Ben alisveris hastasi miyim?

missplayful

Nirvana
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
698
Kizlar bir onceki topikten hatirlarsiniz esimle cok kotu sorunlarim var bosaniyoruz fakar eskiden beri hep bir kozmetik alma ve biriktirme huyum vardi onceden umursamiyordum ama simdi hemen hemen haftada 3-4 keze cikmaya basladi. Evimdeki kozmetik urunlerin listesini yapip buraya koyacagim belki fotograf bile cekebilirim. Bu normaL mi sizin de benimki gibi cok kozmetik urununuz var mi yoksa ben rahatsiz bir insan miyim? Kendimi durduramiyorum elime gecen her parayi kozmetige verir oldum. Ne yapacagim? Buraya sayim dokum islemini yaptiktan sonra nolur bana fikir verin etrafimdaki herkes delirdigimi dusunuyo... Annem zaten kiziyordu esimde bosanma arifesinde olmamiza ragmen aklimi kacirdigimi soyluyor. Sizce ben hasta miyim yoksa herkeste boyle alisveris hastaliklari olur mu bunun cozu nedir?

Son düzenleme:
Bende kozmetik ürünleri fazlasıyla alıyorum.

Kullanmasam bile dursun istiyorum.

Ama hasta olduğumu düşünmüyorum.

Çünkü genel manada süslüyümdür,yani yapım böyle...

Kimisi çantaya,ayakkabıya verir benimde yoğunluğum kozmetik alışveriş üzerine.

Bayılıyorum almaya,kullanmaya...

Sayıları oldukça fazla olmasına rağmen bir şikayetım yok kendimle ilgili

ya da çevremdeki kimsede aklımı kaçırdığımı falan söylemiyor.

Tek söyledikleri şey ''bukadar parayı bunlara nasıl veriyorsun,ben olsam asla vermem'' oluyor.

Acaba sen stresini,üzüntünü bu yolla mı unutuyorsun?

dönemsel bi saplantı olabilir mi
bence nerden alışveriş yapıyosan oralardan uzak durup dikkatini verecek başka bişey bul
alışkanlıklar 21 günde otururmuş, 21 gün hiç bi mağzaya ve alışveriş sitesine şöyle bi bakma bile...
zaten muhetemelen ihtiyacın yoktur, olanları nasıl değerlendireceğine bak
yinede olmuyosa sanırım buna hastalık diyebiliriz
:26:

canim ihtiyacim yok ki... ne bileyim ama baktikca ben mutlu ediyo.ve cok ilginc bir marka atalim loreal olsun tum renklerinden almaya felan kalkisiyorum. ruj olsun 6 tane alip donuyorum. Ben napcami sasirdim onlara verdigim parayla gercekten pek cok baska sey alinirdi

kusura bakmayin ama ben boyle insnalari hic anlamam biliyomusunuz.suna takintim var her gordugumde alirim ne demek hic bilmiyorum.tr deyken bendede boyle bi aliskanlik almis basini gidiyodu .amerikya gidip yasayinca baktim orda bi ben bolyeyim biraktim iyikide birakmisim.suanda bana cok gereksiz geliyo.ama siz rahatsiz olmuyosaniz devam edin sevgiler

Bende Amerikada yasiyorum ama buraya gelince daha cesitli markalari gordukce dahada kudurdum. Su son zamanlarda cok stresliyim evimin yaninda da welgreens var sokaga sigara icmeye bile ciksam bi bakmisim kendimi orda buluyorum. Ben napicam ya... artik hepten cildirdim sanirim alisveris merkezine gidemiyorum cunku gidince duramiyorum o yuzden gitmiyorum ,,, bu kozmetik urunlerinin omru ne kadar bu arada sanirim bazilarini atmam gerekiyo!

aaaaaaaaaa oylemi ne guzel ben bu aliskanligimdan orda kurtulmusdum sen turtul bence hic kozmetik urunleriyle ilgilenmem .ama orda daha ucuzdu galiba diye hatirliyorum sorun bu degilde canim bence biraz idareli ol alma dunyanin sonu degilki.amerikanin neresindesin canim.

Wisconsin eyaleti.Mesela hala ehliyetim yok olsa zaten atlayip arabaya alisverise giderdim. Simdi online alisveris yapiyorum cikamadigimdan. Bende idareli olmak istiyorum aldigim baska seyde yoksadece kozmetik napcam bilmiyorum ki

bence bi psikolojik yardım almanda fayda var. eski konularınıda biliyorum o yüzden helede bu dönemde tutumlu olup zor günlerinde ihtiyacın olacak olan parayı kozmetiğe yatırma hatta mümkünse elindekileri bile yarı fiyatına bile olsa elinden çıkar. zaten senin hedefin değilmiydi yatırım yapıp türkiyeye geri dönmek. böyle giderse zor. o yüzden önce bir danışmandan yardım al ve biraz tutumlu ol canım.

Son düzenleme:
Wisconsin eyaleti.Mesela hala ehliyetim yok olsa zaten atlayip arabaya alisverise giderdim. Simdi online alisveris yapiyorum cikamadigimdan. Bende idareli olmak istiyorum aldigim baska seyde yoksadece kozmetik napcam bilmiyorum ki

sıkıntılarınızı bu şekilde gidermeye çalışıyorsunuz. dönemsel olarak ben de yaşadığımn için sizi anlıyorum. ben de bir ara kozmetiklere sarmıştım. online olarak alıyordum. gerçi sizin kadar takıntı düzeyinden değildi ilgim ama işte gereksiz yere pek çok şey almıştım. sonra bunu frenlemeye çalıştım. ilgimi farklı şeylere kaydırdım. kitap okuyup boş durmamaya ve bu online satış yapan sitelerden uzak durmaya başladım. ilgimi farklı yönlere kaydırınca da zamanla bu dürtü yok oldu. siz de savaşmak için hayatınıza daha fazla sosyallik ekleyip boş kalmamaya çalışın.

ozaman soyle dusun canim ben coook ama cok guzelim kozmetige hic ihtiyacim yok de.arabasiz disari cikilmioy orda zaten ewtte uzamn yardim aldesem orda boyle sebepler icin gereksiz olabilir yani orda pskolajik olarak bilmiyorum ama normal de drye gtiigin zamn mesela cocgum olmuyo diyosun hemen tedavi etmyiolar bi 2 sene sonra filan tedaviye basliyolar yada bebek dusuruyosun hemen neden dusdu diye arastirma yapmiyolar 3 tane dusuk den sonra tedavi ediylolar.

bence sen fazla arabanda olmadigi iicn evde canin filan sikiiyo kendini kozmetige veriyosun anladiigm kadariyla bende aslinda idareli ol demicekdim iradeli davran nefsinle mucadele et dicemdim ama ikisni karisitrmisin:)))

ah canim ya nediyim nasil mutlu oluyosan oyle yap.nasil geciyo orda haayat ailenden kimse varmi?

benım alma degil almama gıbı bır huyum var..bazen bu huyumu hiç sevmıyorum...

mesala bır şey lazım eve normal bır ihtiyaçtır..gıderım bakarım, incelerim almadan çıkarım magazdan.. dışarıda yemek yemek bazen çok gereksız gelır.. bır şey alacagım zaman 1 saat sonra nsılsa evde olacagım boşa para vermeyeyım derim yıyecek almadan eve gelırım...

kızım var. bebek magazalarını gezerım, dolaşırım.. çok guzel kıyafetler var.. görürüm begenırım ama evde şu anda gıyecegı var zaten gereksız nasıl olsa sureklı yenı şeyler çıkıyor derım, ve almadan çıkarım...

ben bazen 2 buyuk avm gezer sadece ama sadece su alarak çıkarım.. nedense alamıyorum.. bazen düşünmeden harcamak istıyorum ama alamıyorum...

evledım.. bana buyuk bır yemek takımı almak gereksız geldi.. bır suru çeyız magazası gezdım. yemek takımını almadım.. sonunda ...... porselan magazasına gıdıp rengarenk bır kaç tabak alıp geldım... hala alacagım yemek takımı ama çok gereksız gelıyor...

harcayamıyorum :))))

psikolojik:95: hayatta insanın parasından başka birşeyi kalmadıysa, onun dışında kaybettiği herşeyin hırsını sonuna kadar paradan çıkarması kadar normal bişey yok.. tabi bunu anlamak için biraz düşünmek lazım..

yanii bu kadar güzel tanımlanamazdı. tamamen katılıyorum

orta yolu olmalı demekki sizinkide abartı insanın bi yemek takımı olur gelen olur giden olur ne için kazanıyosun ki al kullan tadını çıkar ffazlaya kaçmadan tabii

içten gelen sıkıntılarını avutma şeklin olabilir
bende bir ara çanta merakı vardı ama öyle 10-50 liralık çantalarda değildi
sonrasında yendim bu huyumu olabildiğince çok mağazalı yerlerde bulunmadım
sonrasında ev dekorlarına taktım
şimdi şükür bunları atlattım gereksiz ne varsa etrafa dağıttım nette sattım
sonrasında yeni bir hayata başlamış gibi oldum
sanki üstümden büyük bir yük kalktı
hemde paramda cebimde kaldı

Bende bir ara kıyafete ve ayakkabıya takmıştım. Sonra düşündükçe verdiğim paraları vicdanım sızladı resmen.

Normal degil bence.
Hirsini paradan cikariyosun resmen. Aldigin fazla urunleri sat, ve para biriktir. Bu savurganlikla ilerde yasayabilecegin zor durumlari dusun ve vazgec.

Arkadaslar sagolun demeki ki pek cok bayanda zaman zaman oluyor bu bazi seylere alisveris takintisi... Azaltmaya calisayim en iyisi , para biriktiriyorum ama acikcasi 6 gun calisiyorum hic vakit bile kalmiyo gezmeye bazen... Aman.... ne icin calisiyorum biktim valla deyip alisveris yapiyorum iste belkide cok yoruldugumdan olsa gerek.Hic gezmeye gidemiyorum ki zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…