• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beklentisi az mutluluğu çok biri olmak istiyorum:(

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
merhabalar yine bir konuda fikirlerinizi almak istiyorum.
ben 1.5 yılı geçti yaklaşık iki yıllık evliyim. eşimle iyi anlaşıyoruz. arada bazı sorunlar olsa da genelde iyi bi evliliğimiz var diyebilirim. tanıştıktan 2 yıl sonra evlendik ve evlenene kadar 1200 km uzaktaydık birbirimizden çok seyrek görüşürdük fakat yine de birbirimizi iyi tanıdığımızı düşünüyorum. bu süre içinde eşim uzakta olmamızın da verdiği etkiyle beni bunaltacak derecede kıskançlıklar hatta saçmalıklar yapıyordu. aramızda sürekli bi özlem vardı. eşim sürekli benim ona ilgi göstermediğimi söyleyip bu durumdan şikayet ediyordu falan filan.. sonuç olarak o bana daha çok düşkündü.
evlendikten sonra da bi çok evlilikte olduğu gibi roller değişti eşim hala bana düşkündür. ilgisiz duyarsız bi eş asla değildirçoğu zaman. fakat ben evlendikten sonra o kadar çok beklentili oldum ki. bu beklentilerim yüzünden hem kendimi hem de eşimi mutsuz ediyorum sürekli. mesela akşamları bana karşı biraz ilgisiz olsa bunu hemen sorun yapıyorum. ben onun herşeyiyle ilgilenirken onun benim hakkımdaki bazı şeylere duyarsız kalmasını kafama çok takıyorum. mesela 1 haftadır hapşurup öksürüyorum. hafif bi nezle gibi... eşim böyle olsa ben anında ona bi şeyler yaparım ilgilenirim geçirmeye çalışırım. ama o bana karşı böyle değil ben küçük şeylerden mutlu oluyorum... ne bileyim bana en azından bi kere ne oldu canım neden öksürüyorsun bi şey yapmamı ister msn falan dese dünyalar benim olacak ya.. dün akşam 'ben kaç gündür öksürüyorum hiç farkında değil msn dedim' farkında değilmş:( üzüldüm ben de ağladım bir sürü saçma sapan şeyler işte...dertsiz başına dert mi arıyorsun demeyin lütfen kızmayın.
tamam bu aralar çok yoruluyor ben onun kadar çalışsam konuşmaya dermanım kalmaz ama ne bileyim çok mu beklentiliyim ben.. bu arada şu an çalışmıyorum ama evde sınav çalışıyorum. yani boşlukta olduğum için böyle davranmıyorum.

Hayatının merkezine eşini oturtma derim.
Çalışıyor olsaydın,inan böyle hissetmeyecektin.
Şimdilik çalışman mümkün değilse bile bir kursa yazılabilirsin veya sosyal çevreni genişletebilirsin.
Evde sınava hazırlanmak,bu anlamda seni oyalayabilecek birşey değil.

siz eşsiniz anne değil. yapınca içmiyorsa ısrar etmeyin beyzadeye.... (iç ses:zıkkım içsin iyilikte yaramıyo)

şımartmayın şu erkekleri :3:

ya bi de bunun çalışıp çalışmamkla ne kadar ilgisi var emin değilim. mesela bi arkadaşım var çalışmıyor. eşiyle ilişkisinde kendini o kadar geri plana atmış ki... tamam mutlular ama arkadaşımın hiç bi beklentisi yok sadece eşini mutlu edecek şeyler yapıyor karşılığında mutlu edilmeyi beklemiyor. bense sürekli beklenti halindeym:(

canım karsılastıgın seyler gayet normal.. ben evli değilim sana bişeyler solemek belki haddime dusmez ama biz kadınlardaki bu annelik duygusu karsımızdakine fazla ilgi gostermemize sebep oluyo.. ama erkeklerde boyle bişey sozkonusu değil.. bu bence onemli bi nokta..
bide onun acısından dusunmek gerek her ne kadar haksızda olsa..!
kendinde solediin gibi bossun gun boyu evde bos kalmak biz kadınlara yaramıyo.. surekli bişeylere odaklanıyoruz. o boylemi su soylemi.. dusun dusun kendimize problem cıkarıyoruz.. o ise gun boyu calısmıs yorgun iş yerinde nelerle karsılastıgını bilmiyruz cunku erkekler biz kadınlar gibi bişeyleri surekli anlatmazlar.. bu yuzden farkında olmayabilir..
uzulme derim ben.. bende ck zaman takıyorum bu tarz seyleri.. ozellikle senn suanda oldugun durumdaki zamanlarda:) evde tek basıma yapcak bi iş bulamadıgım zamanlar hep erkek arkadasıma sarıyorum..
halbuki biraz da sana karsı gosterdiği ilgiyi dusunursen onunda haklı olabilecegine ikna olabilrsin bence.. denemekte fayda var.. ;)

teşekkür ederim... biraz daha geri plana çekilmeyi istiyorum artık ilgi beklemek istemiyorum bunun için ne yapabilirim

teşekkür ederim... biraz daha geri plana çekilmeyi istiyorum artık ilgi beklemek istemiyorum bunun için ne yapabilirim

eğer ilgi isteğiniz derinlerdeyse yani köklemişse burdan söylenecek sözlerle bunu aşamazsınız. belki uğraşlar bulsanız, hobiler vs ne kadar çok kafanızı meşgul etseniz de an gelir bu düşünceler yine beyninizi kemirmeye başlar. bu yüzden içselleşmiş korkular ya da bu tarz ilgi sevgi eksiklikleri üzerinde uzun uzun çalışmadan aşılamaz.

beklentileri azaltmak farklıdır, ilgi eksikliğinizi gidermeye çalışmak farklıdır. arkadaşınız gibi ne beklentilerinizi sıfırlayıp, kendinizi ilişki yolunda feda edin ne de fazla beklentiyle kendinizi zorluğa sokun. herşey gibi bunda da orta yolu bulmak en sağlıklısı. tabi bunda orta yolu nasıl bulacaz diye sorabilirsiniz. bence kriter şudur. eğer vazgeçemeyeceğiniz yada vazgeçmeyeceğiniz birşeyse o zaman beklentilerinizi o konuda azaltmayın. eşiniz anlamıyorsa sizin için önemini siz ona anlatıncaya kadar tekrar tekrar anlatın. herkesin bu tarz kriterleri farklıdır. mesela ilişkide kesinlikle yalan olmaması bir beklentidir. ne olursa olsun yalanı kabul etmezsiniz. öte yandan eşinizin bazı özel günleri unutması...bunda beklentilerinizi azaltabilirsiniz. bakarsanız,, bunu söylediğiniz ve tekrarladığınız kavgasını yaptığınız halde karşı taraf kasıtlı olarak değilde gerçekten unutuyorsa...o zaman beklentilerinizi azaltıp onu da öyle kabul edersiniz.

ilgi eksikliği eşinizle değil sizinle ilgili bir durum aslında. bu yüzden bu konuda beklentilerinizi azaltmaktan önce neden bazen bu konuda daha hassas olduğunuzu düşünün. eğer her zaman böyleyseniz -ki benim anladığım bunun dönemsel olduğu - o zaman bir uzmanın yardımıyla aşabilirsiniz. yok geçici bir dönemse kendiniz çalışarak da bunu aşabilirsiniz...

aklını baska yonlere cekmeyi deneyebilirsin.. calısmana odaklan mesela surekli esini dusunme surekli aranızdaki olan bitene kafa yormamaya calıs..
kitap oku gez dolas ne biliyim sevdigin baska seylere odaklanmaya calıs.. evlenmeden once en cok ne yapmaktan hoslanırdın mesela.. bi dusun elbet seni mesgul edicek daha guzel seyler bulabilceksin içinde.. bak mesela ben bu siteyi buldum..:)

erkeklerin çoğunluğu evlendikten sonra değişiyor eski ilgileri kalmıyor.odunluk yönleri ağır basıyor.sende çok ilgilenme eşini nazlama o sana ne kadar yaklaşıyorsa sende o kadar yaklaş.biz kadınlar ilgiyi seviyoruz güzel söz duymak istiyoruz ama erkekler bizim gibi ince düşünmüyor işte:19:fazla neden şöyle niye böyle diye düşünüp canını sıkma kendine farklı meşgaleler bul.biraz kendi haline bırak eşini belki o zaman daha çok yaklaşır sana kaçan kovalanır hesabı:34:

yani insan canım çok hastasın bak gel bi doktora gidelim der ama, haklısın sonuna kadarrr arkadasımm

Karşımızdaki kişiden ne kadar çok şey beklersek maalesef beklentilerimiz karşılanmadığında hayal kırıklığımız da o ölçüde büyük oluyor.Bu yüzden beklentilerimizi minimum düzeyde tutmalıyız.Ben 3 yıllık evliyim.İlk zamanlar eşim hasta olduğunda çok ilgilenirdim.Ama baktım ben hasta olduğumda aynı ilgiyi göremiyorum onu şımartmaktan vazgeçtim.Şimdi eşim hastayım şuram ağrıyor buram ağrıyor yorgunum falan dediğinde ben de aynı şekilde ay napayım benim de belim ağrıyor falan diye karşı atağa geçip hiç oralı olmuyorum.erkek milleti şımartılmaya gelmiyor sonra kendilerini matah bi şey sanıp tepemize çıkıyorlar.

Back
X