BELKİ SİZLERİN DUASIYLA GELİR BEBEĞİM / 4444 TEFRİCİYE (İSTEYENE OKUNUR)

umutluhatun canm o ne sendromu

Turner sendromu boy kısalığıyla ve cinsel gelişimin olmamasıyla yaşanan bir durumdur. Bu etkilere eşlik eden başka belirtiler olabilir. Yapılan araştırmalarda her 2500 kız çocuğundan birinin Turner sendromlu doğduğu belirlenmiştir. Bu rahatsızlık erkekleri hiçbir zaman etkisi altına almaz.

Turner sendromu sebepleri nelerdir?

Kişilerde anne ve babadan aldıkları özelliklerle dış görünümü ve gelişimi belirlenir. Gözlerin rengi, ten rengi gibi özellikler aileden kalıtsal olarak geçer. Bu rahatsızlıkta aileden geçengenetik özelliklerin değişmesiyle oluşur. Ancak bu sebepler bilinmemektedir. Ailede olan alkol ve sigara alışkanlıkları bunun oluşumunda etkili değildir.

Turner sendromunda oluşan genetik değişimler nelerdir?

Vücudun tüm hücrelerinde genetik özellikler kromozom şeklinde bulunur. Kişilerde 23 çiftten oluşan 46 kromozom bulunur. Bu ciflerden biri kişini cinsiyetini belirlemektedir. Bunlara seks kromozomu adı verilmektedir. Vücutta X ve Y olarak 2 seks kromozomu bulunur. Kızlarda bu 2 tane X kromozomu, erkeklerde bir tane X, bir tane de Y kromozomu vardır. Turner sendromu kızlardaki X kromozomunun birinin ya da bir kısmının kaybında meydana gelir. Diğerinde bir sorun olmaz.
rner sendromu nasıl belirlenebilir?

Rahatsızlığın bazı etkileri çok erken yaşlarda ortaya çıkar. Bunlar arasında el ve ayaklarda şişme, boyun yapısının kalın ve kısa olması gibi belirtiler doğum sonrası belirlenebilir: Çocuklarda yavaş büyüme etkisi daha ileriki dönemlerde izlenebilir. Bu rahatsızlığı olan kişiler genellikle çocuk sahibi olamamaktan yakınır. Her kız çocuğunda aynı belirtiler oluşmaz. Bu nedenle teşhis ileriki dönemlerde yapılabilir. Ancak rahatsızlığın erken teşhisi önemlidir. Bu daha fazla zaman kazanılmasına ve hastalara daha iyi bir ortam oluşturulmasına yarar.

TURNER SENDROMU DOWN SENDROMU NASILSA OLDA OLE BI HASTALIK AMA OZELLIKLERI FARKLI YANI HAYATI BOYUNCA RAHATSIZ BEBEGIM OLACAKTI VE KISIR OLACAKTI

Gunaydin cnm hic hamile olmadigim icin bilemiyorum hemen duser mi dusmez mi bende testi gorumce noluyo dedim butun topik hamileeee :))

Amiinn insallah cnm .. rabbim hayirli saglikli salih evlat nasip etsin insallah hayirlisiyla kucagina almayi nasip rtsin cnm kendim hamile gibi cok sevindim :)

amin canım inşallah herkese nasip etsin şimdi kime okuyacağız ben başladım ama kimi etiketliyoruz

Ben ilk kurtajim da düşmüştü ne bileyim ay belki sağlıkla.hamile.kalmisimdir.olamaz mi olabilirmiş.☺

okunacak kişinin gercek adı ne ona göre okuyalım

Yaa dimi Allahim isterse herşey olurrr OTE="nil-su, post: 44884177, member: 645722"] umutluhatun olabilir tabi ki rabbim ol derse olur insallah senin icin hayirliysa sende guzel haberi verirsin canimm :)[/QUOTE]
Yaa

merhaba kızlar kusura bakmayın yeni girdim nete yeni gördüm adım neslihan kızlar teşekkür ederim benim kanamam sürdüğü için okuyamıyorum şuan inşAllah aranıza katılırım kısa zamanda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…