• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Belediyede ise baslamak ve korku

buraya hakkımı helal etmiyorum yazan kim varsa ilk bulacağı torpilde devlet memurluğuna atlayacağını garanti ederim:KK48:
Ben asıl sizin torpil bulsanız kullanacağınızı garanti ediyorum.
Çünkü:

"Insanın Fikri Ne ise Zikri de Odur."
.

Son düzenleme:
Ben asıl sizin torpil bulsanız kullanacağınızı garanti ediyorum. Ki benim dayanağım daha sağlam..:KK52:
Çünkü:

"Insanın Fikri Ne ise Zikri de Odur."
.
tabi ki,özel sektörde 20 yıldır çaba veriyorum ve bugün torpil bulsam(yapmam diyenlerinde bulsalar yapacağından adım kadar eminim)devlete geçerim... yapmam diyen sadece kendini kandırır...aklı başında her insan devlet koşullarının farkındadır...kimseyi kandırmaya gerek yok, gerçekler acıdır...

buraya hakkımı helal etmiyorum yazan kim varsa ilk bulacağı torpilde devlet memurluğuna atlayacağını garanti ederim:KK48: korkmanıza gerek yok nasılsa evdeki kadar rahat olacaksınız memur olursanızda,özel sektördeki gibi çırpınma derdiniz olmayacak. kiloyada takılmayın kimler neler başarıyor,beyinsiz olmaktansa kilolu olmak daha iyidir.siz kendinize inanın yeter.
Sizi çürüteyim o halde. Çok çok iyi referanslarım olmasına rağmen işsiz olduğum dönemde etrafımdaki insanların “salak referanslarını kullanmıyor ,yatıyor” laflarına kulaklarımı tıkayarak, evde ders çalışıp KPSS’de 90+ puan alarak atandım. Hiçbir zaman bir başkasının hakkına göz dikmedim. Herkes yapıyor diyerek torpili de meşru hale getirmedim. İş dediğiniz şey uzun yıllar her ay belirli bir miktar cebinize para girmesidir. Yemeniz içmeniz giyiminiz kuşamınız, belki bir başkasının sofrasına koyacağı koyamadığı için intihar ettiği evini terk ettiği haktır. Ben bu hakka girmem. Herkes yapıyor ben de yapıyorum diyene de totomla gülerim.

Sizi çürüteyim o halde. Çok çok iyi referanslarım olmasına rağmen işsiz olduğum dönemde etrafımdaki insanların “salak referanslarını kullanmıyor ,yatıyor” laflarına kulaklarımı tıkayarak, evde ders çalışıp KPSS’de 90+ puan alarak atandım. Hiçbir zaman bir başkasının hakkına göz dikmedim. Herkes yapıyor diyerek torpili de meşru hale getirmedim. İş dediğiniz şey uzun yıllar her ay belirli bir miktar cebinize para girmesidir. Yemeniz içmeniz giyiminiz kuşamınız, belki bir başkasının sofrasına koyacağı koyamadığı için intihar ettiği evini terk ettiği haktır. Ben bu hakka girmem. Herkes yapıyor ben de yapıyorum diyene de totomla gülerim.
Şey gibi oldu zorla insanlara evet torpili kabul ederim dedirtmeye çalışıyorlar gibi. Bende sizin gibi düşünüyorum. Özel sektördeyim yıllardır. Ama derler ya bu dünya hassas kalpler için cehennemdir diye benim için de aynen öyle ben bugün hak yediğimi düşünsem kaç gece gözüme uyku girmez. Herkes bunu meşrulaştırdı diye bana normal gelmez.

Tamam hanfendi en iyisi sizsiniz. Hepimiz size gıpta ediyoruz burada en çok ben olmak üzere çoğumuz günahkar birer pisligiz. Rahatlamışsınızdır umarım.

Annem 65 yaşında, yıllardır tiroidleri 0. Kuru üzüm kadar kalmış artık. Sürekli ilaç kullanıyor zaten. 160 boyla 100 kiloyu gördüğünde tavsiye üzerine bir diyetisyene başladı online. 9 ayda 24 kilo verdi. Vermek istiyor ama veremiyorsan özel mesajdan yaz bana vereyim ismini cismini. Ben böyle iyiyim diyet istemiyorum dersende koy bir taraflarına gitsin. Çok seviyor insanlar karşıdakinin dış görünüşüne laf sokmayı bu ülkede.

Annem 65 yaşında, yıllardır tiroidleri 0. Kuru üzüm kadar kalmış artık. Sürekli ilaç kullanıyor zaten. 160 boyla 100 kiloyu gördüğünde tavsiye üzerine bir diyetisyene başladı online. 9 ayda 24 kilo verdi. Vermek istiyor ama veremiyorsan özel mesajdan yaz bana vereyim ismini cismini. Ben böyle iyiyim diyet istemiyorum dersende koy bir taraflarına gitsin. Çok seviyor insanlar karşıdakinin dış görünüşüne laf sokmayı bu ülkede.
Çok t3sekkur ederim. Benim asıl sorunum aşırı derecede çikolata tüketmek. Şeker bagimlisiyim. Ondan kurtulsam gerisi çok kolay olacak

tabi ki,özel sektörde 20 yıldır çaba veriyorum ve bugün torpil bulsam(yapmam diyenlerinde bulsalar yapacağından adım kadar eminim)devlete geçerim... yapmam diyen sadece kendini kandırır...aklı başında her insan devlet koşullarının farkındadır...kimseyi kandırmaya gerek yok, gerçekler acıdır...
kişi kendınden bılıyor işi demek kı ama genelleyerek de hak yıyorsunuz zira babamı ıstesem torpıl olarak kullanırdım bunu hıc bır zaman dusunmedım calıstıgım her ısyerıne kendı cabamla gırdım hatta ben ıse gırdıkten sonra babama soyledım burda calısıyorum artık dıye

torpılle gıren kısıye sahsen saygı gostermem torpıl kullananı da herkes bılıyor ne kadar kotu bırsey bır nevı hırsızlıgın hak yıyerek gerceklesmıs halı yuz kızartıcı bırsey ve herkes bunu bılıyor yuz yuze bakıp nasıl calısılır

kişi kendınden bılıyor işi demek kı ama genelleyerek de hak yıyorsunuz zira babamı ıstesem torpıl olarak kullanırdım bunu hıc bır zaman dusunmedım calıstıgım her ısyerıne kendı cabamla gırdım hatta ben ıse gırdıkten sonra babama soyledım burda calısıyorum artık dıye

torpılle gıren kısıye sahsen saygı gostermem torpıl kullananı da herkes bılıyor ne kadar kotu bırsey bır nevı hırsızlıgın hak yıyerek gerceklesmıs halı yuz kızartıcı bırsey ve herkes bunu bılıyor yuz yuze bakıp nasıl calısılır
Siz harikasınız o zaman ben sizin kadar harika olamadım kusura bakmayın.

Tamam hanfendi en iyisi sizsiniz. Hepimiz size gıpta ediyoruz burada en çok ben olmak üzere çoğumuz günahkar birer pisligiz. Rahatlamışsınızdır umarım.
ortada bır yanlıs varken o yanlısı savunmayın barı

Siz yanılmadınız.
Torpili Babası. Önceki konusunda kendisi demişti.

Hangi belediye olursa olsun "Asla" ama "Asla" referanssız çaycı bile olamazsın. Değil büro personeli olsun. Taşeron işçiler bile referanslı girer. Ki masa başı kadroları siz düşünün.

Kardeşimin arkadaşı da torpille belediyeye girdi. Hemde sıfır deneyimle. Ne bir iş deneyimi var ne stajı var. Hiçbir şeyi yoktu. Sırf referansı var diye alındı. Ki kendi de diyormuş. Arada tanıdığim vardı diye..

Öyle bir zamanlardayız ki kardeşimin arkadaşı açık açık şu şu şu torpilim diyordu. Benim kardeşimin arkadaşı gözümde bitti. Ki severdim kızı. Artık sofrasına bile oturmam. Haram çünkü yediği içtiği..

Yapacağımız şey hakkımızı helal etmemek.
Ben etmiyorum. Kim hak yiyorsa hakkım helal değil.
Divan-ı kebir kurulduğunda hakkımı isteyeceğim.
Bu dünya adaletli değil ama Allah adaletlidir.
Ben burda sucu tam olarak bu arkadaşlara bulmuyorum ama çünkü bu belediyenin personel alma şekli yani diyor ki torpilin varsa gel ben torpille alıyorum. Çoğu torpili olan kimse maalesef bunu kullanmak zorunda kalıyor çok ama çok az kişi bu durumu kullanmıyor o kişilerin geçtiği yolları bilemeyiz sizin torpiliniz olsaydı belki lanet gelsin bu düzene hepiniz torpille alıyorsunuz alın torpil deyip sizde belki kullanırdınız bilemiyoruz. Ama sorun tamamen yöneticilerde

Ben burda sucu tam olarak bu arkadaşlara bulmuyorum ama çünkü bu belediyenin personel alma şekli yani diyor ki torpilin varsa gel ben torpille alıyorum. Çoğu torpili olan kimse maalesef bunu kullanmak zorunda kalıyor çok ama çok az kişi bu durumu kullanmıyor o kişilerin geçtiği yolları bilemeyiz sizin torpiliniz olsaydı belki lanet gelsin bu düzene hepiniz torpille alıyorsunuz alın torpil deyip sizde belki kullanırdınız bilemiyoruz. Ama sorun tamamen yöneticilerde
sızden ozur dılıyorum ben konduramadım konu sahıbıne yapmaz sandım yanlıs anladınız dedım meger yanlıs anlayan benmısım

Benim çok hakkım yendi bu konuda. 86 gygk ile atanmadım, 91 dış işleri bakanlığı puanı ile mülakata çağrılmadım falan. Azınlığım ve nerelisin diye sorulduğunda şak diye anlaşılan bir azınlığım. Torpilim falan yok. Devlet zaten olmadı, özelde de hep şakayla karşık laf çakıldı bana çalıştığım 7 yıl boyunca ki çok pis şirretleşirim , ona rağmen. Son 1.5 yıldır eşim işsiz,ben işsiz, evde 2.5 yaşında bebe. Eşim bir iki girdi çıktı. Evde 4 diploma ama artık birikimin sonuna geldik. Şimdi bana desen şuradan torpil yapayım mı sana evet, lütfen derim. Çünkü bizim durum artık çaresizlik. 5 yıl önce ölürüm de torpille girmem derdim. Bu ülkenin düzeni bazı insanları mecbur bırakıyor işte.

Benim çok hakkım yendi bu konuda. 86 gygk ile atanmadım, 91 dış işleri bakanlığı puanı ile mülakata çağrılmadım falan. Azınlığım ve nerelisin diye sorulduğunda şak diye anlaşılan bir azınlığım. Torpilim falan yok. Devlet zaten olmadı, özelde de hep şakayla karşık laf çakıldı bana çalıştığım 7 yıl boyunca ki çok pis şirretleşirim , ona rağmen. Son 1.5 yıldır eşim işsiz,ben işsiz, evde 2.5 yaşında bebe. Eşim bir iki girdi çıktı. Evde 4 diploma ama artık birikimin sonuna geldik. Şimdi bana desen şuradan torpil yapayım mı sana evet, lütfen derim. Çünkü bizim durum artık çaresizlik. 5 yıl önce ölürüm de torpille girmem derdim. Bu ülkenin düzeni bazı insanları mecbur bırakıyor işte.
yasadıgınız boyle durumlar varsa torpılle gırersenız calısma hayatınızda daha beterını yaparlar bırde buyuk koz olacak ellerınde döndürür dururlar parmaklarının ucunda
bırde ılk gozden cıkarılan torpılle gırenler oluyor
bızzat tanık oldum ısten cıkarmada aman sunu cıkaralım gıtsın nasılsa burası olmasa baska yere koyarlar demıstı ısverenım

Siz ben o..
Hepimiz yapmamalıyız ki değişmeli bu düzen..
Ondan sonra bilmemne oğlu/ kızı/ yeğeni/ damadı aynı soyadlı 5 10 kişi devlette orada burada kurumlarda.. Sonra 90 larla mülakatta elenip hayata kusuyor gençler..
Çareyi Avrupa ülkelerine gitmekte buluyorlar.
Sonra orada bilmemne ödülü kazanıp haberlere konu oluyorlar.

Bu trajikomik geliyor bana..

Ben paranın bereketine inananlardanım.
Para kendi çabanla kazanılmadı ise haydan gelip huya gider. O yüzden herkes hak ettiği makamda olmalı..

KPSS zamanında torpil olmasın diye getirildi.
Merkezi atama ile yüksek puanları alan atansin hak eden hak ettiği makama gelsin diye.
Şu an belediyelerin sorunu merkezi atama olmaması.
Merkezi atama olsa en yüksek puanları alan atanır.
Hak eden girer. Ama bunu yapmıyorlar.

Sorun düzende evet. Ama insan seçim yapabilmeli.
O zaman aç insanda madem açım çalıp çırpayım hakkım bu der. Çalar çırpar milletin hakkına konar.
Arabasını çalar. Evine dalar..

O zaman orman kanunları başlar.
Güçü yeten, yettiğine zulmeder.
Ve bundan sizde, bende, çocuklarımızda nasibimizi alırız. Hatta torunlarımızda nasibini alır.

Bu olmamalı.

Son düzenleme:

afferin size tebrik ettim ama gerçekler ne yazıkki yazdığım gibi...bugün kim devlet için torpil bulsa memurluğa geçer siz ne kadar aksini savunsanızda ülkenin %70 i bu durumda sadece bizde değil,avrupadada bu böyle,yurtdışında yaşadım yıllarca yerel belediyelere girmek için aracı koyan avrupalılar var..artık düzen bu şekilde değiştirmeye çalışsanızda çalışmasanızda düzen bu şekilde ilerliyor...

Back
X