Belki de suçlayacaksınız

amanede az çok konularını biliyorum...içimden bir ses sen daha çok konu açarsın diyor hatta bunu buraya yazan çoğu kişi de biliyor,
nişanlıyken böyle şeyleri sorun ediyorsan evlenince ne olur tahmin etmek zor değil...olmuyorsa bazı şeyler oldurmanın anlamı yok bunu ilerde daha iyi anlarsın.

Bence sen hastalik derecesinde takintili bir insansin allah nisanlina sabir versin
Ciddi anlamda bir dr a gitmeni tavsiye ediyorum

Yapmazsınız yüzde yüz eminim ama yine de söyleyeceğim.

Ayrılın,başka adam mı yok Allah aşkına ?

Eline koluna sahip çıkamıyor daha.

bunu değiştirmeniz mümkün değil, bence bu yola nişanlınızla devam edecekseniz kabullenmek en iyisi. insanlar farklı farklıdır. aynı durumu ben de yaşadığım için biliyorum. eşim de bana kuzenlerimden uzak durmam için uyarmış, hatta benimle çok fena kavga etmişti biz nişanlıyken. düğünden bi hafta önce balayını iptal etme noktasına geldik hatta o kadar. ama bende değişen bir şey olmadı. ve bunu onunla inatlaşmak için yapmadım. değişmedi, çünkü 25 yıllık hayat tarzım istesem de değişmezdi. bazı ailelerde kuzenle yakın olmak ayıptır ve hatta laf söz olur ya hani. biz öyle kardeş gibi büyüdük ki küs olsak laf olur asıl, mesafeli olsak aranızda bir şey var da ondan mı böyle uzak davranıyorsunzu denir... bunu nişanlınız haklı anlamında söylemiyorum. bu geleneksel bir şey anlamanız için söylüyorum. ki islama göre kuzen haramdır ve ben çok mutaassıp bir ailede yetişmeme rağmen kuzenler asla yanlış anlaşılmaz, haram uzak dur denmez.

sonuç olarak aarkadaşım bunları söylemeniz bir şey değiştirmez, üç beş gün değiştirse sonunda yine aynı olur. işin kötüsü sizin sebebinizle onlardan uzaklaşırsa üstüne bir de kötü ilan edilirsiniz. aileden uzaklaştıran kadın olursunuz. kalbinizi iyi dinleyin. eğer tahammül edemeyecekseniz devam etmeyin. ama mesela benim eşim şu an kuzenlerimle kanka oldu. o kıskandığı kuzenlerimle erkek erkeğe tatile çıkıyorlar beni bırakıp:)

söyledikleriniz sizin gelenekleriniz ve dini açıdan doğru ama söylediğimi gibi bazı şeyler alışkanlıktır. eşinizin size hak vermesi de bu yüzden. yani genel olarak bakınca kuzen de yabancı bi kadın hükmünde -dini olarak- oyüzden size direnmiyo. ama öte yandan onun örfünde normal. uzun oldu ama son bi örnek doğuda kuzenleriyle evlenirken insanlar, gürcü göçmeni bi arkadaş bizde kuzenle evlenilir cümlesini kursan bile sana sapık derler çünkü bizde kuzen kardeştir demişti.

yani arkadaşım bu ailesel ve yöresel bir durum. umarım anlatabilmişimdir. mutluluklar..

önceki konularınızı bilmiyorum sanırım objektif bir yorum yapabilicem. anlattığın kız nişanlının kuzeni anladığım kadarıyla. senin ailen yetişme tarzın mesafeli olabilir. ama doğru olan bu diyemeyiz. nişanlın da kuzeniyle yakın belli ki, bazı insanlar da samimi ilişkiler kurar. iki faklı görüşteki insansınız. bu hareketlerin sana yanlış gelmesi kendi ailende kuzenin olan erkeklere kuzen olarak kardeş olarak bakmamandan kaynaklanıyordur kanımca. yani şöyle açıklayayım, bazı ailelerde akraba evliliği vs. olur ve kuzenler dahi evlenir birbirine bu gözle bakarak. bazı ailelerde de hiç böyle şeyler yoktur kuzenler gayet yakındır birbirine ve kardeştir. ben kendi ailemde böyleyim, sarılırız da şaka da yaparız saygı sınırları içinde. bu iki tarzın ikisine de doğru yada yanlış demiyorum. görüş ve yaşayış meselesi. o yüzden sen nişanlını boşuna değiştirmeye çalışma, değişmeyecek. sen onun olduğu gibi olabilir misin ?? olamazsın, o da senin istediğin gibi olamaz. birbirinizi bu farklılıklarla kabul edeceksiniz ya da yok benim tahammül sınırlarımı aşıyor diyorsanız ayrılacaksınız.

Herkesin yaşam tarzı faklıdır elbette, bana göre normal gelen başkasına anormal gelebilir.
Senin için bu durum ters gelebilir ama nişanlın için gayet normal olabilir, buraya kadar haksız gibi görünüyor olabilrsin.
Ama nişanlının sen eniştenle şakalaşınca kızması, ama kendisinin buna dikkat etmemesi, demek ki yaşam tarzlarınızın
ya da bu konuda ki başık açınızın farklı olmadığını gösteriyor.
Yani sen ne kadar kızıyorsan bu tür şakalaşmalara, nişanlında o kadar kızıyor demek ki.
Nişanlın bencil bence, kendisine yapılınca kızıyorda, kendisi yapınca sen neden kızmayacaksın, bu konuda sonuna kadar haklısın bence.
Ben de sevmem bu tarz hareketleri, bu demek değil ki eşimde akrabalarıyla asla şakalaşmasın.
Ama benim rahatsız olduğumu biliyorsa, eş olarak en azından birkaç adım birbirimize yaklaşmamız lazım fikirler anlamında.
Yani biraz dikkat etmeli, ben de yeteri kadar anlayış göstermeliyim.
Senin bir suçun yok, böyle hissettiğin için, olabilir kıskanabilirsinde, bu da doğal bir duygu.
Tam olarak kıskançlık hastası olsaydın, o ortamda bu kadar sabırlı ve anlayışlı, güleryüzlü davranamazdın bence,
kıskançlığın dozajında demek ki.
Sizin sıkıntınız kıskançlık değil, farklı bakış açıları bence.
Aslında bunlar çözülebilecek şeyler karşılıklı anlayışla ve dikkatle.
Nişanlın eğer bu anlayışı gösteremeyecekse, aynı şekilde sen de gösteremeyecksen ve bu tarz davranışlar ileri de yuvanızın huzrunu bozacaksa,
nişanlının tavrı kesinlikle ben vazgeçmem tavırlarımdan, yanlış olan sensin tarzında olacak ise, şimdiden yolları ayırmakta fayda olabilir.
Şimdiden açık açık konuşmakta ve kartları açık oynamakta fayda var.

sizede diğer arkadaşlarada yorumları için teşekkür ederim.
herkesin fikrine sonsuz saygı duyuyorum
nişanlımın kuzenleriyle gercekten bi problemim yok ayrıca seviyorumda
burda anlattığım kuzen meselesi ve ona göre yorumlar geliyor
ama aslında bu kişilkle alakalı bişey yani benm sorunum tam olarak kişilik çatışması
evet içlerinde kötülük yok
adım gbi emnim ne kuzeni nede nişanlım art niyetli değil kardeş gbi görüyolar brbrlerini ve ona göre davranıyolar
belki yanlış ama benim düşüncemse şu
insanlar brbrlerini kardeş gbi görebilirler çok sevebilirler
benmde çok sevdiğim erkek arkadslarım vardı
kardestende öte gördüğüm insanlar
nişanlım istemediği rahatsız olduğu için alakayı kestim
çünkü eğer ben bi evlilik yoluna giriyorsam karsımdaki insanın isteklerine saygı duymak zorundayım
kimse sevgisini el temasıyla göstermek zorunda değil
sarılarak göstemek zorunda değil
benm kızdığım konu tam olarak bu işte kuzeni olabilir akrabası olabilir hatta karsısındaki insan benm kuzenim yiğenim yada akrabamda olabilir
birbrirlerini gercekten öz kardes gbi seviyoda olabilrler koruyup kollarlar görüşüler güler eylenirler
bunlara ztn bi lafım yok olamazda öle bi hakkım yok çünkü
kimsenin yok
ama sevgilerini dokunarak göstremek zorunda değiller mesafe sınırları içersinde yürütebilrler ilşkilerini
ben genel anlamda hayat tarzı olarak hoşlanmıyorum öyle sarılmalar öpmeler dokunmalardan vs umarım kendimi anlatabilmişimdir

arkadaşım bence sizin takıldığınız nokta şu; siz erkek arkadaşlarınızla irtibatı kesmişsiniz, ok. ama kuzen ve arkadaş aynı değil. ki bence siz de ilişkiyi tamamen kesmek yerine sınır koymalıydınız. ama oraya daha sonra değineceğim. öncelikle şunu açıklamalıyım; eşiniz kuzeninizle kardeş gibi büyümüş, bi ailede, bi evde, belki bi odada. belki birlikte evcilik oynadılar, birbirlerinin her halini bildiler. siz istemeseniz de ilişkilerini kesemezler çünkü bunlar akraba. düğünde, ölümde bayramda seyranda görüşeceksiniz. bu yüzden sınırları sizin hele de sözlü olarak belirlemeye çalışmanız yanlış olur. çok rahatsızsanız evlenince ince ince işleyerek zamanla yapacaksınız. sözlü kurallar, ultimatomlarla olmaz yani bu iş...

diğer konuya gelince. siz bir hayata birlikte çıkıyorsanız eski hayatlarınızı yakmamalısınız. yani bence bu olmamalı. ben eşime eski kız arkadaşlarını bile sil demedim, diyemem. rehberinden silse aklından, gönlündende mi silecek. bence karşılıklı bu görüş görüşme muhabbeti yanlış. siz birbirinize güveniyorsanız karşılıklı, zaten bekarken, nişanlıyken ve evlenince başkaları ile olan ilişkinizin sınırları farklılaşır. olması gereken budur.. bunu ne onun size ne de sizin ona söylemesine gerek yok. söyleneni yaparsanız karşılıklı minnet olur. ben senin için şunu yaptım'a döner iş bi süre sonra. sevgi ve güven varsa karşılıklı tüm bu meseleler için diyorum ki ben: SU AKAR YOLUNU BULUR, RAHAT OLSUN IÇINIZ...

iyi söylüyosnuz doğru söylüyosunz ama onca kavgaya ve dil dökmeye ragmen değişmeyen bu olaylar
sanmıyorumki zaman içinde değişsin
ben sesimi çıkarmazsam ortada b sorun olduğunu yada rahatsız olduğumu anlamayan bi nişanlıya sahibim oda böyle bi insan malesef
ayrıca yine söylüyorum doğru düşünüyorum sonuna kadar haklıyım diyemiyorum herkesn düşüncesi kendine fakat
bkaç ay sonra mine nişanlanacak
ben çok iyi biliyorumki
kendi nişanlısının yanında en azından benm nişanlım ona samimi davranamıcak
bu bana saygısızlık değilmi
mine nişanlansız mesafe konulsun ben neyim dış kapının dış manadalımı
çok özür dilerim üzerinize alınmayın kızgınlığım bu yaşananlara sizle hiçbr alakası yok
ayrıca yne çok yanlış düşünüyo olabilirim
ama ben karsımdaknden ne bekliyosam karsı tarafada o şeklde davranırım bu alede akrabyız artık ya hersey mübah kmse yanlış anlamz gbi bi izlenim görüyorum buna ragmen
ben minenin nişanlısnada hep mesafeli durucam bu demek değilki konusmıcam gülmicem ama o ince çizgiyi ayarlamayı bilicem.
çünkü yarın bigün o insan onun eşi olacak
şimdi diğer açıdan bakalım mine ve nişanlım yada ayse fatma buna dikkat etmiyo tm onlar kuzen olabilir kardes olabilir
ama o aileye yeni insanlar eşler vs dahil olduğunda dikkat edilmesi gerek diye düşünüyorum
sonuçta nişanlım onun kardesi kuzeni olabilir ama diğer yandanda benmde esim olucak
karısık anlattığımın farkındayım dediğim gbi kendimi ifade edemiyorum k.bakmayın ama
tek isteğim saygıı duyulması ben yokmusum sanki hiç hayatlarına dahil olmamışım gbi aynı havada davranmalarını yediremiyorum kendime
artık brlkte büyüyen çocuklar değiller herkes büyüdü herkes bi yuva kuracak dıosardan insanlar dahil oluyor hayatlarına
buna göre davranmaları gerek bence
yorumum size değil bazı arkadaslar hastalık boyutunda kıskanç olduğumu söylemişlerdi
saygı duyuyorum ama kabul etmiyorum
ben hastalık boyutunda kıskanç bi insan olsaydım o evden kaçmanın yollarını arardım
oysa ben ailemin izin verdiği saati bile aşarak çok uzun süre kendi isteğimle durdum orda günün sonundada nişanlıma ben teklf ettim mineyide alalım merkezde biraz gezelim sonra beni arabaya bndrrsin siz dönersiniz birlkte diye
öylede oldu ztn yani kmseyi brbrine düşüren kötü kadın olmaya niyetim yok hiçjkimsenin birbiryle arasını bozmak gbi bi isteğim dahi yok

ben seni anladım canım sen sadece senin hoşlanmadığın şeylerin yapılmaması konusun da nişanlının saygı göstermesini bekliyorsunnn ama yapı meselesi bu her erkekte bir kulp buluruz bizler ya eğrisiyle doğrusuyla kabullenmek gerek yada baştan vazgeçmek haa ben seviyorum diyosun ama saygı bekliyorum dersin ama saygı göstermez karar senin ya yola devam ya tamam!!!

sevgili konu sahibi, nişanlılık birbirini tanıma sürecidir. sen artık bence nişanlını ve ailesini yeterince tanıdın. şu saatten sonra sana söyleyecek tek bişey var. ''ya bu deveyi güdeceksin, ya da bu diyardan gideceksin''

sonuna kadar haklısınız nişanlılık birbirini tanıma süreciymiş.ve ben öyle kötü bi durumdayımki ne bu deveyi güdebiliyorum nede gidebiliyorum.
hassas bi yapım var ufacık şeyler bile günlerce aklımdan çıkmaz
ki ben ztn bu zmna kadar olan konulardan yeterince yıprandım
üstüne hep yenileri ekleniyo kaldıramıyorum

iş artık içinden çıkılmaz bi hal aldı.
nişanlım dikkat etse saygı duysa karsı taraf düşüncesiz davranıyo
e nişanlımda patala kütele hop nabıyosun sen diyemiyo diyemzde onuda anlıyorum
ama bende kaldıramıyorum işte
ne yapayım benm tabiatımda böyle rahatsız ediyo beni o tarz hareketler
ben kmsenn sevgilisine nişanlısına kocasına yapmıosam insanlarda yapmasın azcık düşünceli davransınlar
çokmu şey istiyorumki ben

sevgilim kuzenıyle konuşurken elini dizine koyamaz o eli keserim bana ters

sevgilim kuzenıyle konuşurken elini dizine koyamaz o eli keserim bana ters

koyan nişanlım değil kuzendi bi kez istemdışı olur tm bişey diyemem
ama normal onlara göre bize ters olan bu şey konusurken muhabbet boyunca sürekli eli nişanlımın dizinde duruyo
ve malesef o eli alıp kesemiyosun cnm
umarım asla böyle şeyler yasamaz kmse asalak gbi hissettriyolar

Neden ayrılmıyorsunuz peki?

o zamn sen bunu belli edeceksin karşı tarafa yada nişanlın kuzenine senin rahatsız olabileceğini tatlı bir şekilde belirtebilir..nişanlılık denilen gibi tanıma süreci bide sanırım 2 yıldır nişanlısın bence kendinden eminsen imkanlarınızı bilemem ama çok uzun sürdürme bu devreyi.kendinden emin değilsen sürdüremeyeceksen noktayı koy..

ben de eskiden çok kıskançtım amanede, ama sonrasında hep şöyle düşünmeye başladım.. bu kişi beni seçti, diğer insanlar her zaman vardı çevresinde ama o bana değer veriyor ..
diğer konuyu okumadım açıkçası bilmiyorum ama kuzen konusunda yorum yapıyorum , sana değer verdiğine ve sevdiğine inanıyorsan seni şüpheye düşürecek bir şey yoksa üzme kendini..
uzun süre dikkat etti diyorsun demek ki değişmek için çabalıyor nişanlın da ama o dikkat etse bazen çevre dikkat etmıyor işte rahatsız oldugunu hissettirmemen daha iyi olmuş bu konuda rahatsızlığını söyleceksen de farklı olaylar üzerinden söylemen daha iyi olur diye düşünüyorum, bir diziden filmdeki benzer bi sahneden yola çıkarak böyle hareketlere de alışamadım falan diyebilirsin böylece hem kendini anlatmış olursun hem de onun davranışını eleştirmemiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…