Belki de suçlayacaksınız

bana bu durumu -kendi kafanın içinde- çok abartmışsın gibi geldi.

adam 2 senedir değişmediyse demek ki böyle bir yaşam tarzları var. sonradan hareketleri değişse daha mı iyiydi. zaten böylelermiş, bence sen rahatla biraz, nişanlının karşısındaki kızın hareketlerini sürekli takip ede ede kendi kendine kuruntularında boğulursun:S

Son düzenleme:
saçma sapan bi dolu şey işte,ne yapsın kuzenini mi uyarsın bana dokunma diye? nişanlın senden evvel şaka için kadın kılığına girip sütyen takmış onların karşısında(muhtemelen kuzeninin sütyenidir) yani samimiyetleri,içiçelikleri bu derece ileri(sütyen meselesi bana fazla geldi ama neyse)...şimdi evleniyo diye birden resmi olacak neymiş efendim amanede istemiyomuş...
git kendine daha uygun birini bul o zaman,kocan kadınların yüzüne bakmasın,tokalaşmasın,haremlik selamlık olsun,sen de mutlu mutlu otur,benim evim benim erim diye...hiç de yeme kafayı o zaman.
altı üstü 2 ay kalmış düğününe düşündüğün şeye bak...yazık valla nişanlına,
anlamadığım şey şu,niye insanlar karşılarındakini sürekli değiştirmeye çalışır?sana ne onun kuzeniyle muhabbetinden? aileye girmeye mi geliyosun,aralarına girmeye mi geliyosun?

Bencede sizin derdiniz kıskançlık değil size saygısızlık yapıldığını düşünmeniz.
Sizin yerinizde olsam aynı düşünceler içinde olurdum eğer defalarca hassasiyetimi anlatmışsam ve bunun için en ufak çaba harcanmıyorsa.

Nişanlınız bu şekilde alışmış ve ona çok normal geliyor, bu yüzden sizi anlamıyor ve sadece kıskançlık krizi olarak görüyor tepkinizi.
Amanede söyler söyler ben iki kelimemle affettiririm kendimi diye düşünüyor herhalde.

Şimdi sizi bu kadar üzüyorsa evlediğiniz zaman asla tahammul edemezsiniz ve bir süre sonra nişanlınızda sizin bu tepkinize artık takmaz bile.
...

Ayrıca bugunku durumdan söz etmemeniz iyi olmuş.

canım açıkçası ben seni haklı buldum hiç hoşlanmam o türlü sulu samimi davranışlardan nişanlınla konuşmuşsun ama boş yine aynı. bence onu son kez çok sert bi şekilde uyar ve sonra mineyle konuş açık açık rahatsız olduğunu söyle bidaha böyle sıkıntı yaşamazsın neden kendine eziyet ediyosun senin yapın bu hoşlanmıyosun böyle şeylerden zorla kabul mu etceksin bence dediği yap sonsuza kadar kapat konuyu rahat et

cnm sen bariz kıskanıyorsun yani aralarında birşey olmasından değil o kadar iyi ve eğlenceli bir geçmişleri olmasını kıskanıyorsun. onun bir parçası olamadığın için için içini yiyor ama böyle şeyler zamanla olur. yani sen ailelerinin bir parçası oldukça onlarla vakit geçirdikçe eğlendikçe ve nişanlının ki o zaman eşin olacak hep seni tercih ettiğini yani onunla aynı eve aynı hayata devam ettiğinizi görünce sakinleşeceksin. hatta çok eğleneceksin bu insanlarla nişanlına bir şey söyleyip durma bana sorarsan çünkü yaptığı kötü bir şey yok. eğer onlarla arkadaş olmaya karar verip ortak bir şeyler paylaşırsan yani seninde kuzenlerle anıların oluşmaya başlarsa herşey kendiliğinden düzelecektir. içinde hissettiğin o kötü karmaşık kızgın ve kavgaya eğilimli duygular ortadan kalkacaktır. zaman zaman sabır sabır.

Pea, böyle durumları değişmek olarak görmüyorum. Evliliğin bazı adapları vardır.
İki tarafta kendisini bazı konularda törpülemesi gerekiyor.
Kendine sınırlar çizmesi gerekiyor.
Evlilik kolay bir durum değil.

Ya nişanlısına ''ben böyleyim değişemem'' diyecek ya da ayrılacak.
Oysa nişanlısı her defasında özür diliyor.
Amanede aynı durumla karşılaşsa kızıyor, ona tepki veriyor.
Bu tutarsızlık.

Amanede bu durumda sadece görüyor ve üzülüyor, gerekeni yapmıyor.
Kendisine uymayan bir durum varsa kişinin kabul etmek zorunda değil, ayrılmalı.

Arkadaşım ben neyi merak ediyorum biliyor musun?
Senin bu tezin alanı ne?
Yani ne üzerine araştırma yapıyorsun,doktora mı yüksek lisans mı?
Kaç dönem bitti ?

bak sımdı kıskanc karısı olan kuzenım geldı sımdı aklıma, cocukken bende onu kadın kılıgına sokmustum gulusmustukya onlar kuzen babaları kardes cocuklukları beraber gecmıstır kardes gıbı samımı olmaları gayet dogal

yazdığın tüm konularda "ben kıskanç değilim yanlış anlamayın" desende malesef ki sen çok kıskançsın amanede.olayları çok çok büyütüyorsun,abartıyorsun,dallandırıp budaklandırıyorsun.
pardon ama ne var şimdi bunda ? gayet normal.nişanlının kuzeninden bahsediyorsun farkındasın değil mi? bence bu kıskançlıklarını aşmalısın daha nişanlıyken incir çekirdeğini dıoldurmayacak şeyleri sorun yaparsan evliliği yürütemezsin.ve malesef böyle davranırsan yürümez.bence kendine ,duygularına çeki düzen ver toparlan.

İnsanları yaşayış yetiştirilme kültür olarak farklılıklarını kabul edip, olduğu gibi benimsenelisiniz.
Herkesin düşüncesi farklıdır. Bir kere ben Suna cok karşıyım ; bnm ailemde söyle sen de oyle olmalısın, bnm aileme bu ters sen de yapma.
Yok böyle bir sey farklılıkları kabullenmek gerek ya da bitirmek. Nişanlınız hic bir zaman değişmez bunu unutmayın, bence değişecek bir sey de yok.
Bir de ben olaya ters tarafından bakıyorum benim kuzenim evlendikten sonra aramıza mesafe koysa, tamamen esinden bilir ve ondan sogurdum.

sana abla tavsiyesi kimse degismez. nisanlinla 2 yildir bu problemi asamadiysan evlenince hic asilmaz. laubalilik o ailedekilerin yapisi hicbirini degistiremezsin ya kabullen yada yol yakinken nisani at. bi cicekle bahar olmaz. bu durum siz evlenince artarak devam eder ve sende vay kocam bunu yapti vay onla el sakasi yaptilar vay ona dokundu diye kendini harap eder sagligindan olursun. kendi ailene zit yetistirilen bi erkekle omur boyu anlasmak zor olur. cunku dogrulariniz farkli. kivilcimlar var ortada bu aileye girersen hayatin yancak. kac kurtul sen detaycisin onlar kaba dusunen insanlar. olmaz bence...

amanede... sedefte de o kadar yazdık artık bunda da bi o kadar yazmayalımbe..bize de yazık sana yazık oldugu kadar..

ya bu deveyi güdeceksin ya bu diyardan gideceksin.. adam bu kendi bu ailesiyle akrabalarıyla ilişkisi bu.. ya kabul et sus normal karşılamaya çalış,ya da kendine dağda yetişmiş ailesiyle akrabasıyla ilişkisi olmayan başka bi adam bul..

sen herşeye fazla tepkilisin.. bence çok ciddi anlamda psikologa git ilişkin için değil kendin için sende özgüven eksikliği var.
(daha 2 hafta önce kuzenime gittik yeni oğlu oldu abimin, eşini de çok severim muhabbetimiz çok iyidir.. abim sonuçta bayadır da görmemiştik birbirimizi sarıldık şakalaştık komik anılarımızı anlattık benim eşim de vardı ve ne benim eşim ne de abimin eşi hiç rahtsız olmadı çünkü olmaması gerekir.. aynı şekilde eşim de akrabalarıyla gülse eğlense beni de eğlendirse rahatsız olmam.. sen de olma ya da çok rahatsızsan artık bırak bu adamı o da rahat etsin sen de...)

daha ne yapsın yazmışsın kendin seni övmüş etmiş, herkes sana iyi davranıyor.. ne yapsın bu adam at gözlüğü mü taksın ya da ne bileyim elektrik falan ver sen bunun vücuduna kimse dokunmasın, kimseye gülmesin.. bak böyle aşırı kısıtlayıcı olursan hem kendi canını sıktıgınla kalırsın hem de sonunda nişanlını bezdirirsin yalnız kalırsın..

bi kere bi profesyonel yardım almayı dene anlat bu durumlarını en başından en sonuna biz yapamıyoruz belki konusunda uzman biri sana farklı yönden bakış açısı sunar.

daha önceki sedef li konularında sana hak vermiştim empati kurmuştum ve tıpkı sen gibi sinirlenmiştim ama okuduğum şu son konu beni seninle ilgili düşüncelerim konusunda şüpheye düşürdü...aklıma iki şey geliyor... ya çok takıntlı herşeyden anlam çıkaran bir insansın (ki çok yakın bir arkadaşım var herşeyden hep kötü anlam çıkarır...bi konu olur benim için çok sıradandır aklıma bile gelmez olumsuz bir düşünce ama arkadaşım sağ olsun öyle bir olumsuz birşey çıkarır ki ben bile hayret ederim) ve böyle biri olduğun için sedef konusunda da bazı ufak şeyleri kendi içinde büyüttün hep olumsuz yanlarını gördün takıntı yaptın ve şimdi de mine olayıyla karşımızdasın pireyi deve yapıyorsun bu kişilik yapından dolayı...ikinci ihtimal de hakketen bu sedef konusunda yüzde yüz haklısın ve bu sedef olayı yüzünden artık o kadar çok üzüldün yıprandın ve doldun ki bu mine olayı aslında masum birşey olsa da çok dolduğundan kaldıramıyorsun...ki böyleyse suç senin değil nişanlının seni en masum anları bile kıskanmaya itecek kadar bunalttığı için... ama her iki ihtimalde de davranışların normal değil...sakin ol biraz..

bide ben sedef konularini okumustum. soyle deyim sedefte ya ailesi tarafindan onlar gibi yetistirilmis yada aralarina girince onlara uymus. hatta boynuz kulagi gecer hesabi olmustur. kurarak kendini uzerek giden 2 yilin olsun omrunu heba etme. at bu nisani gor bak rahatlicaksin

Sedefi kafandan atman aylarına mal oldı..Şimdi sıra mine..
Buraya mineyle ilgili kaç konu açacaksın acaba?

Sonra ayşe gelir..
Sonra yasemin..vs

Demek istediğm,gerçekten ciddi anlamda bu kadar takıntılarla nasıl yasıyorsun cidden soruyorum bunu.
Kıskanılmayı gerektiren hiç bir olay yok!
Gayet normal bigün geçirmişssin.

Sohpet ortamında mine basıkın oldugu için,onun önüne geçemediğin içini,böylesin şimdi..
Siz artık evlenisenize

arkadaslar ben size katilmiyorum amanedenin davranislarinda bi kusur yokki . ben anneyim kendi dogrularima. gore cocuk yetistiririm sen sana gore o ona gore. sonra herbiri kisiligi dogrulari farkli insanlar olur buyudugunde. burda sorun konu sahibinin herseyi abartmasi degil kendi yapisi mesafeli gordugu bu. nisanlisi ve tum ailesi hatta eltisi civiklar. sorun uyusmazlik sorun bu kizin onlara benzeyememesi yada benzemeyip onlari oldugugibi kabul edememesi. nisanlisinin da degismesini kendi gibi mesafeli olmasini istemesi.

nişanlının yaşam tarzını, anlayışını,yapısını değiştiremezsin..ya sen kıskançlığı bırakıp (ki bana göre basbaya kıskanıyorsun) nişanlını öyle kabul ediceksin ya da onu bırakacaksın.. zor bir durum ..

valla iyiden iyiye nişanlını merak etmeye başladım.
bu kadar kıskanacak neyi var acaba?
kendine olan güvenin gitmiş resmen. adam bu yaşına
kadar o şekilde davranmışsa,şimdi sen istiyosun diye değişecek değil.

sana göre kusur yok bana göre var.. yani göreceli bir şey bu... madem bu kadar takıntılı ve kıskanç rahatsızlık duyuyor o zaman kendi karakteri ve kendi doğrularına uyan birisiyle hayat geçirmeyi düşünmeli..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…