• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bekarlık Soyadı kararsızlığı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bey de bişey demiyor ya tek kendi soyadımı da kullanabilirim ama şu an bulunduğum yerde yaşadığım müddetçe tek kullanamam hastane de hergün dedikodum döner coronadan hızlı yayılıyor dedikodular aman aman. E burdan 5 sene sonra ayrılınca da değiştiriyorum demek komik olucak adapte olmuş olurum o zamana kadar
Dedikodunu yapsinlar ne olucakki sanki simdi yapmıyorlarmi soyadini konusmasalar baska bir seyini konusurlar insanlara gore yasamak cok sacma

Artacak olan 4 harf

Benim 9+8 şeklinde soyadım

Görümcemin de 8+9

Bir çok tanıdığım var çifte soyadla iki isimli

8 İsim + 10 soyadı + 8 soyadı şeklinde tanıdığım da var

Bir şey olmaz kullanırsanız

Ben her yere yazıp söylüyorum da market siparişinde bile iki soyadım var

Ben de kullanıyorum ama benim şöyle bir durumum var; benim kızlık soyadım ismimden daha modern bir kadın ismi. O yüzden iki isimli gibi algılanıyorum. Hatta çoğu kişi kızlık soyismimi kendi adım zannediyor ve o isimle sesleniyorlar.

Konuyu başka konuyla çarpıtmayın) Dediginiz gibi babanın ismiyle çagrılıcagız. Müteber alimlerin fetvası bu yönde. Araştırdığım için aktardım.İsteyen istediği ni yapar. Soy isim yokmuş evet. Ama babanın soy ismi neyse onu kullanmak lazım.

Bütün insanlar fıtraten bile babası na nisbet edilir. Dünyanın neresine giderseniz gidin bu böyle. Çünkü misal 5 kere boşansanız 5 kere soy isimmi degiştirilecek. İnsan olarak soyumuz sopumuz belli. Tabikide kadınlar kendi soyismi ile çağrılmalı.
Zira yüce Allah şöyle dedi: “Onları babalarına nispet ederek çağırın. Bu, Allah katında daha (doğru ve) adaletlidir. “ Ahzap/5
Bu ayet evlat edinmek isteyenler içindir, bu konuyuda kapsar. Şimdi banlanmıyım🤣
Çağrılmayacak mıyız biz kocasının soyadını kullananlar?

Aradığım kan. Pişman değilsin di mi? Bende olmam diye düşünüyorum herkes söyleniuor çok uzun imza atarken zorlanırsın diye ama zaten kaşem var günde 10000 dosya imzalamıyorum ki. Valla hiç vazgecesim yok soyadımı seviyorum. Yorumun mutlu etti beni.

İmzan değişmiyor ki soyadın değişince

Uzunca bir süre mücadele edip harf harf yazdım her yere

bir insanla ömür gecirmeye niyet ediyorsun. bu o kadar buyuk bir adim ve ozveri ki.. soyadini degistirmek bana hic ama hic zor gelmedi. cok onemli kariyeri olanlar, bu soyisimle yayinlar yapmis olanlar muhafaza etsin. ya da kendi soyadi sabanci gibi, koc gibi, kapilar acan agirligi olan bir soyisimse yine kalsin soyismi.. ama ortalama, siradan kendi hayatini yasayan bir insansan ne onemi var benim aklim almiyor hic? babamin oglu yok soyadi bende yasayacak diyeni duydum. Ee cocuguna aktaramiyorsun senin ömrün bitince o da gidecek. bir de senin soyisminin 50 yil daha yeryuzunde kalmasinin insanliga ne gibi faydasi var?

yurtdisina hayat kurduk evlendikten sonra. iyiki ilk soyadimi tutmamisim diyorum her zaman. gunluk hayatta, kagit kurek, oturum vatandaslik islerinde cok sorun cikariyor. ilk soyismi tutunca onun belgeleri kanitlari ayri oluyor vs.

Babam kendi soyadını uzun bulurdu o nedenle adım kısa

İki soyadım var diye söylendi hatta

Sonra bir gün babamın arkadaşı iş yerime bir başkası ile görüşmeye gelmiş kapıdaki adımdan beni buldu vs

Aramızda 8 saat olan iki ayrı şehirde oturuyoruz

İşyerinde patronum biz evlenince hemen tabelamızı güncelletmişti iki soy isimli halde

Şimdi de iki soy isimli kocaman tabelam var çocuğum küçükken iki soyadını anlayamıyordu

Benim ilk soyadım büyük + ile başlıyor o da kendini küçük + diye ifade ediyordu

Ben de kullanıyorum ama benim şöyle bir durumum var; benim kızlık soyadım ismimden daha modern bir kadın ismi. O yüzden iki isimli gibi algılanıyorum. Hatta çoğu kişi kızlık soyismimi kendi adım zannediyor ve o isimle sesleniyorlar.

Bizim bir arkadaşın da öyle

Arkamdan sesleniyorlar üstüne alınmıyorum o benim adım değil ki diyor

Z hanım z hanım diyorlar ama bakmıyorum diyor

Sonra bir gün babamın arkadaşı iş yerime bir başkası ile görüşmeye gelmiş kapıdaki adımdan beni buldu vs

İşyerinde patronum biz evlenince hemen tabelamızı güncelletmişti iki soy isimli halde

Şimdi de iki soy isimli kocaman tabelam var çocuğum küçükken iki soyadını anlayamıyordu

yani? babamizin arkadasi 8 saat lik mesafeden gelip gayri ihtiyari bizi buldu diye kendi soyadimizi tutmus olmamiza sevinmemiz mi gerekiyor? anlayamadigim icin soruyorum cevabinizi.

+1 Konu sahibi bu soyadi işini cikmaza surukluyorsunuz.

Ayrica gayet normal bir ruh hali ve sakinlikle yorum yazmişken bana da bazen "neden sinirleniyorsunuz" tarzi cevaplar geliyor ya işte o zaman cidden sinir oluyorum. 😂😂😂
Yahu nereden goruyorsun sinirlendigimi 😤😤

Emoji koymadan düz yazınca hep sinirli algilaniyor niyeyse emojiyi sevmeyen ben gulucuk atip duruyorum uyuz gibi. 🙄

Hahaha haklısınız ama benim de öyle yapmam gerekiyormuş demek ki 😂

Eee si ailenizin den size kalan en güzel mirası soyisimlerinize sahip çıkın. Kendinizin yapamadığı yada yapmak istemediği birşeyi başkalarına evlilik tamamlanmıyor gb saçma sapan sebepler sunmayın. Bir ilişkide saygı varsa zaten karşı taraf teklif etmeli hatta aslında teklife bile gerek kalmadan devlet düzenleme yapıp keşke bütün kadınlarımız kendi ailesinin soyisimlerini kullansa.
Töbest... hıhı tamam...

yani? babamizin arkadasi 8 saat lik mesafeden gelip gayri ihtiyari bizi buldu diye kendi soyadimizi tutmus olmamiza sevinmemiz mi gerekiyor? anlayamadigim icin soruyorum cevabinizi.

Yani böyle faydaları olabiliyor diyorum

Adam soyadımı görmeseydi beni 3 milyonluk şehirde bulamazdı yan odadaki arkadaşım ile işini yapar ama beni görmezdi bile

Ama şimdi buldu, işini ben yaptım vs vs

Sevinmek ile ilgili değil faydası bu diye örnek verdim

İmza değişiyor anlamında değil iki soyisimle uzun uzun isim soyisim yazıp imza atmam gereken durum olmayacak kaşem var demek istemiştim:)

Simge fıstıkcıoğlu gibiyim ben ahshdhdjdj Anadolu kokuyorum :D

Yani böyle faydaları olabiliyor diyorum

Adam soyadımı görmeseydi beni 3 milyonluk şehirde bulamazdı yan odadaki arkadaşım ile işini yapar ama beni görmezdi bile

Ama şimdi buldu, işini ben yaptım vs vs

Sevinmek ile ilgili değil faydası bu diye örnek verdim
sizin icin guzel bir olaysa sevinebilirsiniz tabiki buna. mesela soyadin demir'se celik'se aydin'sa gorse de anlamaz siz oldugunuzu. demek ki sizin soyadiniz genelde bulunanlardan degil.

Öncelikle hayırlı olsun.
Benim isim soyisim kombinasyonum çok güzel olduğu için kıyamadım, sonuna bir de eşimin soyadını aldım. Fakat devlet dairelerinde hangisinin soyadım olduğunu anlatana kadar zorluk yaşıyorum. İki soyadlı olmak o açıdan güzel değil.

Arkadaşlar hepinize selamlar.
Yakında nikahım var. Bekarlık soyadımı kullanıp kullanmama konusunda çok kararsızım fikirlerinize ihtiyacım var.

çift isimliyim. İsimlerim 6 ve 6 harften oluşuyor. Soyadım 8 harf. Müstakbel eşimin soyadı 4 harf. Şimdi kendi soyadımı kullanırsam Brezilyalı futbolculara döneceğim kullanmazsam da tek bağım kopacak gibi geliyor üzülüyorum.
Kendi soyadımı kullanmamı gerektirecek kariyerim makalem vs yok. Hemşireyim. Ama yine de kullanmak istiyorum. Ama çok uzun....
sizce ne yapmalı? duygusal düsünüyorum. çok kararsızım.
Tek bağınız soyadınız falan değil sakin olun biraz 😊 bekarlıktaki soyadınızı kullanmayın bence.. Normalde bile ben hoşlanmıyorum iki tane soyadı oluyor.. Evlendikten sonra soyadınızı değiştirmek zorunda da değilsiniz ya hiç değiştirmeyin ya da eşinizin soyadını kullanın.. Yani bir yere isim yazacaksınız ya da adınız geçiyor önce bekarlık soyadı sonra eşinizin soyadı bana anlamsız geliyor.. Hele ki isminiz uzunmuş çok zor olur yaaa.. Ama tabi buna anlam yükleyen insanlara da saygım var tabi ki sizde kullanabilirsiniz ben fikrimi söylemek istedim sadece..

Benim kendi adım ve soyadım çok uzun olmadığı için 2 soyisimi de kullanmayı tercih ettim. Ama sizinki gibi uzun olsaydı kullanmazdım. Ailemizle tek bağımız soyad değil öyle anlamlar yüklemeyin

Benim de iki ismim var. Ama kullanırım kendi soyadımı. Ailemizle tek bağımız değil tabi ki ama değiştirmek istemem.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X