Beklemekten sıkıldım

• Konu Sahibi Konu Sahibi Nest
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Nest

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
681
1.639
113
Merhaba. Erkek arkadaşımla neredeyse 5 yıldır birlikteyiz. Bu yıl mezun oldu ve 2 ay önce işe girdi. İşe başlamadan önceki planlarımıza göre bu kış nişanlanacağız ama ben henüz bir teklif almadım. Evlilik teklif edeceğini biliyorum çünkü böyle şeylerin bir kez olduğunu ve hiçbir şeyin yarım yamalak olmasını istemediğini söylemişti. Ama ben artık 26 yaşındayım ve her ne kadar ailemden hiçbir baskı görmesem de onların da bunu beklediğini biliyorum. İtici olmamak adına evlilik konusunu açmamaya çalışıyorum sevgilime, sadece küçük imalarda bulunuyorum. Ama bizden çok daha sonra birlikte olmaya başlayan iki arkadaşımızın nişanlandığını gördüğümde mesela istemdışı tavrım değişiyor, soğuk davranıyorum, ardından tartışıyoruz. Çok mu aceleci davranıyorum?

Herşey vaktinde zamanında güzeldir.
Kendinizi hazır sevgilinizide bi evliliği yürütebilcek olgunlukta görüyorsanız beklemek niye
5 yıl adı konması için uzun bir zaman
Ben olsam konuşur ya herro ya merro yapardım

Hayır aceleci değilsin. Erkek arkadaşına konuyu doğrudan acsan? Erkeklerin evlenmek isteyen kızı itici bulma tribini de hiç anlamıyorum evlenmek istemek de bir sevgi göstergesi değil mi? Bu kadar bekletmek onun ayıbı asıl

Bence maddi güvence sağlamak için bekliyordur.
Muhtemelen öyle ama onunla aynı dönemde mezun olan birçok arkadaşı sözlendi, nişanlandı. Evlilik telaşında değilim zaten, onun için baya bir zaman gerek ama bu ilişki bir şekil değiştirsin de istiyorum artık açıkçası.

yooo hiçte itici olmazsın evlenecegın adam o senın sonuçta ısteklerını soyle en azından neler dusundugunu ogrenebılırsın bence ımalar daha ıtıcı olabılıyor oyuzden acık ve net konuş nısanda çokta masraf olmuyorkı sadece ne dusundugunu ogrenmıs olursun maddı planları varsa oturur daha ayrıntılı konuşursun sende gerekırse maddı manevı destekte bulunursun bı kere konuş rahatlarsın devamı gelır zaten.

Evet haklısınız aslında açıkça konuşmak benim de tercihim ama teklif için bir planı varsa ve ben işi bozarsam diye de çekimser duruyorum biraz. Geride kalan 4,5 yılda maddi özgürlüğü yoktu, okulu bitmemişti ben de beklenti içinde değildim ama artık bekliyorum ve onun her şey mükemmel olsun takıntısından da illallah etmek üzereyim.

benim esim nikah tarihi alacagimiz gunden onceki gece teklifini yapmisti. musterih olun. aceleci davranmak var etmeye calistigi atmosferi zora sokmaktan baska bir ise yaramaz.

benim esim nikah tarihi alacagimiz gunden onceki gece teklifini yapmisti. musterih olun. aceleci davranmak var etmeye calistigi atmosferi zora sokmaktan baska bir ise yaramaz.
Tam da bu nedenle sessizliğimi korumaya çalışıyorum ama şu arkadaşlar biraz dursalar nişanlanmasalar da ben daha fazla gerilmesem çok daha kolay olacak her şey.

böyle bır planı varsa anlarsın az cok ama sole bısey var sen yarın evlenelim demıceksınkı bana ne zaman evlılık teklıfı yapcaksun dıyede sormucaksın zaten sadece ılıskınızı bı tık ılerı almak adına konuşacaksın o zaten nolursa olsun suprızınıde yerınıde vaktınde yapacaktır sana.

Biz de esimle 2006 yilinda baslamistik. Hep 5 sene sonra evlenicez diye dusunurken evlilik 8 yilin sonunda zorla oldu ne yazik ki. Bizim hem esimin sinavlarini verememesi hem de maddiyat 3 yil erteledi planlarimizi. O zaman bana sanki her sey olabilirmis ama esim abartiyormus erteliyormus gibi geliyordu. Simdi bakiyorum da daha 1 sene beklesek belki bu kadar zahmet cekmezdik. İse gireli daha 2 ay olmus. Bence biraz kendisini toplamasina izin ver. Ama ipleri cok da birakma cunku is ciddiye bindikce erkeklerde sacma bi evlilik korkusu basliyor. Hafiften bi baski yapmayi da ihmal etme. En azindan bi yuzuk takalim falan. Sonrasi corap sokugu gibi gelir zaten.

Tam da bu nedenle sessizliğimi korumaya çalışıyorum ama şu arkadaşlar biraz dursalar nişanlanmasalar da ben daha fazla gerilmesem çok daha kolay olacak her şey.
yok canım sende bırsey ılerlemese o ınsanlar dahada çoğalacakmış gelır sana ınsan konuya takılınca heryerden onune çıkıyor.bende olsam sınır olurdum kı sınırde oluyordum. sadece ılıskınızı konuş nasıl yaparız nolur gıbısınden.

her koyun kendi bacagindan asilir. size yuzugu - nisani - teklifi ile gerginlik olanlarin ne girdaplarda olduklarini da yalnizca kendileri bilirler. hicbirinin ummadigi kadar efsunlu bir menevis konacaktir parmaginiza. sabir :)

Evlilik için zaten çok erken benim de eğitimim bu yıl tam anlamıyla bitecek. Yapmak istediklerimiz var, ev almak gibi. Ama ilişkinin bu resmiyetsiz hali beni artık sıkmaya başladı çünkü ikimiz de ailelerimizle yaşıyoruz ve benimkilerin bir yüzük beklediklerini biliyorum içten içe. Dediğiniz gibi bir süre daha bekleyip diş göstermeyi deneyeceğim. Sonsuza dek bu tempoda devam etmeyeceğimi bilsin.

her koyun kendi bacagindan asilir. size yuzugu - nisani - teklifi ile gerginlik olanlarin ne girdaplarda olduklarini da yalnizca kendileri bilirler. hicbirinin ummadigi kadar efsunlu bir menevis konacaktir parmaginiza. sabir :)
Bu çok motive edici bir yanıt oldu teşekkürler :) umalım ki öyle olsun, hiç değilse değsin beklediğimize :)

Baskalariyla kiyaslamayin kendinizi onlar bizden sonra basladi once nisanlandi falan kiskanclik bu.
Maddi manevi zorlu surecler bunlar 2 ay olmus ise baslayali bi parasinin tadina varsin yazik.

Aynen en azindan adi koyulsun derler ya oyle yani. Sonrasi mecbur geliyor zaten. İnsallah Allah gonlunuze gore versin. Eviniz de olursa cok daha cabuk kendinizi toparlarsiniz. Sen icini ferah tut bi de ipleri eline aldin mi olur bu is

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…