Belki de suçlayacaksınız

Canim benim öncelikle bence kesinlikle haksız degilsin her kadın böyle seylere sınır olur hepimiz böyle seyleri kıskanırız. Fakat senin söyle bı hatan var nacizane fikrimi soyleyeyim; sen böyle seyleri cok düşünüp icine dert ediyosun yani tamam sınır oldun bence cok ta haklisin ama bosver uzatma sonuçta aldatma değil kandirma değil sana deger vermemezlik değil. Sadece senin hoşlanmadığın bişeyi yapmış olabilir evet keske olmasa ama malesef nişanlın senin kızdığın bişeyi yapmış fakat cokta önemli büyütülucek bı konu değil, kendi mutlulugun ve ic huzurun icin hatta ruh sagligin icin umursamamaya çalış lütfen

Nişanlın bu, böyle işte geçmişi geleceği bu! Ya kabulleneceksin yada öyle işte... Kuzenle samimi olması hakkında da, bana göre ters ben tepki gösteririm ama eşim böyle kimsenin samimi olmasına müsade etmez. Bu konuda kuzenin hiç bir suçu yok tarzları böyle çünkü. Daha önce de bir şok kez söylüyorum, sorun o - bu - şu değil. Sorun direk nişanlınız.

daha önceki konularını bilemicem
oyüzden sadece bu konu üzerinden yorum yapıyorum
nişanlın ve kuzeni arasındaki bağ nasıldır bunu bir düşünmek lazım
benim eşim amcasının kızıyla kardeş gibiidir gibisi fazla kardeştir
beraber büyümüşler eşime abi der gelir öper şakalaşır güreşir
ben bunları yadırgamam bana karşıda aynıdır
abisini öper sonra bana bir yanakda sen ver bakim der
bende çok severim onu oyüzden hiç kıskanmam
sanırım sizin kuzende hala kızı oluyor
benimde halamın çocukları macamın çocukları var ama hep mesafeliyizdir
çünki ayrı gayrı büyüdük kardeş bağımız hiç olmadı

Önceki konularinizi bilmedigim icin sadece bu konunuza yorum yapacagim. Basta kendiniz demissiniz zaten "benim yetistirilime tarzima ters" diye ve arkadaslarda en güzel tavsiyeyi vermis.
Davranislari size ters geliyorsa bastan kesin atin. Size ters gelen baskasina ters gelmeyebilir, dediginiz gibi yetistirilme tarzi. Benimde bir kuzenim var, amcamin oglu, kendisi benden 1 yas kücüktür ama benim icin o mesela
amcamin oglu degil öz kardesimdir, can´dir o benim icin. Dolayisiyla öyle´de davranirim ona. Ilk baslarda esim kiskanir gibi olmustu, neden sürekli mesajlasiyorsunuz gibi seyler söylemisti, irtibati kes gibi isteklerde bulunmustu, ozamanlar esimle daha sevgiliydik. Orda dur iste dedim esime. Haaa seni zorlayan yok, canin isterse ama ben ASLA kuzenimle irtibati kesmem. Sonra nisanlandik esimle ve simdi kendisi benden cok seviyor kuzenimi.
El sakalarina gelince. Bazi insan öyledir konusurken sürekli dürter. Benim babaannem´de öyledir mesela parmagiyla omzumuza delik acar, o derece dürter konusurken yani

ayyy sedef bitti bine basladi..

valla benim kuzenimin boyle uyuz bi sevgilisi olsa butun kuzenler toplanip dislardik onu kuzenimiz de sevgilisinin nasi bi hasta oldugunu anlasin diye

bence senin buyuk bi psikolojik problemin var ve acilen destek alman gerekiyor canim

Yorumları okumadım ama emin ol ki sana bu konuda haklısın diyecek kişi veya kişilerde aşırı kıskanç, eşlerini ve sevgililerini boğan tiplerdir. O yüzden sadece duymak istediğin yorumları alıp kabul etme, seni uyaran sana yol gösteren, senin ufkunu açan yorumlara güven. Zaten bir çıkmazdasın, seni destekleyen yorumlar seni daha da çıkmaza sokar.

Çünkü senin isimlerle işin yok, alıp hayatının merkezine koyduğun adamın yanına dişi sinek gelse, o sinek beni niye sokmadı onu soktu dersin.

Bu ruh haliyle (unutma aşırı kıskançlık bir hastalık halidir, sevgi değildir) Ahmet, Mehmet, Hasan ;Hüseyin farketmeyecek. Sen hayatında kim olursa olsun böyle olacaksın.

Gerçekten azıcık kendini seviyorsan tedavi ol, yazık ya gerçekten yazık çok gençsin. Bu halini anan, baban yada aklı başında bir yakının görmüyor mu ?

Son düzenleme:
Sedef gitti şimdi de Mine çıktı...Artık 4-5 konu Mine'yle uğraşıp durursun..

Amanede gerçekten iyi değilsin sen.

amanede lütfen ayrıl nişanlından ve anasız babasız hatta akrabasız birini bul,sizin ailenizin yanında sizin gibi yaşasın
gerçi bu defada çalıştığı yerdeki kadınları takabilirsin

nişanlın cenaze gününde yaşanılan şeylerde ailesine ve sedefe karşı hep senin yanındaydı...daha ne istiyorsun canım bu kezde mine yimi çocugun başına kakacaksın...sedef dedin dedin durdun oda mesafesini koymaya başladı.. ama sen egerki bu kezde başka şeylerde böyle krizlere gireceksen valla bak nişanlın seni bırakır.. zoruna gitmesin ama sen çok kıskançsın... çünkü senin yaşadıklarını bende yaşasam çok kıskanırdım, belki bende krize girerdim fakat bunu başarman kendine evet ben kıskancım diye itiraf etmenle olucak...
onlar el şakasına alışmışlar.. ve bencede hiç hoş değil... ama çocugun basının etini daha fazla yeme.. o kadar şey söyledin bir anda değişmez zaten. zamanla belki hepten bitirmeyecek ama bu şakalarada devam edecek.. belkide farkında değil. sadece bu yaşa kadar yaptıgı normal eylemlerden biri olarak görüyor..bende el şakalarını sevmem, ve benimde ailemde böyle bir durum yok.. sırf bu yüzden komple senin istedigin gibi tabiri cazise kukla gibi oynatamazsın nişanlını canım.. sen istiyorsunki hemen değişssin,

Son düzenleme:
bütün konularını okumuştum sıkı takipçinimde denilebilir

arkadaşım malum kıskanç bir hatunsun kim olsa kıskanır bunada okey....

ama nişanlalının üstüne çok gidiyorsun bencee çok sıkmak kurallarda koymak saçma....

bende senin gibi resmi bi ailede yetiştim kuzenlerimle falan pek muhabbete girmedim çünki hemen isteme evlenme teklifleri oluyordu bu yüzden hep özenmişimdir kuzenleriyle kardeş gibi geçinen arkadaşlarımaa

şimdi evlendim konuşuyorum hepsiyle hemde şakalaşıyorumda hem ne var ki bundaa....tabi aşırıya kaçmayacak bir şekilde ...

eşimde bu arada kuzenleriyle şakalaşır gülüşür hiç gocunmam hatta hoşuma da gider...şenşakrak gülüşürüz hepbirliktee...

ama eğer hoşlanmadığım birine yapsa el şakası çıldırırım uyarırım birdahada yapmaz o kişiyee

bu durumdan da eşine bahsetme dahada fazla bıktırmaa erkekler sıkıntıya gelemez...

bu arada nişanlın dünyanın merkezi olmasın

açtığın konuları okurken içim daralıyor artık,
bizimle dalga geçtiğini düşünmeye başladım.

Son düzenleme:
nişanlının davanışları belki yanlış ama sende de ciddi bir kıskançlık sorunu var amanede..evet bu hikayede tek sevindiğim nokta konunun ana öğesi sedef değil..yani bu,ondan tamamen kurtulduğun anlamına geliyor çünkü takıntı haline getirecek başka birini bulmuşsun.en azından buna şükür..herşey iyi derken yine kendini üzecek bir konun var.bunu niye yapıyorsun kendine?yazık değil mi sana,bir ilişki böyle yürür mü?

Son düzenleme:
valla bende kuzenlerımle sakalasırım
yanı dert edılcek bı durum degıl bence oda kardesı sayılır onun
yanı bızde hepberaber buyuduk kuzenlerımle kardestende ote olabılıo
gereksız kıskanclık dıorm ben

kuzenlerimle beraber büyüdük sayılır. o kadar güler eğleniriz ki beraber.artık tatillerde bir araya gelmeye başladık tabii.malum iş güç evlilik...... sene de bir kaç defa görüşebiliyoruz ama yine de görüştüğümüz an kaldığımız yerden devam ediyoruz.
herkesin aile yapısı farklı bunu kabul et....sana ters gelebilir ama onlara göre normal olabilir.
bizde de var senin gibi bir gelin. kuzenim artık eşini bizim olduğumuz ortamlara getirmiyor.çokta iyi yapıyor. her geldiğinde kavga gürültü kıyamet.burnumuzdan getiriyordu. bir türlü kabullenemiyordu bizleri.ki biz 5 kişi falan değil. toplamda 15-20 kuzen falanız eşim senin gibi yapsa ben de onu götürmezdim

cnm bu bakış açısını değiştirmen şart hem kendine hem nişanlına zehir edersin geleceği.
ben nişanlının yerinde olsam inanki dayanamazdım.
tabiki seninde haklı olduğun taraflar var ama hayata biraz daha geniş bakmayı öğrenmelisin.
aksi halde kişiler değişir ama sen hep mutsuz olursun.

benim yediyaş küçük yeğenim var elimde büyüdü diyebilirim kucağımdan düşmezdi küçükken abila abila diye peşimde gelirdi ağladımı bana sarılırdı sonra onlar taşındı çok görüşemedik ben evlendim filan tesadüf karşılaştık eşimde vardı
kocaman olmuş delikanlı olmuş boyu beni geçmiş
benim gözümde hala o kısa şortlu abila abila diye gezen minik çocuk
ve sarılasım geldi ama eşim vardı belki rahatsızlık veririrm diye yapmadım ama bunda bir mahsur görmem
haa kuzenimle mesafeliyizdir geçmişte öyle samimi değildik çünkü
sanırım çocukluktan itibaren olan samimiyetle alakalı bir durum bu
onlar birbirlerini kardeş gibi görüyor olabilirler amenede
ve zaten nişanlının ailesi bu samimiyet konularında zaten rahatlar daha önce konuşmuştuk
sana ters gelse bile bu durumu değiştiremezsin
zaten değiştirmeye çalışma hem çok yıpranırsın hemde nişanlında birgün isyan eder
evlilik çok farklı bişey nişanlılık evresine benzemez şimdi özlüyosunuz birbirinizi ama evlendikten sonra alışacaksınız birbirinize ve senin bu sorun olarak gördüğün seni yıpratan değiştirmeye çalıştığın şeyleri nişanlın hoş karşılamayacak ve zıtlaşmalar başlayacaktır
sen farkında değilsin ama şimdiden sona gelmişsin
nişanlın ailesi vs.. senin özgüvenini bitirmiş

bu konuda diger yazdigim mesajlari okusan gorursun. bende zaten nisanlisindan ayrilmasi gerktigini dusundugumu dile getirdim ...

Canım belli ki nişanlın kararlarından taviz vermeyen biri. Senin yanında yapabildiğine göre -mış gibi yapmasından iyidir. Anormal birşey olsa bu kadar rahat olmazlardı. Ayrıca sen uyarmışın zaten konunun üzerine gitme. Kimse hint kumaşı değil. Yapmak istemese zaten dikkat ederdi.Ama kuzenine karşı bile kumanda etmen doğru değil. Ayrıca Mine dikkat etsin biraz da.

Amanede,

Nişanlın ve senin hayat tarzlarınız biraz farklı sanırım.
Aslında çok haklı olduğun bir yer var, eniştenin sana yaptığı harakete anlam yükleyen nişanlının, kendi hayatında buna dikkat etmemesi, emin ol herkesi sinir ederdi.
Ama Sedef konusunda o kadar üstüne gittin ki, şimdi hala kızı konusunda haklı olduğun halde hiçbir şey söyleyemezsin...
Haklılıktan kastım şu, kendi kızdığı bir şeyin aynısını kendisi yapamaz. Veyahut kendi de kızmayıp, kendisi de yapacak... Sadece bu konuda haklısın. Bunun dışında kıskanılacak bir şey göremiyorum. Hiçbir zarar gelmez, için rahat olsun... Çünkü gizli saklı yapılan bir şey yok.. Herşey senin yanında cereyan ediyor ve nişanlın seni, kendi deyiminle göklere de çıkarıyor aile içinde...

Nişanlının seni anlaması için yapman gereken tek şey, kızdığın herşeyin aynısını onada yapmaktır. Samimi hareketler mesela kuzenlerinle, yeğenlerinle, bilemiyorum. Empati kurmakta başarısız olduğu için, empatiye zorlaman gerek.. Sözle anlamıyor, anladığım kadarıyla.. Madem tepki de veren bir adam.. O halde onu o tepkileri yeniden vermeye zorlamalısın.. Seni uyarmalı "çok samimisiniz, hoşlanmıyorum" gibi.. Ancak o zaman tekrar söz hakkın olabilir...

Bunu yapabilir misin bilmiyorum.. Umarım yapabilirsin...
Bu konunun artık başka çözümü yok çünkü...

Selamlar,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…