• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklemeye değer mi?

Beklemeye deger mi?

• bekle

OY: 60 88,2%
  • bekleme

OY: 8 11,8%

• Ankete Katılan
    68

nomunomuchua

Susaysan sus, susmaysan afkur!
Pro Üye
3 Eylül 2012
21.855
57.526
798
Hayırlı geceler arkadaşlar..

Aslında konularımı bilenler vardır. Aynı konu ile gelmek saçma biliyorum.

Ama sanırım gelgitli ruh halimin gelmiş anlarından birini yaşıyorum. Gitse de sanki bu kötü anılar benim değilmişcesine yaşayabilsem..

Bugün aslında daha önce hiç yapmadığım bir şey yapmak istiyorum.
Yorum sonuçlarını ankette görmek..

Öyle bir yerdeyim ki git diyor aklım gitmiyor ayaklarım, kalmaya da yüreğim razı değil sanki ağır geliyor. Sindirmeye çalışsam da bazen neden sindirecekmişim diye sorgularken buluyorum kendimi.

Evliliğine eşin ailesi, yaşanacak şehir gibi sorunlarla, aslında belki ilk yıl pek çok yeni evlinin yaşadığı hayal kırıklıkları ile başlamış, unutma konusunda çok başarısız biriyim öyle ki 3 buçuk yıldır hiç iyi ki evlendim diyemedim.

Bunlara rağmen yalan söyleyemem. Bdv de çok takılan biri olarak eşimin artılarının da farkındayım.

Ev işlerine yardımcı, aileme saygılı benim onun ailesine buz durusuma rağmen benim ailemle samimi, kin nedir bilmeyen, benden daha sakin daha anlayışlı, daha düzenli bana is çıkarmayan, evini seven bensiz gezme istekleri olmayan, yemek için beni üzmeyen yumurta kırsam eline sağlık diyen, bir çeşit yemekle gün geçiren biridir.

Son iki yıl evliliğimde aile problemleri de kalmamıştı aslında. Kendileriyle görüşmüyorum ve bu esimle aramizda tartışma konusu bile degil derken, Istedigim düzene yaklastim ee kötü günleri de artık unutayım unutmalıyım derken eşimin büyük bir aptallik yaparak tüm birikimimizi iddia yolunda kaybettiğini öğrendim avuclarimizda 2 bucuk yilda ödeyerek bitecek borçlar kaldı bu evlilik aslında nihayet oh demeye yaklaşmisken diyemeden tekrar ahhhhladı maalesef..

Geriye elimde pişmanlıklar içinde bir koca ve borçlar kaldı.

Tam 5 ay geçti bu olayın üzerinden 5 aydır her şey kontrolümde sözünden çıkmadı. Pismanligina inanıyor olsam da vereceği sözü tutacak mi o gün gelmeden göremem. Kazık yemiş biri olarak güvenmek de zor.

Bu benim için gerçekten imtihan mıdır, hayra vesile olacak bir şer midir bilemiyorum. Aslında ilk kez eşimden yıllardır duymak istediklerimi kendiliğinden duymaya başladım. Ama artık anlamı yok sanki, beklemekten bıktım. Istediklerimi duymak ya da onlara kavuşmak için bedel ödemekten bıktım.

Içimde hala sevgi var asıl bu nedenle hala bitirmedim ama öyle yıpranmış hissediyorum ki beklemeye değer mi sorusu beni böyle arada bırakıyor.

Şimdi bu şartlar altında boşanmalı, pişmanlıklarını da al git benden bu kadar mı demeli, yoksa bu verdiğim son şansı doğru kullanırken beklemeye devam mı etmeliyim?

3 yıl daha beklemem gerekecek. Yaşım 29. Beklemeye değer mi?

Bizim olurumuz var mıdır hala?

Çok uzun oldu kusura bakmayın ama genel özet geçmek istedim. Sağlıklı yorumlara ihtiyacım var :KK43:

Şimdiki düzen 5 aydır böyle kontrol bende ve harçlık alıyor günlük zaten kızlar..Zorla falan değil güvenimi kazanmak için kendi isteğiyle böyle oldu..

Son düzenleme:
Bütün hesap kitap kasa işlerini üzerine alırsan bi kere daha denemeye değer.. çünkü bu alışkanlık yani birikimini yine adamın eline bırakırsan gider bu sefer başka yerde bitirir.. böylelerine direk eline beş on kuruş harçlık vercen yani itiraz ederse bas boşanma dilekçesini

Ara ara aklıma geliyordu konun ama sormaya çekindim
Çok zor bir durum olsa da madem verdiği sözde duruyor bence pes etme
Evet unutulmaz unutma da zaten ama henüz sözüne sadıkken giden sen olursan sonrasında pişmanlık duyabilirsin
Yoksa erin paşan yapmış bi hata affet demiyorum, gidersen de herşeyden emin olduğunda git mesela o sevgin kalmadığında..

Kaybedilen meblag ne kadar?
Esinizin bu aliskanligi ne kadardir devam ediyor?
Siz calisiyor musunuz?
Sorunlari buyuk olcude duzeltmissiniz esiniz sizi kandirdigi icin mi size karsi iyi davraniyor yoksa gercekten duzeldi mi buna emin olmaniz gerekiyor.
Her ailede maddi kayiplar yasaniyor. Kumar tabiki kolay affedilir birsey degil fakat tum kontrolu ele alarak bir sans daha verebilirsiniz.

Hayırlı geceler arkadaşlar..

Aslında konularımı bilenler vardır. Aynı konu ile gelmek saçma biliyorum.

Ama sanırım gelgitli ruh halimin gelmiş anlarından birini yaşıyorum. Gitse de sanki bu kötü anılar benim değilmişcesine yaşayabilsem..

Bugün aslında daha önce hiç yapmadığım bir şey yapmak istiyorum.
Yorum sonuçlarını ankette görmek..

Öyle bir yerdeyim ki git diyor aklım gitmiyor ayaklarım, kalmaya da yüreğim razı değil sanki ağır geliyor. Sindirmeye çalışsam da bazen neden sindirecekmişim diye sorgularken buluyorum kendimi.

Evliliğine eşin ailesi, yaşanacak şehir gibi sorunlarla, aslında belki ilk yıl pek çok yeni evlinin yaşadığı hayal kırıklıkları ile başlamış, unutma konusunda çok başarısız biriyim öyle ki 3 buçuk yıldır hiç iyi ki evlendim diyemedim.

Bunlara rağmen yalan söyleyemem. Bdv de çok takılan biri olarak eşimin artılarının da farkındayım.

Ev işlerine yardımcı, aileme saygılı benim onun ailesine buz durusuma rağmen benim ailemle samimi, kin nedir bilmeyen, benden daha sakin daha anlayışlı, daha düzenli bana is çıkarmayan, evini seven bensiz gezme istekleri olmayan, yemek için beni üzmeyen yumurta kırsam eline sağlık diyen, bir çeşit yemekle gün geçiren biridir.

Son iki yıl evliliğimde aile problemleri de kalmamıştı aslında. Kendileriyle görüşmüyorum ve bu esimle aramizda tartışma konusu bile degil derken, Istedigim düzene yaklastim ee kötü günleri de artık unutayım unutmalıyım derken eşimin büyük bir aptallik yaparak tüm birikimimizi iddia yolunda kaybettiğini öğrendim avuclarimizda 2 bucuk yilda ödeyerek bitecek borçlar kaldı bu evlilik aslında nihayet oh demeye yaklaşmisken diyemeden tekrar ahhhhladı maalesef..

Geriye elimde pişmanlıklar içinde bir koca ve borçlar kaldı.

Tam 5 ay geçti bu olayın üzerinden 5 aydır her şey kontrolümde sözünden çıkmadı. Pismanligina inanıyor olsam da vereceği sözü tutacak mi o gün gelmeden göremem. Kazık yemiş biri olarak güvenmek de zor.

Bu benim için gerçekten imtihan mıdır, hayra vesile olacak bir şer midir bilemiyorum. Aslında ilk kez eşimden yıllardır duymak istediklerimi kendiliğinden duymaya başladım. Ama artık anlamı yok sanki, beklemekten bıktım. Istediklerimi duymak ya da onlara kavuşmak için bedel ödemekten bıktım.

Içimde hala sevgi var asıl bu nedenle hala bitirmedim ama öyle yıpranmış hissediyorum ki beklemeye değer mi sorusu beni böyle arada bırakıyor.

Şimdi bu şartlar altında boşanmalı, pişmanlıklarını da al git benden bu kadar mı demeli, yoksa bu verdiğim son şansı doğru kullanırken beklemeye devam mı etmeliyim?

3 yıl daha beklemem gerekecek. Yaşım 29. Beklemeye değer mi?

Bizim olurumuz var mıdır hala?

Çok uzun oldu kusura bakmayın ama genel özet geçmek istedim. Sağlıklı yorumlara ihtiyacım var :KK43:

Anket eklemeyi unuttum bu arada :KK43:

Şimdiki düzen 5 aydır böyle kontrol bende ve harçlık alıyor günlük zaten kızlar..Zorla falan değil güvenimi kazanmak için kendi isteğiyle böyle oldu..

Çok güzel artıları varmış eşinizin öncelikle bunu diyim. Neden şans vermeye değmesin ki evet hata yapmış ama hata umarım bir daha olmaz ama son şansı verin açık açık konuşun bak böyle olurssa sonu şu şu olur diye.. Musmutluluklar

2 senedir sorun yoktu diyorsun.
Ayrıca ailesi ile ilgili sorunda olsa bunu başka meselelere ve senin ailene yansıtmaması bir artı.

Bir anlık gaflete mi düşmüş. Arkadaş gazına mi gelmiş. Ya da iddia meraklısı mi?
Nasıl iddia oynamış.

Şans verdiyseniz sonucu görmeden pes etmeyin.
Deneyin.

Ne sanslisin hic olmassa sozunde durmaya gayret ediyo su idda dan nefret ediyorum bendede ole bi koca var .. :KK14: Ama seviyosan dene bi daha sonucta 3yil deme Allah bilir yarinimizi ama ewlilik yikmak kolay sonrasi.. bilemiyorum allahim en hayrlisini nasb etsin umarim borclarinzda rabbim yardm edero_O

Bi de ben benzer konulara şans oyunları madde bağımlılığına benzer kanma filan derim
Ama bilmem senin eşin sanki güven telkin ediyor gibi
Ben tedavi olsun demiştim ilk konunda
Onun dışında sözünü de tutuyoken bence pes etme, ara ara boşa kürek mi çekiyorum değer mi demen normal insan aldığı evin kredisinde zorlanırken siz hiç bişey elde etmediğiniz bi borcu sırtlandınız maalesef

şunu da demeden geçemeyacagım çevremde en az iki tane tanıdığım aile var düşün eşi kaç kez aldattı biliyr yıne de bu evililiği sürdürüyr. Sizin ki ne ki yanında evte gaflete düşmüş demekki önemli olan bır daa yapılmaması...

Ne sanslisin hic olmassa sozunde durmaya gayret ediyo su idda dan nefret ediyorum bendede ole bi koca var .. :KK14: Ama seviyosan dene bi daha sonucta 3yil deme Allah bilir yarinimizi ama ewlilik yikmak kolay sonrasi.. bilemiyorum allahim en hayrlisini nasb etsin umarim borclarinzda rabbim yardm edero_O
Sizin eşiniz oynamaya devam mı ediyo ?

Eşin hatasının farkındaysa dene

Farkında görünüyor ama ilerisi için emin olamıyorum..

Bütün hesap kitap kasa işlerini üzerine alırsan bi kere daha denemeye değer.. çünkü bu alışkanlık yani birikimini yine adamın eline bırakırsan gider bu sefer başka yerde bitirir.. böylelerine direk eline beş on kuruş harçlık vercen yani itiraz ederse bas boşanma dilekçesini

Gönüllü olarak her şeyi bana bıraktı. Çocuk gibi harçlık alıyor bazen param var hala deyip o günün harçlığını bile reddediyor hatta hali içler acısı aslında

Ara ara aklıma geliyordu konun ama sormaya çekindim
Çok zor bir durum olsa da madem verdiği sözde duruyor bence pes etme
Evet unutulmaz unutma da zaten ama henüz sözüne sadıkken giden sen olursan sonrasında pişmanlık duyabilirsin
Yoksa erin paşan yapmış bi hata affet demiyorum, gidersen de herşeyden emin olduğunda git mesela o sevgin kalmadığında..

Teşekkür ederim yorumun ve merakın için canım. . Haklısın.

Kaybedilen meblag ne kadar?
Esinizin bu aliskanligi ne kadardir devam ediyor?
Siz calisiyor musunuz?
Sorunlari buyuk olcude duzeltmissiniz esiniz sizi kandirdigi icin mi size karsi iyi davraniyor yoksa gercekten duzeldi mi buna emin olmaniz gerekiyor.
Her ailede maddi kayiplar yasaniyor. Kumar tabiki kolay affedilir birsey degil fakat tum kontrolu ele alarak bir sans daha verebilirsiniz.

Bir ev parası diyeyim..
Çalışıyorum..
5 aydır düzeldi gibi görünüyor ama ilerisini bilemiyorum.

Suçluluk duygusuyla mi böyle ben de karar veremiyorum bazen. Ama emin de olamam işte. Off gönülden inanabilmeyi çok isterdim..

Çok güzel artıları varmış eşinizin öncelikle bunu diyim. Neden şans vermeye değmesin ki evet hata yapmış ama hata umarım bir daha olmaz ama son şansı verin açık açık konuşun bak böyle olurssa sonu şu şu olur diye.. Musmutluluklar

Ne açık ne dokunaklı konuşmalar yaptım ahh.. yerinde olmak istemem..

Daha da susmus değilim. Ara ara geldikçe ayrılığa bağlıyorum lafı.. :(

O artılarına kaldım zaten..

Teşekkür ederim yorumun ve merakın için canım. . Haklısın.
Ben seni anlıyorum, emin olamıyorsun
Bende garantici bi tipim fazla didiklerim bazen
Ama senin durumunda yaşamadan anlayamazsın
Belki de cidden sözünde sonsuza dek duracak ve iyi ki diyeceksin
Yani hep kötüyü düşünme
%50 bir durum var, lehine kullanırsa mutlu olmamanız için bi sebep yok gibi
Emeklerinin karşılığını alırsın inşallah

2 senedir sorun yoktu diyorsun.
Ayrıca ailesi ile ilgili sorunda olsa bunu başka meselelere ve senin ailene yansıtmaması bir artı.

Bir anlık gaflete mi düşmüş. Arkadaş gazına mi gelmiş. Ya da iddia meraklısı mi?
Nasıl iddia oynamış.

Şans verdiyseniz sonucu görmeden pes etmeyin.
Deneyin.

Maçlara hep çok merakliydi. 3 lira 5 lira eğlencesini başladığı iddia böyle sonuçlandı. Bir gün büyük kaybetmiş kaybettiklerimi kazancam diye bana duyurmamak için oynamış battıkca da batmış toparlayamamiş.

Ilk bir yıl evliligimiz ayrı ve cok sorunlu geçti birbirimizi yıprattık epey ailesi de sağolsun sadece dertler, belki o zaman kapıldı gitti bilmiyorum..

Şeytana uydum çok pişmanım diyor.

Allah sizin de yardımcınız olsun..
Çokmuş bu derdi olan. Başıma gelmeden bilmezdim :(

İddiaya yatırdığı meblağ bayağı varmış.
Hic mi kazanmadi bu adam bu kumardan ya :)

Allahım sen koru. Ne kotu bir alışkanlık.

Pişmanlığı size hissettiriyorsa eğer deneyin derim.
Hani siz kocanızı bizden iyi tanıyorsunuz. O güveni size veriyor mu?
Vermiyorsa eğer yolunuza bakin.

Aman burda da boşan demek öyle kolay geliyor ki dilimize.
Sanki başımıza gelse boyle hemen boşanalım dicez.

Allah hidayet versin inşallah güveninizi bir daha sarsmaz ve ayni gaflete dusmez.

nomunomuchua nomunomuchua

İddiaya yatırdığı meblağ bayağı varmış.
Hic mi kazanmadi bu adam bu kumardan ya :)

Allahım sen koru. Ne kotu bir alışkanlık.

Pişmanlığı size hissettiriyorsa eğer deneyin derim.
Hani siz kocanızı bizden iyi tanıyorsunuz. O güveni size veriyor mu?
Vermiyorsa eğer yolunuza bakin.

Aman burda da boşan demek öyle kolay geliyor ki dilimize.
Sanki başımıza gelse boyle hemen boşanalım dicez.

Allah hidayet versin inşallah güveninizi bir daha sarsmaz ve ayni gaflete dusmez.

nomunomuchua nomunomuchua

Amin inşallah teşekkür ederim.

Büyük para kazandığı da olmuş. Zaten kazandığına bakıp demek ki geri alabilirim duygusu ile devam etmiş. Ama 1 kazanıp 10 kaybedince bir anlamı yok tabi :(

Eşimin artıları diye birşey yok bana göre, bunlar zaten olması gerekenler lütuf değil yani.
Eşin kumar bağımlısı, asla düzelmez diyemem ama zor , çok çok zor.
Ben olsam arkama bile bakmadan kaçardım, senin şartların neyi gerektiriyor bilemem tabii.

Iste böyle düşününce ben de şans vererek hata mi ediyorum. Beklediğime pişman olur muyum diyorum :(

Sağolun yorumunuz için..

Bağımlı olmuşsa eğer ve tekrarı olursa biz biteriz zaten. Söyledim defalarca biliyor.

Umarım yapmaz öyle bir şey yazık etmez. :(

Benim eşim de ticarete heveslenmişti evliliğimizin ilk yılında. saf ben ne kaybederiz bir denesin hevesi kalmasın diye kabul etmiştim küçük bir dükkan açmasını. 15-20 bin diye düşünürken bir An 50 bine çıktı fiyat sonra bir baktım benden gizli 10 daha çekmiş kredi.
Evimin eşyasını seçerken birikmişim yok uygunundan alayım borç sıkıntısı ile evliliğimizi yıpratmayayım diye düşünürken kocam bir hevesi için benim düğün dernek gelinlik balayı ev eşyaları için harcattığım paranın 3 katını gitti yatırdı ticarete. Beni evliliğin ilk senesinde ilgisine en ihtiyacım olduğu, hiç kimseyi tanımadığım küçücük şehirde dükkan diye bir başıma bırakıp bırakıp gitti.
Sonunda öyle bir noktaya gelmiştim ki dükkan yandı deseler sevinecek halde idim hayatımızdan çıktığı için. Benim ki senin ki gibi pişman da değildi. Dükkandan kazıklanmış şekilde ayrılırken bile şöyle olsaydı kazanabilirdik diyordu :KK62:

Sonunda ortağının kazık attığını farketti eli kolu bağlı kaldı, 25 bin zararla devretti ve bir sene boyunca onun kredisini ben ödedim her ayın 15 inde içimden dünya kadar şey sayarak . Ama dükkan hayatımızdan çıktığı için yine de içten içe şükrediyordum, giden para olsun diye. Benimkinde iddia yoktu belki ondan daha kolay geldi ama şimdi borç bitti. O günlerimi de unuttum mu hayır özellikle bir sorun yaşadığımızda film şeridi gibi olumsuzluk zincirinin içinden çıkıp geliyor bu olay da. Ama boşanılacak kadar büyük bir sebep gibi de gelmiyor.

Seninki pişman olmuş 5 ay da istikrarını görmek için iyi bir süre. Boşanırsan aklında kalacak pişman olmuştu belki de herşey düzelecekti diyeceksin. Koca ömürde 3 sene çok büyük değil diyorum. Maddi sıkıntılar bitecek emin ol. Manevi olarak da eşin kendini affettirmek için elinden geleni yapıyor gibi duruyor.

Elinde ise borçtan sonra kalan paranın sizin geliriniz olduğunu düşünmeye çalış...

Back
X