Ben Aldatacaksam Ayrılırım..Ama ya erkekler??

chicek

bebişim ve ben
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2008
300
1
96
- Yurtdışı
Arkadaşlar bana göre eğer benim birisine sevgim bitmişse bu kişinin benim hayatımdaki yeri ve süresi hatta onun için harcadığım emeğin derecesi ne olursa olsun aklım gönlüm başkasına kaymışsa asla ikinciyi düşünemem anında hatta sevgimin bittiğini hissettiğim anda bitirirm. bunu karşımdakine olan saygımdan önce kendime olan saygımdan dolayı yaparım ve onu artık mutlu edemeyeceğimi benim de bu ilişkide mutlu olamayacağımı anladığım için yaparım..gerekirse çok kırıcı olurum çok sert olurum.onun yaşadığı ayrılık acısı ilerde yaşayacağı aldatılma acısının yanında hiç kalır diye..ve benim ne ruhum ne kalbim ne midem aynı anda iki kişiyi kaldırabilecek kapasiteye sahip olmadığı için yaparım bunuyasakkelime çünkü böyle yaparsam ben ben olamam birini sevmediğim halde asla seviyorum diyemem asla..yapmacık olamam..iki cambaz bir ipte oynamaz bilirim:kızgın:

ama ya erkekler hatta bunu apan erkek müsvettelerine ne demeli??ya nasıl bir midedir nasıl bir kalptir ki aynı anda iki kişiyi birden taşısın nasıl bir gözü doymazlık nasıl bir tatminsizliktir bu:oklava: nasıl birini severken sevdiğini söylerken başka birine gidersin ya da diyelim sevgin bitti başkasını seviyosun neden açık yüreklilikle dürüstlükle söylemezsin? ben anlamıyorum ve asla da anlamıycam galiba erkeklerin sevgi anlayışını acaba sevmekten anladıkları ne insan nasıl aynı anda iki hatta daha çok kişiyi sever??kötükedihüso

Çok haklısınız. Aslında bunun aşk,sevgi anlayışı ile alakası yok sanıyorum.
Kadın yada erkek tamamen kişilik sorunudur bu, ne yardan ne serden derler ya....
Aldatan aldanırmış elbet. Kişi kendinden başkasını kandıramaz aslında ama genede
kişiliği sağlam değilse erkek gibi erkek demiyorum ama insan olmanın tam erdemlerini
kazanamamışsa yapar bunu bence. Elbette doğru olan sevgini yitirdiğin, saygı
duymadığın biriyle olmamaktır ama her zaman gerkçe olacak pekçok sebep vardır.
Çocuklar, süregelen düzen vs ama hiç düşündünüzmü bunu yaşarken bunca şeyin karşınıza
geleceğini. Birde anlamadığım konu erkeğin aldatmasına duyulan hoşgörü, anlayış yada
adı herneyse kabulleniş. Ama işin yönü değişipde kadın bunu yaptığında hiç affı anlayışı
vs olmuyor. Bunu 2 yıl önce yaşadığım ve buradada paylaştığım bir olayda çok iyi anladım.
Arkadaşımın yaşadıklarını buraya yazmıştım herkes haklı tepkilerini ortaya koydu. Zaten amacım
onu anlamak, korumak, kollamak değildi aldatmaya bu kadar tepkili biri olarak bunu asla yapmam
zaten. Sadece fikir almak istemiştim. Hem burada yazılanlardan hemde o olayda çevrede olanlardan
iyice anladım ki kadının aldatmasına daha tepkili insanlarımız.
Zaten bu durumu yaşayan birini olabilecekleride düşünerek bir B planının olduğunu varsayıyorum.
Öyle ya herkes sindiremeyebilir bunu.
Büyük konuşmak değil amacım aslında ben 12 yıllık evli iki çocuk annesi bir insanım ama inanın aynı şeyi yaşadığımda
geriye dönüp bakmayacağımdan adım kadar da eminim.Bense kadın yada erkek hiç kimsenin
böyle bir hakkı olmadığının, kimsenin aldanan konumuna düşmemesi gerektiğini düşünüyorum.
Olmuyorsa çekip gitmeyide bilmeli insan. Ama taraf ayırmadan önüne bir takım klişeler koymadan
doğruya doğru bir şekilde. Kimsenin böyle bir lüksü olmadığının farkına vararak........

Son düzenleme:
Evet insanın karakteri yeterince olgunlaşmamışsa, yetişme tarzında, hayatı, insanları ve ilişkileri algılayış biçiminde bozukluklar varsa; aldatılma ve buna benzer bir sürü kötü şey kaçınılmazdır cins ayrımı olmaksızın..

Bir de şu yönü var; malum ataerkil bir toplumda yaşıyoruz..erkeklere ne yapsalar erkektir elinin kiridir denildiği, pohpohlandığı,yapmadığında bazı ortamlarda alay konusu olduğu kadına ve erkeğe verilen rol dengesi arasında uçurumların olduğu bir toplumda yaşıyoruz..hal böyleyken erkeğe tanınan bu serbesti eğer zayıf kişilikli biriyse onu aldatma potansiyeli yüksek biri haline getirebiliyor..
Kadın konusunda ise toplumun yaptırımı farklı..bi nevi ceza veriyo aldatan kadına, toplumdan dışlıyo o... damgası yapıştırıyo..bütün bunlara rağmen aldatan kadınlar da var..

aslında bana göre doğru olanı toplumun bu olaya bakış açısını değiştirmek yani kadına ve erkeğe aynı cezai yaptırımı uygulamak aynı şiddette tepki göstermek..çünkü bu olay yaşandığında kadın da erkek de aynı oran da acı çekiyo neden kadına bunca yük yükleniyo.bu anlayışın değişmesi lazım.

erkegin genlerinde azıcık delikanlılık varsa adam gibi çıkar ilişkinin monotonlaştıgını, aşkın bittigini, heyecanın kalmadıgını söyler ve bitirir...
kıvırmadan, mertce...
ama yok delikanlılıktan nasibini almamışsa hatun kişinin onu terketmesi icin elinden geleni yapar
niye?
cunku kendince vicdanını rahatlatıcak
"aman canım o ayrıldı ben değil" diyecek...

Kesinlikle katılıyorum, kadınlara daha bi ağır oluyor sonucu, madem kötü bir şey erkeklerede aynısı olması lazım, insanı insan olarak görmek lazım, kadın yada erkek olarak değil.

Arkadaşlar bana göre eğer benim birisine sevgim bitmişse bu kişinin benim hayatımdaki yeri ve süresi hatta onun için harcadığım emeğin derecesi ne olursa olsun aklım gönlüm başkasına kaymışsa asla ikinciyi düşünemem anında hatta sevgimin bittiğini hissettiğim anda bitirirm. bunu karşımdakine olan saygımdan önce kendime olan saygımdan dolayı yaparım ve onu artık mutlu edemeyeceğimi benim de bu ilişkide mutlu olamayacağımı anladığım için yaparım..gerekirse çok kırıcı olurum çok sert olurum.onun yaşadığı ayrılık acısı ilerde yaşayacağı aldatılma acısının yanında hiç kalır diye..ve benim ne ruhum ne kalbim ne midem aynı anda iki kişiyi kaldırabilecek kapasiteye sahip olmadığı için yaparım bunuyasakkelime çünkü böyle yaparsam ben ben olamam birini sevmediğim halde asla seviyorum diyemem asla..yapmacık olamam..iki cambaz bir ipte oynamaz bilirim:kızgın:

ama ya erkekler hatta bunu apan erkek müsvettelerine ne demeli??ya nasıl bir midedir nasıl bir kalptir ki aynı anda iki kişiyi birden taşısın nasıl bir gözü doymazlık nasıl bir tatminsizliktir bu:oklava: nasıl birini severken sevdiğini söylerken başka birine gidersin ya da diyelim sevgin bitti başkasını seviyosun neden açık yüreklilikle dürüstlükle söylemezsin? ben anlamıyorum ve asla da anlamıycam galiba erkeklerin sevgi anlayışını acaba sevmekten anladıkları ne insan nasıl aynı anda iki hatta daha çok kişiyi sever??kötükedihüso

oooo. siz bayağı bir eskilerde kalmışsınız. şimdi evli kadınlarda yapıyor . kocalarını aldatıyor. o kadar fazlalaştı ki:kahve:

büyük konuşmak istemiyorum ama,
ben aldatacaksam diye bişey olamaz,
evet aşık olabilir insanlar bu duygunun önüne geçemeyebilirler,
ama şu gerçekte varkii buna meyil verendede gene onlar,
kendimizi sakınırsak birlikte olduğumuz kişiye karşı sorumluluklarımızı düşünürsek,
vee en önemlisi mutluysak aldatma diye bi kelime olmaz hayatmızda,
evli olduğu halde meyil verip başkalarıyla çok çook samimi olanlar var,
yeni aşka yelken açma konusunda açık olanlar var,
kapatsalar kendilerini,herkesle bir çizgi koysalar aralarına,
mesafe herkesin yerini belli eder:delphin:
yok aniden aşık oldum,elimde değil aşk bu,
bu cümleler baba inandırıcı gelmiyor açıkcası,
meyil diye bişeyde var,sen sakın bakalım kendini,
o gibi durumlara olanak verme bak bakalım ne oluyor,
bide değişik durumlar var yuvasında mutlu değil bayan yada erkek,
hep huzursuzluk aşk sevgi çoktan bitmiş,
aldattım çünkü mutsuzdum onda buldum mutluluğu,
buda yanlışşş........
o zaman bırak adam gibi birlikte oldğun kişiyi,
ne kendini kandır ne karşındakini,nede diğer kişiyi,
yaşa ozaman aşkını kimseye sorumlu olmadan,
ama Aldatmak dahamı cazip geliyor ne bu zamanda,
ikiside cepde olsun durumu,yada evli olduğu için aynı şartları bulamama durumu,
çocukları katmıyorum,çünkü 2. kişi giren ilişkide çocuğu düşünmüyorlar,
ama iş boşanmaya gelince birden çocuklar aklına geliyor kişiler,
nekadar doğru olabilirki bu düşünce,
eğer başka bir işilkiye başlanancaksaa,
adam gibi diğer ilişki bitirilerek başlanmalı,
kimsenin hayatıyla oynamaya kimsenin hakkı yoktur,
diye düşünüyorum:delphin:

okypteme katiliyorum
artık kadınların erkeklerden daha fazla aldattıgını söylüyor araştirmacılar...
ne hallere düştük Allah'im sasirtma sen kimseyi.....:kahve:

chicek, dün akşam sizin evde bişiler oldu galiba.. zaten evde yalnızdın yanlış okumadıysam..

chicek, dün akşam sizin evde bişiler oldu galiba.. zaten evde yalnızdın yanlış okumadıysam..

yok.. aksine eşim eve erken geldi yani 1 den önce..tüm arkadaşlarının ısrarlarına rağmen reddedip eve gelmiş açıkçası şaşırttı beni sonra sorguladım işte..nasıl oluyo diye..aldattığın insanı sevmiyosundur..neden yanında olmak istersin sonra af dilersin..kCADIARZUafam karıştı yani

kimse bir dalı tutmadan diğerini kolay kolay bırakmaz....
aldatçaksam ayrıulırım aldatıcağımı nasıl anlarım peki? vahiy gelmiyo yaa..

birinden hoşlanıyorum ilgi duyuyoorumdur ilişkinin adını koymadan eşimi bırakırım böylece aldatmamış mı olurum...

aklına fikrine gönlüne başka biri düştüğü an aldatıyorsundur..

fazla dillenmeden seviyen düşmeden ayrılırsın o süre geçer ilişkine başlarsın anca öyle olur.

türüst olacak olursak
çok az kişi bunu yapaarrr
nerde o yürek erkeklerde.
sanmam ne yardan ne serden diye bi laf vardır o aklıma geldi.....

bayanların ve erkeklerin kalbi, düşünceleri, yaşayış tarzları ve benimseyişleri bir olmuyor ne yazık ki...

ölelerinkine ben sevgide diyemiyorum.
sadece egolarını tatmin ediyorlar.
ama biriyle beraberken başka biriylede beraber olmak daha çok haz veriyo onlara eminim.
karşılarındakini değil sadece kendilerini aldatıyorlar.
:delphin:

İnanın bu aldatma lafını duyunca midem bulanıyo.Bence de birşeyler bitmişse açıkça söyle ayrılalıım aşk sevgi bitti diye.Niye aldatırlar anlamam.Erkek olsun kadın olsun midesiz ise aldatır.kötükedihüso

artık evlenmekten korkar oldum ya aldatılcam diyeeyvahedigeldismile eden sevmesini bilmiyor bu erkekler benım eskı sevgılımde beni aldattı çok kotu bı duygu ya
bıde kız aradı benı sızı ben ayırdım şekerım falan sınır oldum gıcık gıcık konuşmalaralsanaalsanasmile çok guvendım be arkadaşlar ben ona kalbımı ruhumu vermıştım nerdeyse kaçmay duşunuyodum benı zorluyodu kaç dıye b ardada onlada konuşuyomuş bana senı sevıyorum dıe mesaj atarken onada atıyormuş :gitme: çok buyuk ahım var ıkısınede rabbım benı aglatıkları ıbı onlarda ıkı cıhanda yansın inşallah:Saruboceq:

Back
X