım.
Bende hemsireyim 😊 kimlikde eşimin soyadı yazıyor onun dışında nedense heryerde iki soyadimla geçiyorum mesela sağlık müdürlüğüne dilekçe yazdım tek soyadla geri dönen cevapda iki soyadimida yazmışlar 😂

Bende hemsireyim 😊 kimlikde eşimin soyadı yazıyor onun dışında nedense heryerde iki soyadimla geçiyorum mesela sağlık müdürlüğüne dilekçe yazdım tek soyadla geri dönen cevapda iki soyadimida yazmışlar 😂
Şuan ki haline bile sorumlum laf atıyor :D nöbet listesini hazırlarken onu yoruyormusum:D

Tek isimli olsaydiniz belki sorun yaşamazdiniz. Ama malesef cift ismin bile zorluklari varken cift soyad ile birlikte dahada zorlanırsınız diye düşündüm. Cocugunuza anne adi soruldugunda nasil olacağını dusunun mesela. Benim kizlariminda ikişer isimleri var, koyduktan sonra baya pişman olduk ama iş işten gecti suan icin. İleride kendileri degistirirlerse bilemicem :)
Ben bebeme iki harf goycam:D su ay may gibi ahshdhdh

Ismim 7 harf, bekarlik soyadim 8 harf ve eşimin soyadi da 8 harf. Ben cok uzun olacak diye almadim ama sonrasinda pisman oldum hep keske alsaydim diye :kızgın: o yüzden alin bence
Pişman olma düşüncesi beni üzüyor zaten ya olursam diye.

Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.

çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
Cok uzun olur ya gereksiz bence. Ilk zamanlar yadirgiyorsun biri cagirsa o soyadi ile donup bakmazsn bile ama zamanla alisiyorsun. Sanki hep o soyadı ile yasamissin gibi oluyor. Bence sonradan pisman olursun esinin soyadini tek yazdir

Adım 4, soyadım 7, eşimin soyadı 5 harf hepsini tepe tepe kullanıyorum bırak uzun olsun. Aile soyadımdan kalan tek insanım en azından yaşadıkça yok olmasın istedim ve kullanıyorum. 36 yıl onu kullanmışım evlendim diye değiştiremezdim eşiminkini ekledim gitti. Ses uyumları falan yok ama olsun🙈 Bu arada dava açıp isimlerinizden birinden kurtulabilirsiniz

Pişman olma düşüncesi beni üzüyor zaten ya olursam diye.

overlokcu ayaginiza geldi hanimlar 😂

pisman olanlar, kendi soyadini da eklemek isteyenler iste size cozum:

nufus mudurlugune gidip kendi soyadinizi da ekletebiliyorsunuz 😂 bu kadar basit yani 😁🤓🤗

Ya iki soyadı olan arkadaşlar alınmasın. Sözüm meclisten dışarı, ancak nedense iki soyad bana çok itici geliyor. Bence ya sadece kendi soyadınızı kullanın ya da sadece eşinizin soyadını kullanın. Ben olsam sadece kendi soyadımı kullanırdım ;)

Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.

Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.
Zira yüce Allah şöyle dedi: “Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu, Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. “ Ahzap/5
Bu ayet evlat edinmek isteyenler içindir, bu konuyuda kapsar. Şimdi banlanmıyım🤣
yazmayayım dedim ama yazdıkça batıyorsunuz :)
ne yani 5 kere evlensek,hepsinde eş soyismi kullansak Allah bizi bulamaycak mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X