Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Belis bebek karyolası korkuluk sorunu...

meserret

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2011
1.918
9
108
İstanbul
Merhaba,

13 aylık bir kızım var, doğduğunda Belis doğa bebek odası almıştık büyüyen beşikli....
alırken hiç dikkat etmemiştik ama karyolanın korkulukları olması gerekenden daha kısa,
standartı 50 cm miş, bizimki 38 cm.
bu karyolayı kullanan var mı? bebeklerin düşmemesi için nasıl bir çözüm buldunuz?

Beşik bu:

Canım bak kenarlardaki demir çubuklar varya oradan boyunu ayarlayabiliyorsun.
Demir çubukların başladığı yere kadar uzatabiliyorsun.

Canım bak kenarlardaki demir çubuklar varya oradan boyunu ayarlayabiliyorsun.
Demir çubukların başladığı yere kadar uzatabiliyorsun.

asansörlü zaten en yüksek hali 38 cm, yani korkulukları kaldırdığımdaki hali bile kısa. indirdiğimde 20 cm oluyor

en fazla bu kadar kalkıyor, bu haliyle 38 cm. daha da yükseltilmiyor, yükseltilse bu kez de altı boşluk kalır zaten olmaz.

bende 5 gün önce aldım geldi dur bakim kaç cm bende düşünmemiştim bunu tecrübesizliğin gözü kör olsun

bende 5 gün önce aldım geldi dur bakim kaç cm bende düşünmemiştim bunu tecrübesizliğin gözü kör olsun

ne yazık ki öyle... açıkcası alırken hiç korkuluk yüksekliğinin ne kadar olması gerektiğini araştırmamıştım, min. 50 cm olmalıymış... bizimkiler, yatak da konunca 38-40 cm oluyor, çocuklar 1 yaşında 75-80 cm e geliyor zaten, ayaklarını da kaldırınca belden sarkıyorlar aşağı...

ölçüp buraya da yazabilir misiniz?

benimle aynı tarihte alan bir arkadaşım da aynı sorun nedeniyle beşiği kullanamıyor maalesef...

Son düzenleme:

Canım şöyle söyleyeyim o zaman.Ben bu beşikten uzun süre
oğlum için kullandım.Çok şükür hiçbir problem yaşamadım.
Hatta birkaç sene sonra yatağa kendi inip çıksın diye parmaklıkları
indirmiştik.Yalnız bizim yatağın her iki tarafı da korkuluklu değildi.Diğer taraf
düzdü.Yatağın kenarındaki korkuluk ile birlikte ölç istersen.O zaman 50 cm bulur bence.

Benimki de büyüyen beşik ama markası belis değil.
Şimdi merak edip ölçttüm de 55 bizimkisi .
Marangoza ek bir parça yaptırın oradaki ölçüye ve renge göre.

bizimki galiba farklı sizinkinden, yataktan itibaren korkuluğun en yüksek yeri 40 cm oluyor:

odasını ayırdım ama hala park yatağında yatırıyorum, çok korkuyorum aşağı sarkıp düşecek diye...

Benimki de büyüyen beşik ama markası belis değil.
Şimdi merak edip ölçttüm de 55 bizimkisi .
Marangoza ek bir parça yaptırın oradaki ölçüye ve renge göre.

arkadaşım yaptırmış ama o da olmamış...
sanırım iyi bir marangoz bulmak lazım, üstteki şeridi 10 cm kadar yükseltmeleri gerekecek, olur mu bilmiyorum.

arkadaşım yaptırmış ama o da olmamış...
sanırım iyi bir marangoz bulmak lazım, üstteki şeridi 10 cm kadar yükseltmeleri gerekecek, olur mu bilmiyorum.

Olur canım.
Eşime sordum.Gösterdim.
O uzunlukta bir parça monte edilir dedi.
Yapılır canım merak etme.

Canım olabilir çünkü benim oğlum 2007 doğumlu.
O zamanla şimdiki modeller arasında fark vardır mutlaka.
Görüntüsü ve markası aynı olduğu için bizimkiyle aynı olduğunu düşündüm.
İnan yatağa yatırmak için epey bir eğilirdim ben.Hatta yatırırken parmaklıkları
indirdiğim bile olmuştur.Eğer duruyor olsaydı ölçerdim,ben de merak ettim şimdi ölçüsünü.
Siz iyi bir marangoza gösterin onlar mutlaka bir çözüm bulurlar bence.

Biz bu beşiğin aynısını kızım dogdugundan beri kullanıyoruz, korkuluk olcmek hıc aklıma gelmedi, ayakta durabildiği zmanlarda yükselttim ayagını kaldırabılecek yada sarkabılecek sevıyede degıldı, simdi 2.5 yasında kendısı ınıp cıkıyor, cok sukur bır sorun yasamadık

ölçtüm canım 50cm gibi gözüküyor ama net 47- 48 cm yeterlimi? benim ilk bebeğim özel yaptırdım beşiği odama göre büyüyen değil bileydim 55e çıkarırdım

Olur canım.
Eşime sordum.Gösterdim.
O uzunlukta bir parça monte edilir dedi.
Yapılır canım merak etme.

umarım yapılır çünkü artık park yatakta yatırmak istemiyorum, o kadar da özenerek aldım ama hiç dikkat etmemiştim.

ölçtüm canım 50cm gibi gözüküyor ama net 47- 48 cm yeterlimi? benim ilk bebeğim özel yaptırdım beşiği odama göre büyüyen değil bileydim 55e çıkarırdım

ben de aşağı sarkana kadar dikkat etmemiştim açıkcası, sonra arkadaşlarıma sordum, hepsinin yatak korkulukları 50-55 cm arası... 48 cm yeterli olur diye düşünüyorum, ama 40 çok alçak kalıyor, bi de kızımın emziğini atıp eğilip bakma huyu var eğilirken düşebilir sanki...

Bugün ikeadan kenar koruyucu aldık, ama 90 cm, bizim beşik 130 cm, yanlardan 20şer cm boşluk kaldı...
sanırım bu beşiği beşik olarak kullanamayacağım ben

bizde de aynı karyoladan var, benim kızım hala park yatağında yatıyor, korkulukları gözüme kısa göründüğü için cesaret edemedim karyolasına almaya, siz ne yaptınız, bir sorun oldu mu?

biz de doğacak bebeğimiz için aldık hiç dikkat etmedim boyuna. ama ablamda oğluna almıştı 5 yıl önce yeğenim bir sorun yaşamadı.

bizde de aynı karyoladan var, benim kızım hala park yatağında yatıyor, korkulukları gözüme kısa göründüğü için cesaret edemedim karyolasına almaya, siz ne yaptınız, bir sorun oldu mu?

maalesef kullanamadık biz de, kızım ayağını diğer tarafa atıyor çünkü, hala park yatağında yatırıyorum...

biz de doğacak bebeğimiz için aldık hiç dikkat etmedim boyuna. ama ablamda oğluna almıştı 5 yıl önce yeğenim bir sorun yaşamadı.

rica etsem siz de korkuluğunun boyunu ölçebilir misiniz? acaba bir seride mi böyle bir sıkıntı var yoksa hepsininki mi kısa merak ediyorum

ben de aşağı sarkana kadar dikkat etmemiştim açıkcası, sonra arkadaşlarıma sordum, hepsinin yatak korkulukları 50-55 cm arası... 48 cm yeterli olur diye düşünüyorum, ama 40 çok alçak kalıyor, bi de kızımın emziğini atıp eğilip bakma huyu var eğilirken düşebilir sanki...[/QUOTE]

Merhaba,

Konu açılalı baya olmuş, birşey sormak istiyorum 40 cm dediğiniz yatak konulduktan sonraki kalan kısmı mı yoksa komple korkuluğun boyu mu 40 cm? ben de bir karyola aldım da korkuluğun boyu komple 55 cm ancak yatak konulduktan sonra 41 cm kalıyor geriye, acaba kısa mı diye endişe ettim açıkçası..

bilmiyorum yazmakta fayda varmı ancak bende aynı beşiği kullanıyorum ve 1 yaşındaki oğlum geçen gün korkulukların kısa olmasından dolayı beşikten aşağı düştü hemen hastaneye gittik film falan çekildi Allahıma şükürler olsunki bişeyi yok ama herşey olabilirdi şimdi bende buna bir çözüm arıyorum varsa bulan lütfen banada yazsın arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…