Belki saçma gelecek ama simdiden kaygilanmam saçma mi ?

Yaa demi ama Allahü teala istedikten sonra.

Bunu şimdiden düşünmeniz güzel. Ama şu şekilde güzel, gidip bir doktora bunun bebek için engel olup olmayacağını sorarsanız, araştırır gerekli testleri yaptırırsanız güzel. İleri görüşlülük olur. Ama sadece evham yapacaksanız, acabalarla yaşayacaksanız o zaman kötü. Bir arkadaş da demiş stres ortada hiç bir şey yokken bile hamile kalmayı engelleyen bir şey. O yüzden bunu bir doktora danışın eğer ki doktor zor olur derse bebek fikrini çok ertelemezsiniz. Bu konuda önlem almış olursunuz.

Ablamın eltisinin çocuğu olması imkansız ötesiydi bir sürü para uğraş hep boşa gidiyordu. Ve şuan 2. çocuğa hamile umudunu kaybetme..

bir pkolu olarak en büyük korkum bu, hamile kaldığımı fark etmemek

Pco nun farkli tuyleri var ben pcoluyum ,annemde oyleydi ,
3 kere tek seferde hamile kaldi ,
Benimde hamile kalma sorunum yok ,
Stres yapmazsaniz cok daha kolay oluyor

Nolur soğan kürü uygulayın, bende pcoluyum ve bekarım adetlerim 5 ay bile geciktiği oluyordu 1 hafta soğan kürü uyguladım zift gibi birşey geldi ve o gün bu gündür 6 ay olacak adetim 1 gün bile gecikmedi doktora gittim pco ya dair bir iz bulunmadığını belirtti gerçekten çok ama çok faydalı.

Can'ım biz 3 yıllık evliyiz.Sen gibi evlenmeden önce benim kesin çocuğum olmayacak hep adetim düzensiz 2 ayda bir oluyorum diyordum.Evlendik 1 yıl geçti olmadı.Eşim sen pkosun ondan olmuyor.Birde stres yapıyorsun.Stres varken çocuk olmaz rahat bırak kendini dedi.Üzülüp ağladım.Kendimi suçladım.Kesin pkodan diye.Bir de ne olsun eşim çift taraflı varikoselmiş doktor zaten olmazmış çocuk ameliyat şart Dedi.Eşim şok oldu.Eşinin degeri normalse kısa vakitte olur merak etme.

Kaç gün uyguladınız ?Ben de deniyim

Bende kızken adet düzensizliği vardı, dr kist var demişti ama türünü bilmiyorum çok gençtim sormadım bir dahada dr a gitmedim

Evlenince korunmadım olmazsa da olmaz yeni evliyiz diye ilk ay oldu. Kızım oldu ikisi bir büyüsün istedim korunmadım ama acelesi yoktu ne zaman olursa dedim artık
Emzirmeyle hiç adet olamadan ikinci geldi, yani yumurtlama olmuş ama bebek olduğu için ben adet olmadım oda ilk seferde oldu
3. Ye 2 ayda gelmeyince soğan kürü yaptım oda o ay geldi yani 3. Ayda geldi
İlk doğumdan sonra adetim düzene girdi bu arada kist için hiç Dr a gitmedim yani sadece bir kere gittim

Eltimde vardi iki ay sonra hamile kaldi...zamani gelince doktorunuzla gorusursunuz...oncelikle inanmali ve olumlu düsunmelisiniz...her an cocuk olacakmi dusuncesiyle yasanmaz...

Kilolu değilseniz, hormonlarıniz normalse ve adetleriniz düzenli geliyorsa evham yapmayin.
Bende pkoluyum. Âdetlerim duzensiz tüylenme var hormonlarım dengesiz. 10 aydır hamile kalamadım yumurta geliştirici ilaçlara rağmen.

Bende pko luyum üstelik evlenmeden evvel laparatomik müdahele ile bir bebek kafası büyüklüğünde kist aldılar benden şimdi iki kızım var ilki evliliğimin 3.ayında hamile kaldım Rahel de Zeren den 8 yaş küçük

Hic korkmayin benimde bir arkadasim pco var Simdi 3 cocuk annesi:)

Kızlar adetlerim düzenli çok şükür .
eNdokrin tüylenme için baktı gobegime baktı. Bu genetik . Buna tipda bir puan bile vermezler dedi. Başka şikayetim yok ..iyi bişey mi ?

arkadaşım hiç takma kafana. hemde yeni nişanlıymışsın nişanlılığının düğün hazırlılığının tadını çıkar. Rabbim sana yazdıysa bir evlat bir şekilde olur emin olur. bende pco hastasıyım bekarken çok doğum kontrol hapları kullandım 3 4 ay adet olmadıgım zamanları agrılarla doktora gıttıgım zamanları bılırım. ama hıc takmadım yanı benım cocugum olmazmı olurmu dıye hıc dusunmedım. evlendıkten sonra 1 bucuk yıl dogum kontrol hapı kullandım daha sonra bıraktım hapı. ama cok ılgınc hapı bıraktıktan sonra adetlerım cok duzenlı olmaya basladı bende sasırdım cunku cok korkuyordum hapı bıraktıgım zaman adet duzensız olacak dıye. ama her ay tıkı tıkına oldu maşallah. artık cocuk ıstedıgımızde doktora gıttık genel testlerımın gebelıge engel herhangı bır problemımız varmı dıye ogrenmek ıcın. doktor pco hastası oldugumu yıne tekrarladı cocugun olmaz degıl ama bu bıraz durumu gecıktırebılır 5 6 ay deneyın olmazsa eger ufak bır tedavı yontemıyle gebe kalabılecegımı soyledı. bız 4 ay denedık ama ben yıne hıc takmadım yanı ben pco hastasıyım olmaz benım cocugum dıye cok evham yapmadım arada evet gelırdı aklıma ama nasıl olsa tedavı yontemı var bır sekılde olur heralde derdım kendı kendıme tesellı verırdım. hatta eşim her ay sorardı bu ay hıssedıyormusun dıye bende her ay bu ay kesın hamıleyım derdım kesın hıssedıyorum derdım:) ama sonuç hüsran . adet olunca bıraz uzulur onumuzdekı ay artık der gecerdım. derken derken aralık ayında hamıle oldugumu öğrendım. yanı denemeye basladıktan sonra 5. ay. hatta o ay da adet olursam doktora gıdelım artık dıye dusunuyorduk eşimle. eşim o ay sordu bana adetım yaklasırken bu ay oldumu sence hıssedıyormusun dedı hayır dedım hıssetmıyorum bu ay kesın yok dedım ama megersem hamıleymısım :) yanı beklemedıgım bır ay hıssetmeden hamıle kalmısım. şuan 3 ayın içindeyiz. herhangi bi sıkıntımız yok şimdilik. benim hikayem böyle.. takma kafana arkadaşımm olmazsa bile artık tıp o kadar gelişti ki bir şekilde tedavisi var sen Rabbine güven o yazdıysa sana annelik duygusunu yaşatacaksa yaşatır yani:)

Peki şu anda tedavi görüyor musun
yok görmüyorum bayadır ara verdim ama belki bi iki aya kalmaz yine tedaviye başlayacağım. 3.su tüp bebek son kez tedavimiz olucak. başka istersek embriyomuz kalmadı. o yüzden baştan başlamak demek gene maddiyat olarak sarsılmamız demek. paramız olunca tekrar BAŞTAN başlayacağım. hayırlısı...

Allah yardimciniz olsun

pco olup tedavisiz hamile kalan cok var. adet duzensizligi yani gec yumurtlama yasadigi icin ilacla ve doktor takibi ile hamile kalan da cok var. kilona dikkat et adetlerin duzenliyse pek sorun olmaz

pco olup tedavisiz hamile kalan cok var. adet duzensizligi yani gec yumurtlama yasadigi icin ilacla ve doktor takibi ile hamile kalan da cok var. kilona dikkat et adetlerin duzenliyse pek sorun olmaz
Adetlerim duzenli çok şükür ama boy 163 kilo 70

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…