Beklenmeyen bir hamilelik, şimdi ne yapacağım?

İyi hiçbir şey düşünemiyorum. İçimde ciddi ciddi bir embriyo olduğunu düşünmek sadece canımı yakıyor. Keşke ölseydim diye düşünmeye başladım. Yani bunu yazarken cidden çocuk sahibi olmak için uğraşan arkadaşlardan çok özür diliyorum ama...
Bu sıkıntılar sadece hormonal bende evliliğimin 4 ayında hiç beklemediğim anda hamileydim psikolojik olarak ilk duyduğumda yok yanlışlık vardır diye ısrar ettim ama sonra ultrasonda kalp atışını dinledik baktım ciddi eve gittim oturdum saatlerce ağladım hayatla ilgili planlarım vardı benden anne olmazdı daha kafamda kendim çocuktum falan dülan yapamam beceremem derken alışana kadar ağladım biraz ama sonrası gerçekten çok güzel kızım kocaman oldu bildiğiniz arkadaş şimdi oğlumda var bazen çok çok zorlanıyorum düzenli ev hayatımız yok sayılır yeter bu kadar diyorum sonra çocuklarıma bakıyorum hayatta benim olan en iyi en önemli şeyler dünyalar verseler para pul meslek beni bi sarılmaları öpmeleri anne demeleri kadar mutlu etmezdi herhalde. Ayrıca kötü bi aile de büyüdünüz diye kötü olacaksınız gibi bi durum yok nelerin kötü olduğunu öğrenip yavrunuza daha iyi annelik yapacaksınız bu ilk şok sadece zamanla geçecek eminim :)

Mesleginiz yorucu, calisma saatleri muhtemelen fazladir. Bebek dogunca tabi bu tempoda calisamayabilirsiniz. Ama olan olmus, 2 aylik olmus bile. Aldırmak cinayetle eşdeğer. Allah verdigine göre hayirli olan budur. Kendinize kabullenmek icin zaman taniyin

Bu konu dizi değil miydi? Neydi adı ya bir doktor dizisi KALP ATIŞI. Aynısının tıpkisi Bu kadar tesadüf olamaz.😂
Hmm evet dizinin ana karakteri beyin cerrahıymış sanırım, maalesef o tutmuyor ben genel cerrahım. Ama bir yönden siz de haklısınız, bu durum sadece dizilerde yaşanabilir.

Bebeginizi kucaginiza aldiginizda bu dusunduklerinizi hatirlamak bile istemeyeceginizi dusunuyorum.Ben evlendiktem 3 sene sonra cok isteyerek hamile kaldim ama ben bile dusunuyorum bazen..Acaba esimle iliskimiz nasil olacak??Eskisi gibi olamazsak diye dusunuyorum.Cok hazir oldugum halde..Yetersizlik duygusu,korkusu da var.Yani yasadiginiz duygu durumlari dogal..Bebege isteyerek sahip olsaydiniz bile bunlar akliniza gelecekti.Onemli olan hissettiginiz bu duygular degil..Bebegi isteyip istemediginiz..Bebek hicbir seye mani olma.Ne kariyerinize ne de esinizle iliskinize.Ben buna inaniyorum..Karar verecek tabiki sizsiniz.

Hiçbir zaman bir gün hamile olabileceğimi düşünmemiştim, bir kere bile. Çünkü istemiyordum ve olmazdı. İstediğim her şeyi çalışıp çabalayıp oldurmuştum, başarısız olmayı kaldıramazdım, hayatımdan başarısızlığı uzak tutmak için hep çok çalıştım. Şimdi anne olmama hakkımı kullanmakta başarısız oldum. Yere çakılmış gibi hissediyorum. Ve ona karşı sevgi, heyecan vs. hiçbir şey hissetmiyorum. Orada olduğunu düşünmek yalnızca beni tekrar tekrar şoklara uğratıyor, korkutuyor ve üzüyor. Keşke onu heyecanla bekleyen, çok seven iyi bir annesi olsaydı.
Bebege cok acidim bilmiyorum daha dunyaya bile gelmeden onu en cok sevip istemesi gereken kisi boyle konusuyor.ozman evlenmeseydiniz bu kadar istemiyorsaniz kariyerinizi devam ettirirdiniz.cunku evlilik buyuk riskmis sizin icin.
5 aylik bir bebegim var agladinda yanina gittigim zaman bana gulucukler sacip beni hadi alsana kurtaricim der gibi bakmasinin verdigi mutluluk hicbirseyde yok sanirsam ne kariyerde ne isde gucte

Bu sıkıntılar sadece hormonal bende evliliğimin 4 ayında hiç beklemediğim anda hamileydim psikolojik olarak ilk duyduğumda yok yanlışlık vardır diye ısrar ettim ama sonra ultrasonda kalp atışını dinledik baktım ciddi eve gittim oturdum saatlerce ağladım hayatla ilgili planlarım vardı benden anne olmazdı daha kafamda kendim çocuktum falan dülan yapamam beceremem derken alışana kadar ağladım biraz ama sonrası gerçekten çok güzel kızım kocaman oldu bildiğiniz arkadaş şimdi oğlumda var bazen çok çok zorlanıyorum düzenli ev hayatımız yok sayılır yeter bu kadar diyorum sonra çocuklarıma bakıyorum hayatta benim olan en iyi en önemli şeyler dünyalar verseler para pul meslek beni bi sarılmaları öpmeleri anne demeleri kadar mutlu etmezdi herhalde. Ayrıca kötü bi aile de büyüdünüz diye kötü olacaksınız gibi bi durum yok nelerin kötü olduğunu öğrenip yavrunuza daha iyi annelik yapacaksınız bu ilk şok sadece zamanla geçecek eminim :)
Umarım öyledir. Şu an öğrenir öğrenmez ah canım
Umarım öyledir. Bebeği öğrenince ah canım bebeğim falan durumları yaşayamamak ve ona karşı bir sevgi duymuyor olmak beni tedirgin ediyor ve suçlu hissettiriyor.

Hmm evet dizinin ana karakteri beyin cerrahıymış sanırım, maalesef o tutmuyor ben genel cerrahım. Ama bir yönden siz de haklısınız, bu durum sadece dizilerde yaşanabilir.
Cerrah olmadığınızı yeni uzman olduğunuzu yazmıştınız. Neyse çok da anlamam ben onlardan 😂
Diziyi soluksuz izlemiştim Gökhan Alkan hayranıyım da birazcık konuyu okuyunca direk aklıma geldi.

Hic mi cocuk düsünmüyordunuz yoksa isterdiniz de su an zamani mi degil. İkisi arasinda cok fark var.
Eger hic istemiyorsaniz bu düsüncelerle bas etmek zor olacaktır.. Digeriyse biraz daha zaman ilerledikce rahatlarsiniz diye düsünüyorum.
Hiç çocuk istemedim

Umarım öyledir. Şu an öğrenir öğrenmez ah canım
Umarım öyledir. Bebeği öğrenince ah canım bebeğim falan durumları yaşayamamak ve ona karşı bir sevgi duymuyor olmak beni tedirgin ediyor ve suçlu hissettiriyor.
yani bebeği süpriz olup (çok isteyenler tedavi görenler hariç) ilk öğrendiğinde olley diye havalara zıplayanların çok az olduğunu düşünüyorum sonuçts sorumluluk annenin hayatı değişecek kişi anne bakacak kişi anne korkmak normal değilmi

Bence hazır olmadığınız için panik olmuşsunuz. Eşinizle de bu durumu paylaşıp birlikte düşünün birde. Kendinizi suçlu hissetmeyin, bir çok anne var başta bebeğini istemeyen ama sonra bebeği dünyaya gelince ona sımsıkı sarılıp nasıl şimdiye kadar ertelemişim diyen.

Üstelik bana göre o çok bebek isteyen çoğu kadın olaya ,yani bebeğinin olması düşüncesine pembe gözlüklerle baktığı için sizden daha çok bebek istiyor gibi duruyor. Siz fazla bilinçli olduğunuz ileriyi fazla düşündüğünüz ve başınıza neler geleceğini bildiğiniz için korkuyorsunuz. Hatta o doğmamış bebeğinizi bile o kadar çok seviyorsunuz ki ona iyi bir anne olamayıp onu üzersiniz diye korkunuzdan şuan bu haldesiniz. Bunları içimden geldiği gibi yazdım, çünkü bende bir senelik evliyim bebek düşüncesinden hep korktum. Ama bir yanımda kendimi bebek fikrine alıştırmak istiyor, eşlerimizle bu hayatı paylaşıyorsak onların istekleriyle kendi isteklerimiz ortak bir paydada buluşmalı. Biraz baştan zorlansanız da eninde sonunda düzene girer her şey, ikinizin de mesleği var. Zaten konunuzda aldırmaktan bahsetmemişsiniz bile, bence istiyorsunuz ama korkularınızdan kurtulmaya ihtiyacınız var. Bunu da en güzel eşiniz sizinle konuştuğunda başarır. Onunla bir an önce konuşmalısınız.

Cerrah olmadığınızı yeni uzman olduğunuzu yazmıştınız. Neyse çok da anlamam ben onlardan 😂
Diziyi soluksuz izlemiştim Gökhan Alkan hayranıyım da birazcık konuyu okuyunca direk aklıma geldi.
Uzman olmak farklı bir şey değil ki zaten. Uzmanlığımı genel cerrahi alanında yaptım. Genel cerrahi uzmanı oldum yani cerrah oldum. Anlaşılması kolay

Bebeği aldırma bence cocuk da yapılır kariyer de bir iki sene sekteye uğrar belki. Deger mi bebeginden olmama. Hiç korkma bende kötü bir çocukluk geçirdim. Ama Benim çocuğumun annesi ben olacak annem değil babasi da dikkatle seçeceği bir insan o yuzden hiç korkmuyorum ben ve anne olmayı çok istiyorum.
Sizin cocugunuzda cok şanslı olacak anne babası doktor olmak hayatta kaç kişiye nasip olur ki. 😊

Yani bebek istememenizden çok keşke ölseydim, keşke olmasa diye kurduğunuz cümleler acıttı beni. 24 yaşındayım, evlilik hazırlığındayım, üç çocuk büyüttüm, sözlüm hemen çocuk istiyor aşırı sıcak ama ben kendimi annelik katında görmüyorum. Hazır hissetmiyorum kesinlikle. Çocuk bakımında on numarayım ama annelik bambaşka, bu yüzden bebek istemiyorum demenizi çok iyi anlıyorum. Fakat konunuzu okurken düşündüm kazara bebeğim olsa ne yaparım diye. Herhalde ölmek istemem. Şu an anne olanlar, annelik hasretiyle yanıp tutuşanlar sizin ne kadar mucizevi bişey yaşadığınızı belirtiyorlar ki bence de öyle. Korkularınızın yersiz olduğunu anne olunca anlarsınız muhakkak. Yorumlarınız sadece korkuyorum, nasıl yaparım, yapabilir miyim gibi ifadeler içerseydi derdim ki yaparsınız. Hatta aile hayatının sevgisinden mahrum kalan biri olarak o kadar güzel yapardınız ki. Çünkü neyi yapmayacağınızı iyi biliyorsunuz. Ailenizin size davrandığı gibi davranmayacaksınız çocuğunuza. Ama bebek olduğı için ölmeyi istemek en başta o cana haksızlık. Bu yüzden gebeliği sonlandırmak daha iyi olur sizin için. Asla böyle bişey istemem ama sizinki farklı bir durum, hayatımda ilk defa birine kürtaj olmasını tavsiye ediyorum.

Uzman olmak farklı bir şey değil ki zaten. Uzmanlığımı genel cerrahi alanında yaptım. Genel cerrahi uzmanı oldum yani cerrah oldum. Anlaşılması kolay
Dahili tıp bilimlerinden birinde uzmanlık yaparsanız uzman olursunuz ama cerrah olmazsınız. Cerrahi tıp bilimlerinden birinde uzmanlık yaparsanız da uzman ve cerrah olursunuz.

İs yasantiniz ve sosyal hayatiniz devam eder ayni sekilde yatili bir bakici tutarsiniz belki hatta filipinliler bu konuda cok iyi cok guzelde egitiyorlar. Olan olmus bir kez eşinize danismadan aldirmak haksizlik olur ama ogrenincede zaten yapacak bir sey kalmiyor. Belkide iyi gelecektir size bu bebek. Tabi soeumlulugu yuku cok fazla sizi anlamayan yoktur bu konuda ama bazen hayat bizim planlarimizi degil, planlarini bize uygulatiyor hayat suprizlerle dolu iste. Hayirlisi olsun

Hani demişsiniz ya son bir kaç yildir hayatim güzel diye,Bebek ile dahada güzelleşecek inanın.
Ne güzel maddi kayginız yok.
Eşinizle anlasiyorsunuz en önemlisi eşiniz baba olmaya çok hevesli.
Güzellikleri zorluklarini eritiyor inanın.
Anne olmak bence dünyanın en güzel lûtfu

Yani bebek istememenizden çok keşke ölseydim, keşke olmasa diye kurduğunuz cümleler acıttı beni. 24 yaşındayım, evlilik hazırlığındayım, üç çocuk büyüttüm, sözlüm hemen çocuk istiyor aşırı sıcak ama ben kendimi annelik katında görmüyorum. Hazır hissetmiyorum kesinlikle. Çocuk bakımında on numarayım ama annelik bambaşka, bu yüzden bebek istemiyorum demenizi çok iyi anlıyorum. Fakat konunuzu okurken düşündüm kazara bebeğim olsa ne yaparım diye. Herhalde ölmek istemem. Şu an anne olanlar, annelik hasretiyle yanıp tutuşanlar sizin ne kadar mucizevi bişey yaşadığınızı belirtiyorlar ki bence de öyle. Korkularınızın yersiz olduğunu anne olunca anlarsınız muhakkak. Yorumlarınız sadece korkuyorum, nasıl yaparım, yapabilir miyim gibi ifadeler içerseydi derdim ki yaparsınız. Hatta aile hayatının sevgisinden mahrum kalan biri olarak o kadar güzel yapardınız ki. Çünkü neyi yapmayacağınızı iyi biliyorsunuz. Ailenizin size davrandığı gibi davranmayacaksınız çocuğunuza. Ama bebek olduğı için ölmeyi istemek en başta o cana haksızlık. Bu yüzden gebeliği sonlandırmak daha iyi olur sizin için. Asla böyle bişey istemem ama sizinki farklı bir durum, hayatımda ilk defa birine kürtaj olmasını tavsiye ediyorum.
Hayatta en çok korktuğunuz şeyin başınıza geldiğini düşünün, o zaman keşke ölseydim demek bu kadar garip gelmiyor. Kürtaj olursam eğer çok vicdan azabı çekeceğimi biliyorum. Ve yaşamaya hakkı var. Sadece hiçbir şey hissetmiyor olmak, sevgi hissetmiyor olmak mesela. Bu beni üzüyor. Ve maddi ve manevi anlamda ihtiyacı olanları verememek, ruhunu doyuramamak.

Hamile olduğunuzu eşinizle paylaşın lütfen . Onun da söz Hakkı var sizin olduğu kadar onun da bebeği . İstemediğinizi anlatın ama haberi olsun vicdan azabı çekersiniz . Belki bu fikre alışırsınız karar verene kadar .

6 yıl tıp egitiminin üzerine 5 yıl genel cerrahi egitimi almis ve genel cerrah olmus.
Tebrik ederim bir bayan icin gercekten yorucu. İnternken genel cerrah hocalarimiz bayan asistan istemezdi.
Çocuk büyütmek mesleginize engel degil ama o da büyür bir sekilde. Siz önce bebek fikrine adapte olmalısınız.

Back
X