Belki saçma gelecek ama simdiden kaygilanmam saçma mi ?

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Arkadaşlar merhaba.
Evet ben nişanlandim .

Bir kaç aya dugun var ama aklımdan cikmiyor.
Bana polikistik over sendromu kondu yani pco .
Ve bir gün bir bebeğim olsun istediğim de sikinti yasar mıyım.
Allaha bin şükür adetlerim duzenli
Tek sikintim tüylenme .

Benim gibi olup da bebek istedigi zaman tedavi olmadan bebeği olan var mi ?.
Nişanlı olduğum için böyle düşünmekte haklı mıyım?.

Yoksa gereksiz yere mi evham yapıyorum?

Bebek isteyen çiftlerde stres çok önemli diye biliyorum. Siz daha evlenmeden başlamışsınız strese, evhama. Biraz akışına bırakın.

Bende pko hastasıyım bir yıl doğal yollarla denedik olmadı ama yumurtlama tedavisi ile hemen hamile kaldım ilaçlarla hamile kaldım yani ama benim pko biraz ağır geçiyor 40 günde önce adet olamiyorum belki sen tedavi görmeden hamile kalabilirsin doktorlar çok kötü bir hastalık olduğunu söylemiyorlar bazı insanlar pko olduğunu bile bilmeden 2 3 çocuğu oluyomus bence çok takma kafana birde hormonlarini baktir bence

nişanlınız biliyor mu merak ettim
pco olup hemen bebeği olan da var olmayan da
Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar versin

Pco lusun diye evlenmeyecek misin? Sorun yasarsan hayatin sonu mu olacak? Simdiden ne gereksiz dusunceler bunlar

3-4 ayda bir adet olan arkadaşima doktor 'senin pkon var-kafam kadar cikolata kistin var-tüp bebeksiz çocuk doğurman imkansiz' dedi, kiz gizli gizli ağlardi anne olamayacağim diye.
Ve sonra hamile olduğunu öğrendi-evlenmeden
Hem de ayrildiği adamdan
Hem de 4. ayinda falan farketti :)
Olaylar olaylar ... O ve duydugum buna benzer olaylardan dolayi doktorlara hiç güvenmiyorum

Pko gebeligi engelleyen degil geciktirebilen bir sey.
Istedigi ay hemen hamile kalan da var.
Simdiden bunu dusunmek sacma.

Olmazsa tedavi olursun

Bunu dert edecek ne var şimdi

Stres en kötü etkendir

Yardımcımın ilk çocuğu tedavi ile oldu aradan 5 yıl geçince diğeri sürpriz oldu

Evham yapmanız sizi strese sokmaktan başka bir şeye yaramayacak. Mümkün olduğunca pozitif olun. Hastalık hakkında fikrim yok ama her hastalığın ilacı öncelikle moral. Çok geçmiş olsun.
Teşekkür ederim.
Hastalık gibi de değil ki. Yumurtalık da kist topluluğu . Adetlerim düzenli. Tüylenme şikayetim var onada endokrin baktı bu genetik bişey senin tüylenmen dedi .

Evet gereksiz evham.
Olur mu olmaz mı şimdiden bilemeyiz, strese ne gerek var. Stresten olmaz bak bu kesin.

Arkadaşım kendini bildi bileli pkolu. 2 kez doğum yaptı, tedavisizdi.
Hala pkolu :)
No stres!

Evet burda da bi tanıdığım 3 çocuğu olduktan sonra öğrenmiş.
Benim adetim düzenli ama tüylenme şikayetim var. Sizce adetlerin düzenli olması önemli bu etken midir

hiç bir sorunum yoktu herşeyim tertemiz olmasına rağmrn 13. ayda bebeğim oldu.. arkadaşım polistik overdi ve 3. ayında hamile kaldı bunu düşünüpte kendini üzme canım bu tamamen nasip işi adetlerin de düzenliymiş bak kafana takma hatta şuan bir arkadaşım hamile hamileliğinle beraber polistik over olduğunuda öğrendi yani üzülecek hiç bir şey yok :))

Şimdiden bunları düşünmek seni sadece üzer.
Allah zamanı gelince verir inşallah.

bende de pcos var. iki tup bebek yaptırdımi, sonuc başarısız tüp bebek deneyimi. 2 yıldır cocugum olmuor. bende de senın gibi kıllanma var. ve adetlerim düzenli sayılır. bi kac gun oynuor sadece.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…