- 13 Kasım 2019
- 6.280
- 13.196
- 198
- Konu Sahibi Neyapsamkisimdi
-
Teşekkür ederim. Evet ben de duygusal düşünüyorum. Arandaki tek bağ buysa kopsun yazanlar olmuş ama olay bu değil ki. Babamı seviyorum ben soyadını taşımak beni mutlu ediyor. Hiç ataerkil diye düşünmedim onlarla bağımız zaten kütüğüm de değişecek bari bizi bağlayan soyisim kalsın onlarla da aile bağımız kalsın komple uçup gitmiş hissetmeyeyim istiyorum. Öyle çok aileci de değilim yıllaaardır ayrı yaşıyorum sene de birkaç kez görüyorum dizlerinin dibinde değilim ama bu konu beni biraz duygulandırıyorİçinizden ne geliyorsa onu yapın. Uzun muzun önemli değil bence, 4 harfle ağzınız aşınmaz.
Ben evlenirsem kendi soyadımı da kullanacağım. Çünkü niye kullanmayayım?
"O da babanın soyadı, o da ataerkil" mantığını da saçma buluyorum. Adam babam neticede. Onun soyadını kullanmak ataerkil geliyorsa onu da anam düşünsün :)
İkisini kullanabileceğim bir sistem vardı da ben mi "yok illa babamın soyadını alayım" dedim sanki?
Bu yaşa bu soyadla gelmişim. İş hayatında beni tanıyan kim varsa bu soyadla tanıyor, bütün sistemlerde de bu şekilde kayıtlıyım. Aradığımda farklı isim, bir şeyler imzalarken farklı isim, insanların beyni mi yansın?
İşin bu boyutunu geçtim, duygusal açıdan bakınca da kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Çünkü niye istemeyeyim
Erkek egemenlikle alakası yok soyadı ile ilgili ayrıntılı bilgi edinirseniz iyi olur soy bağı nasıl devam ediyor gibi gibi erkek egemen olsun diye değil yani 1934 yahut 36 yılı yanlış hatırlamıyorsam Soyadı Kanunu çıkarıldı nedir ne değildir diye bir okumanızı tavsiye ederimKullandiginiz soyisim de babaniza ait sonucta. Yine erkek egemen bir sistemin sonucu yani. O sebeple kasmaya gerek yok bence. Ben kullanmadim, dusunmedim de.
Beni de mesela soyadımdan çok kimlikte kütükte benim şehrim yazmıyor sinir oluyorum doğduğum büyüdüğüm şehrim yazmıyor değiştirilir mi bilmiyorum bi araştırayım dedim eşim değiştirmiceksin dedi neden böyle yazıyor ne saçma değil mi biri de bununla ilgili bilgilendirse beni Nüfus Müdürlüğünden arkadaşlar varsa ne oluyor kütük eşimin tarafında gösterinceTeşekkür ederim. Evet ben de duygusal düşünüyorum. Arandaki tek bağ buysa kopsun yazanlar olmuş ama olay bu değil ki. Babamı seviyorum ben soyadını taşımak beni mutlu ediyor. Hiç ataerkil diye düşünmedim onlarla bağımız zaten kütüğüm de değişecek bari bizi bağlayan soyisim kalsın onlarla da aile bağımız kalsın komple uçup gitmiş hissetmeyeyim istiyorum. Öyle çok aileci de değilim yıllaaardır ayrı yaşıyorum sene de birkaç kez görüyorum dizlerinin dibinde değilim ama bu konu beni biraz duygulandırıyor
Yani böyle faydaları olabiliyor diyorum
Adam soyadımı görmeseydi beni 3 milyonluk şehirde bulamazdı yan odadaki arkadaşım ile işini yapar ama beni görmezdi bile
Ama şimdi buldu, işini ben yaptım vs vs
Sevinmek ile ilgili değil faydası bu diye örnek verdim
Ben gayet bakıyorumBizim bir arkadaşın da öyle
Arkamdan sesleniyorlar üstüne alınmıyorum o benim adım değil ki diyor
Z hanım z hanım diyorlar ama bakmıyorum diyor
Çok hadsizsiniz.2 isim 2 soyism çok itici duruyor
Bence gereksiz
Ayrıca aileniz ile tek bağınızın soyadı olması çok üzücü
Bu arada tek kendi soyadını da kullanabilirsin
Sizin kadar olamamÇok hadsizsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?