• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beklenen gün geldi çattı ve ben çok huzursuzum

• Konu Sahibi Konu Sahibi eDaa_
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

eDaa_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2011
119
3
46
İzmir
6.5 aylık evliyim. Kayınvalidemler ilk defa evimize gelecek. Ancak ben çok huzursuzum. Kayınvalidemle aramız çok soğuk. Düğün öncesi her şey iyi giderken, kendi anneme dualar ederken kına gecesi bir haller oldu kendisine. Ayrıca belirtmemde de yarar var asla bize yardım etmediler evlenirken. Her şeyi annem ve eşim yaptı. Çok şükür ki dilediğim her şey oldu. Ama kendi oğullarına bir atlet bile almadılar. Durumları da yok değil. Tabi başta bize hep yok bizim dediler ama evlenip el öpmeye gittiğimde öğrendim ki bir sürü bileziği varmış, bizim şunumuz var bunumuz var demeye başladı. Meğer küçük oğulları için yatırım yapıyorlarmış hep 1 numara o, benim eşim üvey evlat sanki. Her şeyi annemin ve eşimin üzerine yıktılar kısaca. Tabi ben bu duruma çok içerledim ama eşim ve annem arkamda olduğundan sindiririm dedim. Ta ki kayınvalidem anneme sırt çevirene kadar. Sebebini bilmediğimiz bir nedenden ötürü annemle konuşmuyor. Babam yok, annem tek başına kadın. Yani anlamadığım annem bu kadar iyiyken neden bir anda kötü oldu. Düğün evinde annemlerle ilgilenmediler bile. Önüne yemek koymadılar. Berbat bir gündü. Nikah mekanına giderken annemleri arabaya almadılar eşim gelin arabasından inip bir taksi çevirdi yani o derece. Bunun sonrasında 2 kere aramış annem ama kadın buz gibi konuşmuş. Bir daha da aramamış annem haklı olarak. Ben de her hafta düzenli olarak arardım ama telefonu açmamaya başladı. Annem evi yerleştirmeye geldiğinde, telefonla konuşurken annemin burda olduğunu öğrenip telefonu suratıma kapadı. İnanın sebep yok. Yani var ama bilmiyorum.. Altınları da elimizden almaya çalıştı ama vermedim çirkeflik yaptım napim borç ödedik onunla tek bir şeyde gözüm yoktu aman eşim borcunu kapasın yeter ki strese girmeyelim dedim. Annem bu yüzden olduğunu düşünüyor ama olay kına gecesinde başladı ne alaka yani. Tuz biber olmuştur belki. Gelmelerini istemiyorum. Ama bi yandan da gelsinler de kurtulayım diyorum. Ve artık kayınvalidemle konuşmaya karar verdim. Olayı soracağım. Ama bana bağırırsa diye korkuyorum. Bayılır kalırım orda :( Annemin üzülmesini istemiyorum artık. Her gün telefonda ağlıyor, üzülüyor, çok geriliyor. 6 aydır konuşuyoruz bu muhabbeti. Allah'tan eşim çok anlayışlı ve anneme hak verdi kendi ailesinin yanlışını da farkında. Ama ben konuşmam benim midem bulanıyor bu saçmalıklardan diyor. O yüzden benim konuşmam lazım ama nasıl. Ya üste çıkarsa? Ne olursa olsun barıştırmak istiyorum. Annemi aramasını sağlamam lazım. Ne problemi varsa anlatsın. Çocuk gibi küslükler beni çok huzursuz ediyor. Ve anneme olan davranışları yüzünden, sağ gösterip sol vurmaları yüzünden nefret eder oldum onlardan. Canım çok yanıyor.

Son düzenleme:
affedersinde, bileziklerini sana takmak zorunda değil ki kaynanan

sen boşver, hiçbirşey olmamış gibi davran, zaten bir kaç günden fazla kalmazlar, büyüklük sende kalsın

Son düzenleme:
affedersinde, bileziklerini sana takmak zorunda değil ki kaynanan

sen boşver, hiçbirşey olmamış gibi davran, zaten bir kaç günden fazla kalmazlar, büyüklük sende kalsın

Canım elbette takmak zorunda değiller zaten bir şey takmadılar da ben yok deyip de aslında olmasına şaşırdım yani. Yoksa gözüm olsaydı asıl problem takı olurdu, banane Allah daha çok versin. Mesafe olduğundan 10 gün kalacaklarmış. Sadece anneleri barıştırmak için nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında fikirlerinize ihtiyacım vardı. Çünkü bu durumdan ötürü huzurum bozuluyor.

ya tatlım. sıkma canını. kayınvaliden biraz cimriymiş. napcan, istediğimiz gibi bir kayınvalide bulamaz ki hiç kimse. sen eşine bak, boş ver gerisini.

ama şu var, annene gerçekten haksızlık etmişler. yazık yani, düğüne taksiyle mi gidermiş kızın annesi. bence kayınvalidenle kavga etmeden lafı güzelce aç. anneme niye kızdınız diyebilirsin. kimse kimseyle samimi olmak zorunda değil. ama küs de olmamalı. gerçi benim anladığım kayınvaliden biraz cahil. sen onu kendi dilinle biraz yönlendirmen lazım sanki.

üzme kendini. yeni evlisin. daha bunlar ne ki. büyütme sakın.

Canım elbette takmak zorunda değiller zaten bir şey takmadılar da ben yok deyip de aslında olmasına şaşırdım yani. Yoksa gözüm olsaydı asıl problem takı olurdu, banane Allah daha çok versin. Mesafe olduğundan 10 gün kalacaklarmış. Sadece anneleri barıştırmak için nasıl bir yol izlemem gerektiği hakkında fikirlerinize ihtiyacım vardı. Çünkü bu durumdan ötürü huzurum bozuluyor.

evine gelen herhangi bir misafir gibi davran işte
en önemlisi güleryüz göster

ya tatlım. sıkma canını. kayınvaliden biraz cimriymiş. napcan, istediğimiz gibi bir kayınvalide bulamaz ki hiç kimse. sen eşine bak, boş ver gerisini.

ama şu var, annene gerçekten haksızlık etmişler. yazık yani, düğüne taksiyle mi gidermiş kızın annesi. bence kayınvalidenle kavga etmeden lafı güzelce aç. anneme niye kızdınız diyebilirsin. kimse kimseyle samimi olmak zorunda değil. ama küs de olmamalı. gerçi benim anladığım kayınvaliden biraz cahil. sen onu kendi dilinle biraz yönlendirmen lazım sanki.

üzme kendini. yeni evlisin. daha bunlar ne ki. büyütme sakın.

İnanın cimrilikleri hiç önemli değil onları düşünmüyorum sadece annemi düşünüyorum. Hem oğlan evlendirdi hem kız bir nevi. Geldiklerinde o ilgiyi alakayı görseydiniz zavallı annemin el üstünde tuttu. Ama benim annem onlara gittiğinde otelde kaldı, kimse burda kal demedi. Yani bunların hepsi 3-4 günlük sürede oldu. Kadına bir şeyler oldu.. Konuyu açmak en güzeli tabi ki açacağım da bağırma huyu var yani kadında. Sıkı fıkı olmasınlar ama benim de bu dertten kurtulmam lazım. Hemen her şeye küsüyor. Kimbilir neye küstü bilemem ki. Kınada oğlu annesiyle oynamadı diye oğluna küstü mesela böyle ilginç bi tip. Ders çalışmam lazım ama gelecekleri gün yaklaştıkça beni bi gerginlik sardı hiçbir şey yapamıyorum. Kendi annem de bi yandan kendi yaptığı eve gelecekleri için bağırıyor çağırıyor, hangi yüzle gelecekler benimle konuşmuyorlar hem benim kurduğum düzenin sefasını sürecekler diyor. İnanın her gün bunları dinlemekten bıktım. Elçiye zeval olmaz derler artık barıştırmam lazım ama nasıl :((

millet kv siyle aynı evde yaşıyo onlar ne yapsın

Aynı evin içinde yaşamak çok fena tabi huzursuzluk varsa. Ben en kötü benim durumum burda diye bir şey söylemedim ki. Bu aralar kafama taktığım bir konuyu paylaşmak istedim hepsi bu. Ve beni huzursuz eden bir durum yani. Benden kötüleri elbet vardır çok şükür ben bir şey demiyorum isyan da etmiyorum. Sadece 2 insanı en az hasarla barıştırma derdindeyim her şeyi bir kenara bırakıp.

barıştırmayı dene bakalım,baktın anneni eziyor,hemen müdahele et.ezdirme anneni.

telefonlarına çıkmıyo ama evine geliyo, annenle sebepsiz yere küs, şizofreni kokusu almaya başladım

Gelsin hoş gelir hoş gider,evine gelen misafirlere nasıl davranıyorsan onada öyle davran
Ama şunu diyeyim hiç kimse ben haksızım demez.
Şimdi siz kayınvalidenizle konuşacaksınız haklı olarak,oda kendini haklı çıkaracak baya bi şeyler söyleyecek.
Bleki siz bunlara üzülecek kırılacaksınız dahada çok.
O yüzden bunlara hazırlıklı olun.
Kesinlikle beklemeyinki evet kızım sen haklısın ben hatalıyım özür dilerim.
Vereceği cevaplar hep sizi suçlar nitelikte olacaktır.
O konuşmanın sonu nereye gider bilmiyorum

barıştırmayı dene bakalım,baktın anneni eziyor,hemen müdahele et.ezdirme anneni.

Allah yardımcım olsun. Üste çıkmazsa iyi. Asla ezdirmem hayatta bitane annem var zaten.

telefonlarına çıkmıyo ama evine geliyo, annenle sebepsiz yere küs, şizofreni kokusu almaya başladım

İşte artık mecbur gelecek hiç gelmediler ya yapacak bir şey yok. En son bayramda konuştum eşimin elinden almıştım telefonu yani ancak öyle konuşuyoruz. Normalde eşime sürekli soruyor beni nasıl falan diye selam söyle diyor, eşimden saklıyor aklı sıra ama ben anlattım. Arama bir daha sende demişti. Aramıyorum işte. Sebepsiz değildir o küslük kim bilir hangi saçma şeyi büyüttü merak ediyorum. Belki annem damadını çok seviyor diye küsmüştür. Vaktinde böyle bi olay oldu çünkü. Kıskanyor mudur nedir. Konuyu kapatmazsa öğreneceğim yakındır. Ama sorma gücünü de bulamıyorum kendimde karışığım yani.

Gelsin hoş gelir hoş gider,evine gelen misafirlere nasıl davranıyorsan onada öyle davran
Ama şunu diyeyim hiç kimse ben haksızım demez.
Şimdi siz kayınvalidenizle konuşacaksınız haklı olarak,oda kendini haklı çıkaracak baya bi şeyler söyleyecek.
Bleki siz bunlara üzülecek kırılacaksınız dahada çok.
O yüzden bunlara hazırlıklı olun.
Kesinlikle beklemeyinki evet kızım sen haklısın ben hatalıyım özür dilerim.
Vereceği cevaplar hep sizi suçlar nitelikte olacaktır.
O konuşmanın sonu nereye gider bilmiyorum

İşte ben de bundan korkuyorum ya. Belki de susup oturmak. Ve bu mesafeyi sonsuza kadar sürdürmek. İster istemez ısınamıyorum bu olanlardan sonra. Hep bi soğukluk olacak. Ya tamamen kopacağız ya da buzlar eriyecek.. Bir de evimde kötü şeylerin olmasını istemiyorum.

canım ya cok haklısın
bosver mısafır gıbı gelsın gıtsın
bişey soylerlerse kibarca cevabını ver çekil kenara
mesafeli olursun
ve eşine bu konuda konusup sürekli daraltma
halıyken haksız duruma düşme
yapman gereken mesafeli davranmak

İşte ben de bundan korkuyorum ya. Belki de susup oturmak. Ve bu mesafeyi sonsuza kadar sürdürmek. İster istemez ısınamıyorum bu olanlardan sonra. Hep bi soğukluk olacak. Ya tamamen kopacağız ya da buzlar eriyecek.. Bir de evimde kötü şeylerin olmasını istemiyorum.

Ne çok yakın nede soğuk olun.
Sadece vazifeniz ne ise onu yapın bence bundan sonra.
İsterseniz o konuşmayı yapın ama dediğim gibi kendini haklı çıkarma çabasına girecektir.
Üzülen yine siz olursunuz.

kaynanan herşeye bağıran küsen surat yapan biriyse bence hiç konuşma:50:seni asla anlamayacaktır iyilikle de konuşsan karşı taraf da anlayış yoksa kendini ifade edemezsin bile:50:annenle kaynananın samimi olması gerekmiyor bırak hiç konuşmasınlar annen niye üzülüyor ki.bence bu konuyu hiç konuşma normal bir şekilde kaynananı ağırla :31:

annen kadına kına günü senden gizli bişeyler demiş olabilir mi? hiç bişey yapmadınız herşeyi biz yaptık vs.

çünkü öncesinde iyiydi diyorsun, neden annene bu nefret, ve kına gecesi başlamış?

bence mutlaka konuş, sakin kafayla, aynı buraya yazdığın gibi ona da anlat. aslını astarını öğren.

bir anda başladıysa mutlaka gizli saklı bişeyler vardır.

canım ya cok haklısın
bosver mısafır gıbı gelsın gıtsın
bişey soylerlerse kibarca cevabını ver çekil kenara
mesafeli olursun
ve eşine bu konuda konusup sürekli daraltma
halıyken haksız duruma düşme
yapman gereken mesafeli davranmak

Çenemi pek tutamıyorum doğru valla eşimle daha dün konuştuk o da farkında elbet ve gerçekten kendi ailesini haksız buluyor ama susuyor da erkekler böyle sanırım. Ben de bir daha bu konuyu açmayayım ona karşı en iyisi. Teşekkür ederim.

Ne çok yakın nede soğuk olun.
Sadece vazifeniz ne ise onu yapın bence bundan sonra.
İsterseniz o konuşmayı yapın ama dediğim gibi kendini haklı çıkarma çabasına girecektir.
Üzülen yine siz olursunuz.

Ömrümün sonuna kadar içimde kalacağına kendisiyle paylaşmak en doğrusu belki de. Birkaç gün sonra muhtemelen gelmiş olacaklar. Kendini haklı çıkarırsa da ben de uzak durmaya devam ederim zaten yılda 2-3 kez göreceğim. İşte söz konusu anne olunca akan sular duruyor. Annem için konuya da girerim lafımı da söylerim herhalde. Yabancı gibi işte gelip gidecekler. Böyle mi olsun istiyor anlamadım ki.. Hep bi soğukluk. Torunları olunca ne olacak acaba çok merak ediyorum.

bence annenle kayınvaliden arasında senin farkında olmadığın bi sürtüşme olmuş sen de düğün telaşından farkında olmamışsın annen bu konu hakkında bişey demedi mi eğer kayınvaliden kavgacı biriyse bu konuyu senin evine ilk kez geldiklerinde değil de ileriki zamanlarda huyuna giderek öğrenebilirsin bence şu anda sorman daha büyük sorunlara yol açar görüşmeye devam ederseniz ileride sor bence anneni de yatıştır ikisinin görüşmemesi annene hiçbirşey kaybettirmez

kaynanan herşeye bağıran küsen surat yapan biriyse bence hiç konuşma:50:seni asla anlamayacaktır iyilikle de konuşsan karşı taraf da anlayış yoksa kendini ifade edemezsin bile:50:annenle kaynananın samimi olması gerekmiyor bırak hiç konuşmasınlar annen niye üzülüyor ki.bence bu konuyu hiç konuşma normal bir şekilde kaynananı ağırla :31:

Annem bir ailesi olduğu için aile genişlediği için çok sevindi. Şimdi böyle olması onu çok üzüyor. Takma diyorum ama susmuyor ki hep onlarla ilgili konuşuyor telefonda ağlıyor ben hak etmedim bunları eda diye.

annen kadına kına günü senden gizli bişeyler demiş olabilir mi? hiç bişey yapmadınız herşeyi biz yaptık vs.

çünkü öncesinde iyiydi diyorsun, neden annene bu nefret, ve kına gecesi başlamış?

bence mutlaka konuş, sakin kafayla, aynı buraya yazdığın gibi ona da anlat. aslını astarını öğren.

bir anda başladıysa mutlaka gizli saklı bişeyler vardır.

Kına gecesi günü geldiler zaten ayrı şehirlerde olduğumzdan yani öncesi var mı yok mu onu hiç bilemeyiz ki. Yüz yüze o gün geldik. Yanıma gelip fotoğraf bile çektirmedi mesela. Bana da tavırlı ki. Annem asla bir şey demez, seve seve yaptı her zaman da uyardı beni sakın bir şey söyleme kızım yok işte napsınlar dedi. Halbuki varmış tabi son güne kadar sakladılar ama banane benim alnım ak, içim rahat. Ve eşim bile bu kadar paralarının olduğunu bilmiyormuş o bile şaşırdı öğrenince. Paylaşım sıfır bunların arasında, hep uzak durdular para gidecek diye. Oğlum şu kadar para lazım geline kına alıncak oğlum para yolla kuruyemiş alıncak vs. Hep böyleydi ama bir kez biri kalkıp da ee yeter ama demedi. Gizli saklı dökülsün her şey ortaya. En kötüsünü düşünüyorum ne olabilir diye. Kendini haklı çıkarır, evi terk eder, benimle de görüşemez artık. Olabilecek olan bu. Aramızdaki soğukluk değişmeyecek yani, sadece bir daha evlerine adım atmam. Tabi bu en kötü senaryo. Belki de annem dalgındı yüzü düştü, ona bozuldu anlamadım ki. Açık yara öldürmez yani koca insanlar ne derdin varsa söyle di mi değer mi yani ölümlü dünyada of of :(

Back
X