Ben Almanya’da o Türkiyede

Çok istiyorsan babanla otur konuş ben o kişiyle evlenmek istiyorum güzellikle olsun diye. Ama yaşın çok küçük daha. Almanya'daki Türkler hep 20-21 yaşında mi evleniyor. Benim de tanıdıklarım var orada hep erken evlendiler ve onlara çok normal geliyor.

Göz yaşlarını içinden boğuluyorum şuan
Yapma lütfen seni anlıyorum, tamam seviyorsun ona da peki
Henüz çok erken değil mi? Tamamen güvenip yuva kurabilmek için, sorumluluk almak için, aileden çok uzakta olmak için küçük değil misin?

Aynı evin içine girmek 3 sene uzaktan uzağa telefonla konuşmak gibi olmuyor. 75 yaşındaki babanızı dinleyin.

Evet biz burda dahada çok önem veriyoruz helalimizle evlenmeye adetlere galan

Ben bunların hepsini zaten yaptım ve Almanya’da yaşadığıma rağmen çok zorluk çektim

20 yasinda sadece lise'yi bitirmis oldun. Ya yüksek egitim?

Türkiyede zorluk yokmu saniyorsun? Euro olmus 5 tl. Etin kilosu 60 lira. Bir düsün Almanyada eti kilosu 60 euro olsaydi. Türkiyedeki gencler gece gündüz üniversite sinavlari icin, kpss icin calisiyorlar. Cok eminim onlarin yasadiklari zorluklarin yarisini yasamamisindir.

Önce okulunu bitir. Evlenmek ile hayatin hatasini yaparsin.

Almanya a gitmek isteyenler hep "Türkiyede yasamak istiyorum" der ilk basta. Bana da bir kac kere teklif geldi. Birisine basitce bunu sordum "3000 km fazla uzakta oturuyorum. Beni ne kadar taniyip,benim hakkimda ne bilip de beni güya seviyorsun?" Inandirici bir cevap veremedi bile. Bence büyük risk. Karsi tarafi tanimiyoruz tabi,ama bence yasin genc. Halen Avrupada para sokakta toplaniyor düsüncesinde olan maalesef cok insan var. Okulumuzda kiz vardi. Türkiyeden evlendi. Adam tam iki sene Almanyada kalip para biriktirip ortadan kayboldu. Kiz ailesini aradiginda "Bizim oglumuz hata yapmaz" diyerek telefonu suratina kapattilar. Kacmadan önce tek bir belirti yoktu gidecek diye. Bence iyi düsün

Lise mevzunu değilim ben meşeliğimi doktorda asistanı olarak bitiridim

Tanımadığın yüz yüze gelmediğin biriyle mi evleneceksin? Bileziği maddi durumu falan geçtim de nasıl güveneceksin ki bu kişiye?

Lise mevzunu değilim ben meşeliğimi doktorda asistanı olarak bitiridim

Bizim ile dalgami geciyorsun? 18 yasindaki okulu bitirip nasil 20 yasinda doktor asistani oluyorsun?

Hayat senin hayatin canim. Bu kadar insan yanilmaz. Neyse mutluluklar dilerim. Evlendikten sonra konularini okurum artik.

Trye donersen meslegin taninmaz, Turkcen de cok yeterli degil sanirim.
Calisman biraz zor gorunuyor ve Trde is bulmak da hic de kolay degil canim.
Hem evlilik plani yapman icin o kisiyi olcup tartman iyi taniman lazim.
Bilezik taki seti vs taleplerini de cok dogru bulmuyorum ben.
Babanla konus isterden yine de.

Ama yasin genc moralini bozma. Illa o diyosan dedigim gibi iyi tanimalisin.
Hakkinda hayirlisi olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…