- 10 Haziran 2017
- 783
- 1.185
- 113
- 31
Hayatımda bu kadar saçma bir argüman duymadım kusura bakmayınBen eşimin soyadını kullanırdım.Herkes bilsin görsün.Sonra yürümeye çalışanların bahaneleri hazır oluyor çünkü. Ya yüzük yoktu parmağında ya da instagramdan mesaj atarken bilhassa eski sevgililer soyadın değişmediği için bilmiyordum bahanesi.
Sizin soyadınız bi erkeğe ait değil size ait. Aynı mantıkla eşinizin soyadı da eşinizin babasına ait oluyor. Eşimin babasının soyadını kullanacagima kendi babamın soyadini kullanırdım ben olsam. Zaten bu seneden sonra çift soyad olayı kalkacak, ya kendi soyadınızı ya eşinizin soyadını kullanabilekceksinizHiç bunları sorgulayan bir kafada değilim. Sonuçta benim soyadım da bir erkeğe ait olduğu için
Çevrem çift soyadı kullananlar ile dolu. Bence iki soyismi de kısaysa, işinde o soy ismi önem taşıyorsa iki soy ismi kullanılabilir. Ben tercih etmedim hemen değiştirdim çünkü bana göre zaten ataerkil bişey. Ha kocamın ha babamın yani. İkinci sebebim de önceki soyadım tam 15 harf idi :)Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Benim evlilik soyadım sadece resmi belgelerde geçer, günlük hayatımda eski soyadımı kullanmaya devam ediyorum 10 yıldır. Kargoda, çocuğumun okulunda veli bilgilerinde, vs vs vs heryerde eski soyadım durur.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Sizin duymamış olduğunuz böyle olayların olduğu gerçeğini değiştirmiyor hanımefendi.Var böyle cins insan türleri. Saçma olan sizin bu denli artık neye taktı iseniz cevabımda böyle saçma bir şekilde saygısızlık yapmanız.Engelliyorum sizi elbette tartışmaya girmeyeceğim sanal bir platformda.Real hayatında aşağılanan hıncını buradaki hemcinslerine sataşarak çıkartıyor hayret bir şey. Bir de ne yaşayıp gocundu ise artık elini kolunu sallayan smiley atmış tövbe estafururlah ne insanlar var ya.Hayatımda bu kadar saçma bir argüman duymadım kusura bakmayın
Ay ne bileyim soyadın yazmayınca bekarsın sandım :)Sizin duymamış olduğunuz böyle olayların olduğu gerçeğini değiştirmiyor hanımefendi.Var böyle cins insan türleri. Saçma olan sizin bu denli artık neye taktı iseniz cevabımda böyle saçma bir şekilde saygısızlık yapmanız.Engelliyorum sizi elbette tartışmaya girmeyeceğim sanal bir platformda.Real hayatında aşağılanan hıncını buradaki hemcinslerine sataşarak çıkartıyor hayret bir şey. Bir de ne yaşayıp gocundu ise artık elini kolunu sallayan smiley atmış tövbe estafururlah ne insanlar var ya.
Ben cok istedim ama olmadi. Cift ismim var. Adim soyadim 15 harf. 5 harf de kocamin soyadi. Manas destani gibi olacakti. O yuzden esimin soyadini aldimEvlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
benım adım kısa olsa kesinlikle kullanırdım ama eşimin soyadı cok uzun adım uzun soyad da uzun upppppp uzunnn bir yolculuk benım içinEvlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
Bende benim gibi düsünen biri oldugu icin cok mutlu oldum. Sizi yetistiren babanın ellerinden öperimAy teşekkür ederim, sabah sabah mutlu oldum. Bende aynı düşünüyorum. Üzerimde onca emek var.
Benim cevremde aksine tek kocasinin soyadini kullanan az. Uzun da olsa kisa da olsa cift soyadı yaygin artik ve aksine tek kocasinin soyadini alanlar ne koca meraklisiymis gozuyle bakiliyor. Bana gore dileyen diledigini diledigi gibi kullansin. Bizi biricik ozel yapan zaten tc kimlik no muz var. Soyadinin ne soy belirtici ne de ayirt edici vasfi kaldi. Turkiyede mesela binlerce Yilmaz Arslan Vb. yaygin soyadlari var bunlarin hepsi mi tek soydan geliyor hayir. Yakin cevreniz sizi zaten soyadinizdan bagimsiz soyunuzla bagdastirabiliyor. Bu yuzden cok ozel bir aileden gelmiyorsaniz babamin soyadi krizine girmeye de cok gerek yok. Esin soyadini almak da tercih meselesi bunu ne tahakkum olarak gorurum ne de reddetmeyi baskaldiri. Neticede ismimizi bile kendimiz secemiyoruz bir yerde, bu da ana babanin tahakkumu mu yani? Icinizden nasil geliyorsa nasil uygun goruyorsaniz o sekilde kullanin derim.Evlenirken kendi soyadını da kullanmak isteyen oldu mu? Ben bu konuya biraz manevi yaklaşıyorum son zamanlarda. Kendi soyadımı da kullanmak istiyorum ancak yakın çevremde bunu yapan hiç olmadı. Aileler genelde erkeğin soyadının alınmasını uygun bulurlar. Ben ise bu konuda arada kaldım. Kimileri bunu bir "tahakküm altına giremem ben" olarak yorumlayıp kendi soyadını kullanmaya devam etse de ben daha çok soyadımın yaşadığım sürece tarafımdan devam etmesi için istiyorum sanırım. Umarım anlatabilmişimdir. Tamamiyle manevi bir ikilemdeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?