Ben Almanya’da o Türkiyede

Bizim ile dalgami geciyorsun? 18 yasindaki okulu bitirip nasil 20 yasinda doktor asistani oluyorsun?

Hayat senin hayatin canim. Bu kadar insan yanilmaz. Neyse mutluluklar dilerim. Evlendikten sonra konularini okurum artik.

Burda doktor asistani olmak icin meslek ediniyorsun. 16 yasinda basliyabilirsin ona. Yani tip fakulteye girmiyorsun.

Bizim ile dalgami geciyorsun? 18 yasindaki okulu bitirip nasil 20 yasinda doktor asistani oluyorsun?

Hayat senin hayatin canim. Bu kadar insan yanilmaz. Neyse mutluluklar dilerim. Evlendikten sonra konularini okurum artik.
Demek istediği aslında doktor yanında yardımcı, tıbbi sekreterlik gibi bir şey. Almanyada 10. sınıftan sonra meslek yapılabiliyor. Burdaki meslek lisesi benzeri bir eğitim görmüş, uygulama ağırlıklı. Türkçesi iyi olmadığı için tam çeviremedi sanırım.

çok teşekkür ederim benim demek istediklerimi söylediğiniz içi

Doktor asistani derken, sanirim 10. siniftan sonra meslek yapiyorlar burda ondan bahsetti arkadas. Turkcesi yeterli degil anladigim kadariyla.
Lise mezunu yani universite mezunu degil.
Ama Trde meslegi gecerli degil.
Iyi karar vermeli.

Bir de seni sevdiğinden nasıl bu kadar eminsin, çok seviyor çok seviyor diyosun ama. Sırf iki kargo gönderdi diye mi emin oldun?
Belki kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez misali düşünüp gözünü boyamaya çalışıyor. Ya da ben kötü niyetliyim bilmiyorum

Sana abla tavsiyesi: yirmili yaslarinda, hele 20-21 yaslarinda evlenip dogru duzgun mutlu olan insan tanimadim.Hepsi :keske daha gec evlenseydim, hata ettim, diyor. Meslek lisesi mezunusun basta, turkiye'de meslegin ise yaramaz. Ise yarayacak tek sey dilin, anca ceviri yaparsin, iyi de para kazanirsin aslinda ama bilmem dener misin.

Daha 20 yaşındasınız. 17 yaşında çıkmaya başlamışsınız. Ne bu aceleniz? Ortaya hemen bilezik felan dökülmüş. Zamana bırakın biraz.

Belki de seviyordur gerçekten bilemeyiz. Belki Türkiyeye uyum da sağlarsın bilemem, dönüp yapabilen de var yapamayan da. Ama ne olursa olsun acele etme biraz daha zaman tanı kendine, karşındaki kişiyi iyi tanı, onu sevdiğinden de emin ol

Kesinlikle avrupa vizesi olduğunu düşünmüyorum çünkü almanyanın değeri 1970lerde kaldı bnce gerçekten seviyor birakma mücadele et derim ben

Turkiyeye gelirsen asgari ücret 1603 lira..Adam akıllı evde oturayım dersen 800 -1000 tl arası kiralar..Elektrik mesela sen az kullansan da az gelmiyor sebebini sonra anlarsin:) Kisin dogalgaz az gelsin diye ısınmaya basladigin anda vicdanın sızlıyor gidip kısıyorsun dogalgazi..Ekmek 1 tl.. Yani 2nizinde çalışması şart..Belki dilin sayesinde bir hastaneye falan girersen ne ala op başına koy..Açlıktan ölsen de devlet para vermiyor.En az 3 çocuk derler ama 2014 te tek seferlige mahsus 200 tl çocuk parası almıştık bide hastaneden reklam amaçlı 1 çift bez:) Sigortan yok yesilkartin varsa özel hastanenin acil ve polikiniklerinden ücretli yararlanırsın..Sakın Almanyayla karıştırma belki orda sosyal yardımlarla samanlık seyran olur ama burda samanlığı yakarsınız kışın ısınalım diye..Ama illa Türkiye de yaşamak istiyorum diyorsan babanı dinle o çocuğu bırak Türkiye de yaşayan bir suriyeliyle evlen geçim sıkıntısı çekmezsin garanti veriyorum.

Ooo 25 bilezikten 10 bileziğe indirim yaptırdıysa kaçırma bu kişiyi. Demek ağzı iyi laf yapıyor. Vay çakal. :)
Baban seni ucuza vermiş. Baksana yarısından daha az bileziğe razı olmuş. :)

Kesinlikle avrupa vizesi olduğunu düşünmüyorum çünkü almanyanın değeri 1970lerde kaldı bnce gerçekten seviyor birakma mücadele et derim ben

Size hiç katılmıyorum Türkiye ülkemiz seviyoruz tabii tamam da halini görmüyor musunuz, herkes kaçmaya çalışıyor, Almanya’nın ölüsüyle bile kıyas kabul etmez

Benim anlamadığım kargo gönderiyor diye aşktan ölüyor mu oluyor, yazın adresinizi valla ben de göndereyim bir kargo nolcak

Burada doğmuş büyümüş, köyünden semtinden yıllarca gerçek ilişki yaşamış insanlar bile böyle genç yaşta evlenince pişman oluyor, açın başlıkları okuyun, sizinkinin tutmayacağı çok belli. Bir de sizi bu kadar seviyorsa onun demesi lazım ki bekleyelim, biraz para biriktirelim geleceğimizi planlayalım vs, madem kendinizden eminsiniz ne acelesi var 1-2 sene sonra olsun?

Benim babamda eski sevgilimden ev istemisti. Ev al gel iste dedi. Eerkek arkadasim daha evi alamadan gercek yzuunu gorup ayrildim.
Esimler istemeye geldiler ve babam hicbirsey istemiyoruz dedi..

Demekki eski sevgilimde birseylee gordu ve beni koruma altina aldi..

Iyiki de istemis evi. Bence babanizin bir bildigi var..

Zaten ozaman olacak hemen olmayacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…