Beleşçi kp 'im var kafayı yedirecek

Bütün aile farkındadır onun huyunun merak etme.
Yengenin cevabından belli.

Yani sen isteklerine hayır desen
Küsse gitse bile ortada problemin ne olduğu rahat ol.

Bir de mesela tvyi verin dediğinde hiiç tınlamasan
Cevap bile vermesen
Bi gün giderken götürür mü?
Siz evet demeden harekete geçmiyorsa
Duymamazlıktan gelmeyi denesen?

Kesinlikle açık açık konuşmanız lazım. Öyle bir laf ederse "baba oğlun bir savaşın içinde ne olacağı belli değil, sen tv peşindesin. Çocuğumuz için para biriktiriyoruz. Kusura bakma. Siz alırken ufak bir miktar yardım ederiz belki ama daha fazlasını yapamayız" de. Küsüyor mu oğluna mı söylüyor ne yaparsa yapsın. Eşine bırakma meseleyi. Gayet yumuşak bir tonda söyle.

Benim kardeşimde yurt dışında çalışıyor. Annem 1 lirasını dahi harcamaya kıyamıyor. Nasıl bir insan bunlar yaa. Televizyondaki haberlerden de mi etkilenmiyorlar. Off neyse. Saygı demek ses çıkarmamak demek değildir.

Baştan kopar yaygaranı. Sustukça daha çok ezilir hastalık sahibi olursun. Sular bulanmadan durulmuyor, bir cırla tam cırla. En fazla bir süre eşinle küser ondan sonra barışırsın tecrübeyle sabit.

Küserse küssün yahu.
Küsmezse yakında tüm eşyalarınızı alır gider, boş evde oturursun bu pasiflikle.

Kocanın, çocuğunun rızkını sen savunmayacaksın da kim savunacak?

Yeni eve çıkacağız. Esyalarida oğlum alacak, iyiymiş bu. Doğumu özel hastanede yapacağım , parasinida kayinbabam verecek. Bebek dogunca herşeyini dedesi alacak. Sizde her yanyana geldiğinizde böyle söyleyin. Unutmayın en iyi savunma hücumdur.

ne demek konuşamıyorum
siz böyle sessiz kaldıkça o susmayacaktır
veremeyiz baba bizim yeni tv alacak paramız mı var bak çocuğumuz da olacak
yaşlı insanlar ne yapacaksınız koca tv yi diyiverin
eşiniz görevde siz onlarla mı kalıyorsunuz?

sabah sabah sinirim bozuldu bu ne ya

sizde azıcık sesinizi çıkarın yok demeyi öğrenin

Aynen benim eşimin aileside böyleler malesef. Bizdeki beleşçi kp den daha çok kv dir tam bir paragöz.. Düğünde hiç bir masrafları olmadı onu geçtim düğünden daha sonrada torunlarıyla ilgili çok sıkıntı yaşadık. Hastanede kaldık özelde maddi yönden bizi bir hayli zorladı diğer taksit borçları falan da vardı. O zaman bile ihtiyacınız varmı yok mu demediler. Eşimin kardeşine ev almasına destek oldular tam o sırada...Bizimkiler evlat ayrımıda yapıyorlar..Halbuki ben ve eşim herşeye rağmen yinede büyüğümüz diye hiç saygımızı bozmayız. Yani aramızda kötü bir durum da yok. Eşim benden dahada çok içerledi ve soğudu..Bu ev olayından ben mesafeliyim şimdi hiç birşey isteyemiyorlar yüzleri yok tabi.. Sizi çok iyi anlıyorum bu yüzden insanı çok yıpratıyor böyle durumlar. Kolaylıklar dilerim. Allah eşinizin ve afrin de ki tüm askerlerimizi korusun sağ salim sevdiklerine kavuştursun inşallah..

eşiniz Afrin'deyken kayınpederi fazla umursuyorsunuz bence.
Ben olsam,"Allah aşkına baba oğlun nelerle uğraşıyor sen neyin derdindesin.
ben kocam çocuğunu görecek mi diye düşünüyorum sen tv diyorsun" derdim..

Susmanin saygiyla alakasi yoktur. Saygili bir sekilde de konusabilirsiniz. Bu dusuncelerinizi gayet sakin bir sekilde ona soylediginizde de saygisizlik etmis olmazsiniz. Saygisizlik karsilarina gecip cirkef cirkef bagirdiginiz zaman olur.

Yüzsüzlükte nirvanaya ulaştı canım seninkiler, eğer sesini çıkarmazsan yakında eve ortak olurlar, saygısızlık olmasın diye susma artık gerekeni söyle..

ben genelde evlatların anne babalarına her konuda yardım etmesi taraftarıyımdır ama sizinki gercekten zor bir durum allah sabır versin sinir oldum adama gelin hamile der insan ev kalorferli diye gelip kalmak ne demek ben adımımı bile hesapla atar oldum ki çok tezcanlı biriyimdir evdeki tv istemek ne demek açık açık söyleyin doğuma için para lazım yeni yeni tv alamıycam desin oğlu desin hata bence sizde diyebilrisiniz bu saygıdan anlamıyo belli

Benim kp de bu kadar olmasa da alttan alttan hissediliyor aslinda,elini versen kolunu kaptirabilirsin.

Gecenlerde , sohbet arasinda sali gunu balik yiyelim hep beraber size geliriz o zaman dedi eşim, ne dese begenirsiniz..? Ben mi alacam size balik,siz alip getirin pisiririz yani disardan alinacak seye sizin icin para vermem demek bu.. zaten disarda birsey yiyecek olsak daha masaya oturmadan oglum bana şunu ismarlicak bunu yedirecek diye kirk kere soyler. Tamam anladik sana hesap odetmeyecegiz yeter ki sus diyesi geliyor insanin...
Bizim maddi durumumuz kendimize yetecek kadar, ona da verecek kadar olsa eminim ki para da isteyecektir.

Bunlar kucuk ama mide bulandiran şeyler.

Küserse küssün yahu.
Küsmezse yakında tüm eşyalarınızı alır gider, boş evde oturursun bu pasiflikle.

Kocanın, çocuğunun rızkını sen savunmayacaksın da kim savunacak?
Aynen.kv nin maasi var esim dugunu altini herseyi kendi yapti zaten.kv gil hicbirsey yapmadi ceyizdeki yazmaya kadar esim kendi aldi para yok para yok diyordu kv.dugun telasi stresinin arasinda kv ariyor oglunu tup bitti al esim cok kizdi herseyi de benden beklemeyin yeter diye. o zaman onlarin yuzunden stresliydi.neyse evlendik kendine beyaz esya tv gibi esyalar aldi para yok diyordu birde.bize bir yardimi olmadi dugunde.evlendikten sonra da su fatura su kadar geldi su borcum var param yok diyor ama alacagini da aliyor.anlatacagim bu degildi aslinda ben o para yok deyince bizde de yok dedim o su kadar fatura deyince bize de su kadar geldi nasil idare edicez diye dusunuyoz dedim ben susmam hakkimi savunurum illa kavgaya da gerek yok ne istedigini bilcen net ve kararli olcan.

Evdeki eşyayı almak istemek nedir ... cikarin sesini esin ordayken nasil anne baba hesap yapiliyorlar . Çocuğun rızkını yedirme sakin ...

Kayinpederinden borç iste.
Ciddiyim.
Bebegin alinacak bir suru esyasi var yetisemedik zaten borcumuz cok, eksiklerini almak gerekiyor de.
Tv falan isterse de baba biz senden birc aliyoruz sen bizden tv istiyorsun yenisini neyle alacagiz para mi var dersin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…