Haklısın yavaş yavaş o duruma düşmeye başlayacağım zaten. Teşekkür ederim :)O zaman gozunu karartip sen de kibar bir sekilde beklentini dile getireceksin. Cok uzerine gidiyormus gibi davranmadan tabi. Hayatim evlilik hemen olmak zorunda degil ama en azindan yuzuk taksak, seninle bir omre adim atmak icin sabirsizlaniyorum falan filan gibi. Yoksa halden anlamiyor durumuna dusebilirsin.
Rica ederim. Dusuncesiz demesin de beni cok seviyor ondan boyle istekli desin. Sonra simdi boyle yapan evlenince neler yapar diye kurt dusmesin icine.Haklısın yavaş yavaş o duruma düşmeye başlayacağım zaten. Teşekkür ederim :)
bence acık acık söyle nışan yapmak ıcın cok buyuk paralar lazım dgl oyalamasın senı. 5 yıl ya koca 5 yıl ben 6 ay sonra sözledındım ve 24 yasındaydım aynı snın gıbı ünı okuyordumBizde pek öyle bir sorun yok evlilik için baskı gibi. Zaten ben son sınıfım, sırf bu sebeple bile zaman gerek. O da bunu biliyor, ailemin baskı yapmayacağını. Ama ben insanlardan e siz de bu kış bir şeyler yaparsınız imalarını duymaktan bıktım. Evet inşallah düşünüyoruz bakalım diye geçiştirmek çok sinir bozucu olmaya başladı.
Dün de seni çok bekletiyorum farkındayım dedi. Bu kibarlık karşısında insan fazla bir şey de söyleyemiyor.
ben olsam beklemem 5 yıl olmuş en aızından adı konulsun nışanlanın. ya senı bıraksa şımdı??? ben söylerdım ya nişan yada bıtıer dıye
Nişanlanmayı beni bırakmasın diye istemiyorum ki madem öyle bunca insan neden nişan atıyor o zaman?bence acık acık söyle nışan yapmak ıcın cok buyuk paralar lazım dgl oyalamasın senı. 5 yıl ya koca 5 yıl ben 6 ay sonra sözledındım ve 24 yasındaydım aynı snın gıbı ünı okuyordum
bence zamanı gelmış ama 5 yıl az bır müddet degıl madem okula bıttı neyı beklıyor? en azındn isteme olayları olup bir nişan takabılır. bir 5 yıl daha mı beklıceksın. evlenmek ıstıyen erkek sen ınan bana bak gıbıde aılesnı yoluyor. 26 yasında gelmışsın daha neyı beklıceksın madem sevıyorsunuz bırbırınızı . ne kadar uzatsa okadar kusura bakma.... cıkıyor ılıkıslerınNişanlanmayı beni bırakmasın diye istemiyorum ki madem öyle bunca insan neden nişan atıyor o zaman?
Beni oyaladığını düşünmüyorum, o sadece bin düşünüp bir hareket eden biridir. Herkesin ilişkisi kendi içinde değerlendirilmeli. Bizim 6 ay içinde nişanlanmamız söz konusu olamazdı çünkü hayatlarımız belirsizlikler içindeydi. Acelem olduğundan değil artık zamanı geldiği için bir adım bekliyorum ondan, o kadar.
5 senelik ilişki diyorsun, lafın tam yeri geldiğinde bile konuşamıyorsun. Niye bu kadar kasıyorsun ki? Çok mu resmi bir ilişkiniz var?Yeniden merhaba.
Birkaç gün önce sen de sıkılmadın mı bu durumdan dedim. Kastettiğim dışarıda zaman geçirip belli bir saatte herkes evine durumu. Tabi ki ben de memnun değilim ama beklediğimiz şeyler var biliyorsun dedi. Bir şey söylemedim. Yarın evlenemeyeceğimizi ben de biliyorum, ama bir yüzük takmak için neyi bekliyoruz acaba diyemedim. Çünkü ilişkinin bu değişmeyen şeklinden çok bunaldığım halde böyle sormaya utanıyorum. 2 sene sonrasıyla ilgili planlarını anlatıyor ama ben artık büyük bir hevesle dinleyemiyorum. Beklediğim adım gelmeden de dinleyemeyeceğim sanırım. Çok abartıyorım değil mi?
O ihtimali pek düşünmedim çünkü konuşmuştuk bu kış için nişan olayını. Öyle saçma bi durum ki kendi nişanımla ilgili konuşamıyorum, soru soramıyorum. Öyle durdum teklif etmesini bekliyorum.Ben de en başından beri konuşun 5 yıl olmuş vs diyecektim ama arada minnacık bir detayı atlıyoruz. Siz hala okuyorsunuz. Sizin okulunuz bitmeden bir adım atmayı aklından bile geçirmiyor bence şuan. Aileden çevreden de baskı görmediği için bir yerlerde bir eksik olduğunun bilincinde bile değil bence. Okulunuz bitsin işe başlayın işte o zaman tutuşur beyefendi.
Evet haklısın böyle söyleyebilirim. Hayır resmi değiliz tabi ki sadece benim fazla kasmamdan kaynaklanıyor bu durum.5 senelik ilişki diyorsun, lafın tam yeri geldiğinde bile konuşamıyorsun. Niye bu kadar kasıyorsun ki? Çok mu resmi bir ilişkiniz var?
Ben olsam mesela; " Ya yarın evlenelim desen de ben seni almam merak etme ama niye bir adını koyamıyoruz, söz için mesela ne engel onu anlamaya çalışıyorum sadece" derdim.
Hımm anladımm. O zaman kasmayın canım nolcak. Arayın konuşun şimdi. Size dert olana kadar ona dert olsun..O ihtimali pek düşünmedim çünkü konuşmuştuk bu kış için nişan olayını. Öyle saçma bi durum ki kendi nişanımla ilgili konuşamıyorum, soru soramıyorum. Öyle durdum teklif etmesini bekliyorum.
Merhaba. Erkek arkadaşımla neredeyse 5 yıldır birlikteyiz. Bu yıl mezun oldu ve 2 ay önce işe girdi. İşe başlamadan önceki planlarımıza göre bu kış nişanlanacağız ama ben henüz bir teklif almadım. Evlilik teklif edeceğini biliyorum çünkü böyle şeylerin bir kez olduğunu ve hiçbir şeyin yarım yamalak olmasını istemediğini söylemişti. Ama ben artık 26 yaşındayım ve her ne kadar ailemden hiçbir baskı görmesem de onların da bunu beklediğini biliyorum. İtici olmamak adına evlilik konusunu açmamaya çalışıyorum sevgilime, sadece küçük imalarda bulunuyorum. Ama bizden çok daha sonra birlikte olmaya başlayan iki arkadaşımızın nişanlandığını gördüğümde mesela istemdışı tavrım değişiyor, soğuk davranıyorum, ardından tartışıyoruz. Çok mu aceleci davranıyorum?
Evet bu da başka bir bakış açısı. Hemen evlenmemiz söz konusu değil zaten ben istemiyorum apar topar evlenmeyi. Siz söylediklerinizde haklısınız aslında zaman zaman resmiyet olursa işler değişecek diye düşünüyorum, geriliyorum. Ama öyle monoton ki her şey hiç değilse yüzük bahanesiyle bi telaşa düşeriz, bir şeyler organize ederiz diye düşünüyorum. Ben galiba işin eğlence kısmına konsantreyim daha çok. Çünkü çok sıkılmaya başladım bu tekdüzelikten.benim anlamadığım bişey var
siz şimdi nişan taksanız paranız pulunuz bişeyleriniz hazır mı?
evlenebilecek misiniz?
ben değil gibi anladım
eğer değilse 2 sene nişanlı kalacaksanız bence kasmayın
nişanlanınca olay resmiyete biniyor, stres çoğalıyor, herkes bu sefer de ne zaman evleneceksiniz diye soracak o elalemi zaten boşverin
eğer maddi sorunlar varsa, 6 aya evlenemeyecekseniz bence nişan için acele etmeyin
okulunuzu bitirin, işe girin, nişan düğün yapmak için para biriktirin, nerede yaşayacaksınız hazırlık yapın
bunlar olduktan sonra 2 aya nişanlanır 6 ayda evlenirsiniz.
ben görüyorum insanlar alelacele evleniyor sonra ilk 2 sene kredi borç ödemekle geçiyor (üstelik o paralarla ne aldıklarını da bilmiyorlar sorsan hiç masraf yapmadık derler, ev de alamıyor çoğu evlenmeden) sonra da evde birbirlerini boğazlıyorlar.
Mesela ev almaya niyetiniz var galiba, ev almak kolay şey mi? şimdi aramaya başlasanız 1 sene ev bakarsanız sırf, benden söylemesi.
Tam da bu nedenle sessizliğimi korumaya çalışıyorum ama şu arkadaşlar biraz dursalar nişanlanmasalar da ben daha fazla gerilmesem çok daha kolay olacak her şey.
Ben anlatamadım sanırım. Evlilik, ev hazırlığı gibi meseleler için zaten birlikte birikim yapacağız. Evet nişanı ailem karşılayacak, adet olduğu üzere. Düğün için tek kelime yazmadım buraya çünkü bir kez daha söylüyorum düğün için henüz erken. Bana sadece bir teklifte bulunacak yani ondan 10 yıllık kalkınma planı ve bütçe istemiyorum şu aşamada.Hele dur daha 2 ay once girmis cocuk ise, tamam 5 yildir birlikte olabilirsiniz ama o zaman ogrenciydiniz simdi ise buyukler ligine yeni gectiniz sayilir. Belki 6 ay- 1 yil nisan dugun icin para biriktirmek istiyordur ne var bunda. Sen cocuk elimden kacacak diye mi korkuyorsun, milleti kendi iliskinle kiyaslama herkesin sartlari farklidir. Sen cok duygusal dusunuyorsun peki sen bir ise girdin mi ? Ceyizin hazirmi ? nisan icin ailen mi destek cikacak ? yoksa senin kosede paran varmi ?. Bugun bir dugun kaca maloluyor haberin varmi? cocuk bunlarin hepsini dusunuyor sen tek tasinin hayal edip sabirsizlanirken. Sabirli ol hele bir 6 ay falan calissin sonra bak bakalim ne diyor. Tamamen bahsetmemek de olmazda en azindan sana para biriktiriyorum falan diyor olmasi lazim 5 senelik iliskide bunlarin konusulmasi lazim coktan asmis olmaniz lazim yani.
Senin calisip calismaman olayin seyrini cok degistirir, soylememissin ama belki onuda bekliyor olabilir.
En onemlisi trip yapip soguk davranmaktansa acik acik konusabilirsin, geleceginiz icin birikm yapmaktan konuyu acabilirsin mesela.
Ben anlatamadım sanırım. Evlilik, ev hazırlığı gibi meseleler için zaten birlikte birikim yapacağız. Evet nişanı ailem karşılayacak, adet olduğu üzere. Düğün için tek kelime yazmadım buraya çünkü bir kez daha söylüyorum düğün için henüz erken. Bana sadece bir teklifte bulunacak yani ondan 10 yıllık kalkınma planı ve bütçe istemiyorum şu aşamada.
Siz neden bu kadar hırslandınız onu çözemedim ben. Teşekkürler yorumlarınız için, anladım görüşünüzü.30 kadar bu adamin teklifini bekle ozamsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?